- Fórumok
- Nyomtatók, szkennerek
- Nyomtató topik
- (kiemelt téma)
- Geller72: Az MS Seed szervert üzemeltet a gépeden és lehet hogy nem is tudsz róla?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Szekszárdi pumpa pálya
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
-
19500 - 19401
19606 - 19601 19600 - 19501 19500 - 19401 19400 - 19301 19300 - 19201 19200 - 19101 19100 - 19001 19000 - 18901 18900 - 18801 18800 - 18701 18700 - 18601 18600 - 18501 18500 - 18401 18400 - 18301 18300 - 18201 18200 - 18101 18100 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csavarnyuzo
őstag
Akkor Neked a Canon már a kiadás előtt évekkel küldött egy példányt
-
maxika2004
őstag
-
laed
senior tag
Előtte mátrixok voltak....
-
maxika2004
őstag
-
laed
senior tag
Közel 30 éve használok Canon-t, meg vagyok vele elégedve.
Aztán vedd azt, amelyiket akarod.
-
laed
senior tag
-
PociAti
őstag
A tartályos nyomtatók piacán az Epson a legerősebb, ezen a területen többet költ a fejlesztésre, mint az utána következő 5 cég együttesen.
Emiatt a termékpalettájuk is nekik a legerősebb, de utóbbi 2-3 évben már nem követtem a konkrét típusokat (olyan sok van belőle, + hozzá jönnek a nyugati piacra szánt modellek, melyekhez sokkal jobb leírások vannak, csak nálunk nehezebb beszerezni őket).A felvázolt kritériumok elég egyszerűek, csak rendelkezzen kijelzővel.
Epsonnál (is) a nyomtatók sorszáma 2 részből áll: ezres és százasok, pl. 3200-as sorozat. Ez a főbb tulajdonságokat adják meg, minél nagyobb, annál nagyobb tudású,
és a utolsó 2 számjegy: pl. 71. Ez meg a családon beüli (szín)variáns, évjárat, verzió.Canont azoknak ajánlom, akik olcsón szeretnének elfogadható nyomtatót venni, de a bubblejet technológia miatt a fejük kevésbé tartós. (Ezért is lehet külön kapni nyomtatófejet hozzá, nem csak szervizesek rendelhetik meg.) Szóval nagy terhelés mellé nem javasolt a Canon.
A Brother meg azoknak nem való, akik a szkenner részét használni szeretnék, vagy olcsó 2 oldalas nyomtatót szeretnének.
2 oldalas másolás
Full duplexre gondolsz? Az nagyon drága lesz! És nagyon-nagyon szűk a lista.Vagyis a Canon MAXIFY MB sorozata elfogadható áron tudja, már 50k-tól beszerezhető, de drága üzemeltetni, és korábbi modellekkel sok probléma volt, gyakori a meghibásodás.
Brothernek nem létezik A4-es méretben olyan full duplex modellje, mely olcsón üzemeltethető. Közepesen drágán üzemeltethetők között is csak olyan van, ami nem a hazai forgalmazókon keresztül árusítják (nyugati piacra szánt modellek).
Epsonnál pedig 2 irány van: WorkForce sorozat (drágább üzemeltetés), vagy EcoTank közül a drágább, nagy tudású modellek. -
PociAti
őstag
Jujjj!
A megrendelő nem tudná elvégezni a munkáját, ha nem kapná meg azt a színvonalat. Nem adhat le a minőségből.
Abban a konkrét esetben (mérési sablon készítése), amikor hozzánk kerültek, addigra már lepattantak 1-2 cégről. Pedig közülük lehet hogy valaki más is rendelkezett már hozzánk hasonlóan a csúcs ligába tartozó géppel.
Specifikáció szerint a gépek tudják teljesíteni, de csak speciális feltételek és körülmények között. Ez az igazi nehezítés, és megfelelő mélységű elméleti ismeretek hiányában csak vaktában való lődözés lenne. -
laed
senior tag
Ahogy ismerem, mindjárt beírja, hogy Brothert vegyél.

-
maxika2004
őstag
Köszi !
És tipusilag, milyent ajánlanátok ?
epson ecotank L3271 es nyomtató van most, de kellene még egy.
én Canon Pixma G3430 at néztem ki, de nem tudom az jobb e mint az epson.. ? ( csak nekem mindig canonjaim voltak )pár kritérium lenne csak :
Szines,
napi kb 50-100 oldal nyomtatás,
2 oldalas másolás
illetve ami a fő kérdésem volt, hogy másolásnál lehessen több db számot beállitani !keretileg 60-80 e ft
de ha érdemes, és jobbat találni akkor 160 e ft ig !

-
laed
senior tag
-
PociAti
őstag
az bőven belül volt a toleranciaszintemen
Attól függ hová helyezed a toleranciaszintet.Audinak, Boschnak, a legprofibb tervező irodáknak, grafikusoknak dolgoztunk, de pl. járművek tüköreinek minőség-ellenőrzéséhez használt sablonokat is nyomtattunk. Mikrométeres tartományról beszélünk, egyes cégeknél ilyen kicsi hiba volt csak elfogadott a fényezés során ahol nem lehet a sablon a gyenge keresztmetszet. Szó szerint mikroszkóppal vizsgáltuk mely eljárással lehet tökéletesebb nyomatot készíteni.
Pl. színes nyomtatáskor (feltételezhetően a hordozóanyag elektrosztatikus töltöttsége miatt) elpöcköli az egyik festékpor a másikat. Ilyen hibákra is oda kellett figyelni.És érdekelt is minket, nagyon sokat kísérleteztünk, rendszeresen használtuk a mikroszkópot, és utána olvastunk a dolgoknak, rágtuk a fülét a forgalmazóknak miként hozhatjuk ki a maximumot a gépekből.
Ilyen hozzáállás mellett sokkal könnyebben rááll a szem arra, ha árnyalatnyi eltérés van 2 technológia között. Fénymásolás és szkennelés + nyomtatás között ez bőven megvolt. Minden ottani gépnél.
Így az se volt ritka, hogy egy dokumentum képeket tartalmazó borítóját PCL driverrel, a tartalmát pedig PostScript driverrel küldtük rá ugyanarra a nyomtatóra. Így látványosan szebb eredményt lehetett elérni.
-
Professzore
tag
Akkor ott valami nagyon nem volt kerek. Nyilván vannak technológiai korlátai egy analóg (tükrös) optikai képátvitelnek, és vannak (más) korlátai egy teljesen digitális átvitelnek. De ez az eredmény több, mint aggasztó. Ilyen mélységben és alapossággal nem néztem, de ami több céges EPSON WP nyomtatóból kijött (színesen és fekete-fehérben is), az bőven belül volt a toleranciaszintemen. Úgy, hogy ha lehet, vektorosból nyomtatok, a lehető legjobb minőségben (nagyjából mindent).
-
PociAti
őstag
Akkor az már csak feltűnt, hogy fénymásolást követően sokkal szebbek az átmenetek, az analóg-digitális átalakításból következő hibák kevésbé vannak jelen. Fénymásoláshoz vagy valami saját formátumot használ, vagy eleve más a technológia.
Még a 10+ milliós Konica-Minolta gépeknél se lehetett normálisan beállítani szkenneléskor a tömörítést. Hiába választjuk ki a legnagyobb fájlméretet eredményező képformátumot (PNG, nyersen, vagy esetleg LZW tömörítéssel), akkor is JPEG szerűen, veszteségesen tömörít és szinte csak a végeredmény formátumára van csak hatással. A beállításokban minden variációs lehetőséget kipróbáltunk, a technológia más. Ha valaki kicsit utána jár az elméletének, akkor kijön hogy matematikailag se jön ki. Jelentősen kisebb a fájl mérete, mintha nyersen hagyná. Meg belenagyítva is látszik JPEG szerű zaj, a diszkrét koszinusz-transzformáció. Legfeljebb magasabb a quality, de az érték beállítására nem igazán van lehetőség.
Korábban sok könyvet, jegyzetet kellett másolni több példányban, avatott szeműek számára nagyon nem volt mindegy, hogy pl. 10 példányos fénymásolást állítottunk be, vagy a létező legjobb felbontásban szkenneltünk, és azt nyomtattuk ki 10 példányban.
Még annyit, hogy egyes gépek eltérően működhetnek. Biztos van olyan, amelyik ha kell, ha nem mindenképpen átalakítja általános digitális formátumúvá másolás előtt.
-
laed
senior tag
-
Professzore
tag
-
PociAti
őstag
-
laed
senior tag
-
PociAti
őstag
Kérdés, mi a feladat, amit meg kell oldani.
A kérdés az volt, hogy a többpéldányos fénymásolást hogyan lehet megoldani egy kijelző nélküli nyomtatón.
Számítógép szóba se került. Nem az volt a kérdés, hogyan lehetne számítógéppel megvalósítani ezt az egyszerű feladatot. Még ha van is számítógép a közelben, akkor is sokkal körülményesebb (és rendszerint látványosan csúnyább).
-
PociAti
őstag
Ezeknél vízbázisú tintát használó, színes tartályos nyomtatónál ne akarj olcsóbb megoldást! Nem fogsz találni.
A költségek számítását amúgy is nyomtatóval együtt és kb. 8 -10 év időtartamot kellene nézni (plusz ahhoz valahogy beárazni a szolgáltatások minőségét is).
Mai modern lézernyomtatókba drágább a "por", mert kisebb energiafelvétellel kell dolgozniuk. Színes lézer pedig eleve borzalmasan drága (gyakorlatilag 4 nyomtató egy házban).
Lehet hozni szélsőségesen drága megoldásokat, meg extra technológiákat, de a legjobb dolog, ami a 21. században történt ezen a piacon az a megfizethető tartályos nyomtatók megjelenése és elterjedése.
-
laed
senior tag
-
PociAti
őstag
Ha még nem figyelted volna meg, de a fénymásolás legalább egy digitalizálási folyamatot kihagy, ezáltal sokkal jobb a minősége, mint ha szkennelnéd, majd azt nyomtatnád.
Ez nem csak az otthoni gépekre igaz, hanem a hatalmas irodai (vagy nyomdai) berendezésekre is.Kizárólag abban az esetben hoz jobb eredményt, amikor gyenge az eredeti dokumentum (pl. megsárgult lapon van), és annak a hibáit digitálisan jobban el lehet távolítani, mint a másoló beállításai között a hátterezés megszüntetésével. De az plusz befektetett munkát jelent (akár csak a szkennelés + nyomtatás az egyszerű fénymásoláshoz képest).
-
laed
senior tag
-
Professzore
tag
Amennyire néztem, méretezhetőség kérdése. Nagyon kevés nyomatnál minden drága, ahogy nő a nyomtatási gyakoriság (és mennyiség), úgy lesz olcsóbb. De nem lehet általános szabályszerűséget felállítani, mert pl. a HP-nek vannak olyan nyomtatói, ahol a toner, bár kb. 1200-1500 oldalt bír, hivatalosan 80 000 forint (most már), nem beszélve arról, hogy a nyomtató újkorában nem volt 60 000. Az utángyártott 35000 körül van, de még úgy is 20 forint felett van egy oldal. És ez még mindig csak fekete-fehér.
-
draco31
veterán
Lézerek maga a vas drágább, de egyes tipusoknál a gyári toner olcsóbb.
Már ha nem kell színes.
pl. nekem az 1000 oldalas gyári toner 9000 pénz környéke
Ennyiből patront kb 200 oldalast veszel -
maxika2004
őstag
Még egy kérdés : Nyomtatás árilag egyébként, van olcsobb megoldás, nyomtató ?
Lézerek gondolom drágábbak ugye ? -
maxika2004
őstag
-
laed
senior tag
Nagy probléma ez. Behúzod a gépbe scannerrel, és annyit nyomtatsz a gépből, amennyit csak akarsz!!
-
Professzore
tag
-
laed
senior tag
Ej, pedig azt hittem, ha a MP280-at ismerted, akkor nem kell magyarázni.
1 gomb színes másoláshoz, 1 gomb a feketéhez.
Bár most a feketét próbáltam, de biztos megy színesben is.
Az 1 gomb arra vonatkozott, hogy nem 2 gomb van, mint az Epsonnál. -
maxika2004
őstag
Köszi neked is !
hát igen az ezer éves Mp280 on még volt...
amugy a : " van (a feketéhez) " az mit takar ?
azt hogy csak feketéből lehet többet beállitani ?
a szines másolás csak egyesével megy ?Amugy a 2 nyomtató közül melyik a jobb szerintetek ? vagy esetleg mit ajánlanátok , ha kellene még egy ?

-
laed
senior tag
A Canonon csak 1 db másológomb van (a feketéhez) de ez a gombnyomkodós trükk itt is működik!
A régi Canonon még volt LED-kijelző a darabszámról, a maiakról már lespórolják... -
PociAti
őstag
YouTube-on beírtam a nyomtató típusát, és mögé írtam hogy COPY.
Az első találatok között ott volt hogy egy hasonló nyomtatón miként kell egy, vagy több másolatot készíteni.
https://www.youtube.com/watch?v=HzuvbhF2o14
Ha egy másolatot szeretnél, akkor nyomd meg egyszer a baloldali gombot, ha mondjuk 10 másolatot, akkor tízszer a nyíllal is jelölt kék színű gombot.A Epson Ecotank L3271 panelja kicsit eltérően néz ki, mert több funkcióval rendelkezik, de ott is megtalálható ez a gomb páros:
-
maxika2004
őstag
Sziasztok !
Segitsetek lécci!
van egy epson ecotank L3271 es nyomtató,
az lenne a kérdésem, hogy fénymásolásnál
a db számot be lehet állitani valahogy ? azért hogy ne keljen a gép mellett egyesével, másolgatni! és másoljon magátol kb 20 példánytilletve ha nem ( mindenképp kellene még egy )
akkor ezt a Canon Pixma G3430 at néztem ki. ez tudja ezt ?elöre is köszönöm a segitségeteket!

-
Csavarnyuzo
őstag
-
Nyeste86
tag
-
Nyeste86
tag
A gyártó oldaláról szedtem le, ráadásul azt amit az Ügyfélszolgálat küldött linken volt. A leírásban stimmelt a típus, verzió stb. Nem volt semmi extra howto csak a szokásos parancs copy /b és az fls fájl. Nem volt szó recovery módról vagy ilyesmi.
-
Csavarnyuzo
őstag
Ha a megfelelőt töltöd rá akkor nem.
A firmware-hez a gyártók mindig mellékelnek egy leírást hogy mihez való, mit kell leellenőrizni feltöltés előtt -és nyilván hogy hogyan lehet feltölteni. Ha ezt követi az ember akkor nem lehetne gond.
Probléma akkor lehet ha már eleve hibás a nyomtató -pl. panel gond- és azért nem megy rá fel az fw.
Régi fw-t nem egyszerű túrni ha a gyártónál nincs fent. Külföldi fórumokon érdemes próbálkozni ahol nagyobb a merítés mert több nyomtatót adnak el -pláne Lexmarkból. Arra figyelni kell hogy az fw lehet régiófüggő, pl. más itthon mint a tengerentúlon. -
Nyeste86
tag
Így Columbosan csak még egy kérdés.
Olyan létezik, hogy a legújabb firmware már túl nagy a nyomtatónak? (58Mb) és emiatt szakad meg a frissítés? Létezik olyan oldal, ahonnan a régebbi firmwaret le lehet szedni? A gyártó oldalán csak a legutóbbi elérhető az archív 2019 óta nem.
-
Nyeste86
tag
Wow
A gyártó oldalán egyáltalán nincs fent ez a régi változat. Köszönöm szépen maximális respect!
Holnap kipróbálom! -
Csavarnyuzo
őstag
-
Nyeste86
tag
Csak egy fajta ilyen üzemmódot olvastam és azt is egy külön 10 oldalas dokumentumban. Azt még nem próbáltam. Te hol láttad azt a doksit amelyiknek a 124. oldalán van ilyen információ?
-
Nyeste86
tag
köszönöm szépen megnézem amint hazaértem
-
Csavarnyuzo
őstag
-
Nyeste86
tag
Az melyik ennél a nyomtatónál? Hogy kell abban indítani?
-
Csavarnyuzo
őstag
-
Nyeste86
tag
-
draco31
veterán
-
Nyeste86
tag
Javítok. Az összes led narancssárga, ha csak simán bekapcsolom, és factory módban látszódik az amit írtam.
-
Nyeste86
tag
Segítséget szeretnék kérni. Adott egy Lexmark MS310d lézeres nyomtató. Csak USB és LPT portja van, nincs rajta semmi egyéb és a kezelő gombok is analóg mind.
A leírás alapján próbáltam az USB porton keresztül a firmware-t frissíteni végül oda jutott hogy a négy előlapi led sárgán világít és nem történik semmi. Kikapcsoltam, kapott egy factory mode-ot azóta már látja a PC de nem lehet vele kezdeni semmit.
Van valamilyen módszer arra, hogy innen talpraállítsam?
A sárga toner, a sárga lap, a zöld lámpa led és a funkció gomb világít zölden. -
draco31
veterán
Canon volt nekem korábban tintás, az nem foglalkozott ilyennel, most meg a Brother szintén nem, úgy olvassa ahogy állítom.
De ez a vacakolás ezzel, ha jól tudom mindez azért, hogy nagyon jó minőség legyen a végeredmény.
Egyszer már vacakoltam ezzel, de akkor nem kellett ennyit. De ez most nagyon kiakasztott.Professzore
2 éve volt ah egy HP-val, tulaj megvette valami 100 körül, mindent tudott automatán 2 oldalasba. Fél óráig. Aztán úgy döntött, hogy valami ismeretlen hiba van, és megdöglött. Gariba cserélni kellett.
-
Professzore
tag
Mögöttem van egy közel 25 éves nyomtató. HP. Van baja bőven, de működik. Cégnél volt bent HP, vadonat új (mondjuk occo volt). Kéthetente fosta el magát, a gyári toner hozzá olyan brutál drága, hogy 2 tonerből kijön egy patent EPSON színes tintasugaras hússzor annyi nyomtatható oldallal, mint amit a 2 toner kiad. 20 év differencia.
Régi családi HP multifunkciós a saját gyári szoftverével nem szkennel, ha a meghajtó fel van installálva rendesen, akkor a windows saját szkennelő alkalmazásával elindul.
Vicc. -
laed
senior tag
-
draco31
veterán
Nem tudom ki programozta a HP nyomik szoftveres részét, de hogy nagyon elbeszélgetnék vele kettesben, az biztos. 5db oldal dokumentum. Alá kellett írni minden oldalt, aztán scan vissza. Ugye fekete-fehér a doksi, kék a toll. Röpke 40 percbe került az 5 oldalt beolvasni.
Első oldal, dokumentum, automata szín, okés. Második oldal már így nem jó neki, át kell állítani fényképre. Harmadik oldal nem jó így, vissza állítani doksira. De akkor se, megint vissza fotóra, ekkor jó lett. Negyedik oldal 3x ezt eljátszani. Ötödik oldalnál már másodikra sikerült neki.
Hát komolyan mondom, enyém lenne, már a balta bele lenne állítva.
MFP M28w ez a hulladék -
biker
nagyúr
"Találkoztam már egyébként olyan nyomival, aminek a szkenner felnyitás miatt nem is lehet teljesen a falon, mert akkor nem lehetne felnyitni."
Pont ezért írtam követelménynek, ADF nem kell, mert azzal akkora a fedél, hogy nem lehet felnyitni
Valós probléma a fedél, meg a fejhez felnyitás is, szerencsére itt nem kell felnyitni csak ha elakad nagyon a papír. Meg néha hátul a hengereknél ahol fordítja a lapot, ott is ki kell nyitni ha elakad, ekkor meg kell fordítani, ez nem kérdés. -
draco31
veterán
Találkoztam már egyébként olyan nyomival, aminek a szkenner felnyitás miatt nem is lehet teljesen a falon, mert akkor nem lehetne felnyitni.
Nekem a 1622WE brother pl. ha tonert akarok cserélni, akkor a felnyitás miatt előre kell húzni a faltól, mert egyébként nem fér el. Jó persze ez ritka alkalom. Szóval lehet ilyesmi miatt van. -
biker
nagyúr
ilyet a brother a nyomtatóihoz, mert ott félig van süllyesztve, de ezzel az epsonból még mindig kiáll, mert teljesen kihozták síkba

megnéztem, a 3050 is süllyesztett volt még, az van az irodában, és a 605 is koppon a falon van így.
Hát érdekes, mire jó ez... ugyanígy nem értem a VGA-k tetején lévő tápcsatit, amihez vehetsz U fordítót, de annak kéne alapnak lenni
-
Professzore
tag
-
FattyDove
őstag
Sziasztok,
a képen szereplő tonert be tudná valaki árazni? Van pár bontatlan darabom és eladnám őket
-
draco31
veterán
-
biker
nagyúr
Hát, tovább elemezgetve a kínálatot, a 3xxx kiesik a hátsó papírtartó miatt, csak első tálcás lehet
De igazából mindegyik, mert nem tudom feltolni falra. Miért kellett a tápcsatlakozót kitenni a hátlapra, ami eddig be volt süllyesztve? nem az asztal közepére akarom tenni, hanem feltolva a falra a polcra, ahol az eddigi összes nyomtató volt. mindegyiken süllyesztve volt a tápcsati
-
biker
nagyúr
-
biker
nagyúr
-
PociAti
őstag
A nyomtatóknál az terjedt el, hogy
- megadják a havi terhelhetőséget,
- meg egy maximális havi terhelhetőséget. Ez nem igazán magyarázzák mit jelent, de nagyjából azt jelenti, hogy kampányszerűen ha hirtelen nagyon meg van hajtva, akkor kb. ennyit bír.Ezek az értékek igazából csak tájékoztató jellegűek, élettartam számításban van jelentőségük, mert jótállásként valójában évet szokás megadni, illetve egyes komponenseknél külön oldalszámot. És amelyiket előbb elérik, addig terjed ki a garancia.
Az Epsonnál kicsit trükkös a absorber (szivacs) csere, mert utána szoftveresen kell közölni a géppel, hogy megtörtént a karbantartás. Erre készített a gyártó egy szerviz szoftvert, de áthidalására már létezik fizetős és opensource megoldás is.
Az ilyen magas példányszámú nyomtatókat már "nyugdíjazni" kellene. Vagyis pontosabban fogalmazva az élvonalból hátrébb sorolni, és kisebb terheléssel járó feladatokat bízni rá. Mondanám, hogy csomagcímkék, borítékok nyomtatására, de az meg pont kényes a behúzó görgőre.
-
Professzore
tag
-
biker
nagyúr
Köszi, a pontosítást is
auto duplex kell csak valóban
illetve gondolom a 12 honap vagy 100.000 oldal gari esetén azért várható a 100.000 oldal élettartam ha 4-6 év alatt lesz csak ennyi
a görgő meg 80.000 oldalnál volt cserélve, nem tudom van e értelme megint szervizelni
A 6360 már elvileg a hulladék tinta tartály cserélhető otthon, ez tetszik -
PociAti
őstag
A feltett kérdéseid egy részére nem lehet válaszolni.
Legalábbis felelősségteljesen nem lehet válaszolni.- legalább X év, legalább X oldal, stb. élettartam.
Ezeket a piezoelektromos fejjel rendelkező nyomtatók, melyeknél pont az Epson az élen járó tudnia kellene. Az új modellek mind az elődökön alapulnak, az előforduló hibásodásokat próbálják javítani* és kommunikáció (pl. AirPrint) területén pont modernizálódnak.
* Ha jól emlékszem pont a Canon csinálta, hogy a relatív kicsi maradék festék elnyelő szivacs méretét az utód modelleknél megnövelte, és könnyebben cserélhetőre alakította át a gépet. Ilyen apróságokra kell gondolni, vagy Brother nyomtatóknál a lapfelszedő mechanizmusra. Ezek csak példák, de minden gyártóra igaz ez a iterációs folyamat, az új modelleknél javítanak az előző "hibáin".- full duplex nyomtatás
Fogalomzavar. A kétoldalas nyomtatást hívják idegen szóval duplexnek. A "full duplex" az már magában foglalja azt is, hogy a szkennelés is duplex (attól full, és ez már a nyomtatóra vonatkozik, nem a nyomtatásra).Ha full duplex-es nyomtatót szeretnél az rendkívül leszűkíti a listát. Előbb ezt kellene tisztázni. Egy másik sorban a "nem kell ADF" kijelentéssel-fel ezt később "megválaszoltad".Egy 100.000 lap futásteljesítménnyel rendelkező nyomtatónál nem szabad csodálkozni, ha már nem úgy veszi fel a merev, 200 g körüli lapokat. Görgőket, tengelyeket, stb. is cserélni kellene, akkor talán...
A termékpaletta folyamatosan változik, szerintem még a forgalmazónál sincsenek fejből képben melyik pontosan mit tud. Egyenként végig kell menni a paramétereken. Valakinek ezt a "házi feladatot" el kellene végezni. Ha nincs rá időd, akkor szervezd ki másra.
-
Csabi1984
addikt
Szia nekem akartad ezt írni
? -
Professzore
tag
Hónapok óta szenvedek ezzel...
L62xx/L63xx, ahogy írtad. Mondjuk arany középút. Nem fog annyit bírni, mint az elődje, de nem is fogja elfosni magát.
Felette az L65xx, utána az L11xxx, L15xxx, mindenféle kombóban, a teteje meg irodai környezetre a WorkForce, laborba meg a komoly fotónyomtatók.
Az EPSON-t meg vigye el az ördög, hogy nem képesek egy tisztességes katalógust összerakni, a keresőjük meg egy vicc. -
biker
nagyúr
Üdv, nyomtató dilemmában vagyok, nem tudom mit vegyek utódnak. lassan 10éve, vagy amióta van, csak Epson külső tartályos nyomtatókat használok, de az új modellszámozásban eltévedtem.
volt L120, azt gyorsan váltotta egy L355 ami lenyomta a maga 50-60.000 oldalát, ment az irodába számlanyomtatásra, itthonra egy L605.öt vettem
Az L355 mikor kimúlt, akkor L3050.et vettem az irodába, de ez érezhetően kisebb tudású volt, lassabb, mint az L355Most az L605 jár 100.000 oldalnál, 20.000 oldallal ezelőtt volt görgőfelújítás és ebben még szervizben cserélendő a waste ink reservoire, szóval kicsit meg lett símogatva, de egyre nehezebben veszi fel mégis a lapokat, fénykép már csak 180g papírt fogad, 220-asat nem, ha kicsit rosszabbul vágott A/4 akkor nem veszi fel ha tele a tároló, stb
Vennék utódot, de az új sorozatból már a 160ezres L62xx L63xx sorozatnál sem érzem azt, ez a méltó utódja.
Melyik az ami nagyjából az L605-nek felel meg, és tudja
- air print (bonjour esetleg)
- legalább 30.000 de inkább 50.000 oldal legalább 2év de inkább 3év garancia a fejre
- legalább 100.000oldal élettartam
- 100-150 lapos alsó tálca, 250gr/m2 papírig
- síkágyas lapolvasó (nem kell ADF)
- full duplex nyomtatás
- nyilván ecotank kivitel jöhet szóba csak
- lehetőleg a fentiek mellett gyors is legyen
vagy ha lassú akkor legyen csendes, mert néha olyat visítanak a fogaskerekek, hogy hajjaj.Mivel úgyis tudom, hogy a válaszok közt fel fog jönni a "mé pont epson", a Brother és/vagy HP csak akkor jöhet alternatívának, ha minden követelménynek megfelel, és a tinta ára is versenyképes az epson gyári tintával. gyári ár gyárival!
előre is köszi a tippeket
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok. Azokhoz fordulnék akiknek Canonjuk van (Pixma) és szoftverrel kapcsolatban lenne kérdésem.
Funkcionalitásban mi a különbség a Normál opció majd Glossy Papir kiválasztás és aközött ha fényképnyomtatás A4 majd Glossy papír választás között?Azért tettem fel így a kérdést mert naivan úgy véltem, hogy a borító is fénykép kategória és beallitom q Wordbe a korábban használatos méretet és minden irányban pár mm-el nagyobb lesz.
Amíg nem volt fotópapirom mindig a Normál nyomtatást választottam és akkor pont olyan volt a méret a megadott értékkel mint a tok! -
Scytha
tag
Sziasztok!
Egy Samsung ML-2550-eshez keresek ilyen termisztort: https://www.ebay.com/itm/193206950402 olcsóbban
. Úgy látom, hogy lekopott róla a teflon borítás, lehet ha azt pótolni tudnám az is megoldás lenne.
Illetve ilyen speciális nyomtató alkatrészeket hol érdemes nézni. Aliexpresszen csak a teljes fixálót tudnám megvenni. -
Csabi1984
addikt
-
Csabi1984
addikt
Azért nem is erőltetem azt a papírt csak megjegyzésként írtam le. Mindenképpen a nyomtatómhoz való papírt keresek!
-
Professzore
tag
-
Csabi1984
addikt
Köszönöm neked is a választ. Akkor azért lehetett, hogy picit másabb volt a színárnyalat amit a monitoron láttam és ami az eredmény lett
pl a kis apróbetüs részek elvileg fehérnek kellett volna lenni és nyomatnál picit sötétebb fehér.Anno egy ismerősöm hozott nyomdából papírt de a nyomtatatás szinte elmászott, nem tapadt meg rajta
Valószínűleg az a papír más gépekhez való. -
PociAti
őstag
Minden fotópapír más egyedi alapszínnel és tulajdonsággal rendelkezik (még gyártón belül is jókora különbségek lehetnek). Van amelyik optikailag fehérített, van amelyik természetes módon, és alapanyagát tekintve is elég széles a spektrum.
Igazából olyan papírt kellene választani, amelyikhez van színprofil a nyomtatód illesztőprogramjában (vagy amelyik papírhoz van a nyomtatódnak megfelelő ICC profil).Ez volt a profiknak szóló válasz.
Jó eséllyel a Canon nyomtatód a Canon papírral fog legszebben együttműködni, a szürke semleges szürke lesz, nem lilás-, zöldes-, sárgás-szürke. (Ugyanígy a többi szín se fog ennyire elmászni, csak a szürkén lehet legkönnyebben nyomon követni a színhibát).
De ettől még olcsó papírok között is találhatsz olyat, ami tetszeni fog, mert mondjuk pont illik a témához a melegebb színárnyalat. Csak mondjuk nem 10 év után, hanem 2 év után kezdenek majd fakulni a színek, mert a papírnak megváltoznak a tulajdonságai.
-
Professzore
tag
A Canon (vagy bármely más gyártó) a saját papírjának a felszívódási/terülési paramétereit kiméri házon belül és ennek megfelelően módosítja az egyes színek adagolását. Keresztben csak egy valamilyen általános irányelv van, vagyis kevésbé biztosítható a precíz színvisszaadás. Halvány színeknél lesznagyobb eltérés.
Gloss, semi-gloss, matte. Tipikusan a fényes adja a legszebb árnyalatokat (fotóminőségű nyomtatón), viszont azt a legnehezebb szépen megvilágítani. A matt kevésbé üt (de lehet nagyon szép), cserébe jóval kevésbé kényes a környezeti fényre.
A súlynak az öntartásban van jelentősége, de azt fontos tudni, hogy a fotópapíros 250 g és a "sima" dekorpapír 250 g között brutális különbség van. -
Csabi1984
addikt
Sziasztok

Azt szeretném kérdezni, hogy van jelentősége annak, hogy Canonhoz Canon fotópapir javasolt vagy nincs jelentősége?
A másik kérdésem szoktam letölteni külföldi borítokat és tanácstalan vagyok milyen papír lenne célszerű és hány "gr" matt, fényes vagy félfényes (úgy emlékszem régen volt ilyen elnevezésű is
) -
laed
senior tag
-
laed
senior tag
-
draco31
veterán
-
Professzore
tag
-
Sanyi.mTs
addikt
Ha ilyen időben (-10 fok) rendelek tonert csomagautomatába, akkor lehet valami gond? Pl összefagy a tinta/por?
-
hito
nagyúr
Sziasztok! Gondoltam kinyomtatok ma 1-2 karácsonyi képet, de valamit nem jól csinálok. Tök sötétet lesznek a képek, olyan, mintha -1EV-vel nyomtatná. A képeken jó az expo, a monitoron is teljesen rendben van, a képek viszont sokkal sötétebbek. Hogy/hol azt beállítani, hogy kb. ugyanolyan expo köszönjön vissza a nyomaton, mint az eredeti képeken?
És boldog karácsonyt mindenkinek!

-
Csavarnyuzo
őstag
-
golya87
őstag
Végül Brother Support és Allin Technik-Brother kft lett belőle. Hozták vitték ingyen, odavolt legalább egy hónapot a gép. Fekete lézerfejet(?) kellett cserélni benne.
Köszönöm a segítséged!
-
Professzore
tag
-
Vladi
nagyúr
Az asszony már kimosta, most szárad.
Megnézem, köszi.
Arra már rájöttem, hogy kód helyett beírom a trial szót akkor 80%-ra leveszi. Elvileg. De csak egysezr.
-
Professzore
tag
Üdv,
Nem csodálom, hogy az EPSON "felhasználó által szervizelhető" formára hozta az újabb (kétezerhuszonpár utáni) nyomtatóiban. Mondjuk így is drága, mint a veszedelem és az első használat után alig megy bele tinta (csak a fejkalibráláshoz és -tisztításhoz használja sokat).
Ezt a filmet nézd meg (minden kockázata ellenére): https://www.youtube.com/watch?v=pL1QOPxyAsk
BTW, tartalék szivacs van az Amazonon és nem is elfogadhatatlanul drágán. Bár lehet, hogy sima tampon is megteszi, az meg "ingyen" van. :-D -
Vladi
nagyúr
Sziasztok!
epson L1110 nyomtatóm van. Ma jelzett, hogy megtelt a festékpárna.
Arra tök egyedül rájöttem, hogy wic resetet kell csinálnom, ha cserélem a párnát. Hátvagymegpucolom.
de nem t alálok hozzá porogramot. Csak ilyen wic reset utilityt. Azt írják, vegyek 8 dollárért reset kódot... most ez komoly?
-
Professzore
tag
Szia,
Röviden: semmilyet.
Hosszabban: a multifunkciós nyomtatók szkennel/nyomtat módszertannal fénymásolnak már vagy 30 éve. Igazából a fénymásolók is szkennel/nyomtat módszertannal fénymásolnak nagyjából ugyan ennyi ideje (kevés kivétellel).
Alkalmi használathoz felesleges saját nyomtatót venni. Rendszeres (kétheti-háromheti pár oldal) alatti használati gyakoriságnál a tintaköpők eleve kiesnek, mert beszáradásra hajlamosak. Marad a mátrix (2025-ben azért az nem pálya) vagy a lézer (/led). Lézerrel nagyon nehezen fogsz tudni 20 Ft/oldal nyomtatási költség alá bemenni (és ekkor a nyomtató beszerzési költségével és amortizációjával, illetve a papírköltséggel még nem is számoltunk). Végül: legjobb esetben sem fogsz 6-7 évnél hosszabb hasznos élettartamot kapni, mert az alkatrészellátás (pl. papírbehúzó gumi), a kellékanyag (toner, henger), a szoftveres (meghajtó) támogatás közül legalább az egyik ki fog esni és/vagy értelmetlenné teszi a további használatot. -
draco31
veterán
Ha alkalmankénti használat, és nem kell színes, akkor mono szkenneres lézer.
Ha simán fénymásolni akarsz ezekkel, akkor nem kell külön szkennelni előtte, nyomod, hogy másoljon, és csinálja. De lehet persze szkennelni is, akkor meg lesz a gépen.
Én a Brother DCP-1622WE amit mondanék erre, ezt mindet tudja, plusz olcsó a gyári toner bele, ha majd elfogy 1000 párszáz oldal után. Plusz ebben még WiFi is van.De majd a többiek is mondanak típust, ha van olcsóbb alternatíva.
-
Kolty
aktív tag
Sziasztok. Milyen nyomtatót éri meg megvenni manapság? Nem kell csúcs szuper. Színes se. Valahogy a fénymásolás funkció jó lenne, vagy akár van olyan is, hogy scannel majd nyomtat? Alkalmanként lenne használva. Köszönöm.
-
draco31
veterán
-
barizo
tag
Sziasztok
Nagyon régen foglalkoztam otthoni felhasználásra nyomtatóval
Igy segítségre van szükségem
Otthoni felhasználás, iskola, munka javarészt ff nyomtstas
Kb 50 lap / honap
Szoval csak eseti nyomtatas
Eppen ezért (a tinta sugaras beszaradasa )ezer nyomtató és gondoltam
Myik most erre az alap felhasználásra a javasolt készülék?
Elvaras ha wi-fi képes , ha Mobilrol (ios) is megoldható a nyomtatas
Elony de nem feltétele a duplex automata mód illetve a szkennelés.
Ár értek arányban illetve a későbbiekben a toner ára (azaz a nyomtatás lap/ar ) utángyártott toner használhatóságát .
Szival ki lenne a megfelelő , meg kompakt méretű ff lézer nyomtató ami most árban is megérős?
Köszönöm a segítséget -
troll81
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
-
19500 - 19401
19606 - 19601 19600 - 19501 19500 - 19401 19400 - 19301 19300 - 19201 19200 - 19101 19100 - 19001 19000 - 18901 18900 - 18801 18800 - 18701 18700 - 18601 18600 - 18501 18500 - 18401 18400 - 18301 18300 - 18201 18200 - 18101 18100 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Nyomtatók, szkennerek
- Nyomtató topik
- (kiemelt téma)
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15s Gen2 munkaállomás - i7 1165G7 16GB DDR4 512GB SSD Quadro T500 4GB W
- Xbox Series S 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- iPhone 13 128GB 89% (1év Garancia)
- 27% - ASUS VivoBook S15 OLED! Snapdragon X Elite / 16GB DDR5 / 1TB NVMe Notebook!
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ha egy másolatot szeretnél, akkor nyomd meg egyszer a baloldali gombot, ha mondjuk 10 másolatot, akkor tízszer a nyíllal is jelölt kék színű gombot.