Hirdetés

Aktív témák

• rlazol

veterán

válasz petey #3485 üzenetére

Igen ezt így 5 hét után.
    Megindoklom...

A szezon harmada lement. Valóban, a macikat kifelejtettem, ők is továbbmennek,.

A Pats +3-n áll, a csoportmásodik -1en, ráadásul a PATSnek elég jó a sorsolása, a többi AFC Eastnek nem. A Pitts -2n áll, a csoportját vezető ravens +4-en, ez borzasztó nagy különbség. Persze, ha összekapják magukat a jelenlegi 3 vereséggel a wild card még simán elképzelhető, de 5-6tal már nehezebben, márpedig a Pittsnek még van egy Kansas, egy Falcons, egy Denver, egy NewOrleans, két Baltimore, egy Carolina elleni meccsük, ahol nem szégyen a vereség. Meg van a Tampa meg az Oakland elleni meccsük, ami könnyebbnek ígérkezik, márpedig ebből 3 gyufa simán összejöhet, de akár 4-5 is... És ahhoz h a Pitts továbbmenjen a Bengals és a Ravens mélyrepülése is kell, utóbbi pl a Buffaloval meg a Tenessevel játszik a Denver és a Carolina helyett... Szóval szerintem a Pitts már most készülhet a 2007es idényre. Nyilván nem adják fel, de szerintem bukta.

A Jaguarst azért gondolom wildcardra, mert úgy a csoportjában lévő ellenfelek (leszámítva az Indytmég van a Houston és a Tenesse) úgy a többi ellenfél tekintetében viszonylag jó a sorsolása. Ráadásul túl van már a Dallason, a NE-n, a Washingtonon, egy Indy meccsen és még pozitív a mérlege, csoportmásodik és szerintem a 2 AFC-s Wild egyikébe beférhet. Persze ehhez a San Diego, a Denver a Cincinatti és a Kansas is fog némi adalékot adni, az általam már leírt Pittsburgről nem is beszélve, nyilván ők se adják fel. Bár az utólsó mondatom azért érdekes, mert 3 csapat is szerepel benne az AFC Westből - ott még bármi lehet, ott abszolút igaz, higy még a java hátravan, de pont a kis különbségek miatt körbeverések alakulhatnak ki, ami nem tesz jót a WildCard esélyeknek. Akkor már inkább a saját csoporjában egyértelmű második és könnyebb sorsolású Jags-re tippelek, mégha esetleg gyengébb is mint a másik 3.

Ami az NFC-t illeti, ott sokkal kiegyenlítettebb a legtöbb csoport, és a sorsolások is, nehezebb bármit is ''magabiztosan tippelni'' 5 hét után, ezért nem is teszem. Az Eagles lépéselőnyben van, de az egy halálcsoport, és Philly eddig a csoportján túl nem kifejezetten erős ellenfelek ellen szerezte győzelmeit (Frisco,Houston, Green Bay) - itt még bármi lehet, nekem meggyőzőbb a Giants (csoporton belül 2-0, elég jó sorsolás) így összességében az jön ki, h kiesik a Washington...
    A Chicagot Suber Bowl-ba várom, pokoli erősek, 5-0, viszonyleg gyenge csoport és jó sorsolás. A Seattle-t is alázták, van még egy Giants, egy Pats, meg egy Rams, ami komolyabbnak tűnik, szerintem nyerik az NFC-t.
    A másik két csoportban még nagy lesz a harakiri, az az egy a fix. :)

szóval nekem ez a véleményem... Lehet vele vitatkozni, max meggyőzöl, meg majd úgyis kiderül. :)

Aktív témák