- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- weiss: Filmzene hasonlóság
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
pRoject22
addikt
-
pRoject22
addikt
Nem mindig azt kell nézni ,hogy mi éri meg és mi nem, van aki csak úgy van vele, hogy ha megteheti ,hogy megvegye és szeretne ilyet akkor miért ne? Amikor lepereg az élete filmje akkor azt lássa ,hogy úgy ütötte el az idejét ahogy neki volt jó, a pénzt úgysem viheti magával a sírba.
-
pRoject22
addikt
Állíthatod manuálban is, jó az úgy is természetesen

-
pRoject22
addikt
4080-al én is így jártam, feldobtam a C meghajtón kívüli partíciókra is az autómatikus lapozófájlt és azután már nem volt baj vele, ha végigjátszottam majd vissza állítom
-
pRoject22
addikt
-
pRoject22
addikt
-
pRoject22
addikt
-
pRoject22
addikt
-
pRoject22
addikt
-
pRoject22
addikt
-
pRoject22
addikt
Fene tudja, lehet bedugnám a fejem és ott lenne bent 3 teve

-
pRoject22
addikt
-
pRoject22
addikt
A képek alapján nagyon poros volt, ha kifújás után sem jobb akkor szerintem újra kell pasztázni
-
pRoject22
addikt
Jahh így már felsikerült fognom, hogy is áll
Szerintem próbáld meg jól kifújni sűrített levegővel, aztán nézd meg javul-e, a jelenlegi UV beállítással nekem 70-75 fok a hotspot, a 80 sem rossz érték, azért írok csak mert ki kellene deríteni, hogy mi okozza a különbséget
-
pRoject22
addikt
Jaa értem ,hát elég fura képek, alig kivehető, hogy most akkor, hogy is áll, ha vertikálban van és nincs oldallap akkor kaphat levegőt, de ha túl poros attól is melegedhet jobban mint kellene.
Nálam így áll, az első 3 venti meg húzza be a friss levegőt és a vga hőfokhoz van biosban állítva a fordulatszáma is

-
pRoject22
addikt
A VGA túl közel van a gépház aljához, szrintem túl zsúfolt ott minden, nem áramlik rendesen a levegő, szerintem ez simán okozza a melegedést, nekem még a nyitott gépházban is amikor 3 centire volt az oldalfaltól a venti akkor full melegedett a kártya, átkellett variálnom az egészet ,hogy beférjen úgy, hogy rendes távolság legyen a házfal és a VGA ventik között.
A másik meg, hogy érdemes sűrített levegővel kifújni az egészet havi 1x minimum.
-
pRoject22
addikt
Na mindjárt jobb, viszont lőjj már pls egy képet a gépházadról, hogy nézzem meg ,hogy áll a VGA, kap rendesen levegőt? Van a gépházban jól beállított szellőztetés?
Van egy reset gomb, azzal kitudod offolni a beállításod, a fan beállításnál még tudsz egy picit segíteni ha kézzel állítod át a görbét, nem kell sokat csak egy kicsit húzni rajta.
Nálam így áll:
-
pRoject22
addikt
Power limit és temp limit miért van maxra kúrva UV-nál?

Azokat hagyd alapon, a curve-t meg 0.985-nél told fel 2800-ig, voltage control-t pedig pipáld be a settingsben ,hogy legyen jogosultság kezelni a VGA-t illetve az afterburnerben a fan settingsben pipáld be majd okézd le.
-
pRoject22
addikt
Pasztázd újra majd undervoltold le, azért írd már le, hogy miképp undervoltoltad, mivel ha rosszabb lett akkor akár el is tolhattál valamit

-
pRoject22
addikt
De a 100 fok miatti throttlingal a teljesítmény vesztés rosszabb mint az UV, szóval a jelenlegi állapotában az nem szól nagyot
Vagy újra paszta vagy UV
-
pRoject22
addikt
Felesleges az OC, azért hajtod agyon a 90-100 fokos hotspot-al, hogy legyen 80 helyett 85 fps?
Inkább undervoltold le, közel azonos teljesítmény és cserébe nem melegszik annyira, Razor beállítása nagyon jó, én is azt használom 0.985 mv +800 memória és 2800 mhz
-
pRoject22
addikt
Doktor VGA szerintem megcsinálja neked
-
pRoject22
addikt
-
pRoject22
addikt
-
pRoject22
addikt
-
pRoject22
addikt
-
pRoject22
addikt
-
pRoject22
addikt
-
pRoject22
addikt
-
pRoject22
addikt
-
pRoject22
addikt
-
pRoject22
addikt
-
pRoject22
addikt
Most néztem az előbbi Portroyal settings de undervoltal gpu: 62 fok max hotspot 75 fok max
-
pRoject22
addikt
Portroyal RTX 4K Maxed Out gpu: 66 fok hotspot: 80 fok.
De ez teljesen alapon a kártya, semmi UV és semmi OC
-
pRoject22
addikt
TS, PortRoyal, FireStrike alatt 70-75 fok a hotspot, de pl Helldivers 2 natív 4K alatt meg 85-88-ig is felmegy, ami még mindig jó de ha lehet jobb akkor miért ne.
-
pRoject22
addikt
Most én is nézegetem, hogy ártani nem árt alapon lehet cserélem a padokat és újra kenem, már itt motoszkál a fejemben, innen már nincs vissza út, megfog történni

-
pRoject22
addikt
-
pRoject22
addikt
Ezek az értékek OC-val vagy alapon is jók UV nélkül szerintem, érdekes akkor útközben történt ami miatt így melegszik, én is nézegetem game közben mostmár az enyémet
-
pRoject22
addikt
Mondjuk én új gép vagy cucc beszerelés után azzal indítok ,hogy 3DMark és társai ,hogy megnézzem minden oké-e
-
pRoject22
addikt
De akkor ez szarakodott már azóta nem? Vagy csak most vetted észre?
-
pRoject22
addikt
Rohadtul idegesítő, hogy veszel 500K-ért egy VGA-t és össze van okádva
-
pRoject22
addikt
-
pRoject22
addikt
-
pRoject22
addikt
-
pRoject22
addikt
-
pRoject22
addikt
Nagyon sok hotspot problémás 4080 van, elég guglizni egyet és sorban akár redditen vannak szálak a 110 fokos hotspot hőmérsékletről, szerintem ez egyszerűen szerencse kérdése, sokan szidják a giga cuccokat de nekem ez a 9. giga VGA-m sorozatban és egyikkel sem volt soha semmi bajom.
Mivel 4080-ról van szó így a tesztem releváns.
-
pRoject22
addikt
Már miért ne lenne értelme annak a képnek? Azt prezentálja ,hogy a jelenlegi UV és hűtés beállításommal 70-75 fok a hotspot temp és 60 körül a VGA temp, mit szeretnél kihozni amúgy ebből?

De itt van az általad javasolt 4K maxed out TS UV nélkül alapon gyári beállítással, max 67 fok hotspot 85, a 80-90 fok közötti hotspot pedig még mindig teljesen jó.
A ventikről meg annyit, hogy inkább menjen 60 %-on minthogy forrjon a VGA, elvégre azért van, hogy forogjon

-
pRoject22
addikt
-
pRoject22
addikt
-
pRoject22
addikt
Szerintem akkor azt kell megpróbálni amit a többiek is javasoltak, szétszed, por kifúj és valami jobb pasztával újra kenni
-
pRoject22
addikt
-
pRoject22
addikt
-
pRoject22
addikt
Ez mondjuk szellőzik rendesen ahogy látom, a táp nem fúj ki onnan esetleg meleg levegőt?
Gariztatni tényleg nehéz kérdés, talán megfelelően bizonyított és alátámasztott mérésekkel meg videóval a szellőzésről érhet egy próbát, de a kisker majd elküldi a szervízpartnernek és jó esetben is hetek múlva lesz megint VGA-d.
Így viszont lehet, hogy tényleg megérne egy szétszedést és újrapasztázást
-
pRoject22
addikt
Ott a szellőzés vagy egyéb beállítások nem biztos ,hogy megfelelően állnak, belehet ezt állítani úgy ,hogy jó legyen, nálam a képen látható értékek vannak 4K maxed out TS és némi OC mellett gyári pasztával, sosem szedtem még szét
-
pRoject22
addikt
"A még nagyobb vicc, hogy eljutsz oda, nem tudsz mit
venni teljes biztonsággal. "
Nekem az utóbbi 9 VGA a gépemben kivétel nélkül mind Gigabyte volt, soha nem volt egyikkel sem semmi problémám, sőt anno a 780Ti-t úgy kaptam meg ,hogy a doboz elvolt picit hajolva, tudtam ,hogy vissza fogom küldeni de kíváncsiságból betettem a gépbe, úgy is működött ,hogy az egész lapban volt egy pár fokos görbület
-
pRoject22
addikt
A CM sem rossz de talán nagyobb a helyigénye, ezzel a Thermaltake Core P3 TG Pro-val megvagyok elégedve nagyon, bele fér minden is és a helyigénye sem nagyobb mint egy sima toronynak.
Na igen, én még Xboxnál tartok a gyerekekkel, lesz majd bajom amikor gépet kell nekik csinálni és megtanítani a dolgokat

-
pRoject22
addikt
-
pRoject22
addikt
-
pRoject22
addikt
Vegyél ilyen gépházat, az elejébe beteszel 3 db 12 centis ventit ami húzza be keresztbe a vertikálisan elhelyezett VGA elé a hideg levegőt, nekem 100%-os VGA terhelés alatt OC-val is max 65-70 fok

-
pRoject22
addikt
Én mondjuk a Valorantal meg a CS2 is fix 250-el játszottam 4K-ban és minden ultrára volt pakolva

-
pRoject22
addikt
-
pRoject22
addikt
Én itt vettem az aprón, 430-ért újonnan, pont ma egy éves, amazon garis de már beregeltem az aorus fiókomba amit jóváhagytak szóval gyári gar van rá.
Már akkor is az az ár nagyon jó volt szóval én ezért is vagyok elégedett, még akkor is elégedett lennék ha a Super széria mondjuk 10+ százalékot verne az alapra
-
pRoject22
addikt
-
pRoject22
addikt
-
pRoject22
addikt
-
pRoject22
addikt
Én majd 5080-ra repülök rá, addig bőven jó a sima 4080-is

-
pRoject22
addikt
Persze, mindenki megvette, azért van csend 24 órája a topikban mert mindenki bőszen tesztelget
-
pRoject22
addikt
Jahh ez is megoldás, én biztos maradok a sima 4080-on az 5080-ig
Ez a jó kis Aorus Master simán megy +1200 memórián és 3000Mhz magon
-
pRoject22
addikt
Itt az aprón nézd meg az árakat, azok szerint egyeztek meg akkor nagyjából jó lehet, szerintem 400 körül lehet
-
pRoject22
addikt
-
pRoject22
addikt
De az ilyen noname hulladék YT oldalakat ne nézegesd, egy HU, Jayz vagy Nexus inkább mérvadó, vagy a TPU oldala.
-
pRoject22
addikt
A HU az elég megbízható szokott lenni, habár csak poénkodunk de a 2 fps-el nem nagyon vagyunk messze 4K-ban

-
pRoject22
addikt
Szó szerint plusz pár azaz 2 fps
-
pRoject22
addikt
-
pRoject22
addikt
Nvidia megint beállt scammerkedni úgy tünik

-
pRoject22
addikt
-
pRoject22
addikt
-
pRoject22
addikt
-
pRoject22
addikt
-
pRoject22
addikt
Lehetséges ,hogy erre gondolt de nem biztos, nem tudni mivel nem fejtette ki bővebben, viszont az állítása, hogy a 16GB VRAM nem elég az egy bullshit, meg is cáfoltam ,azóta megnéztem külön több nagyobb címmel is és max 12 giga van felhasználva a legnagyobb open world játékokban is, egy átlag játék meg kb 6-8 gigát fogyaszt.
Biztos eljön az idő amikor a 16 GB kevés lesz de az nem most van még, szerintem még évek kellenek hozzá.
-
pRoject22
addikt
7000 feletti DDR5 frekvencia ilyen 30-as időzítésekkel teljesen jó, nem értem mitől olcsó hús ez
-
pRoject22
addikt
Eddig nem fogytam ki VRAM-ból szóval nem, de szerintem jó ha van, biztos van akinek szüksége van rá
-
pRoject22
addikt
Mi a probléma a 7400 CL34 DDR5-el? A Z790-es lapom 7600-ig engedi OC-val, 7400 meg stabil nekem így.
Mondjuk végül az állításod cáfolva lett amire nem is sikerült reagálni

-
pRoject22
addikt
Azt kihagytam ,hogy a rendszermemória az DDR5 7000 alapból de 7400-on megy jelenleg.
-
pRoject22
addikt
Forza Horizon 4K maxed out RTX DLSS OFF:

Fortnite 4K Ultra, RTX, Lumen DLSS QUAL:

-
pRoject22
addikt
13700K+4080-al eddig sosem volt kevés a VRAM, mindent ultrán játszok, még VR-ban is az Aeroval igen magas felbontáson SS-el és mindenhova is elég volt a 16 GB VRAM illetve van egy kis okosság az NV profilban az alábbi képen látható
-
pRoject22
addikt
-
pRoject22
addikt
-
pRoject22
addikt
Van már valahol 4080 vs 4080 Super teszt, olyan amire lehet is adni?
-
pRoject22
addikt
Jó nekem a sima 4080 még egy darabig, megy rajta minden is 4K-ban
-
pRoject22
addikt
-
pRoject22
addikt
Egyszer-kétszer gondoltam rá ,hogy cserélek 4090-re, de aztán meg arra hondolok ,hogy 120 fps helyett 150 mivel lesz nekem jobb?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- ASUS RTX 4070 SUPER 12GB GDDR6X DUAL EVO OC - 1 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt RTX 4060 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4080 SUPER 16GB GDDR6X OC Edition
- ZOTAC RTX 4080 16GB AMP Extreme AIRO
- ASUS RTX 4060 Ti 8GB GDDR6 DUAL OC - 1 év garancia - Eladó!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 17 /iPhone17e / iPhone 17 Pro/ iPhone 17 Pro Max
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E5550, E5570, 5590, 5500, 5501, 5510, 5520 / SZÁMLA + GARANCIA
- Samsung Galaxy Z Fold 7 256GB Blue Shadow Újszerű állapot 12GB RAM 2029.03.10. garancia
- Sudokoo NEXAURA 360 Liquid Cooler, 360mm vízhűtés!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest