- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- skoda12: Webshopos átverések
- Lalikiraly: Sencor SMC BS30 aktív hangfalszett bemutató
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Az vagy, amit megeszel
Új hozzászólás Aktív témák
-
szepsy
senior tag
Hali.
A kártyámra van újabb bios, ha van, hogy kell frissíteni és érdemes egyátalán?Köszi
-
Peterson_
addikt
válasz
szasanyi #590 üzenetére
Letöltöttem a linkről a magasabb órajelekkel beállított verziót.
ahova simán letöltöm, onnan is meg tudja nyitni az @Bios, viszont kiírja, hogy
Bios ID not match.
Ha megnyitom Nibitorral, és gyakorlatilag semmi mást nem csinálok vele, mint elmentem, egy mappába, bin,vagy rom, formátumban, G94 névvel, akkor pedig az eredmény:
The bios Version is the same!!!Természetesen mindkét esetben mindent bezárok, aztán megnyitom az @biost, flash gomb, majd tallózom.
Szóval elrontani ezt tényleg nem nagyon lehet, ha csak nem jól mentem el a nibitorral a biosokat(valamit talán állítani kell,vagy kitölteni, nemtom.) -
mmarta
senior tag
válasz
szasanyi #593 üzenetére
Igazándiból semmi különös oka nincs, pusztán a kíváncsiság vetette fel bennem, hiszen a kártya jól működik.
Azonban, ha megjelenne olyan bios ami mindenképpen ajánlatos, vagy ha valamikor kártyát cserélek és fontos lenne a frissítés - tehát nem úri passzióból -, akkor mit kell összevetni a régi és új biosban, hogy tuti jót válasszak?
Tehát nem ragaszkodom most a frissítéshez, inkább azt szeretném tudni hogyan válasszak majd, melyiket a megjelenő újak közül, hogy ne legyen galiba? -
szasanyi
félisten
Van egy nagy igazság: ami jó, azt nem kell megjavítani... különben a fölösleges kísérletek eredményezhetik, hogy valóban rossz lesz.
Egyébként miért is akarsz BIOS-t frissíteni? Mert a te BIOS beállításaid és a frissítésre kijelölt BIOS verzió ua. órajeleket tartalmazza.Ráadásul a R5770 esetében nincs látványos gyorsulás, sem olyan jelentős tuning potenciál mint pölö egy GTX460 esetében.
Én azt javaslom, szoftveresen nézd meg mennyit tud a VGA-ad, és hogy az mit jelent sebességben. Egyrészt veszélytelenebb módszer, másrészt tapasztalhatod, hogy a különbség érdemleges-e vagy nem? De ez csak egy javaslat. -
mmarta
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék én is elkövetni egy vga bios frissítést, ám nem igazán igazodok el. Átnéztem itt a témát, s a következőt nem tudom:
Amikor a TechPUp oldalán megnézem a kari biosait és összevetem a GPU-Z adataival, akkor tulajdonléppen mit kell összenézni?
Az általam kiválasztott új bios device id-je megegyezik a régiével, azonban a winflash-be betöltve nem egyezik az image size és a crc.
Képek:
Gpu-Z eredeti biosEzt a bios néztem:
link -
foreveryoung
tag
Sziasztok !
Az előzőhöz, esetleg ha Win 7-en csinálod nem az Aero zavar be ? Vagy esetleg (régebben volt ilyen gond) a területi beállításokat állítsd át a vezérlőpultban angolra.A 6970-nél melyik a lezárt, és melyik az írható bios ? Az 1-es, vagy a 2-es ?
-
szasanyi
félisten
válasz
Peterson_ #579 üzenetére
Valamit rosszul csinálsz sztem. A letöltött (magasabb órajelekre beállított) BIOS fájlt teljesem máshova tedd mint a saját, lementett BIOS-od (mondjuk D:/ gyökérbe). @BIOS program megnyitása után Flash-ra rányomsz, megmutatod a (D:/ gyökérbe lévő) az új BIOS fájlt és frissít. Ennél egyszerűbben nem lehet megcsinálni, és igazából elrontani is elég nehéz. Ha ezt így csinálod és nem jó, akkor nem tudom mi a probléma oka.
-
Peterson_
addikt
válasz
Cyberpunk #583 üzenetére
letöltöttem, el sem akar indulni, pedig csesztettem a kompatibilitási módon is.
Nem értem, miért nem akarja megenni ez a progi
(pedig megehetné,mert tényleg nem kell hozzá diploma)
Jó lenne erre valami megoldás, gondolom csak én bal*szkodom.
a backupnál meg nem történt semmi, szerintem csak simán elmentette magának, így újraindítás után rá is mentettem az eredetit újra. -
Peterson_
addikt
Ha átcseszném, és beckup opciónál próbálnám megetetni vele a módosítottat?
-
Peterson_
addikt
válasz
szasanyi #571 üzenetére
Intel és amd közötti különbségre értettem.
550BE-t akartam,de az épp nem volt,szóval maradt ezNa az a helyzet, hogy megmutattam neki, egy ugyanolyan G94.bin, vagy rar névben van
-a módosított-,csak máshol.
Erre azt írja ki,hogy ez ugyanaz a bios.
Mit tegyek?szerk: ha másnak írom át,akkor is ezt csinálja.
Ezt arról linkről töltöttem le, amit Te küldtél.Ha csak simán ahogy letöltöttem, úgy próbálom betölteni,akkor viszont ezt írja:
The bios ID not match -
Cyberpunk
félisten
válasz
foreveryoung #574 üzenetére
Ilyen kis mértékű OC-hoz miért akarsz BIOS-al babrálni? Egy tuning program egy beállított kitesztelt profillal azt kész. Garit sem bukód.
-
szasanyi
félisten
válasz
foreveryoung #574 üzenetére
Ahhoz biztosan nem kell +fesz, bár annak az emelésnek sem látom jelentőségét, de te tudod.
-
foreveryoung
tag
válasz
szasanyi #573 üzenetére
Szia !
Köszi a segítséget ! Igazán nem akarom húzni. A gyári 890-es GPU órajelet kicsit megemelném 920-ra. A mostani 6870-es 915-ön megy)
Ami fontosabb én a venti szabályzást szoktam kicsit átírni. Ez egy régi "becsípődésem" ...
Gondolom ilyen kis emelésnél a feszt még nem kell babrálni . -
szasanyi
félisten
válasz
foreveryoung #572 üzenetére
Az attól független, tehát módosíthatod ha akarod. DE egy HD6970 nem nyújt - több, mint - elegendő teljesítményt? Milyen felbontáshoz használod?
-
foreveryoung
tag
Sziasztok !
Asus 6970 BIOS-át szeretném átírni. Az érdekelne, hogy akkor is megtehetem, ha már fent van a CCC, meg a driver, vagy csak előtte.
Köszönöm, ha tudtok segíteni ! -
szasanyi
félisten
válasz
Peterson_ #570 üzenetére
X2 550 és X550BE között kb. 1-2k különbség lehet, tehát az nem igazán fontos szempont.
Nem biztos, kell a kiterjesztést változtatni. A letöltött, és felrakni kívánt BIOS fájlt a FLAS után mutasd meg, és hajrá... az tán restart, és drukkolj.
No para, a 2D értékek ugyanazok azzal nem lehet gond, így a 3D tesztek és játékok mutatják meg minden rendben van-e, és hogy mennyi javulást veszel észre a teljesítményben.
MOD: a saját, eredeti BIOS-od is elmentheted a biztonság kedvéért, meg le is tölthetsz frissebbet de uo. órajelekkel.
-
Peterson_
addikt
-
Peterson_
addikt
Dehogynem kell neki csúcs VGA...
Csak abból kiindulva, hogy egy sima gtx460 768megásnál, nem is engedi felhúzni a látótávolságot,mert kevesli a VRAM-ot.
Nálam még a textúra minőséget sem tudom mediumnál feljebb állítani.(azon kívül írja,hogy a bizonyos beállítás a GPU. és a VRAM függvénye, ezeket is terheli, és számolja is, hogy mennyid van még,amit felhasználhatsz)
A procim egy phenom II X2 3100MHz-vel, crysis engedett feltenni mindent, simán fut.
Ugyanígy a dirt2.
Nem nagyon láttam még olyan játékot, ami ténylegesen kihasználná a 4 magot.pedig Elvileg az új MoH is ilyen, ehhez képset, szintén fullon 40% nincs a magonkénti terhelésem. -
Peterson_
addikt
Értettem!
Hát..éppen akad egy dirt2 full grafikán(már amit enged) legalacsonyabb fps26, átlag 40.
Igazából a GTA IV-nél fáj a szívem,mert az aggat is egy pöppet.
A gépem többi része talán nem jelent szűk keresztmetszetet, a VGa meg alkalmi vétel volt, szóval kihozom belőle amit lehet -
-
Peterson_
addikt
A pendriveot arra írtam, ha nem lenne jó(jó biost arra rámenteni, és úgy flashelni, ha nem indul a gép)
Vagy valami ilyesmit írt Cyberpunk kolléga.
Bizonytalan vagyok,de ha az általam leírtak alapján nem tűnik gázosnak,akkor nekiállok.
Gondolom driver reinstall, vagy valami hasonló szükségtelen.Előtte viszont mindenképp kell dobnom egy furmarkot is,mert ha valahol, hát ott kijön a különbség is, meg az is ha sok neki az újabb órajel.
-
Peterson_
addikt
válasz
szasanyi #548 üzenetére
Nos, a kimentés megvolt, ellenőriztem is, és a voltage table editor résznél az eredeti(kimentett) és a módosított biosnál is ezek az értékek vannak:
Entry:
1: 1V
2: 1,05V
3: 1,1VAz alap órajelek is megegyeznek mindkettőnél, míg az extra résznél(olvastam, hogy ez a 3d, a 3d pedig a 2d-nek felel meg
):
alap:
core/shader/memory:650/1625/900letöltött verzió: 720/1800/1002
Szóval be kell szereznem a biosflashelők közül valamelyiket.
Bonyesz őket kezelni?
Sajnos PCI kártyám nincs, ezért kicsit tartok a dologtól, na meg most épp Fat32-re formázott pendriveom sem.Továbbá, ahogy írtam, két ramra nem jutott süni, ami a fő hűtés alatt van.
Mert az ok, hogy szoftveresen a gpuZ, és az everest is 2-3 óra játék után is max 40fok körüli hőmérsékleteket mutat, de az amúgy is csak magára a GPU-ra vonatkozik.
Nem nagyon szeretném megsütni a ramokat a karinAz igazság az, hogy ismerek egy szakit, aki ilyenekkel foglalkozik, csak soha nem ér rá, ezért gondoltam, hogy belevágnék egyedül.
Eddig nem komplikált, így nulla tapasztalattal sem, viszont a flashelő progi nekem így látatlanban is nagy mumus.
Egyelőre letöltöm valahonnan, és megnézem, hogy fest.aztán maximum sikítok, ha megrekedtem. -
szasanyi
félisten
válasz
Peterson_ #547 üzenetére
Azok olyan értékek, amit minden 9600GT simán tud - ha jó a hűtése, de nálad sztem azzal nem lehet gond. És igen, a NiBiTor az BIOS Editor, azaz csak szerkeszteni lehet vele majd elmenteni a BIOS fájlt (.bin vagy .rom kiterjesztéssel!). BIOS flash-hez a Gigabyte említett @BIOS vagy az NVFlash nevű program lehet jó.
Én úgy csinálnám a helyedbe, hogy a saját BIOS-omat lementeném (GPU-Z jó hozzá), majd letölteném az általam linkelt BIOS verziók közül a magasabb órajelekkel beállítottat, aztán mind2t megnyitnám és ellenőrizném a különbséget (és a feszültségértékeket!). Elvileg csak a legmagasabb órajelekben lesz eltérés, így egyrészt látod hol a különbség, másrészt biztosan nem fog több feszt kapni ami már nem biztos, hogy előnyös lenne. -
Peterson_
addikt
Köszönöm a válaszokat!
A linknél elérhető eredeti biosok beállításai gondolom nem okozhatnak gondot, lehet, hogy jobb lenne ennél maradni.Viszont újabb hülye kérdés: a Nibitor csak szerkesztő? visszaflashelni nem is tudom vele az új biost a karira?
-
-
szasanyi
félisten
válasz
Cyberpunk #537 üzenetére
Köszi már megoldottam. Mint kiderült, az értékek és azok helye sem volt számomra 1értelmű (mármint,
hogy mit, hol és mennyire kell módosítani a gyári értékeket), de kaptam egy Gigabyte GTX460 SOC BIOS-t ami alapján pontosan átszerkesztettem a kívánt értékek és BIOS frissítés után létrejött a Gigabyte GTX460 1GB OC@SOC -
szasanyi
félisten
Én is kérnék egy kis segítséget. Letöltöttem a videókártyám új, F3 BIOS-át, és szeretném azt megnyitni és a gyári 715/1430/900 órajeleket átírni 815/1630/1000 értékekre, majd a kártyára BIOS frissítéssel rátenni.
A BIOS frissítése nem gond, van hozzá egy jó kis program direkt Gigabyte VGA-khoz (Gigabyte VGA@BIOS). Letöltöttem a NiBiTor 6.0-át is, de azzal nem lehet megnyitni a BIOS fájlt és VGA-ból sem olvassa ki, viszont Cant start driver:1275 hibaüzenetet dob, ha rányomok a Submit BIOS-ra.
Árulja már el vki, hogy kell ezt megcsinálni? -
Peterson_
addikt
kicsúsztam a szerkesztési időből, az még kimaradt, hogy az én kártyám órajelei a linkben szereplő órajelekhez képest alacsonyabbak:
700 nálam 650
1800 nálam 1625 -
Peterson_
addikt
Sziasztok!
Már egy órája olvasgatok, de az a helyzet, hogy van egy pár hozzászólás, úgyhogy inkább kérdeznék.Van egy ilyen videokártyám, ezen pedig egy Arctic Cooling Accelero L2 Pro hűtés.
Mindössze annyit szeretnék, hogy a load(terhelt/3d) órajelek kicsit magasabban járjanak.
Az idle/2d órajeleket pedig alapon szeretném hagyni.
A biosát már letöltöttem, de az lenne a kérdésem, hogy milyen programmal tudnám módosítani ezeket az értékeket.(az ilyen gamer HUD, és barátai megoldásokkal nem vagyok kibékülve)Illetve ha valakinek van ilyen jellegű tapasztalata, esetleg megoszthatná.
pl.: mennyit lehet húzni biztonságosan, illetve mekkora MHz emelés jár valós teljesítmény növekedéssel?
Jelenleg 29 fok körül mozog a GPU hőmérséklet, terhelve max 39-42(jó pár óra játék után)
Furmark tornázza fel egyedül 50 fok körüli értékre.A ramok is kaptak süniket, viszont a nagy hűtő test alatti részen levő két modul nem, mivel nem fértek alá a sünik.
Ennek ellenére elegendő hűtést kaphatnak, vagy a ram órajeleket így nem kellene bántani?Előre is köszönöm a segítséget(ami PÜ-ben is érkezhet
)
-
Hubapeti
tag
Driver nelkul jol megy driverrel hal meg a gep
valami otlet? -
Hubapeti
tag
az uj bios felment, csak a win7 kavar a driverekkel
-
Hubapeti
tag
usb rol teszem most csak a formazas kicsit hosszu 16g ra
-
Hubapeti
tag
valami tipp mitol lesz majd stabilab?neha mar indulaskor lefagy, peddig a boot frekvenciak alacsonyak.
-
Gézengúz
addikt
A sorban az 5. lehet a Te biosod..De mókányolni kell mert alapból olyan, hogy váltogatja az órajeleket...
-
Gézengúz
addikt
válasz
Hubapeti #520 üzenetére
Jeee..én meg pont azza töketlenkedek, hogy nekem nem akar váltani, de ezek szerint nem is a 2-d-t kellene bizgerálni hanem a 3d felel meg a 2d-nek és az extra a 3d-nek 9600gt esetén..Na kiderül...moddolom..
Egyébként ha az a célod, hogy ne kapcsolgasson akkor csak töröld ki a mezőből a 3d- értékeket és mentsd el majd nvflashel írd vissza..
De gyanítom, hogy még sokat kell a témában olvasgatnod...
-
Hubapeti
tag
upppppppppp
-
Hubapeti
tag
Sziasztok,
GV-NX96T512HP (rev. 2.0) ez a videokartyam 9600GT es a 2D/3D kapcsolassal van gond, lefagyas, ujraindulas, es megooldottam rivatunerrel : force constant performancs level -performance 3d es a 2d orajeleket atirtam a 3d ertekekre.igy megy de http://forums.nvidia.com valaki atalitotta biosban is csak nem reszletezi.
valaki eltudja nekem mondani mit allitsak a bisban pontosan?
Extra, 3D, Thrtl, 2D hogy allando sebessegen menjen es ne kapcsolgasson?
meg indulaskor neha csikozik, az miert van?memoria? -
losi73
senior tag
üdv kis help kéne RBE 126-al át irtam a biosban a ventivezérlést fel is raktam az 5850-es re de nem használja a kártya a szabályzást mi lehet a bibi
-
Hackerman
csendes tag
Szia!
Nagyon jól leírtad az egészet.Annyi bajom lenne,hogy kiválasztom a kártyát:
HD 5970
Nekem HD 5970 4GB-os verzióm van.Ilyet pedig nemlátok a listán:
http://www.techpowerup.com/vgabios/index.php?page=1&architecture=ATI&manufacturer=Sapphire&model=HD+5970&interface=PCI-E&memSize=0
Ilyenkor mi a teendő ?:/
-
Pityesssz
csendes tag
Köszönöm szépen Cyberpunk a jó ötleteket.
Neki is állok lassan.
Majd ki irom mi lett a végeredmény. -
Pityesssz
csendes tag
Köszönöm szépen.
Azt még megmondanád nekem,hogy az a bios amit leirtam az milyen régi és van e újabb?
Linkeled nekem a megfelelő legújabbat? -
Cyberpunk
félisten
válasz
Pityesssz #501 üzenetére
Javaslom előbb készíts be egy PCI-s VGA-t ha netán balul sül el a flashelés. Akkor életre tudod kelteni a VGA-d. Tapasztalat én most csesztem ki magammal nem rég
A legegyszerűbb a pendrive-os módszer. De mivel az nvflash DOS alól fut ezért kell csinálni egy DOS-os bootolható pendrive-ot.
Amik kellenek még:
hp format tool
usb-dos
nvflash
és a BIOS fájl rom-ban a bin nem jó.
+ a NiBiTorPendrive megformáz FAT32-re, HP format tool-al megcsinálod a DOS-os pendrive-od, aztán az nvflasht és a BIOS fájlodat simán rámásolod a pendrive-od gyökér könyvtárába. Belépsz a géped BIOS-ába és beállítod hogy USB-ről bootoljon, nekem csak úgy volt hajlandó ha lehúztam a merevlemezt
Ennyi az előkészületekről.
Miután sikeresen bootoltunk listázzuk a fájljainkat a dir paranccsal, az nvflash és a BIOS fájlunkat kell hogy lássuk.
Egyszerűen indítsd el az nvflasht az új BIOS-al együtt ezt így: nvflash (BIOS fájl neve).rom zárójel nem kell.
Ezután elindul az nvflash kéri hogy nyomj y-t ha fojtatni akarod és vársz amig nem végez.
A végén újraindít és már készen is vagyunk. -
merkerik
csendes tag
videokartyaknal inkabb a regi biost modosisd
-
Pityesssz
csendes tag
Sziasztok.
Segitségre szorulnék.
Frissiteni szeretném a videó kártyám biosát.
Nem csináltam még ilyet.
Msi Geforce nx8800gts 640mb 320bites kártyám van.
Ez a jelenlegi biosa.
BIOS verzió 60.80.0A.00.02
Ennél van fiatalabb verzió?
A folyamatot is leirná nekem valaki hogyan csináljam?
Nagyon megköszönném.
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI GeForce RTX 4080 SUPER GAMING X SLIM 16GB GDDR6X 256bit Videókártya !
- MSI Radeon RX 6400 AERO ITX 4GB GDDR6 64bit Videokártya !
- MSI GeForce RTX 4070 Ti GAMING X SLIM 12GB GDDR6X 192bit Videokártya !
- GIGABYTE GeForce RTX 5060 Ti WINDFORCE OC 16GB GDDR7 128bit Videokártya !
- GIGABYTE Radeon RX 7600 XT Gaming OC 16GB GDDR6 Videokártya !
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD (ELKELT)
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Realme gt neo 2 5g Dobozában tokkal
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest