Új hozzászólás Aktív témák

• Naked_Ninja

csendes tag

Sziasztok!

Egy Asus-G551JW-vel kapcsolatos hibában kérnem a tanácsotok.

Elősztori röviden: a belső kijelző a piros színt nem tudta megjeleníteni, fehér háttérablakok után szellemképes maradt. Külső kijelzővel rendben működik. Bár már szedtem szét többször a laptopot, úgy döntöttem elviszem szervízbe.

Kicserélték a szalagkábelt, elvileg egy másik kijelzővel is letesztelték, de nem segített. Visszakaptam a gépet. Fizetnem nem kellett, tekintve, hogy a problémát nem sikerült megoldani.

Probléma: A laptop akksija nem tölt, illetve nem vesz fel áramot sem bizonyos helyzetekben:

1) akkumulátor nélkül a gyári és egy utángyártott töltővel is működik a gép, kapja a tápot.
    2) akkumulátor nélkül indítva, hálozatról, felismeri az akkut, de nem tölti (kb 60%-on van jelenleg). Töltésjelző világít, windows szerint csatlakoztatva, rendelkezésre áll.
    3) 2. Verzió után ha kihúzom a tápkábelt es visszadugom, nem veszi tovább fel az áramot, csak az akkut használja, töltés nincs.

Amit próbáltam:
    - 2 táp összes kombinációja a fenti 3 esetben
    - eszközkezelőben eltávolítottam a két akkumulátorhoz kapcsolódó illesztőprogramot amit újraindítás után visszarakott a windows
    - 1 percig táp nélkül nyomtam a bekapcsológombot
    - előtúrtam a gyári nagyon gyenge akksiját ugyan ez a probléma
    - szétszedtem a gépet, szemmel látható sérülést keresve a töltő csatlakozón és az alaplapon (nem találtam)

Tekintve, hogy a szervíz nem vigyázott a gépre és 10 év karcmentesség utan a kijelző burkolat tetejéröl sikerült lekarcolni a festéket, nem vinném vissza. Ha lehet házi körülmények között javítanám.

Minden ötletet szívesen fogadok.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés