- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
AMD Power #2499 üzenetére
nemrossz, de nekunk legutobb torokorszag mas reszet ajanlottak az irodaban, de nem tudom melyiket
Mi is elkezdunk lassan nezelodni,jolenne kihasznalni az elofoglalasi kedvezkenyeket
egyelore annyi tuti, hogy tengerpartot szeretnenk, nameg a koltsegek ugy kb-ra,aztan majd meglatjuk,ha kijott minden katalogus
-
tkazmer
addikt
válasz
AMD Power #2494 üzenetére
egy héttel korábban voltunk ott mint ti, akkor 6€ volt egy puncs...bár lehet, hogy az csészévle együtt volt, nem emlékszem már pontosan
viszont az idegenvezető nálunk is egy szerencsétlen valaki volt, még a határ előtt elkezdte magyarázni, hogy azért építenek kerítést az autópálya mellé, mert a fertő hanság nemzeti parkban vagyunk, és kifejtette, hogy a fertő tó azért fertő tó, mert valamilyen betegséget onnan származónak gondoltak, és mivel a tó 2/3a (!?) magyarországon van, ezért ez lett a neve.
de legalább visszafelé rendes volt, csinált nyereményjátékot és nyertünk mozartkugelnt -
AMD Power
titán
Épségnem megjöttünk Bécsből. Nagyon jól éreztük magunkat. Szép volt jó volt... csak hideg volt.
Az árak:
- Forralt bor: 3€
- Izésített puncsok: 3-3.9€
- Hot dog: 4€
- Nagy fánk: 3.5€
- Cola 0.5: 2.5€Bent a vásár drágább volt mint mondjuk a "belváros" többi része.
Az idegenvezető viszont egy idióta volt!! Nem tudott beszélni. Nem volt elérhető a telefonszáma, sőt mint kiderült Roamingja sem volt!! Egy Idegenvezetőnek!!!!
-
zeno70
tag
En ha otthon leszek jovore, Lefkadat szeretnem eloszor megnezni, eddig egybehangzoan dicserik, akik jartasak Gorogben.
Meg ezek a Mediterran hajos utak erdekelnek mostanaban. Egy het alatt tobb orszag, sok latnivalo, a mozgo szalloda is erdekes lehet...AMD Power: Ez az Ibuszos dolog jonak tunik, koszi, hogy felraktad! Majd kivancsi leszek a jovo evi lehetosegekre is. Mit tudtok rola, hamar elkapkodjak? Mennyivel elotte kell foglalni?
-
MaciG
addikt
válasz
AMD Power #2485 üzenetére
Szép hely az is, de én inkább a pihenni vágyóknak és gyerekes családoknak ajánlanám, mert minden ott van helyben, tehát nagyon nem kell mászkálni. Aktív felfedezőknek már annyira nem ajánlanám, és nem azért mert nincs ott látnivaló, de akkor már inkább egy görög sziget. Meg a sok magyar turista miatt Sari egyáltalán nem "görögös" szerintem.
-
MaciG
addikt
válasz
AMD Power #2483 üzenetére
Zakhyntoson még én sem voltam, de beszélgettem pár emberrel akik már szinte haza járnak görögbe ,mert 20-30 éve ott nyaralnak, tehát olyat nem igen tudsz tőlük kérdezni amire ne tudnának válaszolni, és ők egybehangzóan azt mondják, hogy Zakhyntos egy külön nyaralást nem ér meg (mármint annyira nem ,mint mondjuk egy másik sziget), mert ami ott látnivaló arra elég a hajókirándulás Kefalóniáról.
-
MaciG
addikt
válasz
AMD Power #2481 üzenetére
Idén nézegettem ezt a tombolát, de csak akkor éri meg, ha főszezonban mész, mert akkor olcsóbb mintha szimplán csak lefoglalnád.
Bár ez még messze van, én jövőre 2 hét Kefalóniát tervezek 1-2 napos hajóúttal Zakhyntosra (navigo öböl meg az a hely a teknősök keltik a tojásokat)
-
AMD Power
titán
Sajnos még a 2013 táblázat és árak nincsenek elrakva.
-
keIdor
titán
Itt mindig van hely. Egyik a Schönbrünn mellett az egy nagy parkoló, a másik meg a Duna ág mellett van, ha mész lesz üres hely, eddig én mindig találtam, 1-2 perc alatt. Az is fizetős, csak automata van nem személyzet.
A Rathausplatzon-on van a vásár, városháza térnél. Ahol mutattam a Duna ágat, onnan az nincs messze gyalog, de van metro is, ami nagyon jó, nyugati színvonal. Jó és tiszta kocsik, tiszta állomások.
-
MaciG
addikt
Épp akartam kérdezni, hogy valaki tudna-e infót adni a Bécsi adventi vásárról, mert én is elmennék, de kocsival. Ilyen kellene, hogy konkrétan hol van, hol érdemes parkolni,stb. Szervezett utak is jók, de én este szeretném látni a vásárt mikor már kellő képen besötétedett, a szervezett utak meg mind akkor indulnak vissza (1 naposak)
-
zeno70
tag
válasz
AMD Power #2470 üzenetére
Kiraly!
Ha sikerul, dobhatnal fel rola egy-ket kepet, kivancsi lennek ra.Sot, van egy otletem, amivel kicsit fel lehetne dobni a topikot: aki valahol jar es elkap szep karacsonyi hangulatu tereket, uzletbelsoket, stb, az feltehetne ide a kepet! Nem kell sokat, csak izelitoul 1-2 darabot.
Kicsit betekinthetnenk az adott hely hangulataba.
Elore is koszi! -
AMD Power
titán
-
medvetalp78
tag
Üdv mindenkinek !! Rég voltam ...Azóta megvolt a szokásos nyaralás (dél görög Zakhyntos ) Ez volt a 4. nyaralásunk ott .De nem tudom megunni..
Az árak nagyon jók voltak !! Gyros 1.5-2 ..Étterem 1 fő étel 5-7 ..víz zsugor 1.5-1.8...Autó Vitera 3 nap full bizti 90.. szerintem az nem rossz árak...
-
keIdor
titán
Van ami olcsóbb természetesen, pl. autók, de van, ami drágább, pl. lakhatás.
Meg azért láttam én már 2 fontért 0,5l-es Coca Colát is, azért 600ft-ért az igen drága, persze nekik annyira nem, nekünk igen, de ez is csak egy példa.Genf közelében: Mont Blanc, Annecy, Chamonix meg Montreux, utóbbi megint Svájc és a tó partján fekszik, a többi Franciaország.
Meg persze Evian, a híres ásványvíz hazája.
-
zeno70
tag
válasz
concret_hp #2462 üzenetére
Na, ha kulonleges etteremre vagysz Egerben, akkor ezt nezzetek meg! Csalodni szerintem nem fogsz.
Ugy tudom foglalni kell, mert eleg nepszeru. -
tothm
őstag
Sziasztok!
Genfben volt már valaki? Mit kell tudnom? Mit érdemes megnézni? Az árak milyenek?
Köszi -
bobsys
veterán
válasz
concret_hp #2462 üzenetére
Etterem. Dorner etterem a var labanal. Van menu meg ala carte ha jol emlekszem. Szerintem jol foznek es nem volt draga mikor arrajartam utoljara. Kozvetlen mellette van egy cukraszda finom sutemenyekkel
-
concret_hp
addikt
Egerben jöhetne 1-2 jó étterem és 1-2 jó borozó (utóbbiból tudom, hogy sok van, de annyira nem szeretjük a bort, szóval kb. 1 lesz útbaejtve, leglaább za ne legyen csalódás
) tipp, előre is köszi
-
MaciG
addikt
válasz
AMD Power #2458 üzenetére
A pékség az úgy általánosságban drága Görögországban. Mi pl. idén meg tavaly is 0,4-0,5 euroért vettük a sima zsömlét, és egy normális péksüti 2 eurónál kezdődött. A közérteknél meg a vicc az volt, hogy ilyen 30.40%-os különbségek voltak azt pár percnyi sétára voltak csak egymástól. Minél forgalmasabb helyen volt annál drágább...
De én még mindig azt mondom, hogy a görögök olcsók a többi hasonlóan szép helyhez képest ahova el lehet menni nyaralni. -
MaciG
addikt
válasz
Füge007 #2454 üzenetére
Köszi. Még nem most lesz ez, egyenlőre csak felmérem a lehetőségeket.
(#2453) AMD Power: A régebbi árakhoz képest drága vagy úgy általánosságban drága? Mert mi idén pl. olcsóbban ettünk gyrost, béreltünk motort Lefkadán, mint tavaly Sartin és Lefkada azért mérföldekkel szebb hely.
-
Füge007
senior tag
-
MaciG
addikt
Valaki tudja-e esetleg ,hogy az ilyen egzotikus helyekre mint pl. Thaiföld, Seychelle-szigetek , Karib -tenger térsége,stb. el lehet-e menni egyéni szervezésbe? Mert utazási irodával elég húzós ,de nekem mondjuk nincs szükségem all inclusivra 5 csillagos hotelban, mert én a táj miatt mennék és egy szolid apartman is tökéletes.
-
zeno70
tag
válasz
AMD Power #2448 üzenetére
Tenyleg erdekes, plane annak fenyeben, hogy rossz elmenyeket is hallani a kuponos bizniszekrol, mint peldaul itt is.
Ennek ellenre a kedvezonek tuno arak vonzova teszik ezt. En meg nem voltam ilyen modon nyararodni, egyenlore fentartassal kozelitem meg a temat, de lehet kesobb batrabban belevagok egy-ket ajanlatba. Talan a nagyobb tarsasagok mar megbizhatobbak. -
AMD Power
titán
Egy kis érdekesség.
-
AMD Power
titán
Anyumék ma indultak el Pargára. Az én javaslatomra.
-
FehérHolló
veterán
A horvát szigetekkel kapcsolatban van-e valakinek valami friss tapasztalata?
Brač északi részén jártam már, rendkívül tetszett, de sajnos nem tudunk visszamenni oda, ahun vótunk.
Ja, és mikor szokott lenni arrafelé az algavirágzás?
-
medvetalp78
tag
válasz
concret_hp #2441 üzenetére
De azért csak eltelt valahogy a kis pihenő,nem ..? Én ezeket a helyeket ajánlottam ,nekem ott ízlett a kaja.....Mi is tegnap értünk haza Zakynthosról..Már 3 nap után untam a görög kajákat....De a szép tenger kárpótolt mindenért pedig ( ez volt ott a 40. napunk ) Egyszerűen nem tudom megunni a szigetet ...
-
MaciG
addikt
válasz
concret_hp #2441 üzenetére
Ezzel teljesen egyet értek, oda max. egy hétvégére érdemes elmenni.
-
concret_hp
addikt
válasz
medvetalp78 #2439 üzenetére
hát a nelsonban voltunk 2x, 1.re elég jó volt, 2.ra gyenge közepesnek mondanám.
karikásban nem nagyon volt hely, meg barátnőm szerint régebben nem annyira tetszett neki, így elnéztünk valami hajós nevű helyre, hát oda soha többeta fürdő rész amúgy szvsz azon kívül, hoyg nagy, semmi extra, a csúszdázásból meg elég 2 nap, szóval nem tudom, aki 1 hétre vagy többre megy, az ott mit csinál
-
hdman
őstag
Megy valaki idén Mallorcára? Vagy ha esetleg valaki már volt, jöhet egy kis élménybeszámoló! Köszi
-
medvetalp78
tag
válasz
concret_hp #2438 üzenetére
Karikás csárda vagy a Nelson Pub....
-
concret_hp
addikt
Hajdúszoboszlón valami jó éttermet tudtok ajánlani?
jövő héten megyünk pár napra
-
-
AMD Power
titán
válasz
medvetalp78 #2435 üzenetére
Sajnos ebben az évben sehova.
Ismerősömék ma mentek Nei Pori-ba.
-
medvetalp78
tag
Üdv nem jön valaki Zakhytosra ? Aug. 24 . Laganas .....
-
cafat
aktív tag
Szombaton indulunk Horvátországba. Érdemes kiváltani a nemzetközi zöldkártyát, vagy nem szükséges?
-
zeno70
tag
Koszonjuk a beszamolot!
En is hallottam par ev ota rossz velemenyeket Riminirol es kornyekerol. Regen felkapott es kedvelt hely volt, de szerintem elszaladt veluk a lo. Ahogy nott az etvagyuk a profitra, ugy csokkent a vendegek megbecsulese. Egy ismerosom is mondta, miutan hazajott onnan, hogy oda tobbet soha - szarba se neztek, sot meg is loptak oket. Inkabb a nyugati partot szivlelik manapsag. Sajnalom, hogy te is rosszul fogtad ki, meg jo, hogy az Alpok karpotolt.Keldor papa: jo kikapcsolodast es toled is varunk nemi elmenybeszamolot!
MaciG: A te beszamolodert is nagy koszonet! Lefkadara mennem kell!!!
-
MaciG
addikt
Közben nekem is elkészült a rövid beszámolóm.
-
keIdor
titán
2005-ben voltam utoljara az olasz adrian, nekem sem terszett. Olaszorszag nagyon draga, zsufolt, mi Cattolica-ban voltunk, Rimini mellett van.
En oda annyira nem vagyom vissza, ezeken a sima homokos parton a tengeri elet se olyan nagy, buvarkodas se nagy cucc, nekem a sziklas partok az igaziak, ami inkabb a nyugati partjara jellemzo Olaszorszagnal, foleg Napoly es tole delre, arra nagyon szep mar.Alpok: Hat igen, az mindegyik orszagban szep, ahova meg benyulnak az Alpok.
Nyugisabb 40-es eveimet ott kene leelnem mar, meg van 16 evem addig, hogy meg is valosuljon.
48 ora mulva Torokorszagban leszek mar, alig varom.
-
Drizzt
nagyúr
Voltunk Olaszországban pár napot, úgyhogy beszámolok a tapasztalatokról.
Lutago, hotel stifter. Ez volt 2 éjszaka. Van itt a közelben vízesés, vár, drótpályás felvonó, éttermek. A hotel kb. 10e/este/fő volt, 2 csillagos. Mögötte, az erkély alatt volt egy nagyon hangos folyó, de zárt ablakkal/erkélyajtóval semmi nem hallatszott be belőle. Teljesen rendben volt, reggeli nem túl nagy választék, de kedves emberek, nagyon szép hegyek, nagyon jó levegő. Közlekedés nagyjából okés erre, de nagyon keskenyek az utak. Ide érdemes elmenni.
Utána eredetileg 3 éjszaka lett volna itt: Rimini, Hotel Touring. 4 csillagosnak van hirdetve, de nem éri el azt a szintet. Eléggé drága is volt, első nap rögtön le is csökkentettük az eltöltött éjszakákat, mert volt csomó gond a hellyel: nagyon lassú kiszolgálás, csomó dolog nem működött, egyik szobán felfeszegetett zár(zárt azért, de nem lett volna nehéz kiszaggatni), amire b@sztak ránézni miután szóltunk, hogy nézzék meg. Itt a közlekedés nagyon rossz, Bp. ehhez képest leányálom. Jobbról balról robogók, forgalomtól elzárt területen előző autók, 2-3 sávos körforgalmak. Kaja egész jó volt, viszont a hotel szolgáltatásai össze-vissza leosztásban működtek. A garázs tele volt mindenféle rozsdás résszel, első nap beesett a lift hívógombja, stb... A parton egyik helyen 17!!! eurót akartak elkérni napágyakért, mellette vagy 20 méterrel már csak 5-t. Mindegy, nem éltünk vele. A tengerben érdekes volt, hogy a part közelébven volt egy csomó pici hal.
Étteremben egy helyen voltunk, de ott pl. a pincér nem is figyelt arra, amit mondtunk neki, angolul senki sem értett. Ezen kívül delfinárium volt, az nem volt olyan rossz, de elsősorban gyerekeknek szólt. Meg a helyi műsorvezető nagyon sokat szövegelt, persze olaszul, semmit nem értettünk belőle...
Szóval: olasz alpok, szép, fasza, nyugis.
Olasz tenger, Rimini: szar, lehúzós, paraszt.Persze az is lehet, hogy csak nem volt szerencsénk, de utóbbi helyről nagyon negatív élményeink vannak.
Ki is hagytam, hogy marha idegesítő, rohadt hangos olasz zenék szóltak fél 1-ig a szálló aljából. Természetesen hangszigetelés nuku, így lehetett "élvezni". Pihenni azt persze nem...
-
zeno70
tag
válasz
Ł-IceRocK-Ł #2424 üzenetére
50-60 ezer korul (10 ezer/szoba/nap) kapsz 2*-os szallokat a ho vegere, ami mar elmegy szerintem, bar nem tudom neked milyen arfekves es szinvonal a megfelelo, es mikor utazol.
Pl ez itt [link] -
vhunor
őstag
válasz
Ł-IceRocK-Ł #2422 üzenetére
Ajánlom a couch surfinget.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Brüsszelben kellene 2 fő részére 5 éjszakára egy szállást. Interneten keresek aktívan, de iszonyat horror árak vannak.
Valakinak valami ötlet, javaslat?
Előre is köszönöm.Ui: lehet nem a legjobb helyre írtam, jobb topikot nem találtam. sorry
-
keIdor
titán
Tisztában vagyok vele, csak tegyük fel nyert volna a szélsőbal, lemondják a megszorításokat, ki tudja mi lett volna abból is. Ha pont augusztusra becsődölt volna az ország nem lett volna jó.
Lehet csak Athén és környékén lehetett volna érezni, de lehet nem, fogalmam sincs, nem volt még részem államcsődben, remélem nem is lesz.De ott lesz 2013 is, megint egy nyaralás külön barátnővel, majd a családdal, egyiknél simán lehet Görögország újra a cél, az ország megvár.
-
MaciG
addikt
Ezt a "válságos dolgot" csak a média fúja fel, kint semmi ilyen nincs. Még a legkisebb jele se mutatkozik ennek. De gondolj csak bele. Mikor itt is voltak zavargások Pesten, szerinted a Balatonnál mondjuk észre lehetett bármit is venni ha nem kerültél kapcsolatba a médiával.
-
keIdor
titán
Alanya, majd lesz Kappadókia és Pamukkale is.
MaciG: Nekünk is ki volt nézve Görögország, Lefkada, Zakynthos környéke, csak a zavargások, választások bizonytalansága miatt végül nem vágtunk bele, meg már voltunk ötször Görögben, azt kinéztük a Törököket ott még úgysem voltunk.
De talán jövőre megint Görög lesz, ki tudja? Mindenesetre vége lehetne már ennek a köcsög válságnak. -
vhunor
őstag
Trogir (Horváthország), 8 napra. Nem először megyünk oda, imádjuk azt a helyet, a Ciovo félsziget Split felé néző partján szoktunk szállást keresni. Az apartman most 54 euró/nap, 100 méterre a tengertől, nagy terasszal, kemencével az udvaron. Az útiköltség 1 tank (1100 km, 25k) + a páyadíjak (kb. 15k), plusz még az ottani kirándulásokhoz egy tank.
Nagyjából ennyi a fix költség, erre már csak az ottani programok, kaja, jetski stb. jön rá. 350-400k-ra tippelem idén a teljes összeget.
-
zeno70
tag
Kivancsiak leszunk az elmenyeidre! Azon belul hova lesz az ut?
En is tervezem majd Torokorszagot, all inc.-al - azt mondjak, franko.Hja, tervek-tervek...lassan mar tervezem bejarni az egesz vilagot, de hogy mi lesz belole...? Jo lenne mar eljutni valahova, 3 eve nem voltam sehol, 1-1 napon kivul. Persze szep hely ez is, de jo lenne mar mast is latni. Sorry a panaszkodasert!
AMDPower: Igen, elgondolkoztato - 150 a Balcsin vagy 200 Gorogben, ami azert kicsit elmenydusabb. Na de te is azert tanulsz, hogy jusson ezekre is jobban...legyen ugy!
-
keIdor
titán
Sok helyen lopnak, Spanyolországban is előfordul könnyen, de hogy egyébként az olasz, spanyol vagy a bevándorlónak enyvesebb a keze azt nem tudom, én inkább utóbbira tippelnék.
Törökországba augusztus 13-án indulunk, remélem nem lesz lopás, de én minden értéket a Hotelben szoktam hagyni, telefon semmi sem kell a partra, oda az ember fürdeni és kikapcsolódni megy, amúgy se keressen senki, Hotelból vissza lehet hívni ha nagyon SOS.
Először járok majd Törökországban, szóval kíváncsi leszek, az Európai Unió területét csak kétszer hagytam el 2004 óta, az is Svájc és Ukrajna volt. -
-
zeno70
tag
válasz
AMD Power #2409 üzenetére
Igen, Olaszban tenyleg sok a szarka - en is igy hallom. De talan nem is olaszok, hanem egyeb (pl roman cigok, stb) csinaljak a fesztivalt.
Szerintem nem csoda, hogy egy szegenyebb orszag szabadstrandjain (mint pl Bulgaria) "halasznak" a tolvajok. Vagy a "vendegmunkasok" Olaszban.
Sajnos ugyanezt hallom a Balcsirol is, ott is megy a turkaszas. Erosebb rendori jelenlettel lehetne ezt megallitani, de mint tudjuk, ok inkabb a bokorban bujkalva fotozzak az autosokat...mert kell a tervet teljesiteni.
Hal'Istennek itt a tengerpartokon nem tapasztalni ezt. Akarhanyszor otthagyjuk a cuccot a parton, erintetlen marad, mig vissza nem szedelgunk hozza.AMDPower - orulok a kellemes idotolteseteknek! Eleg huzos arak lehetnek, ha annyiban volt, szallas nelkul.
-
-
MaciG
addikt
válasz
concret_hp #2403 üzenetére
Meg nagyon sok az enyves kezű, még a törölközőt is kilopják alólad...
-
AMD Power
titán
válasz
concret_hp #2403 üzenetére
Ha nem lett volna ingyen a szállásunk.... így is a 3 nap + az út kb 18-20e Ft volt fejenként.
-
concret_hp
addikt
bulgáriában minden nagyon olcsó, egyebet enm tudok mondani
-
AMD Power
titán
Vége a 3 napos Balatoni nyaralásunknak. Nagyon szép volt a Balaton... tiszta és hűvös volt.
Az árak is elfogadhatóak voltak.
-
zeno70
tag
Mindkettotoknek igazatok van. En ezeket tudom, de a fent emlitett hitelkartyarol torteno vasarlasok utan adjak a Wizz pontokat, amivel utazol ES ha idoben torleszted a hitelt (beteti kartyadrol), akkor nincs kamat, csak visszateszed a lovet es kesz.
Itt egy cikk (nem tul friss, de a kondiciok nem sokban valtoztak, ahogy figyelem), ami szerint megeri a buli. Tehat a lenyeg az idoben valo kiegyenlites es akkor nem szamol kamatot.Van valakinek esetleg ilyen, aki gyakorlatban tudna meselni rola??? Megkoszonnenk az infokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Sorozatok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Ingatlanos topic!
- Hardcore café
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Bitcoin topic
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Gombászkönyvek egyben
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!