Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Puma K
nagyúr
Egy kis Cyberpunk2077:
18-12-2020, 00:42:02
Cyberpunk2077.exe benchmark completed,
291497 frames rendered in 2873.218 s (~47 perc)Average framerate : 101.4 FPS
Minimum framerate : 49.2 FPS
Maximum framerate : 163.0 FPS
1% low framerate : 52.4 FPS
0.1% low framerate : 11.6 FPS18-12-2020, 22:43:54
148317 frames rendered in 1596.438 s (~26 perc)Average framerate : 92.9 FPS
Minimum framerate : 53.4 FPS
1% low framerate : 57.3 FPS
0.1% low framerate : 12.6 FPS18-12-2020, 23:11:21
145949 frames rendered in 1551.594 s (~25 perc)Average framerate : 94.0 FPS
Minimum framerate : 56.0 FPS
1% low framerate : 55.4 FPS
0.1% low framerate : 12.2 FPS -
Puma K
nagyúr
Azért mert csak akkor frissítek VGA driver-t immáron 10-12 éve ha adott játékban-programban valamilyen grafikai vagy egyéb hibába ütközök. Addig ameddig teszi a dolgát addig nincs rá okom.
Vagy ha nem látom azt hogy különféle emberkék kimérik a különbséget és az új driver-el legalább stabilan +5-el több a minimum FPS. Akkor elgondolkodom.
-
Puma K
nagyúr
i9 9900K@5GHz
RTX 2060 6 GB, GPU: 0,95v 1890-1920MHz, VRAM: 15800MHz, driver: 456.38
Samsung 1TB SATA14-12-2020, 22:35:13
454096 frames rendered in 6651.250 s (majd' ~2 óra)Average framerate : 68.2 FPS
Minimum framerate : 33.9 FPS
1% low framerate : 38.2 FPS
0.1% low framerate : 15.1 FPSEzekkel a beállításokkal 2560x1440-ben :
Hajajj... nem volt driver-ből beállítva a maximális teljesítmény előnyben részesítése a CP2077-nél
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Vettem egy GeForce RTX 2060 SUPER™ GAMING X kártyát. Szerintetek mi a normális hőmérséklet játék alatt? WOT minden ultrán, full hd felbontás 144Hz-en a közel 70 fok normális? Mindez automata szabályzással van. Akkor marad 60 fok körül, ha 80%-on teker a venti, ami valljuk meg nem valami halk.
Ha alacsonyabb hőfokot akarok ilyen beállítással akkor mivel érdemesebb próbálkozni? Alulfeszelni a VGA-t? HA igen mennyivel érdemes elkezdeni próbálkozni? Tudom, hogy minden kártya más és más, de egy kb elindulási értékek jól jönnének...
Esetleg nem lehet valahogy valami takarékosabb, kevésbé melegedőbb profilt betölteni?
A szellőzéssel nem lehet szerintem gond, az előző VGA-m agy 1060-as az kb 20 fokkal hűvösebb volt ( Persze azt is tudom, hogy van különbség a két kártya között.
Tekerhgetek, olvasgatok visszafele, a 65 fok az teljesen normális?
-
Źşë'
addikt
ha leveszed a ház oldalsó ajtaját akkor mennyire hül vissza? egy próbát megér, csak hogy a vga-val vagy a házzal van a "gond", az sem mindegy, h pl berakod a házad egy olyan helyre az asztalba ahol csak még jobban bemelegszik, bár gondolom biztos nem ilyen helyen van
-
elite.cs11
senior tag
Hello, nem tudom mennyire off topic, de egy idén márciusban vásárolt MSI 2060 Super Armor OC-t mennyiért lehetne továbbadni? Nem nagyon találtam pont ilyet használtan, szóvaal nem tudom mihez viszonítani.
Előre is köszi a választ -
veréb
tag
válasz
Glaz-dozfhut
üzenetére
szia
előtte 1 msi 1060 6 gb armor volt az nagyobb is volt meg a vetik is nagyobbak voltak
-
Glaz-dozfhut
őstag
Én a méretét néztem a tiednek. Nem egy hatalmas kártya és azon a felületen kellene leadnia a hőt. Ha véletlen egy előző generációs 1060-al hasonlítanád, ami esetleg volt, mint tapasztalat. Ahhoz képest több, mint kétszeres a GPU chip kiterjedése és a tranzisztorok száma majdnem háromszoros. Ezért meglegszik jobban.
-
veréb
tag
válasz
Istvan2020
üzenetére
majd lejjebb viszem a felbontást , meg feltettem a msi afterburnert majd holnap kipróbálom
-
veréb
tag
sziasztok megint én most felraktam a Medal of honor airborne-t 2560x1440-es felbontásban a beállítások azokat magasra vettem a vga felment 82 fokra! sztem vagy veszek rá 1 hűtöt vagy eladom vagy amikor visszajövünk Januárban visszaviszem ahol vettem a Medimarktban és mondom hogy cseréljük 1 másikra mert forrósodik
Most nagyot csalódtam az msi-ben -
qad
senior tag
válasz
Staradder
üzenetére
Félreértettél, nem a monitorod beállításainál kell kikapcsolnod a g-syncet, hanem az nvidia vezérlőpultban. Ha a monitorod freesync-es technológiájú akkor nagy eséllyel ez kavar be.
(#4771) cibus
Megpróbálhatod az órajelet csökkenteni vagy kitolhatod a hőmérséklet küszöböt is nyugodtan, mert ha melegszik akkor visszaveszi az órajelet automatikusan. Az órajel csökkentéssel meg nem sokat veszítesz se így-se úgy, mint ahogy az órajel emeléssel sem nyersz sokat. Mármint a gpu-ról órajelekről beszélek.
-
Źşë'
addikt
mondjuk elég vékony a borda rajta, 2 venti ide vagy oda, nekem egy asus dual 2060 oc-m van ami legvégső esetben (pl nyáron melegben) max 73fokig megy, de úgy általában tartja a 65-72 fokokat, ráadásul a házam oldalüveges nzxt, nem a legjobban szellőző darab amivel eddigi pc-s pályafutásom alatt találkoztam, de ez az érték még belefér bőven, esetleg nézz rá hogy a szellőzésed belül jól van e megoldva, pl ventik ha vannak elől a házadon jó irányba vannak felszerelve - legyen meg a kellő (megfelelő) irányú levegőmozgás
(#4755) eami hát "throttlingolhat" a hőfok miatt, ami elég durva stutteringel jár bizonyos esetekben a bios meg vissza is veheti az órajeleket ennek függvényében, aztán még annyit se megy amennyit illene
nem is beszélve az élettartam vesztésről a sok hőtermelés következtében, ahogy nem jó a vganak ugyan úgy nem jó a többi komponensnek, elvileg 90fok körüli az az érték aminél kezd elég kritikus lenni mondják az okosok -
cibus
senior tag
sziasztok!
gigabyte 2060 OC-nak mi az üzemi hőfoka? meddig engedjük el játék alatt, meddig nem káros neki? köszi..
-
qad
senior tag
válasz
nubreed
üzenetére
Egyéni beállításokkal nekem is alig melegedett és jól futott. DX12, ray tracing on, és dlss off volt nálam az ajánlott és így melegedett. Az fps meg 35-40 között mozgott. A dlss-t meg egyből kikapcsoltam és átállítottam inkább dx 11-re mert rettenet csúnya elmosódott volt a kép miatta.
-
Staradder
tag
Az új Nvidia driver 457.3 és az új win 10 frissitésel 20h2 nem volt valakinek gondja játék közben?
Nekem mikro lagjaim vannak vagyis mikró szaggatások ahogy fordul a kamera/látómező.
Valami tipp hogy mi lehet és hogy orvosolható?
köszi -
-
qad
senior tag
válasz
gabber01
üzenetére
A 82 fok az normális ha a MEtro exodus játékot vesszük alapul. Ha nem tuningolom meg(aza ha nem finomítok rajta) akkor az alapbeállításokon nekem is 83 fok és onnan elkezdi csökkenteni az órajelet. A vicc az hogy ha túlhúzom az órajeleket akkor is ennyi a hőfok csak kicsit több fps-t mutat. Persze ha kiherélem a beállításokat akkor nekem sem megy fel 83 fokig. Vagyis hogy eddig ment fel a hőfok, mert most már vízhűtés van rajta és így most maximum 43 fokos lesz a vga a Metro Exodus és a The Divison alatt és csak nyáron. A többi játékban 30-37 fok között ingadozik a hőmérséklet.
-
veréb
tag
75-80 de van amikor felmegy 82-re , nem tuningolom csökkentettem a beállításokat a metro-n most nem melegszik annyira
ha csak a windows fut vagy filmezek 29 fokos a vga
ma vettem + ventiket holnap beépítem és meglátom
sztem nem olyan rossz ez a vga csak a hűtését baszta el a msi de nagyon -
Floyd80
addikt
-
veréb
tag
sziasztok
gondolkodtam a vga hőfokot hogyan tudnám lentebb vinni most ezen gondolkodom: [link]
vagy lehet eladom csak azt nem tudom mivel idekinn vettem Berlinbe a Mediamarkt-ban a garit otthoni Médiamarkt-ban lehet-e érvényesíteni? -
Cuchulainn
csendes tag
Köszi a tippeket, akkor Palit 2060S lesz.
-
törölt tag
válasz
Cuchulainn
üzenetére
A Ventus az felejtős. A GamingPro viszont jó kártya, még ha csak 2060 lenne, akkor is egyértelműen ezt választanám a Ventus-szal szemben. Így pedig hogy 2060 Super (= kb 2070), így meg aztán nem is lehet kérdéses a dolog, hogy melyik a nyerő. Ez ráadásul kapható jelenleg is.
-
Zimmi91
addikt
válasz
Cuchulainn
üzenetére
Mindenképpen a Super legyen
Arról a Palitról nem nagyon hallottam rosszat, simán jó lehet. -
válasz
Cuchulainn
üzenetére
Mondjuk egy telefont megengednék, ha nekem kellene.
-
válasz
Cuchulainn
üzenetére
A Super változatok azért nem csak kicsivel gyorsabbak, gyakorlatilag 2070 szinten vannak.
-
válasz
Cuchulainn
üzenetére
Tudtommal lehet most is rendelni pl. Gaming Z-t 135k-ért.
-
Cuchulainn
csendes tag
Sziasztok. Szerintetek van rá esély, hogy idén még lehet majd rendelni 2060-ast vagy 2060S-t "normális" hűtéssel? Vagy reménytelen, teljesen kifogytak a készletek?
Ha ez utóbbi, akkor melyiket válasszam inkább, ezek között vacilálok:
• MSI GeForce RTX 2060 6GB VENTUS XS 6G OC
• Palit GeForce RTX 2060S 8GB GamingPro OCA Palit mellett szól hogy 2060S kis sebesség többlet, viszont már jó ideje MSI-t haszálok, és jobban megbízok bennük.
Ha játék közben kicsit zajosabb, az nem annyira zavar (fejhallgató), csak alap cicergés zúgás ne legyen, mert az viszont az őrületbe kerget.
De ha van jobb ötletetek, ne tartsátok vissza.
Egyébként 1080p-re lenne a kártya. Esetleg 1,5-2 év múlva cserélem ha már konszolidálódik a helyzet.
-
dunc
nagyúr
-
-
törölt tag
válasz
flydomi
üzenetére
Meglátjuk, bármi lehetséges. Eddig mindenesetre így szokott lenni: ősz/karácsonyi szezon: egekben az árak, év eleje/nyár: uborkaszezon, mindennek a mélyponton az ára. Bármi közbeszólhat persze, jön egy új vírus, egy újabb bányászláz, leég valamelyik gyártó üzeme, megzuhan a Forint, stb., stb., és már borul is a szokásos rend.
-
sunset
csendes tag
-
törölt tag
válasz
gabber01
üzenetére
Igaz, az OC az egy másik kártya (NE6206SS19P2-1062A). Jelenleg túl nagy a kereslet, és túl kicsi a kínálat, sorra fogy el minden, újabb készletek meg vagy érkeznek még az idén, vagy nem, majd elválik. Rövid távon nézve nem túl fényes a helyzet, de hosszabb távon remélhetőleg azért normalizálódik a helyzet.
-
flydomi
tag
válasz
üzenetére
-Nem azt írtam, hogy bezuhan, hanem hogy valószínűleg bezuhan. Nem lehet tudni, hogy vírusügyileg mi lesz jövőre vagy mi nem, de normál esetben év végén a megnövekedett kereslet miatt mindennek följebb megy az ára, majd nyáron pedig a mélypontra zuhan, mert annyira nincs kereslet olyankor meg.
Az en velemenyem meg az,hogy itt orb....akarom mondani,magyarisztanban "nem igy mennek" a dolgok sajnos.Egeszen mas a felfogas europa kozponti duborgo gazdasagaban a rendszervaltas ota.
Hatalmas arcsokkenesre-normalis arakra igy sem lehet majd szamitani. -
sunset
csendes tag
válasz
Staradder
üzenetére
Szia-2 esetben nem jelenik meg ez a beállítás -{ha a monitor freesynces}- ha nem dp. kábellel akarsz csatlakozni a monitorhoz-és ha nem win 10 az op. rendszered.Én is így jártam-majd beszereltem a megfelelő kábelt és akkor sem változott a helyzet. Win 8.1-em volt,5 éve ment hibátlanul.Próbaképp felraktam a win 10-et-azzal ment ,-és megy tökéletesen azóta is.
És erről 1 szót sem találtam se a hazai, se a kinti ilyen témával foglalkozó fórumokon! Sehol nincs leírva hogy csak win 10 alatt müködik nvidia kártyával a freesync!
A monitorom egyébként egy sima full hd-s,75 hz-es 27 c-os LG MP59G.Ami egyébként nincs is g-sync kopatibilisnek jelőlve.
-
törölt tag
válasz
gabber01
üzenetére
Nem azt írtam, hogy bezuhan, hanem hogy valószínűleg bezuhan. Nem lehet tudni, hogy vírusügyileg mi lesz jövőre vagy mi nem, de normál esetben év végén a megnövekedett kereslet miatt mindennek följebb megy az ára, majd nyáron pedig a mélypontra zuhan, mert annyira nincs kereslet olyankor meg. A legrosszabb üzlet mindig az év végi vásárlás, és a nyáron történő eladás, így lehet a legnagyobbat bukni. A legjobb pedig nyáron vásárolni, és télen eladni, gyakorlatilag nulla bukóval ki lehet így alkalmanként szállni hardverekből. (De jelenleg egyébként is hiány van szinte mindenből, ezért még jobban az egekben vannak az árak, ha tényleg rendeződni fognak a dolgok jövőre, ennél már csak olcsóbb lehet minden, plusz a szokásos nyári uborkaszezon idején egyébként is padlón lesznek/lehetnek majd az árak.)
Ha tehát -ahogy írtam is korábban-, hosszabb távra tervez valaki, akkor nyugodtan veheti a drágább, minőségibb kártyát, nem kell az árakkal foglalkoznia, használni kell, és kész, hisz ezért vette. Ha viszont tervben van a közeljövőben történő eladás (mondjuk fél év múlva), akkor inkább az olcsóbbikat ajánlottabb választani.A GTX 1080 egy közel 5 éves kártya, hogy kire mennyiért próbálják rásózni a raktáron lévő, beragadt készleteket, annak semmi jelentősége ilyen szempontból, nagyon helyes, hogy a 2060 Super mellett döntöttél inkább.
Ha már említetted a Palit GamingPro 2060 Supert, meg az árukeresős árdiagramot, megmutatom mennyit ér az a diagram:
https://www.arukereso.hu/videokartya-c3142/palit/geforce-rtx-2060-super-gamingpro-8gb-gddr6-ne6206s019p2-1062a-p487037481/Ez az említett kártya árdiagramja. Én is vettem ilyen kártyákat a múlt héten, és az arukereso.hu-n keresztül jutottam el azokra az oldalakra, ahol megvettem őket. Ehhez képest valami miatt a kártyák árai nem láthatóak ezen a diagramon. (Gondolom te sem ennyiért vetted, mint amennyi itt szerepel.)
-
gabber01
addikt
válasz
üzenetére
Mitől zuhanna be jövő nyáron bárminek is az ára? Az elmúlt egy évben gyakorlatilag minden csak drágult, vagy minimum stagnált az ára, 3xxx-es széria ide vagy oda.
A májusban vásárolt és nemrég elhalálozott használt 1080-asom gyakorlatilag ugyanannyiért, de inkább többért tudtam volna most megvenni, ami egy vicc. Inkább vettem kicsivel többért egy 3 év garis kártyát (ez az említett Palit 2060S) -
törölt tag
válasz
DelArco
üzenetére
Minőségben a Gaming Z-t a felsőkategóriába sorolnám, míg a Ghost-ot csak a középkategóriába. Hogy kinek mi mennyit ér meg, azt viszont mindenki csak saját maga tudja eldönteni. Ha sok-sok évre tervezel vele, akkor egyértelműen a Gaming Z-t ajánlanám. Ha csak x ideig fogod használni, és mondjuk jövő nyáron, amikor majd valószínűleg bezuhan mindennek az ára, akkor úgyis lecserélnéd egy erősebbre, ebben az esetben viszont én egyértelműen az olcsóbbikat venném.
Melyiket mennyiért vennéd? -
qad
senior tag
Metro exodus alatt normális a 80+-os hőfok. Nálam nyáron elérte a maximális 83 C fokot és elkezdte magán leszabályozni az órajelet
Még a szintetikus teszten sem értem el ezt a hőfokot de a metro exodus és a The Divison még ilyen játék ami rendesen felhevíti a videokártyát, az össze többi csak melegítgeti. Játszál vele nyugodtan gond nem lesz belőle. -
veréb
tag
sziasztok
szert tettem 1 msi rtx 2060 oc Ventus xs-re és 1 msi optix MAG322CQRV monitorra a kérdésem elindítom a Metro exodus gold edition -t és 75-80 fok a vga
, alapon 30 fok körüli a ház az bequiet pure base 600 ,elől 2x14 venti, felűl 240 vízhűtés ,hátúl 1x 120 venti ,mindenhol be quiet ventik vannak , normális ez a vag hőfok? vagy kifogtam 1 nem igazán jó hűtéssel rendelkező vga? előtte 1 msi 1060 6g armor vga volt na az is felmelegedett se perc alatt vagy csak ez a játék basz oda a vga-nak? a proci az 52 fiok játék közben -
Staradder
tag
A best a sima 2060-ban a msi geforce rtx 2060 gaming z 6g majd az evga geforce rtx 2060 super sc ultra gaming és persze az asus rog strix geforce rtx 2060 de utobbinak már ára is van.
De jó ez is csak a hűtése gyengébb, kisebb Oc van rajta, de egy jó szellőző házban nem lesz gond vele viszont ne számíts hűvös kártyára. -
Hello!
Egy MSI 2060 Gaming Z és egy Gainward Ghost OC között mekkora különbség van minőségben? Megérheti a drágábbat venni?
Előre is köszi a segítséget! -
dunc
nagyúr
Sziasztok melyek az ajánlott/nem ajánlott típusok?
Ez a kinézett darab.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Yettel topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple MacBook
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- ASUS RTX 4060 DUAL 8GB GDDR6 OC V2 - 1 ÉV GARANCIA, NÉVRE SZÓLÓ SZÁMLA, UTÁNVÉT - PCROLL Webáruház
- XFX RX 9070 16GB GDDR6 Swift OC Triple Fan Gaming Edition - Új, 2 év gari - Eladó!
- Nvidia p104 4gb VGA
- ASUS GeForce RTX 3070 STRIX OC 8GB GDDR6 eladó akár beszámítással is
- Sapphire RX 560 4 GB videókártya
- Lenovo ThinkStation P330 Gen 2 Tower i7 / Xeon workstation /számla- garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- iPhone 17 Pro 256 GB Silver - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök - Számlás
- Honor Magic7 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Felpörögnek a ventik, csökkenteni akarom. Mindjuk enyémen a kis fogató lábin, rajta van még a gari papír. Vagy nem szokták nézni, ha nincs rajta?

Mintha csak akkor cserélnél alsógatyát, amikor fékcsíkos, vagy amikor rád szólnak, hogy büdös vagy
--Ha újonnan vetted,persze--