Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nubreed
nagyúr
válasz
Archttila
üzenetére
E szerint a cikk szerint, úgy néz ki legkorábban szeptembe rmire jön az Ampere, aminek valószínűleg nem is az lesz a kódneve, tulajdonképpen a cikk erről szól, de benne van az is, hogy minimum szeptember. [link]
Ami azat jelenti, hogy mire a customok megjelennek és az árak normalizálódnak, lesz az november - december is. -
Arkennys
addikt
Nem tudom, nekem már olyan játéknál is érződik különbség, amihez az 1060 is elég volt, mégis simább a 2060-al. És ha már ebben erősebbnek érzem, biztosan lesz különbség igényesebb játékok esetén is.
Én sem voltam biztos a váltás hasznában alap, de most már legalább ez a kétség elmúlt mióta megvan
-
Arkennys
addikt
Köszönöm, megnyugtattatok, hogy jobb döntés volt ez így. Eddig akinek említettem a driver dolgot, azok azt mondták, már nem ilyen és ez csak előítélet.
Eszerint mégsem
-
Peace
nagyúr
válasz
Arkennys
üzenetére
Én is GTX 1060-ról váltok, biztos brutál lesz. Mondjuk nem tudom minek, de azért váltok.
Resident Evil 3, Wasteland 3....Cyberpunk 2077. Most így nagyjából ennyi jut eszembe, amit PC-re tervezek. A többi tuti PS. Vagy majd meglátjuk. Doom és Bloodlines 2 még kérdéses. De igazából főként csak a CP miatt venném, mert még elég jó kártya a 1060. Minden nap elbizonytalanítom magam egy kicsit.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
nubreed
üzenetére
Ez főként árfolyam emelkedés, szerintem...

Nem felejtettem el az alulfesz/venti profilt, csak egyszerűen az utóbbi napjaim arról szóltak, hogy hazaértem, és lefeküdtem aludni.
tomsolo: Ez nem rossz, Nekem 1V körül megy így.
Meddig droppol vissza játék közben? Elvileg felesleges a + órajel, és úgy belőni, mert elvileg nincs különbség, mintha defaulton csinálnád. Mármint, elvileg nem feltétlen kell core clock-ot emelni. -
nyulnyulu
senior tag
Konkrétan rx 5700xt sapphire pulse ot adtam el most,és strix 2060 at raktam a helyére,gyengébb,de stabilabb a driver,nem kezdem el sorolni milyen anomáliák vannak a piros driverrel,de gyötrődés volt az utolsó két 2020 adrenalin
-
nubreed
nagyúr
válasz
Arkennys
üzenetére
Ne higgy nekik. Jó, hogy az AMD fejleszt meg próbál versenybe szállni, de driver terén iszonyú nagy gondok vannak. Nem hogy a játéktól de még az élettől is elmegy az ember kedve. Tele van a net friss bejegyzésekkel arról, hogy az AMD driverek mennyire szarok. A legkülönbözőbb hibák jönnek elő. Nekem pl a HDMI audio átvitel nem működött egyáltalán, még január legelején vettem egy 5700XT -t, de azzal a lendülettel el is álltam a vásárlástól és viszakértem a pénzt. Ezután lett a 2060 Super. Érdekes módon, ezzel minden működik csont nélkül. Lehet, hogy nV control panel fapados kinézetű a hiper modern AMD felülethez képest, de legalább működik. És tudod mit hol keress. Ráadásul egy csomó funkcionalitás kiheréltek a legújabb AMD driverben, pl a video lejátszással kapcsolatban. Sehol nem tudsz noise reductiont, edge enhancementet gamma -t és ilyeneket állítani. Egyszerűen nincs benne. Pedig ezek szerintem fontos funkciók.
-
Arkennys
addikt
-
Arkennys
addikt
válasz
lacus83
üzenetére
Köszönöm a hozzászólásod!

Igazából kijött úgymond "ingyen" a kártya, mivel szép mázlim volt online fogadáson, így nem idegelt a dolog. Pont kifutott egy 2060 strixet és hozzá egy combosabb tápot.
Ahol vettem, ott is eszmecseréltem a szervizessel, és amiatt jutottam erre a kártyára végül én is. Hétvégén tervezem végre kipróbálni erősebb igényű játékban is, eddig az elder scrolls online alatt a ventik is alig indultak el rajta

Csak az, amibe napi rendszerességgel belépek, de elvileg sima HD felbontású játékra bőven jó leszek vele. -
lacus83
senior tag
válasz
Arkennys
üzenetére
Mivel az 5600X egy alap Rx 5700,tehát pl semmivel se.Az 5600Xt,5700 Rtx 2060 teljesítmény.
Akkor jártál volna jól az Amdvel ha szereted feleslegesen kodobni a pénzed. Mivel sem single sem multiban nem stabilak a kártyák a driverek miatt.
Jól jártál a Stixel. Én is ugyan azt a kártyát használom mint te hónapok óta. Használd és játsz gondtalanul.
Amds meg küzdjön amíg meg nem unja
-
Arkennys
addikt
Sziasztok!
Vettem napokban egy 2060 asus strix OC példányt (sima, nem super, bár alap azt szerettem volna)
Azóta konkrét más felületen már leoltottak, hogy mennyivel jobban jártam volna egy RX 5700-al. Azoknak mi a véleménye erről, akik szintén 2060 használók?
-
tomsolo
addikt
Na én is hackoltam kicsit az MSI Gaming X 2060 S-emet.
Cirka 200 Mhz boost - core+mem (bár utóbbi nem látszik a még a képen de rádobtam + 200 Mhz-et arra is - kevesebb fesszel, hűvösebben. (Ezt a 60 fokos idle dolgot nehezen szokom meg, sztem inkább menjen az a venti. Az alap profillal, cirka 72 fokig is felment a hőmérséklet ultrán.)
Aki nem csinált még ilyet, nem egy nagy ördöngösség:
1. engedélyezd a voltage controlt és monitoringot
2. indíts el vmit ami terheli a gput - kombustion, játék etc.
3. Klikk a bal alsó Curve editorra: ilyen célkereszt fogja jelölni hogy a magasabb frekihez milyen fesz van. Elég egy alcsonyabb fesz pontot feljebb húzni majd érvényesíteni (középen a save ikon melleti gomb). Ha nem fagy nincs artifact, öröm és boldogság. -
Peace
nagyúr
-
Peace
nagyúr
Na 6000-et már feljebb is kúszott. Kíváncsi vagyok mennyi lesz, mire megjön a fizetés...
-
Peace
nagyúr
válasz
nubreed
üzenetére
Állítólag Xbox sebességgel vannak komoly gondok, de ez is csak pletyka. Ki tudja mi van a háttérben, de mind1 is. Már túltettem magam a csúszáson. A lényeg, hogy legyen baromi ütős!!!!!! <3 Days Gone volt, aminél szemmel látható volt nekem nagyon. Más játékokra is panaszkodtak, de most nem tudnék többet mondani hirtelen...
-
nubreed
nagyúr
Én úgy tudom, csak a current gen. konzolokra jelenik meg a CP, nem gondolkoznak a PS5/Xbox nem tudom mennyi -ben, tehát nem ezért csúszik a játék, hogy ezekre portolják. Szerintem egy 2060S -el tuti nem lesz gond a CP -ben, vinni fogja az 1080p-ben a 60 FPS-t minimum. Azért a CD Projekt nem ma kezdte a szakmát.
Mivel esik be 30 alá? -
Peace
nagyúr
válasz
nubreed
üzenetére
Az a baj azzal a szeptemberrel, hogy akkor már vészesen közeledik (elviekben) a PS5 megjelenés. És akkor nem fogom videókártyára költeni az arra elkülönített összeget. Most viszont úgy alakul, hogy talán be tudom fizetni magam egy 2060S-re februárban. Az meg azért csak elviszi 1080p-ben 60-al. És máris jobban jártam, mint a PS-es elvileg 30 FPS-el. Behalnék, ha 60-al vinné, szerintem totál esélytelen! Mostani játékoknál is néha beesik 30 alá. Na mind1. Remélhetőleg nem lövök mellé ezzel az MSI Gaming X-es 2060 Super-el.
-
Peace
nagyúr
Az igazat megvallva, én a Cyberpunk miatt gondolkoztam el a videókártya vásárláson. Mert ha ezt meglépem, akkor egyértelmű, hogy PS helyett PC-re veszem meg. Az ajánlott videókártya ott GTX 1080 Ti, de ha lehet hinni [link] ennek a videónak, akkor egész szépen ott kullog a nyomában ez a kártya is.
-
Źşë'
addikt
azt nem tudom h lehúzták e, nem olvastam ilyet nem is hallottam róla, én speciel meg vagyok vele elégedve, 67 fokig melegszik egy NZXT S340 Elite házikóban (a cpum-hoz beszerelt Kraken AIO vezérlő (CAM nevű) progija jelzi ki a hőfokot, itt szoktam csekkolni mindig), azért is esett a választásom erre a vga típusra, mert van rajta dvi csati (és 1080p volt a cél), monitorom régebbi (a többi dvi csatis megoldás meg elég pudingnak tűnt - nagyon kevés olyan 20xxas vga van amin van dvi, 2014év elején vettem 144hz végett, meg végül is a 3d vision 2 is megtetszett, dvi ide vagy oda elég időtálló monitor lett belőle
) - ugye 144hzen használom , itt már teker rendesen a vga és persze a hűtés is - a ventijét afterburnerből állítottam a venti profilon, alapon megy egy 30%on, és 60-70%-on - persze van hangja, de melyik vganak nincs ilyen fordulatszámon, engem nem zavar mert rajtam a füles és semmit nem hallok belőle, coil whine egyáltalán nincs, egyedüli zavaró tényezőként egy fehér színű ledet tudok felhozni, ami világít a tápcsati mellett a vgan ha áram alatt van a gép -
nubreed
nagyúr

Más, bocs az offért de hátha mást is érdekel ez a video:
[Socketable GPU Testing & Binning | MSI Factory Tour]Szerintem nagyon érdekes, hogy gyártják és tesztelik a videokártyákat az MSI gyárában.
Érdekesség a videóból, havonta 1 millió (!) darab videokártyát gyárt az MSI ebben a gyárban és 1,6 millió alaplapot.
-
Floyd80
addikt
Az Exodusban valamit a növényzet árnyékolásánál csesztek el, mert RTX off esetén is 40-re esett le az FPS a Caspian meg a Taiga pályán is, amin a tesztet is csinálták.
Ezeket kell nullára tenni:
r_foliage_hemi_aor_foliage_shadows
These define the plant shadows. They are quite demanding for performance. If you'd like more fps with little visual loss, change these to '0' (they are originally set to '1'). -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
nubreed
üzenetére
Teljesen normális. Gears 5-ben, és New Order-ben 1080p-ben nekem is 1200-1300MHz, 60 fps mellett.
Azért lőttem be ilyen beállításra, mert amúgy is, max fesszel ilyen órajelig droppol vissza, cserébe kevesebb a fesz, és 20-30W-vel kevesebbet fogyaszt. 1V körül tud 1950MHz-t, de ott már melegebb, bár 1080p-ben ott sem forr annyira.
Bár, pl az Exodus izzaszt, max részletesség mellett, RTX-el.
-
nubreed
nagyúr
válasz
hackeeeee
üzenetére
Nekem 2010 Mhz volt a legteteje, de általában 1960 - 1980 környékén megy.
Viszont van úgy, hogy alig kell neki a kakaó (ha pl Vsync be van kapcsolva), pl Skyrim Special Edition -ben, elég durva ENB -vel a belső terekben el van olyan 1450 Mhz környékén. Ez mennyire normális, hogy ilyenkor ennyire visszaveszi magát? Tudom, a Skyrim SE nem egy mai darab, de egy combosabb ENB beállítás eléggé meg tudja izzasztani a legjobb videkokártyákat is. -
hackeeeee
Jómunkásember
Nah, szóval az van, hogy a gaming X 2060S-nél 0,950V, 1905MHz a teteje, és 1870 MHz.re droppol le.
FHD-ban minden oké, 4K-ban elmászik 80 fokig, custom profillal.
-
Krihó úr
csendes tag
Nem érné meg a founders edition szerintem
-
dolon75
senior tag
Sziasztok!
Az általános videokartya topicbol irányítottak ide.
Egy gamer gépet állítunk össze, Ryzen 7 2700, 16gb RAM.
Ezt a kártyát néztem: [link]
FullHD a cél.Az általános topicban utaltak arra,jogy ez a kártya kifujja a meleget a házból.
Egy Acer nitro vg240yp monitor lenne hozzá, display porttal csatlakoztatva.
Azt szeretném megkerdezni, hogy ha rakotok a kartyara egy másik monitort, egy sima sync nelkulit, attól a játék menni fog az acer monitoron freesync-kel, nagy beallitasokkal? (Fortnite, Sea of theves, Assassin's Creed, Tomb Raider, Witcher 3)
Illetve hasonló árban msi gigabyte, vagy olcsibban palit kártyát érdemes venni?
Köszönöm
Dolon -
mcs
veterán
Valamelyikőtöknél fent van a Project Cars 2?
Ha igen, akkor megnéznétek, hogy milyen fps-t produkál nektek a Hockenheim Classic GP pálya?
Nálam valami iszonyatos módon, akár 35re is le tud zuhanni a fák között, bármilyen időjárási körülmények között.
1080p ultra minden opcióval bekapcsolva, 16x anisotropic és high msaa mellett. -
nubreed
nagyúr
Ha nem veszem fel, akkor a Windows Sound beállítások/Playback alatt azt írja ki az erősítőmre, hogy not plugged in, plusz az nVidia Control panelban Display/Set up Digital Audio részen a HDMI -nél szürke (inaktív), tehát nem választható ki az erősítő, illetve semmi.
Vagy mire gondoltál, hogy ki kell jelölni honnan jöjjön a hang? -
nubreed
nagyúr
válasz
gaben88
üzenetére
Na megtaláltam az nV Control Panelban, hogy mire akartam rákérdezni. Tehát ahhoz, hogy működjön a 2060 Supernél a HDMI hangátvitel, a Display\Set Up Multiple Display alatt, az erősítőt külön felkellett venni, mint másodlagos displayt. Ha ezt nem teszem meg nincs HDMI -n keresztüli audio erősítőre. Mondom működik és nincs baj, csak úgy emlékszem a GTX 1070 -nél ezt nem kellett eljátszani, működött enélkül is a HDMI hangátvitel erősítőre. És erre kérdeztem rá, hogy ez miért lehet és hogy másnál is így van e.
-
mcs
veterán
Sima 2060 és 2060 Super között lehet érzékelhető különbség full hdban?
-
koko52
nagyúr
Kicsit off, de máshol nem reagálnak rá:
Találkozott már valaki olyannal, hogy teljes képernyőn tearing jelenik meg, de ha ablakban van és szinte teljes képernyőn akkor nem. Nem éles vonalban törik a kép, inkább kb 5-8 mm szélességben a képernyő felső kétharmadán és hullámosan elmosódva.
A legfrissebb driver van fent, de ezt csináltja 2-3 driverel korábbival is.
A monitor freesync a kártya 2060. A freesync eddig kiválóan működött. Ha NV driverben a G-sync teljesképernyős vagy ablakos+teljes módban van akkor is ugyan ez a jelenség.
Játékok és youtoube esetén is. Akkor is ha 60hz-re állítom a monitort (75hz-es) és 60 hz a videó is. A vicc az, hogy 4K TV-re áthúzva a videót hibátlan a kép.
Szerk: a monitor DP port, a TV HDMI
Ötlet? -
hackeeeee
Jómunkásember
A kábel ok, és elvileg az erősítő is, bár lehet valami mégsem kerek, amikor új volt, egyszer próbáltam, aztán feladtam, nem tudom miért, így maradt ez a megoldás.
A kép áthúzás működik, sógornál megcsináltuk így, és eddig talán 1 vagy 2 progival találkoztam ami csinálja, és függ az eszközök bekapcsolásának sorrendjétől is.
Az alapeset pedig az, ha elég az optika, hogy TV-ről jön le a hang optikán, és kész.
Akkor van DD/DTS, viszont HD hang nincs. -
Morris
veterán
válasz
hackeeeee
üzenetére
Gondolom az erősítő miatt. Talán nem engedi át a 4k-t. Vagy kábel.
nubreed: nem tudom nálad mi lehet a gond.
Én meguntam, hogy amikor bekapcsolom az erősítőt akkor egy pillanatra mindig elment a kép.
Na optikaival ilyen gond nincs.
DTS még átmegy, de a trueHD már nem, viszont erre az utóbbira nekem semmi szűkségem. -
hackeeeee
Jómunkásember
Elvileg annyit kellene csinálni, amikor ez van, hogy át kellene húzni a képet az erősítő képéről a Tv-re, és onnantól már megtartaná, csak az plusz egy kábel.. De majd lehet megcsinálom.
Igen, ez lenne a tuti, viszont én így valamiért nem tudtam 2160p-t összehozni, így maradt ez a megoldás.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
nubreed
üzenetére
Elvileg semmit sem kell csinálni. Csinálsz egy képernyő kiterjesztést, és ennyi. A sorrendet tudod variálni. Legalábbis nekem ennyi volt.
De ha már itt tartunk, ami engem zavar, hogy hiába a TV az elsődleges, és az erősítő a másodlagos, ha bekapcsolom az erősítőt, akkor bizonyos ablakokat az erősítő képére tesz át, amit nem értek miért van így.
-
nubreed
nagyúr
Oh köszönöm, most nem vagyok otthon, nem fog menni fejből az nVidia Control Panel -nek az a része amivel kapcsolatban kérdésem van, de megpróbálom. Szóval az előző GTX 1070 kártyámnál, nem emlékszem arra, hogy a control panel megfelelő részén, külön kijelzőként úgymond fel kellett volna vennem az erősítőt, enélkül is működött a HDMI-n keresztüli hangátvitel. Viszont a 2060Supernél ezt a lépést meg kell tennem, máskülönben nem működik a hangátvitel, ha ez nincs meg, létre sem jön a HDMI handshake az erősítő és a kártya között. Ez MSI tulajdonság (mert a kártyám MSI) vagy a HDMI -nél mókoltak valamit a gtx 10xx sorozat óta, vagy ez miért lehet? Ettől még működik csak furcsa.
-
nubreed
nagyúr
Srácok van itt valaki, aki szintén a kártya HDMI portján keresztül küldi a hangot az AV receiver -ébe? Mert ha igen, volna egy kérdésem.
-
tomsolo
addikt
az semmi, tavaly novemberben vettem 2x16 giga ramot cirka 50-ért (most 2x8 giga annyi)
ha most kellene 32 giga simán 70-80 körül áll meg
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen1 munkaállomás - i7 10850H 16GB DDR4 256GB SSD Quadro T1000 4GB W
- Mini Pc HP ProDesk 600 G4 / EliteDesk 800 G5 // 6-9. gen // i3 / i5
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4258
- Dell 27" USB-C Hub Monitor - P2723DE - 27% ÁFÁs
- Dell Latitude 7420 Core i7-1185 G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar, szép állapot
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
(FHD 60Hz)
Resident Evil 3, Wasteland 3....Cyberpunk 2077. Most így nagyjából ennyi jut eszembe, amit PC-re tervezek. A többi tuti PS. Vagy majd meglátjuk. Doom és Bloodlines 2 még kérdéses. De igazából főként csak a CP miatt venném, mert még elég jó kártya a 1060. Minden nap elbizonytalanítom magam egy kicsit.

Meddig droppol vissza játék közben? Elvileg felesleges a + órajel, és úgy belőni, mert elvileg nincs különbség, mintha defaulton csinálnád. Mármint, elvileg nem feltétlen kell core clock-ot emelni.

!Csak nálam sokkal nagyobb ugrás várható mint neked.