- joghurt: Skype adatvesztés
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Kalandor: Elhunyt I. Ferenc pápa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
Oh, hát én olyanra gondoltam, hogy esetleg ismerősi körből, vagy fórumról.
Mikor franciául tanultam, akkor például regisztráltam egy engem érdeklő téma francia fórumjára (millió ingyenes fórum van), és ott igyekeztem előbb az engem érdeklő témában, majd különféle off topicokban szerencsét próbálni. (érdemes az aláírásodba kitenni, hogy részben nyelvtanulási célzattal vagy a fórumon, így sok beszólogatás helyett, inkább sok segítőszándékú kommentet kapsz).
De ezt nyilván akkor csináld, ha már nem okoz komplett mondatok megfogalmazása vagy értelmezése gondot.Nekem sem ártana ráfeküdni a németre, de sajnos én gyakorló partnernek baromi gyenge lennék neked.
Ami egyébként az egésznek a teteje lenne : próbáld magad nyelvi környezetbe helyezni. Telefont, Windowst állítsd németre, meg mindent amit csak lehet. Aztán ennek a csúcsa, amikor kimész pár hétre/hónapra (közben akár kint dolgozni is érdemes), és akkor szabadidőben akárkivel leállni beszélgetni.
Na most ide be kell fűzzek egy történetet, ami vicces, de előfordulhat : 2 éve Németországban laktam, és Ausztriában dolgoztam., Bregenzben (német, Svájci határ közelében, Ausztria). Kicsit féltem, hogy itt mindenki németül fog beszélni, a magabiztos angolommal és a nagyon is kezdő németemmel mi lesz velem az új munkahelyemen???
Első nap mikor bementem a munkahelyre hatalmas meglepetésben részesültem : A kollégáknak kicsit több mint a fele konkrétan magyar anyanyelvű volt, és a magyar határtól több mint 500km-re szinte mindenkivel magyarul tudtam beszélni, és a munkanyelv is konkrétan magyar volt. Akivel meg nem, az román, vagy Baltikumi vagy Lengyel volt, és velük is az angol volt a közös nyelv. Úgyhogy a német gyakorlás a munka utáni vásárlásra és az utca emberének ilyen-olyan indokkal való megszólítására korlátozódott. így nem nagyon gyakoroltam a németet, de legalább jól boldogultam a munkába, és legalább az angolt használtam. így utólag mindenképp meglepő és vicces -
emiki6
veterán
B1-et szerintem is simán lehet úgy hozni, talán többet is.
Youtube-on kereshetsz comprehensible german anyagokat, hogy természetes úton is szívd magadba a nyelvet, illetve érdemes német podcasteket hallgatni házimunka, közlekedés stb közben.Ha az az elsődleges célod, hogy értsd, akkor érdemes arra fókuszálni, mert arra egy jobb beszédet fel lehet építeni. A refold.la roadmap-jét érdemes elolvasni, sok hasznos tipp és módszer van + a némettanulós discord szerveren biztosan vannak jó némettanuláshoz hasznos anyagok, források.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox tulajok OFF topicja
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- OLED monitor topic
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Milyen egeret válasszak?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Revolut
- Google Pixel topik
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Crative Gigaworks S750 7.1 szett+ Sb X-fi titanium karival
- Asus ROG STRIX Z590-F GAMING WIFI Alaplap
- Samsung Xcover 4 STRAPA-Okostelefon, Garanciával, Üzletből
- Samsung Galaxy Xcover 4s 3G/32GB , Androidos Strapatelefon, Üzletből
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 15IMH05H notebook - i5 10300H 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1660Ti W10
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest