Új hozzászólás Aktív témák

• zUlU53

tag

Sziasztok,

bizonyára már sokan kérdezték, és ronda dög vagyok, de csak nagyjából futottam át az utolsó oldalnyi hozzászólást, és felületesen nem láttam a kérdésemre a választ, ha mégis duplikálnék vele, előre is bocs.

Szóval van nékem egy >>ilyen<< HP Pavilion DV1000-em. 2 éves gépes, eddig semmi gond nem volt vele, nagy megelégedésemre. Viszont, mivel az asztali gépemen is nagyon bejött, gondoltam ehhez is vásárolok egy Win7 példányt.

Első kérdés: a memórián kívül (512mb), a fent leírt specifikációk alapján ugye nem vékony a gép?

Ha a válasz nem, akkor adódna, hogy fel kellene bővítenem a memóriát 2gb-ra. A specifikáció szerint a memóriamodulok jelenleg: 2x256mb SO-DIMM DDR266/PC2100.

Egyrészt egyelőre egyszerűen nem találok ilyen memóriákat 2x1 gb-os méretbe ( UPDATE: közben mégis egy helyen, de horror áron), vagy akár egyetlen 2 gb-os modul méretben, másrészt nem tudom, ha ezek helyett SO-DIMM DDR333/PC2700 vagy neadjisten SO-DIMM DDR400/PC3200 1 gb-os modulok jók lennének? Megmondom miért: egyrészt anyagi vonzata is van, nevezetesen ezek az újabb modulok olcsóbbak, és sokkal könnyebben beszerezhetőek...Az a kérdés, hogy itt is úgy működik a dolog, hogy egyszerűen downgrade-eli magát a memória, és alacsonyabb órajelen fut(na), vagy drágáért megveszem és meg sem moccantja a gépet? :C

Minden okos ember segítségét előre is köszi! :R

Z.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés