- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
degu
senior tag
válasz
Yushchenko #2622 üzenetére
Sajnos nem ez volt a célkeresztbe,mert az Olymposről hazafelé egy 80 éves görög kriptaszökevény,egy városban, a stoptábla mögúl elénkkanyarodott a főutra -egy kisteherautóval../.A majdnem új kocsi sz*rrá tört,szerencsére mindenki be volt kötve/
Meg volt minden létező biztosításunk,/svájcifrank-csekk,assistance /két óra múlva hívtak vissza,hogz...MIVAN?De érdemben csak annyit tettek,hogy felvették a Segélyszolgálatért a pénct./
Az ügyintéző csóka,akit kétórás küzdelem után sikerült elérni telefonon,nemhogy görögül nem tudott,de angolul sem,és még 200 nyelven nem beszélt...magyarul sem igen! És fingja nem volt,hogy mit kellene tennie...A sérült gk. hazaszállítása tőbbe került volna,mint a kocsi értéke.Javasolták az *okostojások*hogy inditsunk polgári pert a görög biztosító ellen,az összes,felmerült költségünk/+ a hazaszállítás/ megtéritésére./Ez lett volna a szabályos,jogi ut...ha megnyerjük a pert./ Ehhez előlegezni kellett volna az összes felmerült költségünket,és fizetni 3-4 dörzsölt,görög,helybeli ügyvédet./Mert a görög biztosítónak kb. 150 fizetett ügyvédje van./Az OTP-Travel ügyinézője/akit már otthon kerestünk meg,közölte,hogy ehhez semmi közük!
Sem az utasbiztosítás,sem a mindenféle kiegészítő biztosítás erre nem érvényes.mert a görög múmia volt a hibás,ezért ez teljes egészében a görög biztosítóra tartozik./Egyedül a hazafele-buszozás árát téritették,de már a 20 éves lányom kitört metszőfogának pótlását nem fizették ki!/
/Ennél az üzletnél csak a leánykereskedelem jövedelmezőbb!/
Ugyhogy a korrekt biztosítós olyan,mint az unikornis.Egy legendás,meseszerü lény,aki valójában csak a PR-es dumákban létezik. -
MaciG
addikt
válasz
Yushchenko #2613 üzenetére
Ha tényleg mind1, csak tengere legyen, akkor javaslom Sartit (itt elég sok magyar van) vagy Ne Porit. Hosszú homokos, lassan mélyülő tengerpart, békés kis üdülőtelepek és árban se húzósak és még kirándulni i s lehet a környéken. Egy hét busszal nagyjából 30-60 ezer közt van, szezontól függ.
-
MaciG
addikt
válasz
Yushchenko #2610 üzenetére
Ha Görögország érdekel akkor. Apollon travel, Aeolus és a Garnd Tours a nyerő. Elég jó áraik vannak.
-
válasz
Yushchenko #2610 üzenetére
utazom.com-ot nézném meg.
mi múltkor lefoglaltuk a nyaralást, aztán pár napra telefonáltak, hogy hát sajnos az ibusz így meg úgy változtatott az illetékeken, stb. így ugyanaz a szoba +25k lenne... annyira nem örültem neki, de kifizettük, még ha szerintem annyira nem is jogos a dolog.
-
degu
senior tag
válasz
Yushchenko #2608 üzenetére
Egy jó,kis nyugis pihi,valami szép helyen?A buszos körutazás lehetne kellemes,mert ott nem muszály kutyagolni,és főleg van társaság!
-
MaciG
addikt
válasz
Yushchenko #2605 üzenetére
Tengerpart? Hegyek? Alföld? Mit szeretne csinálni? Valami konkrétumot írhatnál azért.
-
AMD Power
titán
válasz
Yushchenko #2605 üzenetére
Mindenféleképpen apartman ,mert a szállodákban ha egyedül megy félárat kell fizetni.
-
Yushchenko
őstag
válasz
Yushchenko #2560 üzenetére
Szicíliára senki semmit?
-
concret_hp
addikt
válasz
Yushchenko #2395 üzenetére
jah 1 oda vissza útra kettőnknek már olcsóbb lett valami 2e ft-al, de úgy néztem a meghosszabbításnál van a szivatás, hogy akkortól folytatódik amikor a másik lejárt.
-
lorcsi
veterán
válasz
Yushchenko #2392 üzenetére
kösz a tippet
-
AMD Power
titán
válasz
Yushchenko #2193 üzenetére
Ezt a filmet is ott forgatták.
-
MaciG
addikt
válasz
Yushchenko #2193 üzenetére
És honnan? Mert az általam ismert nyaraló helyek közül egyik sincs igazán közel hozzá.
-
AMD Power
titán
válasz
Yushchenko #2186 üzenetére
Thesszaloníkit én 2x jártam így meg. Köszönőm szépen elég volt.
-
MaciG
addikt
válasz
Yushchenko #2156 üzenetére
Mennyi ideig voltatok oda?
-
AMD Power
titán
válasz
Yushchenko #2156 üzenetére
Az nagyon szép!
-
zolynet
veterán
válasz
Yushchenko #2111 üzenetére
igen ez nekünk (meg még sok más nemzetiségnek) furcsa, mintha csak cukrot vagy egy kis kekszet vennének le a pultról
-
keIdor
titán
válasz
Yushchenko #2105 üzenetére
Dánia a legdrágább ország Európában szerintem, szóval ez nem új.
-
zolynet
veterán
válasz
Yushchenko #2105 üzenetére
Remélem Christiania városrészében beültél egy kávézóba. Na ott azonnal pofáncsap az a bizonyos füstszag.
Azt is gondoltam h az árak nem lefelé mennek, azt tudtam hogy egy sör felébe kerül mint egy fél literes üdítő. Akkor a brutális árak nem változtak. Ha jól tudom ott még a fodrászat kerül horror árba.
Azért 1-2 képet ossz meg. -
keIdor
titán
válasz
Yushchenko #2098 üzenetére
Remélem csináltál képeket! Európának az a része kimaradt eddig.
róbert gida: Engem érdekelne, bár Prágát meg Brno-t már ismerem.
-
concret_hp
addikt
válasz
Yushchenko #2059 üzenetére
én erre gondoltam: [link]
-
keIdor
titán
válasz
Yushchenko #2044 üzenetére
Hú, de jó neked. Irigyellek, Skandináviában még nem jártam. Arra készülj fel, hogy nagyon drága minden, főleg Dánia. pl. koronából forintba számolva egy kiló kenyér a 2000ft-ot is elérheti, a sör elérheti a 3000ft-ot is. Persze helyfüggő, biztos van olcsóbban is mindez.
Majd tolj fel képeket kérlek!
Mennyi a wizzair és mennyi a szállás ha szabad tudni?Bár jártam már a Benelux országokban, de egy körutazás jó lenne arrafelé. Főleg Amszerdam, Rotterdam, Hága, Brüsszel, Brugge, Gent, Luxembourg és ha még belefér Köln-t nézném meg közelebbről. Járt már valaki hasonló körúton?
-
concret_hp
addikt
válasz
Yushchenko #2005 üzenetére
ott helyben kerestek, csak az + idő
-
concret_hp
addikt
válasz
Yushchenko #2002 üzenetére
-
keIdor
titán
válasz
Yushchenko #1976 üzenetére
Jartam mar arra, MC-ben is, csak hosszabb idot jo lenne ott eltolteni meg bulizni.
-
AMD Power
titán
válasz
Yushchenko #1967 üzenetére
Nem hülyeség az biztos.... De kötni egy ilyet + a kötelező + lehet ,hogy kéne Casco elemi kárra... ez így már nagyon sok lenne egy évben.
-
AMD Power
titán
válasz
Yushchenko #1939 üzenetére
Plitvice nekem is nagy álmom.
Ma nekünk csak Zamárdi volt.
-
tkazmer
addikt
válasz
Yushchenko #1934 üzenetére
ha utazási irodával mentek, akkor úgyis jön a helyi reprezentatív majd hogy bemutassa az utazási lehetőségeket, de ha nem, akkor is rengeteg ügynökség, stb. van mindenfelé.
-
tkazmer
addikt
válasz
Yushchenko #1931 üzenetére
vigyázzatok a szállodai pincérekkel
[link]
-
AMD Power
titán
válasz
Yushchenko #1931 üzenetére
Ne igyatok csap vizet.
-
Mawyx
őstag
válasz
Yushchenko #1908 üzenetére
Úgy értettem különlegesebb, legalábbis számomra, én nagyon spanyol párti vagyok és viszonylag messze is van. Télen nagyobb élmény lehet szerintem is.
Törökországban nem voltam, talán majd egyszer.GC-ra lenne utitársam, ez attól függ hogy tudjuk a szabikat összehozni, de a terv az aug vége szept eleje. Májusra volt olcsó jegy, de le kellett fújni, mert pont vizsgám volt a kiszemelt napon.
-
Mawyx
őstag
válasz
Yushchenko #1905 üzenetére
Szerintem GC azért más kategória
-
szőröscica
addikt
válasz
Yushchenko #1903 üzenetére
Mostar és Medzugorje mindenképp tervben van.
-
Mawyx
őstag
válasz
Yushchenko #1893 üzenetére
Én is oda vadászok repjegyet, tavaly is jártam a Kanári- szigeteken, akkor Lanzaroten voltam.
Az utazási irodákat felejtsd el, szervezd le magadnak, olcsóbb lesz. Szállásfoglalásra booking, én mindig ott foglaltam. Kocsival 5nap alatt keresztül- kasul bejártam az egész szigetet.
Repülni szerető emberként én busszal tuti nem zötykölődnék. -
szőröscica
addikt
válasz
Yushchenko #1893 üzenetére
Bosznián is át tudok menni személyivel?
-
Mawyx
őstag
válasz
Yushchenko #1848 üzenetére
Nem kell ezzel foglalkozni, rendszeresen felmerül fórumokon.
Irány Görögország
-
Mawyx
őstag
válasz
Yushchenko #1845 üzenetére
Semmi gond nem lett volna.
-
Yushchenko
őstag
válasz
Yushchenko #1843 üzenetére
Na, végül is segítettem magamon, de 3 fontomba került. Azt mondták jó hogy hívtam őket, mert ez probléma lehetett volna.
-
tildy
nagyúr
válasz
Yushchenko #1745 üzenetére
Wetherspoon pubokat érdemes keresni. Mind a sör olcsó londoni viszonylatban, de a kaja is. Fish and chips 4-5 font és finom, illetve steak van 8 fontért, és az is finom . (körettel kerül ennyibe , of course)
-
Mawyx
őstag
válasz
teszkó teszkó hátán, a tower lábánál meg van ócsó fish and chips, 4 font
-
Yushchenko
őstag
válasz
Most Up-olok egyet
-
válasz
Yushchenko #1735 üzenetére
értem. és szerintetek megéri belevágni így saját szervezésben? repjeget intézni, szállást foglalni, transzfert intézni? olcsóbb annyival egy utazási irodánál, hogy megérje a fáradtságot?
-
Mawyx
őstag
válasz
Yushchenko #1726 üzenetére
Kalkuláld bele a nagy forgalmat, nem jó kicentizni. 2 font az easy busz, verhetetlen ár, jó előre le kell foglalni. És ha van hely, mehetsz másik busszal is, nem csinálnak ügyet belőle. Engem is elvitt a csávó korábban, mert kiértünk jó korán a buszhoz, volt hely és kérdezte akarok-e menni, mert akkor mehetek vele.
Ha meg késik a géped és lekésed a buszod, egyszerűen odamész, mondod mi van és átfoglalod másikra. -
AMD Power
titán
válasz
Yushchenko #1723 üzenetére
Reméljük az utad is Easy lesz.
-
Mawyx
őstag
válasz
Yushchenko #1723 üzenetére
jó az, szép a színe. Írd meg nekik mekkora fan vagy, adjanak kedvezményt
. Busznál lehet Greenline áll bent, jó a jegy rá, ugyanaz, engem befele a városba nagy greenline vitt női! sofőrrel, visszafele meg narancssárga kis easy mikrobusz
.
-
Mawyx
őstag
válasz
Yushchenko #1719 üzenetére
easyHotel- t nézted már?
Jajj de mennék újra én is -
perempe
veterán
válasz
Yushchenko #1668 üzenetére
Jó időt, meleg tengert!
A szlovéneknek kevés tengerpartjuk van, nagyon ki lehet épülve.
-
AMD Power
titán
válasz
Yushchenko #1663 üzenetére
Sziasztok...
Sajnos újra itthon vagyok!
Jobb volt a nyaralás mint vártam! Most hulla vagyok de majd egy rövid beszámolót majd írok.
-
Leeza
tag
válasz
Yushchenko #1661 üzenetére
Már hiába írogattok neki, még mindig a buszon ül.. Anyám...
Én is megtettem, soha többet... Ráadásul paralia, bármennyire is beharangozzák bulihelynek, stb., egy akkora csalódás...Az egyiptomi utam maga volt a tökély, mindenkinek ajánlom!
Volt kirándulás, hajókázás, snorkeling, gyönyörű dolgokat láttunk, a vörös-tenger maga a csoda! És maximálisan pozitív benyomásokat szereztem a helyiekkel kapcsolatban is.
Mindenképp visszatérek még, van még mit látni, ami most nem fért bele. -
AMD Power
titán
válasz
Yushchenko #1638 üzenetére
Erről van szó... nekem mondjuk azért ilyen szempontból szerencsém van.
-
AMD Power
titán
válasz
Yushchenko #1627 üzenetére
Gázosak nagyon ilyen szempontból... Sok a rossz ilyen jellegű tapasztalat velük.
-
AMD Power
titán
válasz
Yushchenko #1609 üzenetére
Igen ez így van. De az AI tény ,hogy jóval drágább de akkor se kajára se piára nem kell költeni egy dinárt se. Még talán meg is éri.
-
tkazmer
addikt
válasz
Yushchenko #1595 üzenetére
köszi! sajnos viszonylag instant ötlet volt, hogy menjünk be, így az utikönyvet nem néztük át, csak a térképen volt egy olyan hogy ljubljanski grad, a város közepén, gondoltuk akkor az biztos valami érdekes hely
érdekesnek érdekes volt, de mondjuk tényleg lehet, hogy jobb lett volna beülni valahova.viszont a hétvégén megvolt a második idei balatonozásom, éppen 2.5x olyan hosszú ideig tartott, mint az első, péntek du mentünk, vasárnap este jöttünk. célpont balatongyörök volt, meg átnéztünk még péntek este kapolcsra is. az idő nem volt túl jó sajnos általában, de tegnap azért sikerült elég jó strandidőt kifogni. ja, és nincs normális szabadstrand, a strandbelépő pedig 500/fő/nap
-
vans?
őstag
válasz
Yushchenko #1589 üzenetére
Köszönöm.
-
vans?
őstag
válasz
Yushchenko #1569 üzenetére
-
AMD Power
titán
válasz
Yushchenko #1554 üzenetére
Szerintem ne ott akarjatok enni.
-
tkazmer
addikt
válasz
Yushchenko #1552 üzenetére
nem jártam még ott, de ha a palace dance club-ra gondolsz, annak külön étterme van camelot néven, és ahhoz van is étlap [link] (alul, pdf.)
olyan nagyon vészes árakat én nem találtam, 2-4e ft között vannak a kaják, ennél sokkal drágább helyek is vannak a balaton körül. -
AMD Power
titán
válasz
Yushchenko #1552 üzenetére
Szerintem horror áron lesz.
-
AMD Power
titán
válasz
Yushchenko #1545 üzenetére
Engem a bob annyira nem mozgat. Inkább az erdő meg egy kis séta.
-
keIdor
titán
válasz
Yushchenko #1509 üzenetére
-
aesir
veterán
válasz
Yushchenko #1532 üzenetére
Élővilág aránylag egyszerű, kb olyan 20-féle halat láttam eddig, kagyló, uborka. A Krk-parton jobb merülni, a magaspart miatt a sziklák tövében már szinte déltől árnyék van, több a színpompás hal, és olyan fények vannak, hogy az hihetetlen. Fürödni persze lehet mindenhol, de lejutni a partra egyáltalán, na az nem lesz egyszerű, de majd meglátod
Vagy út nincs a közelben, vagy függőlegesek a sziklák. A víz ezért nagyon mély, de nagyon tiszta is. Vrbnik meg egész egyszerűen hihetetlenül gyönyörű. Elvileg ott valahol van egy homokos strand is, de ott még sosem voltam.
Befejezem mert már készülődök, onnan jelentkezem
-
aesir
veterán
válasz
Yushchenko #1530 üzenetére
Köszönöm!
A víz nagyon jó ott az egész környéken, mert aránylag nagy a sodrás középen, egy kapitány barátom szerint cca 60m mély. Úszni mindenhol lehet83 óta járok oda, a parti sávon ezidáig talán ha 10-15 sünt láttam. Az állandó áramlás miatt a víz mindig nagyon tiszta.
Én minden éven át szoktam úszni a partról Krk-re és vissza, van hogy többször is egymást követő napokon. -
aesir
veterán
válasz
Yushchenko #1528 üzenetére
Jóformán az egész keleti part ilyen. Egy rohadt nagydarab, magas, teljesen kopár szikla. Viccet félretéve szerintem még a partra sem lehet lemenni, mert nem nagyon vezet út a partra, azt a pár falut kivéve Mondjuk Vrbnik még augusztusban sem zsúfolt, szóval ilyenkor majdhogynem kihalt. Holnap reggel indulok szemben a partra, de átmegyek Vrbnikbe is, majd megírom egyik este hogy mennyien vannak
. -
aesir
veterán
válasz
Yushchenko #1526 üzenetére
A keleti part nagyon magas és kopár. Semmi sincs ott
Ha emlékeim nem csalnak, akkor Stara Baska inkább naturista, persze lehet hogy tévedek, már a múlt ködébe veszik. -
aesir
veterán
válasz
Yushchenko #1524 üzenetére
Vrbnik gyönyörű!
Baska tele van magyarokkal (hadd ne részletezzem mit jelent ez), Krk szintén.
-
Olcsi
senior tag
válasz
Yushchenko #1515 üzenetére
Bingó!
A gumi egy nyarat futott, tehat elvileg nem szabadna simának lennie...Csak a kép lett rossz!
Az a baj, hogy egy nagy generalhoz sok pénz kell, akkor meg már nem marad nyaralásra.Sajnos mar egy olajcsere és egy vezérműszij is drága, pedig ezeket viszonylag rendszeresen el kell végezni.
Nekem örök félelmem egy utazás során egy kettős defekt...kicsi rá az esély, de Igazából ha belegondolunk, csak 1 pótkerék van. -
rozsomak96
tag
válasz
Yushchenko #1505 üzenetére
Akkor látom nagyjából ugyanaz a véleményed. A taxisok teljesen elmebetegek. Állunk a dugóba kocsival, egy taxis előttünk mondta a magáét fogta magát fölment a járdára és megelőzte az álló autókat. Mi meg csak néztünk, hogy mi a WTF? A tenger annyira koszos volt, hogy szó szerint ótvaros lettem. Másfél hónapig szenvedtem benne. A vízben találtam használt betétet (igen olyat), pelenkát. Egy fickó jött oda, hogy ő fürdetné a szamarát. Simán bejött a vízbe az állattal. Na akkor már nagyon tele volt a tököm.
Végül rájöttem, hogy nem is volt olyan rossz hét mikor visszagondoltam. Minden olcsó volt és ott ettem életem első BUERK-jét. Sok bolt, a szállások is rendben vannak. Azért még kell mit fejlődnie ennek az országnak is kultúrszinten.
-
róbert gida
tag
válasz
Szia
Olvasva a beszámolódat kicsit örülök is meg nem .Ez persze nem a te hibád!! Kicsit elbizonytalanodtam.
Szóval ha én Montenegróba készülök és egy éjszakára Mosztarba szeretnék megállni akkor az Eszék-Szarajevó-Mosztar utat 60-70-es átlaggal megtéve kb.6-7 órán át koncentrálva az ottani vezetési stílus és ismeretlen utak miatt még végig kell rettegnem a rendőrök miatt is.Ha odaérek mivel nem foglaltam szállást (csak Montenegróban ) akkor még attól is retteghetek,hogy az éjjelre utcán maradó pár hónapos Mazdámat ne törjék fel vagy ne lopják el.Sokat olvasgattam Boszniáról is és azt írták javul a közbiztonság sőt Budapestnél biztonságosabb!Persze lehet nem így van ,egyébként sosem szoktam értéket hagyni az autóban .Persze ezt a tolvaj nem feltétlenül látja!!Annak a 30 km-es autópályának örülök .Sokan írták szép út amit már várok.Speciel minket anno 4 éve amikor Görög O.-ba mentünk nem a szerb rendőrök hanem az autópálya kapunál basz...tak át kb. 7000 ft-al.Ha 30 kocsi áll mögötted akkor nem igazán van időd a kapunál megszámolni a visszajárót !!!Visszatolatni nem tudsz!Szóval vagy olyan szállást kell keresnem ahol zárt kert van vagy aludjak kocsiban ??
Aztán arról nem beszélve ,hogy a "kis hölgy "nem karhatalmi szerv és a don't forget az nem no photo.Talán az lehet a háttérben ,hogy most volt az évfordulója a szebrenicai mészárlásnak (lehet rosszul írtam )!
-
Olcsi
senior tag
válasz
Yushchenko #1513 üzenetére
Áh...semmi baj nincs veled. Mi vagyunk az őrültek: [link]
Egyébként mi szinte semmi nem költünk rá, csak a szeretetünkkel ápoljuk (illetve nem csak mi, hanem a legrosszabb kutyusunk is, aki rendszerint felmászik a motorháztetőre a macska utángondolhatod, hogy néz már ki a festés...az már nem is festés. ), viszont ezért hálás is nagyon...
Nem tudom, kiszúrja-e valaki a furcsaságot a képben?
-
Olcsi
senior tag
válasz
Külföldre is el mersz vele menni? A mi kis suzy-nk is már 16éves, szegényt strapaljuk rendesen, néhol benne is alszunk, mindenesetre a bringaszállítás benne szinte rendszeres...
Szeretjük és még egyszer sem hagyott minket cserben, na de mondjuk horvátországba nem mernék vele elindulni.
-
keIdor
titán
válasz
Köszi.
Cseh, szlovák: Igen tudom mit mondanál.
-
AMD Power
titán
válasz
Király kis út lehetett...
Én is úgy mennék így kocsival össze-vissza (Plitvicei tavak, Prága, Észak Olaszország) de a 17 éves Cliommal már nem merek nekivágni.
-
keIdor
titán
válasz
Örülök, hogy jól érezted magad és nincs mit.
Mostarban azt a képet én is lekaptam sunyiban...
Egy kérdésem lenne... a szlovén, horvát, bosnyák, szerb, makedón, montenegrói nagyon nehezen értik meg egymást? Mekkorák a nyelvi eltérések? Azt tudom, hogy pl. a cseh meg a szlovák megértik egymást. -
keIdor
titán
válasz
Yushchenko #1482 üzenetére
Itt sem probléma ha nem vetkőzöl le, csak mások meztelensége ne zavarja őket.
A város térképén írják, hogy "nudi" úgyhogy szerintem hivatalos...
Igen ott van egy parkoló ha jól emlékszem. Egy szobor előtt azt hiszem.
-
keIdor
titán
válasz
Yushchenko #1476 üzenetére
Itt elég kicsi a tömeg. Bejelöltem neked, erre a félszigetre kell menni.
De vigyázz, mert igaz itt kevesen vannak, de nudista strand.
Én elég nyitott vagyok, úgyhogy engem nem zavart, sőt élveztem is a nőstények bámulását, viszont valaki nem szereti.
-
aesir
veterán
válasz
Yushchenko #1471 üzenetére
Én is nagyon szeretem a bureket
Van itt egy burekes a Hegedűs Gyula utcában Budapesten, ez elég jó. Szerb barátaim is járnak oda.
-
keIdor
titán
válasz
Yushchenko #1461 üzenetére
Tavaly voltunk Makarska-n egy hetet, nagyon szép, viszont drága, de megéri, hihetetlen gyönyörű!
Elmentünk Mostar-ba is, nos szép-szép, de a szemét kicsit lehangoló... ezt a látványt mondjuk megérte. A kép saját.
Dubrovnikban már kétszer is jártam, szép az is.Neum nekem nem tetszett, itt írtam miért.
-
tkazmer
addikt
válasz
Yushchenko #1465 üzenetére
hát nem tudom, két éve én éppen azon voltam meglepődve, hogy milyen olcsó minden
de persze azóta változhatott a helyzet, meg persze én bp-hez vagyok szokva, az Mo-n belül is nyilván drága.
az utak között valóban nagyon sok a rossz, de a nagyobb városok között elég jól el lehetett mendegélni a főutakon. a közlekedés színvonala persze más kérdés.
a gyilkos tónál nem jártam, de nem hiszem, hogy nagyobb tortúra legyen oda felmenni, mint mondjuk szlovéniában a mangart nevű hegyre
viszont volt szerencsém kipróbálni a tömegközlekedést! így utólag visszaemlékezve egy hatalmas kaland, akkor inkább reménytelen problémának tűnt, hogy szerettem volna 1 nap alatt eljutni déváról székelyudvarhely közelébe (homoródkarácsonyfalvára).
reggel fél 8kor indult az első vonatom, és éjjel fél 1re érkeztem meg. google maps szerint ezalatt 267km-t tettem meg -
tkazmer
addikt
válasz
Yushchenko #1463 üzenetére
(az infrastruktúra semmit)
dehogynem, 2008ban jártam arra, akkor is és azóta is építettek utakat, vízhálózatot, csatornahálózatot, stb. egy csomó helyen (székelyföldi kis falvacskák, én konkrétan itt jártam: [link])
2008-ban még abszolút át tudtam élni, hogy milyen egy "nem globalizált" hely (bár internet volt a faluban annak ellenére, hogy vezetékes víz csak néha)
autópálya meg nem úgy tűnik, hogy egyhamar lesz
-
AMD Power
titán
válasz
Yushchenko #1443 üzenetére
Google Earth kicsit körbenézek...
-
Mawyx
őstag
válasz
Yushchenko #1432 üzenetére
Az a kivétel nekem épp elég
-
AMD Power
titán
válasz
Yushchenko #1421 üzenetére
Félreértettem!
Mind1 majd elválik mi lesz... lehet ,hogy Görög lesz. De azt tudom ,hogy Rómába illetve a Vatikánba főleg el kell mennem.
-
AMD Power
titán
válasz
Yushchenko #1418 üzenetére
Mondták már mások is ,hogy dög drága Olasz.
-
AMD Power
titán
válasz
Yushchenko #1416 üzenetére
Velence nekem max 1 nap és elég lenne. Róma már inkább.... De Rómába nem nyáron kéne mennem 30 fokban.
-
AMD Power
titán
válasz
Yushchenko #1412 üzenetére
Nem hinném ,hogy meglesz nyár végéig.
-
AMD Power
titán
válasz
Yushchenko #1410 üzenetére
Az lesz.. bár meglátjuk mi lesz a nyaralásból hisz autót is jó lenne venni.
-
AMD Power
titán
válasz
Yushchenko #1408 üzenetére
Mondjuk elég béna az oldaluk mert a busz árak már be sem jönnek.
-
AMD Power
titán
válasz
Yushchenko #1405 üzenetére
-
keIdor
titán
válasz
Yushchenko #1373 üzenetére
Valóban szép az Adria, de csak a keleti szakasz. Az olasz az szerintem pont olyan semmilyen. Ha Olaszország, akkor a nyugati part, Livorno, Genova, vagy Nápoly környékét tudom csak ajánlani.
A keleti parton mi voltunk 2005-ben Cattolica-n, nem messze Rimini-től és az elég gyenge hely, tele tömeggel! -
keIdor
titán
válasz
Yushchenko #1369 üzenetére
Nagyon köszi!
Horvát-Magyar határon még sose volt gubanc, max. 5 perc és átmentünk, de a Schengen nyilván kényelmesebb és előny is. De ugyanez elmondható a Horvát-Bosnyák határról is, ott se szopattak.
A horvát pálya az tényleg drága, kb. 9.000Ft átszámolva egy Letenye-Split szakasz és csak oda természetesen. A horvátokról egy kicsit negatív kép alakult ki bennem, látszik, hogy mindenben le akarnak húzni.Nekem Ljubljana jobban tetszett, mint Maribor, voltam már mindkettőben.
Azt hiszem egy Piran lesz a nyertes, köszi még egyszer.
-
1hijjanhusz
senior tag
válasz
Yushchenko #1397 üzenetére
Hát én köszönöm.
-
tkazmer
addikt
válasz
Yushchenko #1390 üzenetére
hát úgy tényleg szerencsés szicíliázni, nyilván akkor ő mutatja meg majd nektek amit érdemes megnézni. észak-olaszo-ban azért annyira nem vészes a nyelv helyzet, szicíliában is jártam olyan helyen, ahol kifejezetten imádott angolul beszélni a helyi dolgozó
én is bp-n tanultam vezetni, és ott is vezetek mostanában is a legtöbbet (illetve autópályákat tekintve innen kiindulva m3, m7, ritkábban m1 és m5), ezért mondom, hogy annyira azért nem vészes olaszország.
szlovéniában valóban kellemes tapasztalat volt, hogy jól beszélnek nyelveket, de nekem a legjobban az tetszett, amikor 4 évvel ezelőtt egy boveci túrán egy kis szupermarketben is gyorsabb volt a kártyás fizetés, mint mo-n egy tescoban
de amúgyis nagyon kedvelem az országot, azóta már 3x is jártunk arra, és az idénre is be van tervezve pár nap (egy Velika planina nevű helyhez közel, a pontos szállás még nincs meg)
-
tkazmer
addikt
válasz
Yushchenko #1385 üzenetére
egyezzünk meg, azzal a feltétellel, hogy kezdő vezető budapestre, illetve hétvégén csúcsidőben magyar autópályára se menjen
a gps meg abszolút opcionális, én voltam vele is és nélküle is olaszországban, és mivel most nem ott vagyok, túléltem
szicília jó hely nagyon, vannak úgymond "érdekes" részei, de ilyen szempontból nápoly környéke sokkal durvább. amire figyelni érdekes, hogy simán beinvitál a helyi dolgozó vacsorázni világvége után kettővel lévő kis falucskában hangoztatva, hogy csak 5€ lesz az egész, aztán végül 15-re jön ki
illetve a kiemelt turistalátványosságok helyszíneit kivéve nem nagyon tudnak a népek az olasz helyi (népi) változatán kívül más nyelvet beszélni, tehát nincs olyan mint mondjuk hollandiában, hogy az egyszerű közlekedési rendőr perfekt angolból... -
tkazmer
addikt
válasz
Yushchenko #1381 üzenetére
hát nekem ilyen gondom még nem volt, kamionok valóban vannak nem kevesen, és pl. egy firenze előtti hegyes-dombos szakaszon, ahol elég szűk a pálya, emiatt jobban kell figyelni, de alapvetően ilyesmit amit írsz még nem tapasztaltam, dél-olaszországban sem.
kitáblázást meg nem tudom hogy érted, én pont azt figyeltem, hogy kiválóan ki van táblázva mindenOK, mondjuk nem a szlovén viszonyokból kell kiindulni, tény, hogy szlovéniában remek a közlekedés, de magyarországhoz képest szerintem jól ki vannak táblázva a helyek, vagy legalább ugyanannyira.
(a sok sávos szakaszok pedig mindenhol több odafigyelést igényelnek, pl. bécs előtt is van olyan ahol talán 6 sáv is van, ott se mindegy, hogy melyik az az 1, amelyik elvisz majd Mo felé) -
1hijjanhusz
senior tag
válasz
Yushchenko #1378 üzenetére
Csak pénz is lényeges. Nekem legjobban Isztria tetszik. De tutod, ha nyugodtabb Szlovénia, akkor lehet odamegyünk.
-
1hijjanhusz
senior tag
válasz
Yushchenko #1376 üzenetére
Akkor lehet marad Szlovénia. Sok macerát nem akarok.
-
1hijjanhusz
senior tag
válasz
Köszi az infot. Ez azért segít a dönésben. Olaszról nincs esetéleg vmi hasonló tapaszatalatod? Jesolo lenne a célpotunk, ha odamegyünk.
-
Yushchenko
őstag
válasz
Az utolsó mondat helyesen:
Amit nagyon nem bírok, az a kiépítetlen, illetve igénytelen (szoci) betonstrandok. -
1hijjanhusz
senior tag
válasz
Yushchenko #1370 üzenetére
Ilyen jó Szolvánia? Még a végén az lesz...
-
1hijjanhusz
senior tag
válasz
Yushchenko #1367 üzenetére
Igen, nekem is ez a gondom, hogy nem adnak rövid időre. Angolúl tudok, az nem gond.
-
keIdor
titán
válasz
Yushchenko #1363 üzenetére
Hali. Látom Szlovéniában élsz és ismered is a szlovén tengerpartot. Haverokkal ide mennénk a közelbe, vagy szlovén partra, vagy az olaszokhoz. Tudnál mesélni Izoláról, Koperről vagy Piranról?
Árak milyenek? A táj milyen? Nagy a tömeg? Néztem most szép képeket, de valami személyes tapasztalat valakitől jól jönne... köszi.Más: Rovinj-t én is csak ajánlani tudom. Tavaly Makarskán voltunk a családdal, délre is érdemes elnézni. Gyönyörű sziklás tengerpart van végig kis tömeggel. Dubrovnik is megér egy napot.
Visszafele a bosnyák tengerparton is "poénból" megálltunk fürdeni, oda ne menjetek, koszos a víz és brutálisan hideg! A városka neve egyébként Neum ha jól emlékszem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Filmvilág
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Battlefield 6
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- IPhone 15 Pro Akku: 88% 12 hó jótállás!
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55