Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• MZoli

csendes tag

Sziasztok! Leírom hogy jártam, hátha valaki tudja a megoldást...
    Nemrég vettem használtan egy Sapphire HD7770 kártyát. Jól is működött kb 1 hónapig. GTA 4 első indításakor securom hiba miatt nem indult, viszont a hibaüzenettel együtt elment a zöld szín (minden rózsaszín volt). A gép újraindításokar is, BIOS alatt is, tehát driver vagy szoftveres hibát kilőttem. Időközönként helyreáll, de utána ugyanúgy előjön a hiba. Mindent megpróbáltam, új driver stb. Újrapasztáztam a kártyát, de ugyanúgy véletlenszerűen hol jó, hol nem jó, a hőfokkal nincs összefüggésben. Minden csatlakozót és kábelt ellenőriztem, másikkal is kipróbáltam. A monitor is hibátlan, másik videókártyával is leteszteltem. DVI-Dsub átalakítóval használom, itt produkálja a hibát. HDMI kimeneten tökéletes, sőt a DVI-on is, ha nem dsub átalakítóval használom, azonban a monitoromon csak ez van, így kénytelen vagyok ezt használni.
    Gondoltam megpróbálok egy BIOS frissítést a kártyán, hátha segít rajta. Sajnos olyan jól sikerült, hogy újraindítás után se kép se hang, valószínűleg nem jó BIOS ment rá. Régi kártya vissza, csináltam DOS-os boot pendiveot automatikus atiflash indítással, azonban nem jut el a gép a DOS indításáig. Szereztem egy régi gépből egy ezeréves PCI VGA kártyát, így a DOS elindul, viszont nem látja az atiflash a -i kapcsolóval az ATI kártyát, nem is tudja rátölteni a BIOSt.

Kezdem feladni, elfogytak az ötletek :(

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés