Hirdetés
- Bambanő háza tája
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Mindent a StreamSharkról!
- Szólánc.
- ID&Trust létezik vagy csak álcég?
- MárkaLánc
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
róbert gida
tag
Most hétvégén mi is leugrottunk Lellére 1 napra és nagyon jó volt ! Ilyen meleg már rég volt a víz .Sajnos a június végi 1 hetes nyaralásunk alatt Miskolctapolcán az idő xar volt esős és hideg talán az volt benne a jó hogy a barlangfürdőben nem esett .Egyébként itthon az előre tervezett utakkal már fenntartásaim vannak,Főleg a Balatonon.Már csak abban reménykedem ,hogy augusztusban Montenegróban jó idő lesz .Visszaolvasva a topicot mi 2004-ben voltunk Görög o.-ban 10 napot és életem legszebb útja volt .Szerencsére a wc papiros dolog nálunk nem volt.Ellenben a Meteorákat a görögök kedvességét a csodálatos homokos partot és a sok jó kaját nem tudom elfelejteni.Mi Metamorphosi-ban voltunk ami nincs messze Sartitól. Anno még kicsik voltak a gyerekeim (12 alatt) és ők szinte ingyen voltak a szállodában .Most négyünkre már sok lenne pláne ilyen euro árak mellet.Montenegróban olcsón találtam apartmant de arról a saját topicjában írtam már itt[link]
[ Szerkesztve ]
Nyugalom ,a hosszú élet ritka ! Ne igyál bele a medve sörébe!
-
róbert gida
tag
Látom voltál Mostar-ban.Nos mi idén tervezzük Montenegrói utunkat Bosznián keresztül és Szarajevó és Mostar felé mennénk majd Dubrovnik és úgy tovább.Szeretnénk Mostar-ban megszállni egy éjszakára de nem foglaltam előre le semmilyen szállást.Lehet-e könnyen szállást találni vagy kiírva láttál-e esetleg Bed and Breakfast -ot házaknál ?Milyenek az utak és az árak ?Köszi előre is
-
róbert gida
tag
Köszi az infókat !Esetleg van tapasztalatod a bosnyák rendőrökkel ? Sok jót nem hallottam róluk ,sógoromékat Szarajevó-nál a gyorsforgalmin büntették meg ma sem tudja miért csak röhögve kérték az 5 euróst.A közbiztonságról mit lehet tudni ?Egy fél éves kocsit kint merjek hagyni a parkolóban? A Horvátoknál nem volt ilyen gondom sem a Görögöknél .Esetleg ha másnak van jó vagy rossz tapasztalata írjon!!
-
róbert gida
tag
válasz Yushchenko #1505 üzenetére
Szia
Olvasva a beszámolódat kicsit örülök is meg nem .Ez persze nem a te hibád!! Kicsit elbizonytalanodtam. Szóval ha én Montenegróba készülök és egy éjszakára Mosztarba szeretnék megállni akkor az Eszék-Szarajevó-Mosztar utat 60-70-es átlaggal megtéve kb.6-7 órán át koncentrálva az ottani vezetési stílus és ismeretlen utak miatt még végig kell rettegnem a rendőrök miatt is.Ha odaérek mivel nem foglaltam szállást (csak Montenegróban ) akkor még attól is retteghetek,hogy az éjjelre utcán maradó pár hónapos Mazdámat ne törjék fel vagy ne lopják el.Sokat olvasgattam Boszniáról is és azt írták javul a közbiztonság sőt Budapestnél biztonságosabb!Persze lehet nem így van ,egyébként sosem szoktam értéket hagyni az autóban .Persze ezt a tolvaj nem feltétlenül látja!!Annak a 30 km-es autópályának örülök .Sokan írták szép út amit már várok.Speciel minket anno 4 éve amikor Görög O.-ba mentünk nem a szerb rendőrök hanem az autópálya kapunál basz...tak át kb. 7000 ft-al.Ha 30 kocsi áll mögötted akkor nem igazán van időd a kapunál megszámolni a visszajárót !!!Visszatolatni nem tudsz!Szóval vagy olyan szállást kell keresnem ahol zárt kert van vagy aludjak kocsiban ?? Aztán arról nem beszélve ,hogy a "kis hölgy "nem karhatalmi szerv és a don't forget az nem no photo.Talán az lehet a háttérben ,hogy most volt az évfordulója a szebrenicai mészárlásnak (lehet rosszul írtam )!
-
róbert gida
tag
válasz AMD Power #1644 üzenetére
Tavaly volt szerencsém Szentpétervárra eljutni busszal hááááááát .Sajnos első éjszaka semmi alvás másnap a litvániai átmeneti szálláson sikerült aztán még egy éjszaka alvás nélkül ,és teljesen fáradtan érkeztünk meg.Visszafele ugyan ez volt a helyzet. Voltam egy Krakkói körúton a családdal 2 hónapra rá és akkor sem tudtam aludni.A buszok 2-3 óránként megállnak mert sajnos akárhány buszon utaztam amelyikben wc volt egyiket sem tudtuk használni ezért inkább gyakrabban megállnak.Nem beszélve ,hogy ordított a videó és körülöttünk ülők leitták magukat és egész éjjel ordibáltak .De jó tapasztalat is van egy erdélyi körúton kulturált utasok voltak (többnyire idősebbek) akik időben aludtak és csak az ő szuszogásuk és csöndes horkolásukat hallottuk sajnos az alvás nálam csak fix ponton működik itt se ment ez van !
-
róbert gida
tag
válasz AMD Power #1708 üzenetére
[link] Ezt találtam ,én kb 25 éve, 8-kos koromban voltam itt de a tűztorony és a stornóház még él az emlékeimben és a lokomotív étterem is.Nagycenken is voltunk és Sopron Kőhidán (nem a börtönben )a kőfejtőben is .Az biztos,hogy még ennyi év után is ki merem állítani ,hogy az egyik legszebb magyar város Eger mellett. Jó utat sok szép élményt !
-
róbert gida
tag
válasz AMD Power #1716 üzenetére
UHH Sorry ha félreinformáltalak a kőfejtővel kapcsolatban !!Ebböl is látszik,hogy én is felejtek .Nem volt szándékos ,és ezek szerint azért valaki helyre igazított.Nem tudom miért pont Sopron kőhida ugrott be .Pedig mintha ott is jártam volna (nem ültem ),talán a nevében lévő kő szó ??
-
róbert gida
tag
2006-ban voltunk a halkidikin a középső ujjon a Sithonián csak a másik oldalán nem Sartin hanem Metamorphosin. [link] ebben a hotelben.A legjobb utunk volt .A tenger itt elég vegyes volt apró kavics homok és valóban nem volt olyan élet a tengerben mint az Adria Horvát tengeri szakaszán de meleg volt a víz !! A Sol travel szervezte akkor ezt az utat és nagyon jó áron volt ,a gyerekek még 12 alatt voltak .kocsival mentünk, egy hétre terveztük de 10 napot maradtunk mert a szomszédos szállodában tudtunk még 3 éjszakára félpanzióval szállást találni .Csak ajánlani tudom mert nagyon kedvesek voltak .Ez a hely inkább nyugis nem bulizós hely kisgyerekeseknek a legjobb.
-
róbert gida
tag
Sziasztok !
Tud valaki jó utazási irodát ajánlani nyárra, mi Bulgáriát néztük ki és szeretnénk repülővel menni.Félpanzió egy 14 és egy 16 feletti gyerekkel egy hétre.Neszebárt néztük ki de ha valakinek van valami jó tapasztalata esetleg tud jobb helyet írjon .Ha nem jönne össze akkor Sopronba szeretnénk menni (volt fesztivál ideje alatt) hasonló elvárásokkal .Köszi: róbert gida
-
-
róbert gida
tag
Tavaly Montenegróban voltunk Tivatban 10 napot (nincs messze orebictől) és 50 eu/nap volt az apartman .Mi is Bosznián mentünk át és a Neretva völgy és Mostar nagyon szép volt.A kaja és a Sör (nicksickó) sokkal olcsóbb mint Horváthban .6 éven át jártam Horvátországba a családdal de Montenegró olcsóbb és sok tekintetben szebb is.
-
róbert gida
tag
válasz N-vidi-A #1926 üzenetére
Nekem a legjobban Murter sziget tetszett gyönyörű kis öblök szép strandok ,Trogírban is voltam de a strandtól nem voltam elájulva.A hat útból Murter volt a legjobb és Drage.Trogir és Zadar szépek ,de a strandjai nekem nem jöttek be.Omis se volt rossz.Ha Murtert választod a Cigradai strand az egyik legszebb a környéken.
-
róbert gida
tag
Tegnap jöttünk meg Sopronból ! Hamar elment az egy hét és szerencsére nem esett és nem volt hőség sem ! Két napot Bécsben is voltunk és egyet a VOLT-on is .Sajnos a tűztorony a kecsketemplom és a szentháromságszobor is felújítás alatt áll .Bécsben is a Szentistván dóm is Burg egy része is ,a Rathaus előtt pedig valami szintpadot építettek és nem tudtuk megközelíteni .Fertődi kastély, Fertőrákos ,Nagycenk ahol még jártunk illetve Lutzmannsburgban fürödtünk .Sok élmény és sok pénz is de megérte.
-
róbert gida
tag
válasz AMD Power #1946 üzenetére
Fertőrákoson a kőfejtőben voltunk és onnan mentünk tovább hajókázni a Fertő tóra ! Bobozni voltunk még illetve a Harrer csokiüzemben kostolással egybekötött üzemlátogatáson.Nagyon finom csokikat ettünk .A kilátó és a taródi vár kimaradt .Lesz miért visszamennem .
-
róbert gida
tag
válasz concret_hp #1971 üzenetére
Mi konkrétan a Deák étteremben voltunk a kaja jó a kiszolgálás gyors ,de nem a legolcsóbb hely .Viszont nagyon hangulatos volt a kerthelyiség.
-
róbert gida
tag
Sziasztok !
Úgy néz ki ,hogy azasszonnya okt. vége felé elmegyünk egy cseh körútra.Kicsit félek az idő miatt remélem ott sem lesz még hideg ! Prágát nagyon várom a szállásunk is ott lesz.Persze nem egy nagy körút csak 3 éjj,de Brüno ,Telc,Cesky Krumlov,Karlovy Vary lesznek benne.A jó söröket is nagyon várom .Kutná Horát sajnálom ,hogy nem nézzük meg de majd legközelebb.Esetleg ha járt valaki a fent említett helyeken és ötlete van ,hogy mire figyeljünk mit érdemes és mit nem megnézni, szívesen veszem esetleg melyik sört ne hagyjam ki.
-
róbert gida
tag
válasz AMD Power #2070 üzenetére
Mi nyáron voltunk (már írtam) Sopronban és környékén.Ha egy jót akartok fürödni menjetek el Lutzmannsburgba (Ausztria),nem a legolcsóbb hely de rengeteget csúszdáztak a gyerekek.Az út is szép oda.Szerintem a Soproni bobpálya kifejezetten olcsónak mondható.De ha szép időtök lesz érdemes a Fertő Hanság NP-ba túrázni egyet.A Harrer csokigyárban is voltunk üzemlátogatáson és "telezabálhattuk" magunkat csokival is .Nem hiszem ,hogy tudok még újat mondani neked.
-
róbert gida
tag
Megjöttünk a cseh körútról ..huhh hát még a hatása alatt vagyok (nem a sörtől ) annyira szép volt.Ha valakit érdekel szívesen írók róla egy rövid beszámolót. Nagyon ott volt és szerencsére az idő is kitartott.Brno,Telc,Prága,Karlovy Vary,Cesky Krumlov voltak a célállomások.
-
róbert gida
tag
Ahogy már írtam [link] ezen az úton voltunk párommal. Pozsonyon át mentünk az autópályán Brno irányába. Maga az autópálya minősége borzalmas mint a régi M7-es úgy rázott. Megérkezésünk Brno-ba a déli órák körül volt. A belváros Szent Jakab templom,Szent Péter és Pál katedrális,itt ittam az első finom Cerna Hora granata-t csapolt barna sört. Tovább indultunk Telc-be aminek a főtere UNESCO világörökség része.Kb 2 órát voltunk itt az 52 db lábasház mellett. Innen irány Prága a szálláshelyünkre ami a város északi részén Roztoky-ban a Hotel Academic-ben volt [link] itt. Vacsorát itt már kaptunk 3 fogásost. A csapolt Zubr sörükből sokat ittunk viszonylag jó áron mérték a fél liter volt 28 CzK. Reggel büféreggeli (tojás, virsli, felvágott, stb...) a kávé pocsék és a péksüteményektől sem kell elájulni amúgy minden ok. Innen indultunk Karlovy Vary-ba. Az idő kissé ködös volt és hűvös. Útközben Krusovicében is megálltunk közvetlenül a sörgyár mintaboltja és talponállója, a főút mellett. Hogy őszinte legyek ebben a hűvös időben sem tudtam ellenállni a csapolt barnának, ez a sör ízlett a legjobban az út alatt .Karlovy Vary meseszép volt az épületek monarchia hangulatot sugároztak.Ez a város volt rám a legnagyobb hatással, szecessziós és barokk hangulat mindenhol patinás tisztaság és a város csaknem minden épületére ki lehetne írni ,hogy műemlék. 12 forrás és a várost kettészelő patak, a patinás boltok és a konflisok mind mind csak fokozták bennem a város iránti fokozódó vonzalmat.A Becherovkát is itt gyártják és itt volt a legolcsóbb is a gyár kis üvegre emlékeztető mintaboltjába. Miután elindultunk a városból Prága belvárosának vettük az irányt : Opera ,nemzeti múzeum, Vencel Tér . A mai vacsoránk itt volt a tér mellett egy vendéglőben igazi cseh nemzeti kaja. Knédli, sertéssült ,párolt káposzta és persze desszert is és leves is volt. Itt a csapolt Pilsner Urquell-t kóstoltam meg . Innen a lőportoronyt a reprezentációs házat néztük meg az esti fényekben ami nagyon szép volt. Másnap egész nap Prága volt a program :Hradzsin ami önmagában fél nap volt. nem akarom hosszasan sorolni csak kiemelném ,hogy a max. belépőnk volt ami 5 helyre engedett belépést a várban 250 CzK ért. A Szent Vitus székesegyház hatalmas volt. Délután Károly Híd,Orloj ,Tyn templom stb.. Itt a szabadidőben a piacon is voltunk és beültünk egy csapolt Gambrinus-ra is .A nap végét egy hajókázással zártuk le a moldván .Fárasztó volt de este még a szálláson egy kicsit csocsóztunk és iszogattunk. Végül az utolsó nap kicsit korábban indulva elindultunk haza ,közben utolsó célállomásunkat a dél cseh Cesky Krumlovot is útba ejtve. Nem semmi város volt mert a Moldva itt egy szinte teljes hurkot ír le és mintha egy kis szigetnyelven lenne egy kis meseváros amellyel szemben a szikla tetején egy csodaszép vár van. Gyönyörű volt és tiszta a városkában a gótika és a reneszánsz kellemes egyvelege rám nagy hatással volt. Az itteni Eggenberg csapolt barna sem volt rossz . innen már Ausztria felé egészen pontosan Linz ,Bécs fele jöttünk haza. Ha összegeznem kellene akkor azt mondom,hogy ennyi pénzt megért és csak egy helyen kellett kötelezően belépőt fizetni a várba de a hajóútra már mi magunk döntéséből mentünk ami 200Czk volt. A cseh emberek kicsit hűvösebbek mint mi de nem volt senki bunkó és sehol nem csaptak be minket . A Károly hídon láttunk zsebtolvajokat sajnos .Vigyázni kell velük ! A szállásunk szuper volt 2006-ban építették és a vacsorák sem voltak rosszak bár az adagok sokszor nagyobbak is lehettek volna. Az idegenvezető nagyon tájékozott és felkészült volt aminek örültem. A sofőr nagyon jó fej volt és pontos tájékozott, látszott,hogy nem először járta meg ezt az utat. Maga a busz kényelmes volt és ami ritkaság volt számomra,hogy kisdologra használhattuk a WC-t is (ennyi sör mellett nem is ártott ). Ha valakinek kérdése van szívesen válaszolok rá.
-
róbert gida
tag
Szerencsére mindkét helyen jártam és az Adrián kb. 6-szor ,de az egyetlen Görög utat egyik sem múlta felül .Az Adria kékebb és talán szebb is de a Görögök kedvességét a Meteorákat és a meleg homokos tengerpartot és jó kajákat semmi sem tudta a Horvátoknál felülmúlni.Talán a közelsége az ami mellette szól és a tisztasága a horvátoknak ,de ha a sok autópályai vesztegelésre és a rendőreikre gondolok akkor előjönnek a rossz élményeim is .Görögország egy szavazat + nálam. Persze most ha az árakat nézzük akkor nem is olyan egyszerű a dolog mert bár a válság miatt a görögök valamelyest kénytelenek voltak engedni áraikból de a forint euró árfolyam miatt a Horvátok vannak nyerésben most. Persze lehet rosszul látom ,de ez a szerény magán véleményem volt .
-
róbert gida
tag
válasz mrhitoshi #2362 üzenetére
Én sajnos nem voltam ott ,de Murteren igen és a Slanicai strandon is .Azzal az a helyzet.hogy nem igazán kicsi gyerekeknek való ,a part csak egy vékony sávban használható amúgy szikla van körben de alul valóban homokos kicsi és hatalmas tömeg volt .Egyébként Murter szigeten voltak a legszebb kis öblöcskék és strandok eddig amit láttam .De 2 éve voltunk Montenegróban Tivat-ban ,onnan nem messze van a plavi horizonti strand az homokos és kicsi gyereknek ideális.Nem vagyok benne biztos de mintha Biogradnál is mondták,hogy van egy homokos strand és Omisnál is !? A röhely az ,hogy mindkét helyen voltam már de nem fürdeni és nem tudom csak hallottam .Utána kell nézni !
[ Szerkesztve ]
-
-
róbert gida
tag
Sziasztok
Melki apátságban járt már valaki ? Sokat olvastam már a neten róla,de szívesen veszek bármilyen jó tanácsot ! A napokban szeretnénk megnézni .
[ Szerkesztve ]
-
róbert gida
tag
válasz kovacsroli #3530 üzenetére
Szia!
Sajnos én is csak 6 éve voltam Montenegróban de tényleg gyönyörű volt! Ha homokos part akkor ne a Kotori öbölt válaszd hanem Budva mellett Becici -t vagy ,Bar, Sutomore ,Ulcinj .Ha a látvány akkor Perast ,Kotor ,Hercegnovi.Horvát ország is szép de nekem anno 10 -éve Görögország is bejött. Távolságban Montenegró 700 km volt Bosznián át, ami külön megérne egy pár napot olyan szép volt. Görögországban mi Metamorfozi-n voltunk ami 1200km volt. Tavaly a sokadik Horvát utunk Korcula volt ismét Bosznián át.A tenger 27 fokos volt és nagyon tiszta.A távolság 700km volt. Bibionéról sok jót én sem hallottam.
-
róbert gida
tag
válasz albiosz #3639 üzenetére
Igen. Tavaly is de csak átutazóban. Az eurót sok helyen elfogadják de KM-ben adnak vissza. Benzinkutaknál csak a nagyobbak fogadták el az eurót, de az autópályán simán fizethetsz vele.1 euró 2 KM ha jól emlékszem.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI FPV Racer drón - Beyond unlocked
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS - 3 akku (2S2)
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben +DJI hátizsák +Lumenier antennák
- DJI Mavic 3 Classic / Pro / Cine FMC drón táska, koffer (StrartRC)
- DJI FPV Drone - bontatlan - 2 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest