Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
HUNRONIN
üzenetére
Igen, kellemesen akarok csalódni benne. A Bad company 2 mellé gondoltam változatosság. Nem vagyok krijszisz őrűlt. Anno az első rész nem jött be nekem, azért írtam nem várok sokat tőle. A multi demo nem rossz.
Hogy ne csak offoljak. Remélem a 260-asommal +SB is elmegy a gém.
-
N_A_S
veterán
válasz
HUNRONIN
üzenetére
A látszat csal! Egyik nap feltelepítettem a winyon lévő ISO-k 60%-át, de akarok még felrakni. Ezek azok a gémek, amikkel tervezem hogy játszani fogok (+ van amit már végig játszottam).
Most csak Metro 2033-at tolok szinte, és nem játszom napi 2-3 óránál többet, sőt elég sok olyan nap van hogy egyáltalán nem játszom.
Majd nyomok AVP-t
GTA-t, meg Crysist már úgyis mutattam
-
szumoo
senior tag
válasz
Mika1227
üzenetére
Nekem csak egy 512-es 9600GT-m van, de ilyet nem tapasztaltam, ha csak a ram mennyiségét nézem. Esetleg nézd meg egy korábbi vagy újabb driverrel, mert nekem volt olyan gondom, h a legújabbnál szaggatott a HD-s film, de viszont játéknál semmi gond nem volt. Csak egy ötlet.

-
Mika1227
őstag
-
F e Z o
veterán
Meg tudja nekem valaki mondani esetleg, hogy milyen méretű furatok vannak a nyákon a GPU körül található 4 hűtőfelfogatási ponton? M3-as csavar átmegy rajta?
-
HUNRONIN
tag
válasz
fsb1000
üzenetére

Van SLI ficsörje
A GTA4-ért haver "rajong" jobban....mondja is mindíg heves térden hajlongások közepette, hogy "...nem vagyunk rád méltók..."
Én a Crysis 2-re és a Battlefield Bad Company 2-re vagyok kiváncsi ami tegnap jött meg a cd galaxistól....ráadásul a BFBC2 ajándék volt a C2 mellé....
-
fsb1000
nagyúr
válasz
HUNRONIN
üzenetére
Ha van az alaplapnak SLI ficsörje ,akkor 2x8-ban szépen fog menni.
Kivéve GTA4... az is jól megy csak alacsony az SLI skálázódás.Nekem a 2500K 4,5 Ghz-en megy és még a 460 SLI-vel is VGA limitem van a legtöbb tesztben/játékban.
Szóval rendesen kihajcsa' ahogy mondani szokás. -
fsb1000
nagyúr
válasz
HUNRONIN
üzenetére
frankó.... főleg egy Saandy 2500K-val párosítva.
Ha van konkrét kérdésed akkor próbálok válaszolni rá.
Kb a web-es tesztekben fellelhető eredményeket és fps viszonyokat kaptam eddig.
Csodák nincsenek... amelyik játék korrekten támogatja az SLI-t ott hozza az 570-580 szintjét. -
HUNRONIN
tag
Mi a véleményetek a GTX460 SLI-ről?
-
Antarctica
tag
http://techgage.com/article/amd_radeon_hd_6950_1gb/2
Azért ez is egy érdekes teszt....már ami a vram oldalát érinti

-
grunge
addikt
válasz
SpeedR
üzenetére
Nem vagyok rá túl kényes, a jelenlegimnek is hasonló a megoldása ugye és teljesen jó, sőt! Nem a 2 giga miatt néztem ki, hanem csak azért mert a hirdetések között jó helyen van árazva, meg tetszik a gainward féle ksiebb PCB (a 9600gt-m is rövidebb a referenciánál). Meglátom hogy alakulnak a dolgok, jövő hétenakarok cserélni, addig lehet bejön valami ati is a képbe. Ha nem, akkor próbálom ezt megfogni. Néztem az árakat, hogy a 6850 sem olcsóbb, azok is 40-50k között mennek. 5850 esetleg még ami szóba jöhetne tán. Fene tudja..

-
SpeedR
őstag
Azért nem értem, hogy miért hoztál ilyen felbontást, mert a kérdezőnek 1680x1050-es a kijelzője. A kérdés nem az, hogy mi történik ha elfogy a vram, hanem az hogy kell-e neki a 2gb. A mai játékok normál felbontásokon, normál szűrőkkel bőven elvannak az 1 gigával, sőt legtöbbször még a 768-cal is. A Crysis2-t kipróbáltam, teljesen simán fut az 1 gigás kártyán. (1920x1080)
(#12058) BiP
A dokumentumok mappában nézelődj. -
válasz
SpeedR
üzenetére
Most miért is no comment, én csak próbáltam elmagyarázni és szemlélteni, hogy milyen jelenségekkel járhat a VRAM-ból való kifutás, gondoltam, hogy egyértelmű az, hogy a mai játékok közül nem soknál fogunk ebbe belefutni, főleg nem a max felbontás alatt....
de ha a pl a Crysis 2-t nézzük, na az már csak a DX9-es módban, "csak" 1680x1050-es felbontás mellett van ahol bekajál 1,4GB VRAM-ot....
-
Antarctica
tag
Valóban érdekes témakör ez a vram kérdése. Aki több monitort szeretne egyszerre használni annak tuti megéri

-
válasz
tapppeeer
üzenetére
Veled egyetemben sokan rossz felöl közelítik meg a problémát, egészen addig valóban nem lesz jelentős teljesítménybeli különbség, amíg a program nem fut ki a VRAM-ból, azonban ha kifut, akkor vagy visszaveszi bizonyos textúrák kirajizálásának távolságát, pl csak 2 méterre előtted van betöltve a hullámzó fű, mögötte meg kb semmi, vagy drasztikusan bezuhan az FPS
Nézd meg ezen az oldalon a második grafikont (Civilization V), jól látható pl, hogy az 1GB-os 6950-es teljesítménye milyen drasztikusan leesik a teszt elején a 2GB-os verzióhoz képest ( az 560-asnál valószínűleg ez azért nem jelentkezik, mert teljesen más architektúrára épül és ezért nem fut ki a VRM-ból)
-
MrCsiT
addikt
válasz
fsb1000
üzenetére
Heaven 2.5 elsőre 36.9 max 88 fps -t adott, na itt kezdtem el én is gyanakodni, hogy valami nem kerek.
Megnéztem GPU-Z-vel, és kiderült, hogy @x8 módban ment a PCI-E slot. : valamikor sikerült szerelés közben a P7P55D-E lapomon megnyomni az "io level up" gombot, aminek a BIOS-beli állíthatóságát szerintem eltüntették a legújabb BIOS-ból, mert nem találtam ott, ahol a netes leírások szerint lennie kellene. Külön "jó pont" az Asus-nak, hogy megnyomva - ami az USB 3.0-hoz kell - nem a 2. x16 slot, hanem az első sebessége lesz x16 helyett x8..
..és csak úgy tudtam visszaállítani, hogy post közben ismét megnyomtam az alaplapon a gombot, amit persze - a visszajelző ledjével együtt - nem látok a zárt házban, ami egy asztalban van nálam..Így már Heaven ezt az eredményt hozza - fps: 45.3, min : 27.6, max. 116.4, Zotac 460 768MB 825/1050 -en, proci 2800 @ 3300 turbóval -
és ez már itt jó, de újrafuttattam az AvP -t, és ott továbbra sem az igazi:*DX11 Hardware Detected*
Using Default Video Settings:
Resolution: 1280 x 1024
Texture Quality: 2
Shadow Quality: 3
Anisotropic Filtering: 16
SSAO: ON
Vertical Sync: OFF
DX11 Tessellation: ON
DX11 Advanced Shadows: ON
DX11 MSAA Samples: 1Benchmark Summary:
Number of frames: 6083
Average Frame Time: 17.2ms
Average FPS: 58.0..pedig egész jó kis vinyóm is van

szerk: JoolsNOS ( 12046) : ez AvP eredmény ? ( vagy a min / max -ot hol nézted meg ? )
-
tapppeeer
tag
Sziasztok!
Csináljatok már légyszíves egy tesztet az említett játékokkal (GTA4, Metro2033), hogy hány FPS gyorsulásra lehet számítani az 1Gb VRAM-ról 2Gb VRAM-os videókarira történő cserével!? Mert szerintem 1-2-ről beszélünk itt... szeretettel várom a teszteket, meg gondolom azok is, akik 2GB-os kari vásárlása előtt állnak!Köszi!
Üdv. -
grunge
addikt
sziasztok! érdekel engem is ez a kártya, az adatlapomon szereplő konfigba lenne a helye. egy Gainward GS 2GB-set néztem innen a ph-ról eddig. van valami infótok mire érdemes odafigyelni, melyik márka stb
köszi srácok! LEgfőképp World of Tanks és a Sturmovik Cliffs of Dover alá fog kelleni. köszi srácok! -
Źşë'
addikt
picit tesztelgettem, többre most nincs időm, de úgy érzem jelentősen nem nőne már a score - 850 fölé nem viszem mert ott már előjönnek ilyen csillogó "szemetelések" a képernyő tetejébe néha
amit furcsállok h mintha a ventit ilyenkor nem tekerné annyira, majd lesz időm akk megnézem, fura h halk, túl halk
-
MrCsiT
addikt
Az vajon mennyire normális, hogy a Zotac GTX 460 768MB-s kártyával 825/1050-en az AvP benchmark-ban 57.6-58 fps-t kapok, függetlenül attól, hogy a proci 2800-on vagy 4000-en megy ?
VGA limit lenne ?( itt most 3300Mhz-re húzza a turbo az i5-760-at : )
AvP D3D11 Benchmark Report
==========================**************************************************
* Report Created: 2011-03-22 @ 10:07:36
* Executable Build: V1.03, Apr 19 2010
***************************************************DX11 Hardware Detected*
Using Default Video Settings:
Resolution: 1280 x 1024
Texture Quality: 2
Shadow Quality: 3
Anisotropic Filtering: 16
SSAO: ON
Vertical Sync: OFF
DX11 Tessellation: ON
DX11 Advanced Shadows: ON
DX11 MSAA Samples: 1Benchmark Summary:
Number of frames: 6033
Average Frame Time: 17.4ms
Average FPS: 57.6 -
fsb1000
nagyúr
Nekem is SOC órajeleken ment 24/7-ben (815 / 1630 / 2000 Mhz) a régebbi 460-as
De az újab kártya jobban megy, az bírta 860-et is 1V-n.Az a szép hogy 1.0V-al SLI-ben is mennek SOC felett. És normálisan melegszenek. Venti max 80-90%.
A legnagyobb gond, hogy a hő legnagyobb részét a házba termelik a Giga 460-ak, és bár átszellőzik a ház, mégis 10 fokkal megemeli az alaplap és a RAM hőfokát.
Na ezt nem szeretik rendszer memok.
1 kártyával nem volt ilyen gond. -
Źşë'
addikt
nektek mi az a gpu/ram freki amin 24/7ben megy a 460as?
-
Joker94
aktív tag
Mi a francért csinálja azt a metro2033 h. betöltésnél egyböl kidob exe leállít üzenettel.
Menübe,beállítások közt semmi baja,de ahogy new game-re megyek egyből kidob
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Assdak
üzenetére
A 4. pecs óta sok javulás nincs. (most a 6/7-esnél járunk)
Nézd meg ezt: [link]Ha ezen a helyen eléred az 50fps-t a mostani konfigoddal full beállításokkal, akkor megkapod az egyik GTX460-amat.
Full beállítás: H, VH,VH,VH, H x16 100,100,100 asszem ide 1,4Giga Vram kell. de mindjár készítek egy kéet, hogy nekem mennyi ott 460 SLI-vel
-
Mika1227
őstag
Valaki tapasztalt laggolást 460-nál? Megy rendesen a játék olyan 35FPS-el aztán visszaesik 15-re, mindegy milyen játék. Fura mert volt 280-am és azzal nem csinált ilyet. Lehet kevés a 768MB memória?
-
fsb1000
nagyúr
válasz
JoolsNOS
üzenetére
Jah... már 2 éve csak emiatt fejlesztek... eddig a legjobb combo a Sandy 2500K + 560Ti volt. És kb 35K-val olcsóbb is volt mint a mostani.
A GTA4 olyan mint a Crysis1. Utálják és szeretik és semmilyen hardver nem elég neki, csak kompromisszumok lehetségesek. Sokan állítják hogy X meg Y hardverer is bővene elég neki, de nyilván még nem látták a játékot teljes pompájában, vagy nem játszanak eleget vel, hogy a belaasulások és más futási anomáliák zavarják öket.
Most már arra hajtok, hogy a játék legneccesebb részein is meglegyen a 40-50fps 1920x1200-ban. És nem full beállítással!!!!!!Csak érdekesség képp egy teszt... amiből látható mennyire lehet elég egy GTS450.
Sajnos ezt nem láttam korábbban, mert itt is jól látszik, hogy a GTA4 és a 460SLI nem szeressék egymást. -
Crytek
nagyúr
Van valami info hogy a 2 GPU-s GTX 460 mikor kerül forgalomba?
-
-
fsb1000
nagyúr
Ismét 460-am van, de megyek vissza 560-ra, mert minden nagyon szépen muzsikál SLI-vel kivéve a GTA4.
Ügy tünik az első tesztek szerint hogy amig az összes játékban, Vantagében és Heavenben a 460 SLI messze megelőzi 560-at és 570-et sőt pariban van az 580-al, (ez a várható) , addig GTA4-ben pár fps-el gyorsabb az 560Ti.Úgyhogy pár nap múlva valószinüleg lesz 2 tuningos 460 eladó. Mindkettő a SOC órajelei felett megy és együtt 30K GPU scorét adnak Vantagéban.
-
JoolsNOS
veterán
válasz
kaktusz0906
üzenetére
A 460as minőségi táp bőven elég neki. A giga elvileg jó tápokat csinál. Azért a táp oldalán nézd meg mennyit ad a 12voltos ág. A két 6os tápcsatit hogy kötötted be? Volt külön a tápnak vagy átalakítóval?
-
Alister71
nagyúr
válasz
Vigneau
üzenetére
Idle semmi hangot nem hallok, az átlag játékok, 60-65 fokra melegítik, ott se nagyon hallom még, mikor 70-74 fok körül van (76 volt eddig a max) akkor már megjön a hangja, de nappali használat során nem zavaró, mert a játék hangja bőven elnyomja, még ha halkan játszok akkor is. Elégedett vagyok a hűtésével.
-
InHell
senior tag
válasz
gepetto86
üzenetére
Hát azt hogy megéri húzni vagy sem, embere válogatja.
Természetesen látni a különbséget, ha megy a fraps, és látod, hogy pl. 50 helyett 55 fps.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Én személy szerint alapon használom, mert amikkel én játszom, arra bőven elég alapon is, csak teszteknél szoktam tuningolni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GIGABYTE GTX 1660 SUPER 6GB GDDR6 GAMING OC Eladó!
- ASRock Radeon RX 9060 XT Challenger OC 16GB - INGYEN FOXPOST!
- MSI RTX 4070 12GB GDDR6X VENTUS 2X OC - 1 év garancia - Eladó!
- ASUS GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X ROG STRIX GAMING OC Eladó!
- XFX RX 9070 XT 16GB GDDR6 SWIFT Triple Fan Gaming Edition - Új, 2 év gari - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R5 5500 16GB DDR4 500GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel nagy választékban garanciával/számlával! Upd. 04.27
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Dyson Purifier Humidify+Cool PH2 De-NOx (White/Gold)
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(...addigra beszerzek még egy Asus ENGTX460 1Gb-t

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
WOW....ez HardÍziBrutál öccccsém.....te nem is jársz melózni...csak a game....vagy mi van veled...?...nem vagyunk rád méltók.....