- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
Årpi
őstag
válasz
LendvaiFeri1 #1199 üzenetére
Tudnék erről mesélni
-
edari
őstag
válasz
Astrolagoon #1195 üzenetére
Halk? Amikor eléri a 60 fokot a gpu, és elkezdenek felpörögni a ventik akkor is halk? Neked szörnyű hangja van olyankor.
-
ReFleXx
addikt
válasz
Astrolagoon #1195 üzenetére
akkor meg 1x utoljara :
eredeti kiiras tavalyrol:
[link]Please note, if you are buying an eligible GeForce RTX GPU, ensure the seller is participating in the Battlefield V bundle program as NVIDIA cannot provide download codes and coupons for purchases made at non-participating retailers and e-tailers.
akinek jart volna de megsem kapott nvidianal is kerdezoskodhet [link]
-
Astrolagoon
tag
Hali! Belépnék a klubba.
MSI 2060 RTX Gaming Z3 napos kb imádom.Halk,gyors,szép.
Én kiskernél vettem játékkódot nem kaptam.Írtam az nvidia chatnek elhajtottak..Azért a pofám leszakad ,hogy nem kapok kódot csak a iponban (ami az egyik legdrágább volt pár napja 142.500 ért árulták én 138-ért vettem....) De mint látom ott se biztos.Kellene egy csoportos megkeresés a hazai disztró felé mert azért ez durva pofátlanság szerintem főleg,hogy az Nvidia oldala szerint minden 2060-2080 rtx mellé jár
Á elengedem majd beszerzem a Metrot máshonnan...
-
qad
senior tag
A játék csak olyan videokártyákhoz jár amelyeket az nvidia hivatalos kereskedői boltjaiban vásárolsz meg.. Ha a kereskedők boltjában nézed a videokártyákat ott fel van tüntetve mellé a játék. Ilyen boltok pl az Ipon, az Aqua stb...
-
Źşë'
addikt
válasz
LendvaiFeri1 #1187 üzenetére
elvileg mindegyik rtxes vgahoz jár (ez nvidia reklám kampánya), bár láttam már webshopokat e nélkül árusítani, gondolom ők ilyenkor zsebre teszik vagy mi
-
Dobrika
tag
válasz
LendvaiFeri1 #1187 üzenetére
Akkor lehet hardveraprón olcsón megveheted a kódot hamarosan.
-
LendvaiFeri1
addikt
válasz
13 sanyika #1185 üzenetére
Nope.
-
Ferke77
aktív tag
válasz
LendvaiFeri1 #1184 üzenetére
Nekem a kártya dobozán van a kód.
-
13 sanyika
tag
válasz
LendvaiFeri1 #1184 üzenetére
E-mailben nem kaptál kódot?
-
LendvaiFeri1
addikt
A kártyához kapott játékot hol találom?
-
LendvaiFeri1
addikt
Nem volt a tápban, csak 6 pines csati. Ki kellett szednem, és beletenni egy 8 pinest. A VGA beszerelés után, rájöttem, hogy nem lesz jó helyen, így vissza az egész. Igen, így viszont 2 kábelt át kellett húznom, ismét be a VGA, be a táp, be a 2 pines csati.
Mivel totál laikusként kezdtem el, így szivattyú volt.
-
tipuka
addikt
válasz
LendvaiFeri1 #1178 üzenetére
miért?
-
Archttila
veterán
Akinek Giga Gaming OC pro van az megnézni nekem, hogy custom venti profilal nála is lüktetve, szakaszosan pörgeti fel a középső ventit, vagy ez csak nálam ilyen?
-
tipuka
addikt
válasz
LendvaiFeri1 #1176 üzenetére
nekem is ma jött meg a strix, holnap már robbantom is a gépbe
-
Sanyi19
őstag
-
LendvaiFeri1
addikt
Holnap jön a kártya, kíváncsi leszek...
-
válasz
13 sanyika #1168 üzenetére
Én is ma rendeltem meg az MSI-t. Ebben a videóban, pont a kérdéses Gigával van néhány összehasonlítás. [link] Ez alapján teljesítményben nincs eltérés a két kártya közt, viszont terhelés alatt, az MSI kevesebbet fogyaszt.(7-dik percnél)
Szerintem egyértelműen, az OC-s kártyák közül az Asus Strix lenne a legjobb választás, de nem ilyen árazás mellett, mert az MSI-hez képest 12-13 e Ft-al drágább, annyival meg nem ér többet. -
Dobrika
tag
válasz
nemmaradtnév #1165 üzenetére
Az kemény, mert a videóban egyik kártya sincs a lehetségesek közül.
-
nemmaradtnév
tag
válasz
13 sanyika #1162 üzenetére
Én ezt a videót néztem választás előtt és gaming oc pro lett, nem bántam meg. (de ugye viszonyítási alapom nincs
)
-
Dobrika
tag
Egyértelműen az MSI, a gigabyte kártyái borzalmasak az utóbbi néhány generációban.
-
HREH
senior tag
válasz
13 sanyika #1162 üzenetére
Erre én is kíváncsi lennék, pont a kettő között vacilálok.
-
13 sanyika
tag
Srácok,melyik jobb?
-Msi gaming z
vagy
-Gigabyte gaming oc pro? -
mcs
veterán
-
tipuka
addikt
Szia!
Nekem elméletileg csütörtökön jön a 2060-as Strix-em, egy i7 6700k 4,5ghz-n mellett fog üzemelni, ha gondolod írok majd róla véleményt, hogy az oldalak tesztjeihez képest nekem mennyi fps-m van x játék és beállítás mellett, szintén 1080p@75hz-n használta.
Szerintem még nem akkora biznisz az a 1660 Ti, ha van kereted 2060-ra is, mert amennyivel drágább, annyival jobb is a teszteket látva (sajnos saját tapasztalat nincs) és játék is jár a 2060-asokhoz, ha olyan helyed veszed. -
Lord Myn
senior tag
K-s i7 prociknál szerintem jobb a helyzet, mivel tudod őket még tovább is húzni, meg alapból is gyorsabb/újabb az enyémnél...
Szerintem az 1080@75 simán jó lesz vele ezzel a procival (arra azért figyeljél, hogy min. 16GB RAM meglegyen mellette).
Én 1660Ti-t nem vennék, a 2060 ár/érték aránya egy kicsivel jobb és mellette ott vannak az RT/Tensor magok is, amik azért 1080p mellett használhatóak még ennél a kártyánál is.
-
MARHUN
csendes tag
-
tipuka
addikt
Berendeltem egy Strixet, a héten meg lesz remélhetőleg.
-
atenza
senior tag
Beneveztem én is egy gigabyte oc 2060-ra, úgyhogy egy kis tapasztalat vele:
pontosan ez a kártyám van, a rev1.0 verzió
Nem teljesen vagyok elégedett, egyrészt játék alatt hangosabb mint az előző msi gaming x 1060-am másrészt ahogy nézem 50°C-nál van benne a zero fan mode, vagyis 50°C alatt állnak le a ventik.
A probléma, hogy a videókártya végig 49 és 51 között ugrál windowsban és folyamatosan hallom ahogy fel-le kapcsolnak a ventik, ugyanis mikor elindul akkor nem lágyan pörgeti fel hanem vagy 40-50%-ig felpörgeti, és idegesít hogy hallom a felbőgést folyamatosan. A házam elég jól szellőző, teli van !be quiet ventikkel.
Leszedtem az aorus programot, de hiába állítom cutsom-ra a ventiket és tolom fel 60°C-ra a venti elállás határértékét, nem reagál rá, így is bekapcsol 50°C-nál.
Ha manuálra állítom és fix értékre, pl 60%-ra rakom a ventiket akkor az alkalmazza, de ha már egyedi görbét szeretnék megadni akkor az nem megy.Nektek működik az aorus programmal a változtatás?
Azt sem tudom a rev 2.0 verzió mitől másabb, azon kívül hogy a hátlapi csatlakozásokat variálták.
-
mcs
veterán
Na átnyálaztam a legtöbb játékomat 6 maggal.
Ezt a kártyát berakni 4 mag mellé bűn, annyival szmútabb lett minden. -
tipuka
addikt
Oázisban adják játék nélkül 3 év garival még ilyesmi áron, máshol nem is láttam értelmes áron szintén 3 évvel.
Viszont az utolsó 1 évben (4 év garit nem adnak a boltok ugye), mikor a 3 év garin már túl van az ember, amikor már a Gigával kell intézni ezt gondolom, na akkor mi a helyzet. Milyen drága a posta, support normális-e stb.
Ha gázos, akkor maradok a Strix-nél, bár 5k-val drágább is, viszont jár hozzá játék, ami megér 5k felárat. -
tipuka
addikt
Srácok a Gigabyte Aorus -ra jár ugye +1 év gari ,tehát összesen 4 év ?!?!
A iponnál 1 év garit adnak rá, 144k forint.
Akkor a maradék 3 évet a Gigával kellene lesakkozni.
Na most milyen a support, hová kellene küldeni a kártyát, stb?! -
-
Floyd80
addikt
Ezen a linkelt listán alul van pár kínai (?) gyártó, akikről még nem hallottam. A GALAX BOY RTX 2060 eléggé durva mérnöki munkának tűnik, de pl. a Maxsun nem néz ki rosszul. Ha már szó volt róla, hogy Manli, Palit, Gainward itthon az entry level, kíváncsi vagyok ezek milyen áron mennének.
Maxsun
Emtec
ASL
Galax
KUROTOSHIKOU -
Hunter2
addikt
Hétfőn fog megérkezni a Manli 2060 Gallardo kártyám, egy R9 290-et fog váltani egy Core i3 8350K@4300MHz mellett.
Szerintetek mennyire lesz CPU limites a konfig? -
htsnorman
csendes tag
Megvan a Gigabyte 2060 WF OC.
Minden akadás, stuttering, power drop, usage spike eltünt. itt is van minimális coil whine de ez már nem zavar.
a CPU használat is leesett nincs már ilyen 90-100% csak nagyon ritkán Origin játékoknál amik híresen CPU gyilkosak. amugy 50-70 max 80% átlagba. Szóval nálam tényleg a kártya volt a szar
.
-
ingalls
senior tag
Kösz uraim, de megoldodott, gephazbol frissítette magát, működik már! A furcsa csak az volt, h előtte pascal volt, annál nem panaszkodott, csak ennél.
-
ingalls
senior tag
Kicsit off, de tudja valaki, meddig érvényesek ezek az ajándék kódok, amik a kártyákhoz járnak? Van időkorlát, hogy meddig aktiválhatom?
Tényleg furcsaságok vannak a 419.35 verzióval, nekem pl azt írja, h nem kompatibilis a rendszeremmel (miközben papíron az).
-
htsnorman
csendes tag
... közben én ma kapom meg a gigabyte 2060-at úgyhogy írok majd tapasztalatokat, de már érzem hogy remegve fogok hazamenni.
Azóta volt nálam, r9 290, r9 290x, rx 470, gtx 1060. Semelyik nem receget be... kizártam a procis és egyéb hardware és szoftware gondokat mert már csak megőrülök ettől a folytonos nyomozástól. -
rupert
tag
sati: Én se gondoltam volna, hogy felmegy.
Witcher 3, Dying Light, NieR: Automata, PUBG (bár ez nem mérvadó szerintem
).
snecy20: Lehet, de ez nem csak szemre nem jó. Látszik a monitorozott értékeken is.
Ferke77: Szomorú, hogy ennyi pénzért ezt kapjuk. Nálam egyébként alig megy 60 fok fölé a VGA.
-
Ferke77
aktív tag
Szia!
Az egy ventis Gainward nekem is csinálta random módon a Far Cry Primal-ban ezt a "dadogást", kb. 10 játszásból 3x, sőt a 417.71-től felfelé még a kép kifagyást is produkálta
. A cpu i7-8700 (ennyit arról, hogy amd cpu feature a dadogás
). Mióta az ExpertTool-ban visszavettem a power target-et 90%-ra a vga-n, azóta rendben van, kopp-kopp (100%-nál 82 celsiusra felment a kártya, most így kb. 72-74, bár ha ez lenne a gond, akkor más játékban is jelentkeznie kellett volna, pl. BF 5, szóval lehet csak a bolygók állása ideális most
). Előtte 1060 volt, azzal nem volt semmi gond (az is egy ventis volt). Szóval a konklúzió, hogy nagyon rég nem szívtam már ennyit vga-val (volt 1060, 1050, rx560, rx550, 750 Ti stb.), mint most ezzel a 2060-al.
-
rupert
tag
válasz
htsnorman #1024 üzenetére
Sziasztok!
Hasonló problémával küzdök (küzdöttem?) mint a kolléga.
Nekem egy Asus Strix OC van (kb 1.5 hetes).
Előtte egy GTX 970-em volt és nem volt ilyen gondom, tehát feltételezem hogy a gép többi része nem hibás.
Szintén elkövettem minden lehetséges dolgot. Nincs kiugró CPU használat, power limit, thermal throttling, stabil a GPU és CPU clock. Ami látványos, hogy frametime spike-jaim vannak a stutter-eknél. 5-6x-os frametime van a laggoknál, de az FPS-em nem esik le.
Az egyetlen dolog ami észrevehető javulást hozott az az volt, hogy kikapcsoltam az MSI afterburnert. Meg nem szűnt a jelenség, de sokkal kevesebb stutter volt. Elkezdtem fraps-el mérni a frametime-ot és még mindig vannak kiugrások, de sokkal kevesebb.Na és itt jön az érdekesség. A sok próbálkozás között volt a windows telepítés is ugye. A driver letöltésnél véletlenül (félálomban) "Product Series:"-nél "GeForce RTX 20 Series (Notebooks)"-on hagytam, ekkor 419.17 volt az aktuális legfrissebb verzió. Itt jött a csoda, megszűnt a stuttering, eltűntek a frametime spike-ok. Feltettem a nem notebook verziót és megint volt stuttering, visszatettem a notebook verziót és megint megszűnt.
Ma jött a 419.35 verzió, ez semmilyen változatában se jó. Szóval most visszaálltam a 419.17 notebook-ra. -
Brekkk
senior tag
Én egy jóval régebbi I7 3770 mellett hajtom és egész jól kijönnek egymással.
Biztos, hogy hagy a kártyában tartalékot ezt a cpu, de 60 FPS-re még ez is bőven megfelel.Kivéve a Battlefied V-öt.
Az újabb címekben RTX ON mellett meg a 60 FPS szinte lehetetlen.
(Nekem pl tetszik a vizuális effekt amit az RTX kiszámol.)Lesznek frame drop-ok azzal a procival, de ha nem zavar akkor simán jó lesz mellette.
-
Chaser
legenda
-
Floyd80
addikt
Határeset a CPU, "Core i5-7600K (Clock speed at 100%) with GeForce GTX 1080 (Clock speed at 100%) x1 will produce 15.69% of bottleneck"
Hűtés, zaj szempontjából az olcsóbbak közül a Palit/Gainward dual-fanos kártyák elég jól össze vannak rakva. De itt visszaolvasva nagyon nem ajánlott nem sok volt, a Manlinál voltak érdekes VRM hőmérsékletek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Automata kávégépek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- PlayStation 5
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen autót vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 - White - Használt, karcmentes
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest