- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pigatt
őstag
-
-
KRoy19
őstag
válasz
HantekDSO #19713 üzenetére
Allokált VRAM és a használt VRAM nem egyenlő. Egy csomó játék úgy van megírva, hogy befoglalja majdnem az összes elérhető VRAM-ot, de ettől még nem használ annyit.
Mivel jelenleg nics módja annak, hogy pontosan kimérjük, hogy mennyit is használ valójában az adott játék (nyilván jelenet, felbontás és beállítás függő is), ezért legtöbb esetben csak következtetni lehet arra, hogy tényleg elfogyott a VRAm és már a rendeszermemória van használatban, mégpedig abból, hogy drasztikusan esik a teljesítmény és/vagy lefagy a játék. -
-
Bossp
addikt
válasz
HantekDSO #19163 üzenetére
Hát igen sajnos sztem ebben nagyon el van maradva az nvidia (bár nekem gyanús hogy szándékos a kevés vRam) így előbb kell gpu-t cserélned. Az extra fícsörökkel meg próbálnak megtartani. Ha lenne alternatívája az AMD -nek az RTC HDR-re én most váltanék vissza 7900 XTX-re ami olcsóbb erősebb sokkal több vRam-al.
-
KRoy19
őstag
válasz
HantekDSO #19073 üzenetére
Kicsit azért kezdünk átesni a ló túloldalára. Már ott tartunk, hogy az FSP, Seasonic, Corsair és társai az ipari hulladékot gyárt, bezzeg a HA-s szaki.
De ismétlem nem az volt a lényeg, hogy melyik a minőségibb cucc, hanem hogy probléma esetén milyen támogatást kapsz, vagy nem kapsz. De mindegy, elengedem a témát, mert nagyon nem megy át, hogy miről beszélek.
Vegyétek, vigyétek! -
-
válasz
HantekDSO #18469 üzenetére
Nem tudom, ha választani lehet hogy dupla annyi RAM teljesen fölöslegesen, vagy -300USD vételára akkor én inkább az utóbbit választanám.
Jelenleg a 24GB-ot sem használja ki semmi, az hogy bizonyos játékok jóval többet allokálnak a használtnál (pl. cod) nem jelent semmit. -
makoss
veterán
válasz
HantekDSO #18442 üzenetére
Fentebb már leírtam.
Jelenleg ez a kártya HDMI-HDMI kábellel össze van kötve egy Denon AVR-X1500H házimozi erősítővel, abból ki van vezetve szintén HDMI-HDMI kábellel de már ARC-ből a
LG 55 UH 668V tévébe ARC.
A kérdésem az lenne, hogy miben lenne másabb a jel/képminőség ha a jelenlegi csatlakozás mellé, még egy közvetlen csatlakozás vga-ból tévébe, de már DP-HDMI kábellel?
Illetve később egy LG C4 OLED tévébe? -
SkyTrancer
senior tag
válasz
HantekDSO #18323 üzenetére
Értem mint írtok, egyetértek amúgy persze, de fog menni
Csak ahogy fentebb említettem szépen a beállításokat is optimalizálni kell
Nem minden ultra
és akkor egy 3060/4060- on is teljesen jól játszható a silent hill 2
Pont ez a lényeg, hogy addig van tolva a grafika amíg ezt elérik hogy "szarul megy"
Ha akarnák kitolhatnák az árnyékok látótávolságát is, kicsit komolyabb ray tracing, hogy látszódjon is valamit mint egy benchmarkban vagy sokkal sokkal több is és máris 5 fps sem lenne egy 4090-en -
-=RelakS=-
veterán
válasz
HantekDSO #18030 üzenetére
Én is használtam Junoszty-ot, igaz videoton tv computeren
Én bírnám az 540Hz-es monitort, még ha FullHD is, csak ahhoz megfelelő pixel válaszidő is kell. Ugye semmi értelme egy 2ms-os képváltásnak, ha a pixel meg 4-et babrál mondjuk egy fekete-fehér átmenettel. OLED előnyben
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
HantekDSO #18027 üzenetére
240Hz-ben talán az a legjobb, hogy beállítod, aztán békén hagyod. G-Sync, meg hasonlóak nem feltétlenül kellenek.Ha 120fps-nél lassabb játékkal tolod, akkor még vsync sem nagyon kell, mert minden tört kép után van egy teljes is, szóval alig észrevenni a képhibát.
1080p 240Hz-es monitoron próbáltam
-
xtremist
őstag
válasz
HantekDSO #17989 üzenetére
non-contact DC measurement on the PCIe slot (Riser-Card)
non-contact DC measurement on the external PCIe power supply
Direct voltage measurement on the respective feeders and on the power supply
I also bundle the two external power connections into a common rail and measure how the currents would also flow on a single-rail power supply.https://pinoutguide.com/Slots/pci_express_pinout.shtml
-
xtremist
őstag
-
bobalazs
nagyúr
válasz
HantekDSO #17980 üzenetére
Kikapcsolod (ki lehet) a szenzorok 90%át, megtartod csakis a legszükségesebbet, és a méréshez használod az általam leírt technikával a lognézőt. (hwinfo is ugyanazon az elven működik, logolni képes az is.) Akkor aztán mehet akár 50? ms frissítéssel az érzékelő, mivel nagyon kevés szenzort fog frissíteni, - mivel letiltottad őket, nem lesz terhelő.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- Kuponkunyeráló
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Yettel topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- További aktív témák...
- GPU Videokártya Hűtés Szerviz NVIDIA Pasztázás & Thermal Padozás RTX 4060 4070 4080 4090 Ti Super
- 16 GB RTX 4080 HP OMEN - garanciával
- ZOTAC RTX 4090 Trinity - ZT-D40900D-10P + Alphacool Eisblock block + backplate - Garancia 2028.04
- Állítható magasságú, 3D nyomtatott videókártya támasztók, a kínálat folyamatosan bővül.
- 12 GB-os RTX 4070Ti - garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS