- eBay-es kütyük kis pénzért
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke farmerzsebe
- Mindent a StreamSharkról!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Minimalista pénztárca - Focx C2 Advanced
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
NY_A
őstag
válasz horvathpeter #9294 üzenetére
Be Quiet! Pure Base 500DX házam van. Simán rámegy az oldala.
Csavez:
13900KF-em van. Egyáltalán nem meleg, főként, hogy jelenleg alufeszelem a 4080-at. Játékok alatt az átlag 60 fok körül van. Próbáltam túlhúzni a kártyát, de hosszú távon nem úgy használom így nem tudom úgy mennyi a hő. 1440p-re használom, minimális OC van az is UV alatt.
YellowFlash:
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz SkyTrancer #9297 üzenetére
Az a baj, hogy nem tudod a különbséget, amíg nem látod mit tud maximálisan a kártyád!
A 13900ks 5,8 és 6ghz között is van különbség.
Persze hogy nem látod a 8700k és a 10600k-val. -
SkyTrancer
senior tag
válasz #15779328 #9292 üzenetére
az a baj ezekkel a botlenech kalkulátorokkal, hogy semmire nem jók, más bajuk mondjuk nincs
8700k val hajtottam a 4080-at
Nyilván újabb procival nagyobb volt az fps szám, de hirtelen fent volt pár játék és teljesen ki tudta hajtani a kártyát
QHD alatt
szóval biztosan vannak olyan esetek ahol elfogyott volna a 8700k- egyre több játék van ahol annyi kész meg is hal, de azért általánosságban ilyet írni mint amit az oldal ír hogy ajjaj kuka így a beállítás az erős túlzás mert :
És most a lényeg, függ a beállításoktól függ az fps számtól és függ a játéktól amit alá teszel, hogy mi újság
egyik játéknak a 8600k 4090-el is jó lesz mert nem cpu igényes másik játéknál meg 10600k 4070-el is bukó mert cpu elfogy, pl pókember és érződik hogy kéne még nafta
Szóval ilyen formán ezek a kalkulátorok semmire nem jók
inkább akkor már youtube-tesztek az többet elárul -
MODERÁTOR
460k-ért senki nem húzott be zotac trinityt az aquán? eléggé bestbuy
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
horvathpeter
aktív tag
Szia. Ez milyen gépház? Rá tudod a kábelektől tenni az oldalát? Corsair 5000D házam van, én is 4080-at szeretnék, de valószínű Zotac Trinityt, ami viszont 15 cm széles. Táp pedig Corsair RM850X Shift lesz. Nem tudom a Corsair gyári kábelje mennyire merev.
"Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!"
-
torma1981
veterán
Sziasztok.
Most tudnék ugye akcióban 4080-at 463k-ért 4090-et 647k-ért.
Kb 25% gyorsabb a 4090. Viszont szerintem nem ér ennyit ár/teljesítmény arányban a 4090.
Vagy rosszul gondolom?
Nem tudom melyik legyen. 4k játékra természetesen.
-
törölt tag
válasz KAMELOT #9290 üzenetére
Számból vetted ki a szót, jó lenne már hwinfos teszt, hogy lássuk hogy viselkedik a cpu a gpu terhelése alatt.
Nagyon tud szivatni a cpu bottleneck.
Van fent jó pár bottleneck kalkulátor a neten, érdemes ránézni a vga vásárlás elött.
Példa: https://pc-builds.com/bottleneck-calculator/
[ Szerkesztve ]
-
voodoo98
addikt
Sziasztok, van vkinek Suprim X 4090? CW-re lennék kíváncsi. Koszi!
Gangsters on the Boardwalk http://play.google.com/store/apps/details?id=com.hattedskull.gangsters
-
NY_A
őstag
roger.smith kollégával már ahogy olvasom többen készítettetek 12VHPWR kábelt. Én is szeretnék egy 4080 Phantom-hoz. Egy Corsair HX1200-al táplálom. Hogy kell ezt a kábelt elképzelni? Ez egy PCI-e csatlakozón keresztűl tud lehúzni akár 600W-ot? Vagy dupla/tripla PCI-e vége van? Tényleg nem tudom.
Konkrétan ezt az állapotot szeretném kábel ügyileg mérsékeltetni.
[ Szerkesztve ]
-
geme
csendes tag
Nekem 4090-es gigabyte gaming oc-m van. A tápom pedig be quiet pure power 12 M 1000 watt.
A 16 pines csatlakozónál kb. 4 cm után kötegelőzve van a tápkábel. Nem tudom, hogy nem volt nekik egyben elég hosszú kábel vagy csak a harisnya azáltal van-e ott fixálva, de 1 biztos, hogy pont a legrosszabb helyen rakták rá. Ha nem lenne ott még talán normálisan el is fért volna a kábel, de így félúton, kb. 2 cm után kicsit megtörtem a kábelt, hogy ne a csatlakozónál törjön magától. Ha csak a harisnya miatt van az a megerősített része, akkor lehet, hogy a harisnyát kellene inkább levágni. Ha a gyári átalakítót raktam volna be, akkor szerintem nem lett volna ilyen gondom.
Az alaplapon a PCIe slot fémmegerősítést kapott, de azért 1 kg-nál nehezebb kártyát beletenni mindenféle megerősítés nélkül azért meredek. Aki ilyesmivel megpróbálkozik az meg is érdemli, ha utána megnyekken a kártyájának a nyákja.
Én eleve elfektettem a gépházat és úgy raktam bele a kártyát, elől úgy meghúztam a csavarokat, hogy majd megtéptem a meneteket. A kártyához mellékelt támasztó, ha nem gyártási hibás és jó helyre furták a furatokat, akkor nem létezik, hogy a videókártya nyákja eltörjön, mivel tehermentesíti azt. Az alaplap kettétörését hamarabb el tudnám képzelni.
Én is nézegettem kicsomagolós videókat, de csak azért mert mindenen volt fólia, aztán nem is láttam, hogy hol vannak. Az alaplapon is mind a 2 kék felületen, nem is láttam csak az egyiket. A videókártyát is néztem egy darabig, hogy a ventilátorok közepén van-e valami, de telibe volt fóliázva a 3 ventilátor. A gigabyte feliratnál és magán a plate-n fel sem tűnt.
Az összes kártyára 3 év garancia van legfeljebb, a gigabyte-ra 4 év, a zotac-ra írtak 5 év garanciát is. Viszont valahol azt láttam, hogy a 4 év garancia az nem a vásárlástól számít, hanem a gyártástól. Tehát ha 1 évig tárolják a kártyát, akkor semmivel nem ad többet, mind a bolt. A garancia érvényesítéshez viszont nem tudom mire van szükség, de biztos levédik magukat, hogy vásárlás után 3 napod van regisztrálni, különben bukod ezt a kiterjesztett garanciát. Ha regisztrációhoz kötött, ami szerintem 100%, akkor a vásárlók 95+ százaléka nem fog élni vele, közöttük én sem, mert nem vagyok hajlandó regisztrálni. Az az 1 év pedig nem számít, nem vagyok parázós típus, biztosítás ellenes vagyok.
Széria hibák mindig előfordulnak, de a gigabyte elég sok mindent gyárt, így nem kell csodálkozni. Nem mindegy, hogy egy gyártó hány darab terméket ad el, amelyik többet ad el nyilván a selejt is több lesz közöttük. Jó lenne tudni, hogy melyik gyártónál mennyi a selejt arány.
Nekem már ment tönkre Inno videókártyám, én pl. olyat nem veszek mégegyszer, de semmi márkátlant sem.
Az olcsó kártyáknál lehet, hogy a GPU az nVidiatól van, a memória pedig szintén attól az 1-2 gyártótól és a hűtés is túlméretezett. Viszont az olcsóbb kártyáknál már spóroltak és a VRM mindjárt gyengébb és gondolom a többi alkatrészből is gyengébb darabokat raktak rá. Lehet, hogy az olcsó kártyák is örökké bírják majd, de akkor sem vennék egyet sem közülük.
-
nutella1
őstag
válasz gaben22 #9280 üzenetére
Ebből is látszik, hogy nem szabad lehúzni a Gigabyte-ot, csak azért mert valakinek negatív tapasztalata volt bármelyik hardverével. Ugyanígy, szubjektív érvelés alapján sem szabad magasztalni más gyártó termékeit sem. Ennyi erővel lehetne szidni akármelyiket, mert valakinek gondja volt valamelyik termékével. Teljesen mindegy melyik 4090-et veszi az illető, a döntés teljesen szubjektív ennél a szériánál. Amelyik szimpatikus.
[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/pacsi_kulturalis_kozpont/
-
gaben22
senior tag
válasz HyoRemix #9278 üzenetére
Nekem Gigabyte Aorus Master 4090 van, nulla CW (igaz Corsair AX1600i táp van mellé bár megoszlanak a vélemények, hogy most számít-e vagy sem ). Gigabyte-ra 4 év garancia van, Zotacra pedig azt mondták itt a fórumon, hogy 5 év. A 70A-es MOSFET-ekkel szerelteknél szinte garantált a CW (Asus...). Az a fura helyzet van, hogy minél jobb MOSFET-ek vannak rajta, annál nagyobb az esély a CW-re. Angol/német/orosz fórumokat szoktam még olvasgatni, ott is hasonlóak a tapasztalatok. Azt mondják hűtés mindegyiken nagyon jó így ha garancia fontos neked, akkor menj rá az 5 évre, ha nem, akkor meg a legolcsóbbra. Viszont a főnök annyira nem volt elragadtadtva az olcsó kártyák áramköri design-jától. Tuning pedig attól függ nyertél-e a "szilícium lottón" vagy sem. Kb. ezek a szempontok vannak, bár itt volt már valaki, aki szépség alapján választott úgy emlékszem . Úgyhogy akkor az is egy szempont.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: Forza Audioworks - Copper Series IEM Mk2 IEM kábel
-
HyoRemix
csendes tag
válasz Laraxior #9277 üzenetére
Nem a coil whine miatt mondtam, hogy akkor hagyom a gigabyetot, hanem mert sokan nem voltak megelégedve vele. Láttam, hogy a táppal együtt jöhetnek ilyen dolgok, és előre nem is feltétlen tudni, szóval ezzel én pl nem foglalkozom. Persze nem tudni, hogy pont az a kártya, amit az ember kifog, az milyen lesz, de maga a széria azért támpont, hogy láthatóak-e gondok. És sokan írkálnak a gigabyteok gondjairól, nyák, hűtés pl... emiatt gondoltam, hogy ok, VRM nem annyira fontos, és Inno-t javasolta Kamelot, így gondoltam akkor ez jó lehet. De a jött ezután a CW, meg ezer más dolog ezért kérdeztem, hogy leegyszerűsítve jót lesz-e az INNO3D X3 OC 4090, amit 700 alatt meg lehet szerezni ipon-on, és a kövi Zotec is talán 750... szóval jó-e ez az Inno vagy nem?
Asus Maximus VIII Hero, I7-6700k, ASUS ROG Strix GTX 1080, G.Skill 16GB RipJaws V 3200Mhz
-
HyoRemix
csendes tag
válasz pidzse4 #9275 üzenetére
Köszi a tippet, akkor a Gigabytot mellőzöm. Az Inno a legolcsóbb, amit most látok Ipon-on... Normálisan Asus-t vennék, most is az van a rendszerben, de 200ezerrel drágább, mint az Inno, és én nem fogom nagyon tuningolgatni... Ha olcsó lesz a gép, akkor 2 millió lesz... ha drága 2.5 is lehet... kezdem azt gondolni, hogy megérné-e inkább 2-3 évente vmi gyengébbet venni, mint hosszabb távra egy beastet...
Asus Maximus VIII Hero, I7-6700k, ASUS ROG Strix GTX 1080, G.Skill 16GB RipJaws V 3200Mhz
-
pidzse4
aktív tag
Nekem 3db gigabyte alaplapom volt mind a hármat vissza kellett küldenem a szervizbe mert tönkre mentek. Azóta nem veszek gigabytot elegem lett. Volt régen 1 db gigabyte videokártyám már nem tudom melyik de elég hangosan cicergett. SZóval én nem veszek semmit ami gigabyte. Én csomószor megjártam vele ezért. Mondtam is magamnak soha többet nem veszek olyan márkát. Azóta asus, msi, inno3d,corsair, Samsung, gainward,Kingston és nincs bajom velük.
[ Szerkesztve ]
-
HyoRemix
csendes tag
Folyamat írjátok, hogy CW, de mi is az?
-
fatal`
titán
-
őstag
-
KraX
őstag
válasz HyoRemix #9258 üzenetére
Itteni tapasztalatok okan is mondom, hogy teljesen fals ez az elkepzeles az uj kartyak eseteben (4080/4090). Pidzse kolleganak pl nagyon durvan huzhato es halk inno kartyaja van es Jacek kolleganak meg Palit Gamerock es ugy mennek mint a huzat, szinte allva hagyva a nevesebb gyartok dragabb kartyait (nyilvan bios volt cserelve mindket esetben a tuning miatt). CW is csak maximum minimalis volt a tapasztalatok szerint, hutesuk es a hangjuk is rendben van, pedig vrm kerdeseben nagyon hatul vannak a csucs gyartok kartyaihoz kepest.
pRoject2HUN sry, kihagytalak a szaknevsorbol.
[ Szerkesztve ]
For the God Emperor!
-
HyoRemix
csendes tag
válasz boogie84 #9257 üzenetére
Itt is az van, h a Gigabyte faja kártya, csak akkor kijön a tapasztalatok alapján gondolom, h nyák és hűtés gondok lehetnek...
Viszont, ha jól értem a dolgokat, akkor a VRM nem annyira számít, és ha nem akarja az ember túlhajtani, akkor pl az INNO3D X3 OC 4090 egy jó választás, mert elméletileg jó hűtése van és teszi a dolgát rendesen.
-
boogie84
veterán
válasz KAMELOT #9250 üzenetére
Ez az, köszönöm!
Sőt találtam még hasonlót: Which RTX 4090 Should You Get? - 5 Models Tested & ComparedA sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
KraX
őstag
-
KraX
őstag
válasz HyoRemix #9231 üzenetére
Nekem giga waterforce Xtreme van jelenleg a gepben (4080) es nekem nagyon bevallt. A gyari erosebb (es hangosabb) rgb-s ventiket leszedtem a radiatorrol es felraktam Arctic Cooling P12-es ventiket amik nagyon halk ventik. Igy olyan szinten halk lett a gep (nem forrosodik fel a belseje a gepnek sem, mert a viz es a radi elviszi a ho nagy reszet hazon kivulre), hogy csak a kartya pumpajat hallom duruzsolni, foleg ha nincs terheles alatta a rendszer, akkor gyakorlatilag nema a gep. Nagyon meg lehet rantani, birja a tuningot is sokkal jobban mint az elotte levo Spurim 4080-as, de 24/7-ben uv-ezva hasznalom. Semmi gondom vele eddig.
[ Szerkesztve ]
For the God Emperor!
-
HyoRemix
csendes tag
-
boogie84
veterán
-
HyoRemix
csendes tag
-
KAMELOT
titán
válasz winters123 #9244 üzenetére
Mind a kettő jó választás, de ha csak az árat nézzük, akkor amit te írtál (BQ PP12 1000W) az a best deal!
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
boogie84
veterán
válasz Busterftw #9226 üzenetére
Ha nem erted akkor neked kulon leirom: mert itt mindenki szarozza a Giga kartyakat. Azert az elso mondat.
A masodik utal a videoban szereplo 4090re.
Legkozelebb figyelek ratok kulon h szebben fogalmazzak.Nutella1: ha te irod akk bizonyara ugy van.
Laraxior: miert bullshit? Szted hany nem phs user veszi csak azert mert megteheti , bepattintja elvezi aztan nem ad kepet par honaposan a kartya. Sima felhasznalo...
Vki irta h marketing. Nezze meg az utolso elotti, az aios vga javitast, mikor a 3090 tulaj sajat maga "reszelte" fel az alphacool hutot es elrozsdasodott belul a fem...
[ Szerkesztve ]
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
KAMELOT
titán
válasz nutella1 #9233 üzenetére
Meg kitudja, hogy mit csináltak vele.
Kávelnél is csak rendesen kell csatlakoztatni.
Ha meg valaki tutira akar menni, vegyen riser-t és problem solved.HyoRemix: Amit Skiz0 is írt nyák probléma és venti gondok.
Inno3D, Zotac, GW olcsók és jók. Többi felesleges pénzkidobás.V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
jeni
félisten
válasz szacsee #9239 üzenetére
Erre nincs 100% tuti cucc.
Még legjobb is lehet CW-s vagy kattogós, vagy zörögnek a ventijeik.
Elobb lett írva : olyan helyről vedd ahol ha NEM felel meg akkor eltudsz attól állni.
Én az aprón vettem számlásan garanciával és mellékelve volt minden tartozéka, meg a gyári vga tartó is.
MSI Suprim RTX igaz az egy 3070 volt.
Tápegység téren most inkább 91ezer Ft Alza bolt 10 ev garis Asus 1000W ami tudja a 12VPHWR kabel csatlakozást.
Igy a felesleges kábelezést elkerülheted.[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz nutella1 #9235 üzenetére
ha egyesek nincsenek tisztában a gravitációval és a VGA súlyával akkor mit vársz vagy mi várható el tőlük?
amúgy több VGA hirdetésben és youtube unbox RTX 30xx/40xx videókban több esetben láthatóak,hogy semmikép nem mellékelik a VGA tartókat a gyártók. bár nem 100%,hogy az a VGA - a videó felvétel alatt lett elsőre felbontva,kibontva a VGA-s doboz.
amúgy azok a nagy súlyú extra méretű VGA-k melyekhez nem mellékeltek VGA tartót azoknál a gyártók felhívták a figyelmet a nyák repedés elkerülésére a vásárlót?nem a 30 ezres házon múlik a dolog,mert lehet az a ház 15000Ft annyiért is jó,ha vízszintes elhelyezésű alaplapban van a VGA benne vagy külön PCIe SLOT van vízszintesen-persze az utóbbi nem 40000Ft-s kategória hanem több,lehet bármi lutri gyártóé az biztos abban az user nem tesz kárt benne.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Busterftw #9226 üzenetére
Van korábbi videója, ahol egy rakat Giga kártya reped el ugyanott.
Szerintem az sem véletlen, hogy némelyi gyártó a 7xxx radeon szériában a GPU alatti memóriákat már gyantába öntötte.
Pl Sapphire (jobb gomb, kép megnyitása új lapon)[ Szerkesztve ]
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
boogie84
veterán
Ennyit szar Giga kártyákról. Ha nincs kitámasztva akkor lehet bármilyen millás kártyád..
Törött TUF 4090A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
szacsee
nagyúr
válasz rumkola #9220 üzenetére
Köszi, észben tartom.
Ha 4090 mellett döntenék táp tuning nélkül elboldogulna vele?Corsair 12vhpwr kábelt érdemes beszerezni hozzá gondolom.
Tápom elvileg 850 Rmx 2018-as, amin 3db Vga tápcsatlakozó van.
Tudna valaki adni róla infót, hogy ezeknél is használható az adott kábel, vagy nem tud 8 pinen 300W-ot mint az új modellek? ( ez a része nem teljesen tiszta) -
KRoy19
őstag
Az miért van, hogy beállítottam 110-re a power target-et mégis power limit-et dob az MSI Afterburner 450W-nál és elkezd throttlingolni a kártya? Számomra az lenne a logikus hogy csak a 495W elérésekor van így power limit.
[ Szerkesztve ]
-
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy VR-hez 4080 vagy 4090 amit érdemes fontolóra venni?
Konfig (tuning nincs) :
B550 tomahawk
Ryzen 5900x
32Gb ddr4
2x M2 MVMe ssd
Corsair RM850x
Monitor 4K
VR : Quest 2VR felbontás miatt gondolom cpu limit nem annyira jelentős, ha igen mit kell cserélnem a gépben, hogy tuning nélkül használhassam?
-
pidzse4
aktív tag
Nekem 1 db HDD van mobil rack ben 8TB os . Azokon vannak a 4K kedvenc filmeim olcsó volt és sok a hely rajta. Az összes kedvenc filmem fent van rajta és USB 3.0 csatlakoztatom a TV hez . Igy bármikor elérem a legkedvencebb filmeimet. Arra még jó a HDD. Rendszernek meg elég a 2x 2 TB m.2 akár 3500 rpm akár 7000 rpm mind a kettő ugyan olyan jó szerintem. Az hogy 7000 tölt be vagy 3500 nem veszed észre néztem a teszteket csak drágább azt annyi. Arra kell csak figyelni hogy az élettartam legyen jó sok .
-
-
nutella1
őstag
válasz KAMELOT #9200 üzenetére
Azért ez felhasználói szokásoktól is függ. Nálam a rendszerhez, programokhoz és a játékhoz 2TB SSD tesz szolgálatot. Bőven elég. Nincs feltelepítve számos haszontalan játék. A HDD-t pedig abszolút száműztem. Látni sem akarom a gépben. Mindent 2TB külsőre mentek.
https://www.instagram.com/pacsi_kulturalis_kozpont/
-
BeZol
őstag
válasz Találtgyerek #9201 üzenetére
Nem-nem, ez az enyim marad
Én hardverapróról vettem használtan a Corsair tápot azzal a feltétellel, hogy ha cw ugyanúgy megmarad, akkor megy vissza.
Még mindig jobb, mint 1,5-2xeres áron boltból venni egy újat
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- DUNE médialejátszók topicja
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Milyen széket vegyek?
- Amazon Kindle
- Jelszókezelők
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest