- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rewmac
aktív tag
-
adr0001
aktív tag
válasz
torma1981 #19628 üzenetére
Nem hinném hogy érdekli őket, akár csak egy pillanatig is. Gyakorlatilag akinek nem tetszik, az csemegézhet alulról ha új kell, amúgy meg tessék megfizetni azt, hogy abból a wafer-ből nem tízezer dollárokért eladható AI gyorsító készült.
A szél innen fúj, csak az AMD és az Intel tudna ez ellen valamit tenni. Ismerős köröket futunk, ki tudja még meddig... -
válasz
torma1981 #19049 üzenetére
ATX 3.0 vagy 3.1 tápok, általában a normál+ szint vagy prémium, bármelyik gyártóról beszélünk: Seasonic (Prime, Vertex, Focus), Corsair (HX, RMx a normal), FSP (Hydro Pro)
(nekem ők a kedvenceim, Corsair HX meg FSP Hydro Prom van)
de van még SuperFlower, Be Quiet, Asus, Enermax, Thermaltake meg társai is, azok is elvileg jók.
-
KRoy19
őstag
válasz
torma1981 #19007 üzenetére
Nem akarok kárörvendő lenni, de meg is érdemli, aki az ilyen "üzletemberektől" vásárol. Szerintem sok fórumon, fel lett már hívva a emberek figyelme, hogy kockázatos tőlük vásárolni. Aztán le lettünk oltva, hogy csak károgunk, mert hát ilyen, meg olyan megbízható az ember, meg X éve üzletel már itt. Most meg lehet hüppögni.....
-
gaben22
senior tag
válasz
torma1981 #14354 üzenetére
Komoly "zuhanásra" én egyedül a 4090-es Strixnél emlékszem, megjelenéskor 1.2 millióért ki volt nekem is fizetve Alzánál, aztán hónapokig nem tudták teljesíteni a rendelést így végül elálltam és németektől rendeltem másik típust. Az kb. 350 000-et esett úgy emlékszem. A többinél megjelenés után pár hónappal beállt a normál (nem early-adapter) ár és azóta csak drágul, ahelyett, hogy csökkenne az áruk. Elég hülye a piac most.. Meg ugye volt ellátási gond is az első pár hónapban, főleg ha ember nem akármelyik kártyát akarta, hanem valamire lőtt, scalperek meg felnyomták az árakat.
-
Dave567
addikt
válasz
torma1981 #11721 üzenetére
Pl Last OF US, CPU igényes, ki tudja mit hoz ki belőle.
#11722ScomComputer: Köszönöm!!!
#11724nutella1: Igazából, nem tud izgatni, ami Szar az is marad, csak most ezzel tolom, de lehet váltok Six Day-re.
#11725 KAMELOT:
Ezt az ajánlást kaptam egy Kedves Úriembertől.
Teszi a dolgát a Ryujin, 65-70f körül van.
#11726- = Zk = -: MULTI, Több FPS kell.Bár lOW-on sincs több szerintem, mert egy optimizálatlan FOS.
-
törölt tag
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
torma1981 #9511 üzenetére
Nem kamu.
Egy korábbi videó
Illetve ha nagyobb mozgásoknál megállítod, akkor láthatod a post processben odataknyolt bemozdulást. -
GAbre
veterán
válasz
torma1981 #8819 üzenetére
Trinitity is, sztem összes Zotac hangos.
De alacsony hőn megy és szabályozva bőven jó,és hűvös marad.Talán még alapon is.Azt nem tudom megmondani,melyik,sztem mind1ik kb ugyanazt tudja.
Márka,gyári jobb órajel,esetleg némileg jobb hűtés.
De ha alapon használod,sztem kb melyik tetszik,gar,és pénztárca az ami a fő szempontok ennél a szériánál.
Ha vízezed,vagy oc a lényeg,akkor lehet némileg válogatni.
Meg persze sok a tipikus coil wine márka szériában.Az fontosabb,mint a venti hangja. -
zsombor22
aktív tag
válasz
torma1981 #8814 üzenetére
Nekem Zotac 4090 OC van, nem az AMP
Ennek egyáltalán nincs olyan hangja amit a videókban hallottam.
Igaz én nem nyúztam agyon tesztekkel,csak játszottam,a ventik nem mentek 30% fölé és 62 fok volt a max 4 óra codozás után.
Az elöző msi 3080Ti Suprim x nek sokkal durvább szélzaj hangja volt és brutál tekercs hangja volt. (és 75-80 fokos volt)
A 4 es szériának sokkal jobban sikerült a hűtése. -
KraX
őstag
válasz
torma1981 #8585 üzenetére
Nem vagyok early adopter, nem vettem meg a jatekot. Ahogy kijott tegnap, neztem rola videokat, hogy fut, a fenti shot egy 4090-el szerelt pc-vel keszult 4-ban, minden maxon. A 100 fps-t nem sok helyen erte el a gep. Igen jelenleg tele van optimalizalasi buggal ez a port is es nem ajanlott egyelore. Kell neki egy fel ev szerintem mire kikalapaljak, de gyonyoru a latvanyvilaga es nagyon megizzasztja a vasat, szoval tesztnek sem lesz utolso.
-
DarkByte
addikt
válasz
torma1981 #8204 üzenetére
Amúgy.. kínomban nevetek ilyenkor.
Itt van mögöttem egy 3D nyomtató amihez Tinkercad-ben kb. 15 perc összedobni még az én képességeimmel is egy ilyen szüttyőt, meg úgy 45 perc kinyomtatni. Hogy ilyenkor miért nem ez az első amire gondolok még mindig..
De amúgy gyanúsan a fagyasztóhoz járó jégkaparó lapát is jó lesz. -
DarkByte
addikt
válasz
torma1981 #8178 üzenetére
Meglátjuk. Közben én is találtam egy videót, bár igazság szerint ez így nem jelent semmit, mert nincs referencia. [link]
Arra már rájöttem hogy a CW és venti zaj teljesen szubjektív, nagyban függ attól is milyen házba kerül és hol van a user-hez képest elhelyezve. Ötletem sincs a mostani MSI GTX Armor 1080-am zaj szintben hova sorolódik be. Azt nem igazán veszem észre ha dolgozik. Mármint hallom hogy felpörögnek a ventik a gépben, de elvan az asztal alattAgyaltam hogy ez, vagy a Trinity-k legyenek. Végül úgy voltam vele hogy ennyi plusz pénzt talán megér az AMP Airo, hogy rajta van a teljes 24+4 fázisú VRM mint a FE kártyákon, plusz a három 110mm-es venti. Valójában lehet nem jelent semmit, de ha picit stabilabb vagy hosszabb életű a kártya (és ezzel se kizárt hogy tervezek 4-5 évet mint a GTX1080-al) akkor a kártya teljes árához képest már aprópénz.
Húzgálni meg utólag módosítgatni amúgy sem akarom, nem az én sportom.A Trinity és Trinity OC közti árkülönbség szerintem nem éri meg, ugyanaz a kártya, alig van emelve az órajele. Ötletem sincs kézzel válogatják-e ehhez a chip-eket, talán az valakinek számít.
Na meg ahogy néztem igazából ebben a GPU generációban az OC fogalma mint olyan inkább csak egy matrica, mert a power limit-ig mindegyik kártya turbo-zik ameddig csak bír, a hűtő meg az Nvidia referencia követelmény okán mindegyiken batár nagy.
Tényleg arra vagyok kíváncsi hogy egyáltalán befér-e a házba. Lesz vagy 15mm az oldalsó ajtó és a kártya közt, és még valahogy a kábelnek is oda kellene férnie.
De max. most nem lesz rajta az oldallapja és jövő hónapban úgy is még jön a phase 2 a gép bővítéssel, és nézek valami másikat, most csak átmenetileg kerül a mostani konfigba. Ahogy néztem a Noctua DH-15 is igen neccess hogy beférne rendesen. És még anno azt hittem ez egy nagy ház..
Meg arra is kíváncsi vagyok a 2kg-s súlya egyáltalán mennyire fog megállni a lapban és a házban. Azt a support stand dolgot hanyagolnám ha nem muszáj, olyan sufni megoldás.
De már előre látom önmagam ahogy majd anyázok hogyan oldjam ki a PCI slot zárat miközben próbálom kiszedni a régi lapból majd az átépítésnél
-
törölt tag
válasz
torma1981 #8178 üzenetére
A trinity oc is nagyon hangos max ventivel, a "fura kerregő hang", az nem kerregő, de fura, és jelen van nálam is, cw semmi, amúgy meg bitang jó kártyákat csinált megint a zotac, a felső polcosokat kenderbe veri! Vizet kell rá rakni, és néma lesz örökre!
Ja és a legjobb áramlású blokkot is csak a zotac 4090-hez csináltak.
Az egész kártyát lefedik a pro-val, nem csak a közepét. -
KraX
őstag
válasz
torma1981 #7805 üzenetére
Akinek (strix) az kellett az megvette, itt a forumon is. Szerencsere megengedhetem magamnak ezt a hobbit, ugy hogy meg munkaeszkoz is a cuccom es visszatermelem az arat.
#7809ScomComputer
Koszonom a tippet, meg fogom nezni mert amugyis tetszik az a game -
nyul105
senior tag
válasz
torma1981 #7695 üzenetére
cpu: kihajtod a kart, beteszed, paszta, rá a hűtő. a legnehezebb a hűtőre a venti ráapplikálás, vannak ilyen érdekes ráakasztós megoldások.
alaplap: beteszed, 8-9 csavar, szerintem ez a legegyszerűbb része az egésznek. gyakorlatilag nem lehet elrontani.
Ami nehéz, legalabbis egyes hazakban: - winyo (ne rezonáljon, okosan kell húzni a csavarokat)
- ventik nehezen hozzáférhetőek
- gpu kiszedése
- oldallap rárakása miatt kábel hátrahúzkodás, de szépen nézzen ki
- moduláris táp berakás, majd rájönni, hogy a kábeleket lehetetlen utólag ráfugni, kiszedni és először rádugni a kábeleket és utána beszerelni. -
SkyTrancer
senior tag
válasz
torma1981 #7104 üzenetére
Nekem ilyen Thermaltake Core P5 teljesen nyitott házban van ( egy plexi van az oldalán ) de alul felül oldalt nyitott
Nem is cserélném le soha ezt a házat semmire, marha könnyen szerelhető ki be akármi kéznél van nem kell szenvedni. Minden elfér benne. Kinézet led meg ilyen dolgok sosem érdekeltek mindig is off-on van volt minden cuccomon, A gyári plexire tettem is még egy sötétítő fóliát hogy ne lássak bele annyira. Számomra álom ház és kemény 38 ezerért vettem akcióba szörnyű régen -
JulianSinulf
őstag
válasz
Szia!
Nekem egy Fractal Define 7-ben van a 4080 és a 5950X AIO hűtéssel.
Üveg oldalast vettem, ha már Palit a VGA, de csak nagyon szolidan világít. Nem szeretem a fényözönt. Az üveg sötétített is. Egy CoolerMaster vertikális tartóra szereltem.
Az eleje csukva, a hőmérsékletek barátságosak, nincs túlmelegedés.
A VGA-n gyakran nem is megy a venti. De ez játékfüggő. Win alatt nem kapcsol be. Amúgy meg nagyon halk.
Neked érdemes lenne a PCGH jelölésűt venni.
Annak mind a két oldallapja kapott hangszigetelést (értelem szerűen így nem üveg oldalas). Az előlapon alapból az van. A tetejére meg nem emlékszem, nekem a rácsos kellett, mert ott van a radiátor. -
hadogabi1
senior tag
-
törölt tag
válasz
Van egy ilyenem. Ebbe kettő is elfér.
Lian Li PC-V3000WX ház árak, olcsó Számítógép ház akció, PC ház boltok (arukereso.hu)
-
Laraxior
titán
válasz
torma1981 #6631 üzenetére
Nem mindegyik jatekhoz kell a sok FPS. En is amivel jatszok, ahhoz bőven eleg a 60FPS. (New World)
Majd ha jon valami normalis shooter, akkor az mehet akar 165Hz-en, de egy mmorpgben, minek annyi.
Ráadásul a minap visszatettem a regi gyűrűk ura jatekot, az meg csak 30FPSel fut. -
fatal`
titán
válasz
torma1981 #6494 üzenetére
800 nettót írtam, mivel annyi az MSRP.
Br. 1450-ért van 4080. Szerintem jobb vétel.
#6493: Ez rendben van, nyilván kedvezőbb a fogyasztása. Ettől még nem lesz jó vétel, az árkülönbözetből (ha használthoz hasonlítunk).
A 3080-nak 320W a TDP-je, ennek meg 285. 2 forint 50 fillér óránként, kb.
-
fatal`
titán
Új hozzászólás Aktív témák
- Videós, mozgóképes topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen egeret válasszak?
- Autós topik
- Formula-1
- EAFC 25
- További aktív témák...
- 27% számlával! GIGABYTE RTX 4090 Aorus Xtreme WATERFORCE 24GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- !!ÚJSZERŰ!! Gigabye Aero RTX 4070 Super 12GB /Jótállással!/Beszámítás!/Posta ok!
- KERESEK!! RTX 4090 24GB FELVASARLAS AZONNAL! FAIR KIFIZETÉS!
- MSI RTX 4090 Suprim Liquid X 24GB Gddr6X Videokártya! Beszámítok!
- Garanciális ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070 SUPER OC 12GB GDDR6X 192bit
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel