Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gaboman
nagyúr
válasz
gainwardgs
üzenetére
Nagyon ott fogja hagyni ezt borítékolom neked!
Nekem SOC órajelen az 4870X2őt is lepipálta több tesztben. -
JoolsNOS
veterán
válasz
davidsonic
üzenetére
Mert szvsz a procid fizikázik. Nv menüben be tudod állítani, hogy a gpu tegye.
-
odorgg
addikt
válasz
gainwardgs
üzenetére
Nagyon jó kis táp, már 2-éve nyúzom de még nemhagyott cserben

Visz mindent mint a piros 7-es
-
Gaboman
nagyúr
válasz
gainwardgs
üzenetére
Érkezik az SOC?

-
gainwardgs
veterán
válasz
gainwardgs
üzenetére
Már csak 2 nap. ááááááá nem birom idegekkel

-
odorgg
addikt
válasz
gainwardgs
üzenetére
2 hónapja még 1 4870X2-őt hajtott, azutánn a 460-at megeszi reggelire

-
Croath
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsotokra beruháztam egy Gigabyte GTX 460 1 Gb-osba. Nagyon nem bántam meg!
1 kérdésem lenne csak. Az alaplapomon Realtek integrált hangkártya van, de az új GTX-emen HDMI-n keresztül is tud hangot. De a kettő egyszerre nem megy.
Hogyan lehetne, ha mindkettő egyszerre aktív lenne?

Kérlek segítsetek!

-
gainwardgs
veterán
válasz
gainwardgs
üzenetére
Ja procit kihagytam legyen mdjuk egy 980X

-
odorgg
addikt
válasz
gainwardgs
üzenetére
Így én is bevállalnám, sőt bónuszként az egész konfigomat felajánlom, VGA-val eggyűtt, amenyiben egy 980X domborít abban a fullos lapban

-
davidsonic
csendes tag
Miért van az, hogy a TechPowerben a Computing résznél a Physx nincs kipipálva??? (GIGABYTE GeForce GTX 460 1GB OC -> ilyenem van...)
-
chuck79
csendes tag
Köszönöm a válaszokat. Megnéztem a videt, tényleg hangosnak tűnik rajta, bár játék közben úgysem hallom, desktopon meg halk mindegyik. Azért a Gigabyte jobban tetszik, megtaláltam már én is, de sima boltokban 50 körül van, itt meg nem néztem még, de köszi hogy felhívtátok rá a figyelmemet. Az piros-zöld párharcba nem szeretnék beszállni, két atim volt még csak aztán x800 után csak nvidiáim, eddig semmi gondom nem volt velük. Elismerem, hogy teljesítményben azonos, de linuxos driverei pl nem mondhatnám hogy rendben vannak, eddig mindig szívás volt vele. A munkám miatt szinte folyton linux alatt vagyok, windowsba csak játszani lépek be, nem lenne kedvem a fő platformomat "veszélybe sorodni" egy szopatós fglrx-el.
Meg ott a papucsfaktor is, asszony azt mondta 40et áldozhatok rá.

-
fagy53
nagyúr
válasz
chuck79
üzenetére
Mivel konkrét márkát kérdeztél, várnod kell arra akinek pontosan ez a márka van, pl nekem nincs Gainward-om.

Ezt olvasgasd át, az oldal alján még több paraméter tesztjét is megnézheted, ez csak a hang szerinti összehasonlítás. -
Gaboman
nagyúr
válasz
chuck79
üzenetére
Giga 460OC, csak ajánlani tudom, nagyon halk és hűs kártya, tuningot is szereti rendesen.
Most írtunk róla mit bírnak, érdemes visszaolvasnod. -
Gaboman
nagyúr
válasz
chuck79
üzenetére
Tudom, vegyek inkább 470-et, meg vegyek ati-t, de jobb kártya felesleges,
Te miről beszélsz, ki mondott neked ilyet?
470 nem egy árban van a 460al, az ATi meg miért is jobb?
Nyugodtan vedd meg, semmivel nem jobb az azonos árban lévő ATi kártya, ha van plusz 10 ezred akkor meg GTX470. -
Crytek
nagyúr
Jaj egy rossz hír aki szereti a dinokat és a DX11-et

Primal Carnage game ami az Unigine hajtotta dx11-es enginnel jött volna valami oknál fogva lejebb adták a mércét és csak csicsak UE3-al fog jönni

ABU: Ezt miért kellett? (Remélem van ésszerű magyarázat)
-
-
chuck79
csendes tag
Sziasztok. Gondolkodom egy ilyen kártya vételén, érdekelne hogy kinek milyen tapasztalata van vele.
Már ha van valakinek.
Tudom, vegyek inkább 470-et, meg vegyek ati-t, de jobb kártya felesleges, 19"-os monitort szerintem bőven kihajt, meg pénzt sem akarok többet áldozni rá.Olyasmik érdekelnének hogy mennyit fogyaszt, milyen hangos, mennyire melegszik, stb. Jaigen, egy nem kevésbé fontos szempont: a mostani kártyám 8800gts, 220mm hosszú. Több hely nem is igen van. Be fog férni a helyére, jól gondolom, ugye?
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
Crytek
nagyúr
Mafia 2nél ennyit számít hogy 2 vagy 4 magos proci van alatt?
Néztem a teszteiteket és látom 59,8Fps nekem meg kemény 38,4 fps ugyanazokkal a beállításokkal.
Most ennyire kihasználja a 4 magot ezt nem tudtam róla (ha egyáltalán így van) vagy nálam gázos valami! -
Greyfoot
tag
Uraim, mindkettőjüknek köszöntem a segítségét.

-
Gaboman
nagyúr
Én jól jártam ezt nem tagadom, végül is felbontásfüggő a dolog, ha 1680x1050ben szeretne játszani oda GTX460 1GB teljesen tökéletes.
Ha kifog egy jobban tuningolható példányt belőle ami 850en megy akkor az kb GTX470 szintet hozza.
Csak azért mondtam hogy onnan már nincs messze a GTX295 teljesítménye.
Mellette ami írtál hogy ha nem működik rendesen az SLI akkor ugye még gyengébb is lehet a 460nál. -
Greyfoot
tag
Én a tenger másik oldalán vagyok, sajna VAT-ot rátesznek így nem hinném, hogy olcsóbb lenne

Hacsak te át nem küldöd nekem postán
úgy az adót ki lehetne kerülni.Nekem is voltak ATI kártyáim, de ha nem muszály nem mennék vissza oda. tudjuk miért.
Tehát ha 220 euró környéke a keret akkor melyik karit vegyem meg?
Ezt vagy ezt -
TTomax
félisten
válasz
Gaboman
üzenetére
Az akkor is egy sli marad... néha nem megy... befűti a házad,egy sata dugót nem tudsz bedugni anélkül,hogy ki ne kelljen venned egy vga-t,visítanak a ventik...aki meg tudott venni egy 295-öt az nem fekszik le az 580 árától sem,de ha mégis akkor ott van a 480,bár én azt nem vennék akármilyen olcsó...Még mindig az a véleményem,hogy a több gpu-s megoldások nem egyenértékűek a a szememben a single gpu-val.Nekem volt 460SLI-m amit azért vettem mert a 480 akkor drágább volt,most 580-am van,és sokkal jobban meg vagyok elégedve... neked is 5770CF-ed volt...most 460... gyanitom te is jobban meg vagy elégedve,igaz a te esetedben még pénzt is sporoltál.Mivel az 580-nak nincs még ellenfele,igy elég drága...ez van...
(#8047) Greyfoot
Dabs-ról rendesz?
nem a legolcsóbbak... nézz szét itt... Aria vagy itt.. (én innen vásárolok...) Scan
Mennyit szánsz rá? -
TTomax
félisten
válasz
Greyfoot
üzenetére
Jóval gyengébb lesz a 460 mint a 295.... a 295 a 480 körül megy persze csak ha jól megy az sli,meg éppen nem fogy ki a vramból.. a OC-t kár belöle venni,csak ha hűtése tetszik,akkor ér meg plusz pénzt..a 460SLI már jobb alternatíva,az már erősebb a 295-nél.Ha az SLI-vel nem volt gondod akkor maradj a 460SLI-nél,de olyan karit válassz ami "kifelé" fúj a házból,mert "befullad" az is,ha nem akarsz SLI-t akkor inkább 580,vagy 570 lenne a jobb választás... esetleg egy nagyon jól árazott 480 vagy 5870...
-
Gaboman
nagyúr
-
Greyfoot
tag
Tanácsot szeretnék kérni tőletek, jelenleg egy ENGTX295-öm van, de túlmelegszik és garanciáztatni vagy vizezni drága lenne, ezért új karit vásárolnék.
Kinéztem magamnak az egy gigás 460-at és csak azt kérdezném van e értelme például egy darab Zotac gyári OC-s karit venni, vagy jobban járok, olcsóbb modellel amiből kb 30-40euró töblettel kettőt is tudnék venni SLI-ben, és, hogy az alap karikat mennyire könnyű feljebbhúzni. Azt tudom, hogy egy 460 nem veri meg a mostani 295-öt, de dx11-es támogatással, illetve újabb arhitektúrával és újabb memóriával már eleve pluszt jelentene, ha fps-ben el is marad ugyan a jelenlegi karitól.Köszönet
-
odorgg
addikt
válasz
gainwardgs
üzenetére
Ha meglessz a Soc, akkor majd dobj fel légyszi teis 1 Maffia II eredményt 1440*900-on, 3Ghz-en. Kiváncsi vagyok azonos órajelen mit hoz a Q9650, a Q8400-ellen

-
odorgg
addikt
válasz
Gaboman
üzenetére
Szerintem visszafeé már ne fejlessz

A régebbi játékokat, ahol 1-2 mag van használatban, szerintem azokat bőven viszi a Q6600 is ezzel a kártyával, az új gamek meg valószínüleg már tull fognak lépni ezen a korláton, akkor pedig a Q6600 előnybe fog kerülni a Core2-esekkel szemben.( Reméljük)
Én bisztos hogy nem downgradelnék
-
Gaboman
nagyúr
Tudom hogy nem idevág a téma, vagyis valamilyen szinten igen, ugye a Q6600 már nem igazán tudja kihasználni a GTXet, gondolkodóba estem hogy egy E8500 esetleg 3600-4000Mhz környékén jobb alternatíva lenne, és minimum ráfizetéssel megkapnám.
A Q9450 vagy 9550 eléggé húzós, tudom hogy azzal jól teljesítene de ott 15-20at kellene ráfizetnem.
Szerintetek? -
fagy53
nagyúr
válasz
sioaltar
üzenetére
Üdv!
Én használom időnként a Q8300-at 2.33GHz-en és nincsen bajom vele, de ilyenkor ennél a VGA-nál már egyértelműen a proci határozza meg a képszámot. Szerintem legalább 500MHz-et pakolj rá, ez még alapfeszen bőven elmegy, csak jól jársz vele és semmit nem árt a procinak.
MSI Cyclone a GTX 460 gyári OC azaz 728MHz a GPU órajele. Idle-ben néma és nagyon jól hűt, most éppen a 24°C, játékban sem megy fel 55°C fölé, egyedül a Furmark nyomja fel 62°C-ra.
A Gigabyte-ról majd más tud beszámolni, egyikkel sem jársz rosszul, a Zotac hűtése az összes GTX közül a legzajosabb és leggyengébb. -
SpeedR
őstag
válasz
sioaltar
üzenetére
A géped elég lesz a kártyához, ha a procit felhúzod 3 GHz környékére.
2.33-on még elég sovány sajnos.
Itt a legtöbbeknek szerintem Gigabyte OC kártyája van. Ez az egyik legolcsóbb, de egyúttal az egyik legjobb hűtéssel rendelkező 460. Igazából egyik márka hűtésére sem volt még sok panasz eddig, mert a a gf104 nem egy melegedős chip. A zotac és a cyclone közül én az olcsóbbat venném. Illetve ha nálad tuning nem játszik, akkor inkább a cyclonet, mert az gyárilag 50MHz-el magasabb frekin jár. -
sioaltar
csendes tag
Sziasztok!
Rengeteg kommentet végig olvastam, de nem találtam választ a kérdéseimre, így tehát feltenném őket. Adott egy Gigabyte EP43-DS3L lap, 3gb Kingstone 800mhz RAM (2+1), Intel Q8200 2,33Ghz proci amit nem húztam. Szeretnék ehhez a konfighoz venni egy GTX 460-at.
Kérdéseim; 1: ez az összeállítás elegendő ennek a kártyának? 2: Márkából milyet kéne választanom (hűtés,tuningpotenciál stb)?
Mindenképpen 1GB-ost szeretnék, néztem a Zotac-tol egyet, de van rajta burkolat, ez hűtés szempontjából nekem jó vagy vegyek inkább egy MSI Cyclone-t amin ha jól láttam csak egy b*szott nagy ventillátor és hűtőborda van?
Válaszokat előre is köszi. ( Bocsi az alapláma fogalmazásért
) -
-
Gaboman
nagyúr
Valamelyik még jobban alá van feszelve, miért nem állítják be minden 1V ahogy kellene lenniük?Itt is simán lement a Furmark mint ahogy nálam is, Crysisnál más lenne a helyzet van egy fogadásom mivel minden más program nekem is simán lefutott csak az nem.
-
Crytek
nagyúr
Afterburn-be hogy lehet nagyobb értéket megadni mint +100mV?? Mert nézegetek most neten teszteket a HAWK-ról és + 170 mv-ot is be lehetett neki adni kép is van róla.
De hogy a fenébe lehet?
-
Crytek
nagyúr
Basszus lehet hogy én vagyok a full gyökérláma vagy nem tudom de ezeket a feszeket honnan veszitek??
Hogy kerek 1v meg micsoda?
Nekem a köcsög afterburnbe csak azt mutatja mennyit adok neki plusszba tehát + 50 mv vagy akármi. Azt hol látom mennyi a valós ilyenkor?
Mert van ugye a gpuzben egy érték de az mindig változik!
-
havast
aktív tag
válasz
Gaboman
üzenetére
MSI afterburner-ben tudod megnezni az alapfeszt. ami amugy kartyankent valtozo (mint ahogy a max fesz is,de ez BIOS moddal kikerulheto)
Volt akinek 975 az alapfesz, volt akinek 1,05 kornyeke.
Altalanossagban azert 1v az alap. Nekem a giga OC alapfesszel (1v) 840-850 kornyeken vege mint a botnak. 1.06-on jaratom 875/2060-on stabilan jelenleg.
Furmark csak melegedes tesztelesere jo,stabilitasra kb lo*aszt se er.
Stabilitasra 3tremark, Heaven, Metro2033 es Crysis a jo. Legalabb 3 oran at futtatva,minnel magasabb grafikan. (Nem baj,ha rosszul megy, akkor ugyse a jatek a lenyeg).
De ezek kozul is inkabb ugy csinalnam, hogy fel ora heaven kezdesek max grafikan, aztan meg vagy 2-3 ora Metro es Crysis. Ettol jobb nincs szvsz
-
Gaboman
nagyúr
Köszi!
987 (mV) az enyémnek.
Lehet ha felteszem ezt is 1V-ra akkor tudni fogja azt.odorgg Most 3000Mhzen van az enyém, 1600x1200ban fogom futtatni a Benchmarkot AA-val, 815/1630/2000 órajelekkel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ MacBook Pro 16" M4 PRO 24GB 512GB Space Black
- AKCIÓ! iMac Pro Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue- 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3948
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 7th - i5-8365U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- iPhone 15 Pro 128GB 89% (1év Garancia)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)