Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#15301) hombre[EU] válasza negyven2 (#15296) üzenetére


hombre[EU]
veterán

kezdjük ott,hogy nem pletyka. ez a gameindustry, ha dring azt mondja beszélt emberekkel akkor beszélt velük. 20éve ebben a közegben mozog irl

a pro senkit sem fog megmozgatni csak azokat,akik magasabb felbontást szeretnének...ennyit fog tudni,semmi többet

[ Szerkesztve ]

Life, Uh, Finds A Way

(#15302) Moby válasza opr (#15300) üzenetére


Moby
addikt

>mert akkor meg egyenesen muszajkell

Ez még kevésbé lenne értelmezhető, mint bármi a többi indok közül. Azért, hogy egy pár százalékot éppen elérő kiosebbségnél majd jól fusson? Min változtat ez majd?

(#15303) Mike válasza negyven2 (#15290) üzenetére


Mike
veterán

Ez azért nem stimmel, mert a japánok nem adják el a cégeiket az amcsiknak.

(#15304) opr válasza Moby (#15302) üzenetére


opr
veterán

Mert a GTA iszonyatosan nagy huzonev. Ha PS-bol lesz pro, boxbol meg nem, akkor eleg nagy csinnadrattat lehet verni kore, hogy PS-en milyen jol fut a GTA, csuhajja.
Hany evvel a GTA V megjelenese utan tuntek el a GTA-PC hirdetesek meg minden?
Szoval, igen, rohejes, de a GTA van eleg eros nev ahhoz, hogy miatta legyen egy erosebb verzio.

Amugy tippre nagyon nem igy terveztek ezt, csak aztan raklap projekt bedolt, a HW meg HW, ha mar kesz, miert ne adnak ki.

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#15305) hombre[EU] válasza Bad Pritt (#15291) üzenetére


hombre[EU]
veterán

szerintem Remedy

Life, Uh, Finds A Way

(#15306) _drk válasza opr (#15304) üzenetére


_drk
őstag

Az új generáción már látni fogunk valami javulást, vagy csak GTA6 lesz ami miatt megéri?
Valamiért zsákutca a mostani hardver ami már így is sokkal erősebb, de ha 2x erősebb akkor már tuti jó lesz.

(#15307) opr válasza _drk (#15306) üzenetére


opr
veterán

Mármint? Mi változna, nem értem?

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#15308) TrueGooner


TrueGooner
aktív tag

Mostanában egyre hangosabb a hír, hogy készülhet egy Xbox Kézikonzol. Ti mit gondoltok erről? Részemről, azonnali vétel lenne, pláne, ha a Nintendo megoldását felhasználva, otthoni konzolként is működne (mert erről szólnak a pletykák).

Részemről sosem volt semmilyen Xboxom, de ha ez megvalósul, azonnal venni fogok egyet ilyet A tavalyi év óta sokkal több potenciált látok az Xbox-ban mint a PS-ben. A Japánok nem tudom miért nem fordulnak meg a lovon, dehogy háttal ülnek rajta az fix. :D Olyan mintha azt se tudnák mit akarnak. Szóval ha tök egyszerre kiadnának egy-egy kézikonzolt, szerintem akkor is a Box mellett tenném le jelenlegi állapot szerint a voksom.

De nem is ez a lényeg. Ti mit gondoltok? Nektek milyen infóitok vannak? Szerintem itt az idő, hogy felvirágozzanak a kézikonzolok, és valaki letegyen végre az asztalra egy minden szempontból tökéletes kézikonzolt. Szerintem csak idő kérdése, de ezt vagy a Sony, vagy a Microsoft fogja letenni.

[ Szerkesztve ]

(#15309) Wesder válasza TrueGooner (#15308) üzenetére


Wesder
félisten

Csak abban az esetben èrne bármit is, ha a Series S-t bele tudnák préselni. Máshogy tök felesleges.

I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.

(#15310) TrueGooner válasza Wesder (#15309) üzenetére


TrueGooner
aktív tag

Azt olvastam, hogy jelenleg prototípus szinten már próbálgatnak verziókat. Ha lesz is belőle valami az -szerintem- csak 3-4 éven belül. Addig ki tudja hol fog tartani a technológia, én azért bízom benne, hogy előbb-utóbb olyan szintre ér a nano-technológia, az akku-technolóhia, ami konzolminőséget hoz el hordozható méretben. Szerintem nem vagyunk ettől annyira messze.

(#15311) hombre[EU] válasza TrueGooner (#15308) üzenetére


hombre[EU]
veterán

tuti lesz, ez a mobilon felhōbōl gamepassezés egy rakás szerencsétlenkedés. kell egy dedikált hardware és valószínū (100%) ár/érték arányban a legjobb lesz a megjelenésekor.
egy Z1-bōl sokkal többet ki lehet hozni,mint amit ezek az ázsiai handheldek csinálnak windows alatt

Life, Uh, Finds A Way

(#15312) negyven2


negyven2
veterán

Phil Spencer on what the hell is happening in the games industry - Polygon

"Zombies can’t swim. Famously underutilised anti-zombie measure. Walking Dead would have been over in one series if Rick Grimes had used his brain and gone to the Everglades."

(#15313) válasza _drk (#15120) üzenetére



tag

Nálam sajnos a "már amikoron" van a hangsúly. Mivel eléggé elmentek a nagyjából adott nézetes, egyre nyíltabb játékok világába, már ritkán jön valami, ami ebből jobban kilóg. Korábban változatosabb volt a kínálatuk. De ez nem csak az ő kritikájuk, egyszerűen megnőttek a fejlesztési idők, sokkal több stúdió kellene a régi tempó tartásához. Annak idején az id 7 év alatt jutott el a Wolf 3D-től a Quake 3-ig, most ennyi idő alatt jó, ha a Naughty Dog összehoz valamit, ami nem remaster.

Az Unchartednél voltam úgy, hogy három rész után egy negyedik már nem hozott annyira lázba, hogy rávessem magam, a Horizonnál ez az első közben jött el. Túl komoly a sztori a könnyedség helyett, túl hosszú a játék, így jobban feltűnik, ha a főszereplő karaktere kevésbé hiteles. Nyilván Aloyt nem Dantéhez (DMC) vagy Marióhoz fogom mérni, ha 100 órában kell hallgatnom drámázni, kommentálni. És nyilván a játékmenetnek is nehezebb hosszabb távon szórakoztatónak maradnia. Amúgy szeretem a hosszabb játékokat is, de könnyebb megcsömörlenem tőlük, ha nem nyújtanak a világ vagy a mechanika szintjén nekem bejövő extrát.

(#15314) válasza negyven2 (#15279) üzenetére



tag

Egy eleme ez is az annak az öngerjesztő folyamatnak, hogy a PlayStation mint márka számít A konzolnak, illetve, hogy mi van a legtöbb havernak. A crossplay ez utóbbin tud némileg enyhíteni, de a csoporthatás attól marad. Az MS maga is bénázik, leépítette az ikonikus frencsájzait, és nincsenek újak a helyükön. Lehet látszólag sikeres ideig-óráig egy Halo vagy egy Gears, de már nem akkora jelenségek, mint voltak. A Fable-nél is jó kérdés, hogy feltámad-e a tetszhalálból. A Forza Motorsport legutóbbi eljövetele nem lett valami dicsőséges, a Forza Horizonnal pedig nem tudom, ki hogy van, de számomra már annyira bloated, hogy már inkább függésre valónak érzem. Annyit ment a 4, hogy az 5-öt azóta se tudom már kívánni.

Persze a Halo 3-ig a Live-ot is sokáig tudták uralni, a Call of Duty 4-gyel felpörgő multis trend is tehet róla, hogy azóta ez nem igazán megy.

(#15315) Mike válasza TrueGooner (#15308) üzenetére


Mike
veterán

Ha kézikonzol, akkor Nintendo
Minek vegyek xbox kézi konzolt, amikor van tableten xcloud és ds4 támogatás?

(#15316) Mike válasza hombre[EU] (#15311) üzenetére


Mike
veterán

Aztán mi a szerencsétlenkedés azon? Én Hifi Rushoztam xcloudon gond nélkül

(#15317) Mike válasza (#15313) üzenetére


Mike
veterán

A Forbidden West annyira tetszett hogy 200 órát játszottam vele, és ha még lehetett volna, maradtam volna. Szóval mindenki más.

(#15318) negyven2 válasza Mike (#15315) üzenetére


negyven2
veterán

Natív támogatás miatt (vagyis pl. Offline is tudjál játszani a játékokkal).

"Zombies can’t swim. Famously underutilised anti-zombie measure. Walking Dead would have been over in one series if Rick Grimes had used his brain and gone to the Everglades."

(#15319) válasza Mike (#15317) üzenetére



tag

Nyilván. Ha arról írok, hogy valami engem hogyan érint, akkor nem is kívánom kiterjeszteni azt az egész világra. De az biztos, hogy a hosszabb játékok kapcsán a sok rajongó mellett sok tőlük megfáradt hang is a fórumokon, nyilván más kell ahhoz, hogy működjenek, és nem is mindenkinek valók (ami sok minden másra is igaz).

(#15320) consono válasza Mike (#15317) üzenetére


consono
nagyúr

Nekem is bejott mind a két rész, a HZD-t már legalább kétszer végigtoltam, most töröm a fejem, hogy nekiugrok a Forbidden Westnek is újra...

"In God we trust. All others must bring data"

(#15321) _drk válasza opr (#15307) üzenetére


_drk
őstag

GTA6-hoz kellene a PS5 Pro vagy már inkább PS6 egyből (Meg ugyan így a másik oldalon), mert gyenge a jelenlegi vas.
Ami elég érdekes a specs-et olvasva mert PS4 prónal 2-3x erősebb, a simától 5-10x erősebb.
Már a gta5 egész jól nézett ki, a vas adta upgrade-nek elégnek kellene lennie.

Na ez most vagy bullshit, vagy nem merik elmondani, hogy a jelenlegi konzolgeneracio amúgy szar. Hiába erősebb, nem érnek vele semmit.
Legalábbis most ezt látjuk. Kissebb pályákon, szűkebb játékmenetben pl Alan Wake, returnal, demon souls látszik hogy jobban működik. De ugye nagy nextgen játékot meg nem nagyon látunk.
HFW és GoW Ragnarokot mondanám ami nagyobb és jobban is nézett ki, de elemzések alapján az se annyira. Így a laikus szemnek jó volt.

(#15322) Döglött Róka válasza _drk (#15321) üzenetére


Döglött Róka
veterán

A mindenkori jelenlegi konzolgeneracio "szar". Ezt ugy latszik nehez megemeszteni, de a konzol sosem a high end grafikarol szolt.

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#15323) consono válasza _drk (#15321) üzenetére


consono
nagyúr

Gondolj bele, hogy a PS4/XO 1080p-s konzolok voltak jó esetben, de inkább alatta. Ha semmi mást nem akarnának változtatni, csak annyit, hogy natív 4K legyen a játék akkor is 4x annyi pixelt kell minimum kiizzadnia magából a konzolnak... Ráadásul nem csak felbontást emelnek, mert az senkinek nem lenne elég :)

"In God we trust. All others must bring data"

(#15324) _drk válasza consono (#15323) üzenetére


_drk
őstag

Dehogy kell annyi pixel. Sok esetben meg se próbálják, csak megy az upscale 720pről ugyan úgy.
Textúrák fejlődnek valamennyit, de sokszor az se.

Döglött Róka.
Ez a mostani elvileg nem lenne az, a sima PS4 és Xbox one az volt, mégis ki tudták sajtolni ami kellett.
Ebből meg szinte semmit.

[ Szerkesztve ]

(#15325) Döglött Róka válasza _drk (#15324) üzenetére


Döglött Róka
veterán

Tudod mi az a natív 4k?

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#15326) homerhamm válasza Döglött Róka (#15325) üzenetére


homerhamm
addikt

Igen.

KKKK

Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei! Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!

(#15327) _drk válasza Döglött Róka (#15325) üzenetére


_drk
őstag

Hol van natív 4k, melyik játékban?

(#15328) Bad Pritt válasza _drk (#15327) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Mindjárt jön a komment, hogy nemcsak natív 4K van, de 8K is abban a játékban, amivel senki nem játszik, senki rá se nézett szerintem soha, csak ilyen témában bukkan elő. :D

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#15329) Döglött Róka válasza _drk (#15327) üzenetére


Döglött Róka
veterán

Nem gyakorlati, hanem elméleti síkon folyt a beszélgetés amit consono vetett fel. Megint hiányzik a következetesség.

"Ez a mostani elvileg nem lenne az, a sima PS4 és Xbox one az volt, mégis ki tudták sajtolni ami kellett.
Ebből meg szinte semmit." - Mindegyik az, az előző gen is az volt és az azelőtti is. Aki nem fogja fel, hogy egy konzol nem több olcsó alternatívánál ami már az életciklusa elején is elavult már, az van tele ilyen tévképzetekkel.

Mit kell kisajtolni? Grafikus engine fejlesztő-e vagy aki tudja pontosan mire képes a hardware adott motorral vagy csak ülünk a fotelben és okoskodunk ahogy egy fórumon illik?

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#15330) consono válasza Döglött Róka (#15329) üzenetére


consono
nagyúr

Én csak okoskodom, az biztos :)

"In God we trust. All others must bring data"

(#15331) Döglött Róka válasza consono (#15330) üzenetére


Döglött Róka
veterán

Mindenki, én is. Csak van aki nem vallja be magának :)

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#15332) Mike válasza negyven2 (#15318) üzenetére


Mike
veterán

Korlátlan mobilnetem van

(#15333) Mike válasza _drk (#15321) üzenetére


Mike
veterán

Ne legyél pc-s, hogy semmilyen hardver nem elég jó.

Ehhez képest 2018-ban az rdr2 elég hűha kategória volt grafikailag
Igaz nem 8k meg 1200 fps, de ettől még a táj, a ló gyönyörű, az npc-k élnek.

[ Szerkesztve ]

(#15334) l.skywalker válasza Mike (#15333) üzenetére


l.skywalker
félisten

Szerintem lehet egészséges elvárása bárkinek a hardverekkel szemben, de nálam az a jó játék, ami tökmindegy min és hogy fut, akkor is élvezem :)

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.

(#15335) consono válasza l.skywalker (#15334) üzenetére


consono
nagyúr

Azt hiszem ez lenne a lényeg, de ezt felejtik el a játékosok, meg a szoftvergyárak is egyre gyakrabban.
MEg hát lehet egészséges elvárás a hardverrel szemben, de akkor legalább a konzolok árát vegye figyelembe...

"In God we trust. All others must bring data"

(#15336) Bad Pritt válasza consono (#15335) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Friss, ropogós példám: Series S-en Wo Long ezrezésben vagyok, közben ránéztem a Rise of the Roninra is PS5-ön. Hiába van legalább egy kategória különbség grafikában a Ronin javára* a platform különbségek és kor miatt, a Wo Long annyival jobb játék, hogy megy is vissza a Ronin kölcsön lemez a gazdájának, két év múlva PS Plusban jó lesz kategória nekem.

*és amúgy még így is elég csúnya, de legalább nem kap az ember szemrákot tőle, mint a Wo Longtól a kicsi Xboxon. :D

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#15337) Wesder válasza Bad Pritt (#15336) üzenetére


Wesder
félisten

Azèrt tegyük hozzá hogy a kicsi Xboxhoz 1080p monitor kell hogy nèzzen is ki valahogy, (tippre) mert nagy 4K TV-n biztos bűn ronda. Mondjuk nem tudom mièrt èn magyarázok, aki fèlvak. Úgyse látom.

[ Szerkesztve ]

I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.

(#15338) Döglött Róka válasza Wesder (#15337) üzenetére


Döglött Róka
veterán

Nekem egy 70 colos 4k tv-re van kötve a switch a nappaliban. Nem nagyon mozgatnak a pixelek ha egyszer jó a Zelda :D

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#15339) válasza Wesder (#15337) üzenetére



tag

Ami 1080p-n jól néz ki, az 4K-ra felskálázva is. PC-vel is is tapasztaltam, dockolt Switchet is láttam már. Ez nem ugyanaz, mint 640*480-at volt annak idején 1080p-re ráerőltetni. A képarány is ugyanaz, a 4K pedig többszöröse az 1080p-nek, és a mai tévék is ügyesek már.

(#15340) Bad Pritt válasza Wesder (#15337) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Ez inkább a játék felé kritika, Series X-en is ocsmány szegény, de az tény, hogy S-en drasztikus a felbontás csökkenése és a lod távolságból adódó változása.
Mondjuk a Team Ninja játékai szerintem mindig is subpar grafikával rendelkeztek a maguk idejében, de a gameplay elvitte a hátán az adott produkciót, kivéve Strangers of Paradise meg most a Ronin.

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#15341) consono válasza Bad Pritt (#15340) üzenetére


consono
nagyúr

Valahogy a Roninnak az előzetese sem volt bíztató, de lehet, hogy velem volt a baj :)

"In God we trust. All others must bring data"

(#15342) _drk válasza Döglött Róka (#15329) üzenetére


_drk
őstag

Nem vagyok fejlesztő én se. De ha nem csukott szemmel járkálsz akkor azért megtanulsz majd dolgokat.
Te beszéltél 4k-ról. Elmondom, hogy 8k és/vagy 120fps volt a cél. Ez alapból nevetséges volt tudta jól mindenki.
4K? Az is, de ha már előző vas elég szépen felskálázott, akkor ez miért nem? Pedig itt már a 4k se lenne annyira elrugaszkodott elvárás 2024ben. Textúrak is alig vannak jobban megcsinálva...
GTA6ról jött fel a téma, hogy ahhoz jó lenne még egy erősebb gép.
A konzol soha nem olcsó alternatíva volt! Kb egy közepes PC azzal az előnnyel hogy csak egy vasra kell opmitalizálni, amit eddig a generációig nagyon szépen ki is tudtak használni.
Azért olcsó, hogy egyáltalán megvegyék és majd a játékok és Store vissza hozza az árát.

Felvetésem volt, hogy mi a baj ezzel a generációval. Mert megy a panaszkodás és mosdatás viszont eredményeket nem látunk.

De egyébként ha továbbra is ilyen hangnemben akarsz kommunikálni ajánlom a kutyákat vagy valakit aki így elbeszélget veled mert én nem fogok.
Písz :R

(#15343) zozika84 válasza Bad Pritt (#15340) üzenetére


zozika84
őstag

A Ronin egy F*s. Lehet arra fogni, hogy az előző játékaik is rondák voltak, de itt minden annyira olcsó és fapados, hogy ha nem kaptam volna a játékot, hanem költök rá, tuti agyvérzést kapok.
Nekem volt sokszor kellemetlen, amit az a játék nyújt...

PSN:d3xter19841205 ; Xbox GT: D3xter1098405

(#15344) l.skywalker válasza zozika84 (#15343) üzenetére


l.skywalker
félisten

Semmi :D

[ Szerkesztve ]

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.

(#15345) zozika84 válasza l.skywalker (#15344) üzenetére


zozika84
őstag

Bocsi, kicsit kiakadtam rá :DDD

PSN:d3xter19841205 ; Xbox GT: D3xter1098405

(#15346) Döglött Róka válasza _drk (#15342) üzenetére


Döglött Róka
veterán

En csak felvetettem egy kerdest arrol, hogy mi az a nativ 4k. Erdemi valasz nem jott csak kirohanasok hogy mit igertek. Nekem nem igert senki 8k 120fps jatekot. Nem is lattam errol prezit, pedig azt hittem kovetem az esemenyeket.

Van meg valami ures lozungod?

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#15347) Mr X válasza consono (#15341) üzenetére


Mr X
veterán

Mondjuk biztos én vagyok igénytelen, de játék közben eddig egyszer sem zavart a gyengébb grafika.

(#15348) Bad Pritt válasza consono (#15341) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Én is kétkedve vártam a marketing alapján és bizonyos szempontból kudos a Sonynak, hogy nem árultak zsákbamacskát, a végeredmény pontosan olyan lett, mint a reklámanyagok alapján sejteni lehetett, manapság már ez is tiszteletet érdemel. :D
Team Ninja iránt tiszteletből elindítottam, megpróbáltam szeretni, nem sikerült, talán legközelebb. Hozzáteszem Wo Long se húzott be megjelenéskor, mostanra értem meg rá.

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#15349) Bad Pritt válasza Mr X (#15347) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Amúgy ezt megadom nekik én is, hogy képek és videók alapján sokkal rosszabbul néz ki a játék, mint élőben. Nem díjnyertes, de sokkal emészthetőbb a külcsín.

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#15350) T.Peter válasza _drk (#15342) üzenetére


T.Peter
őstag

Sosem volt cel se a 120 fps, se a 8k. De meg a 4k sem. A hdmi 2.1 tudja, azert van rairva. Plusz ha a fejleszto akarja, ki tudja sajtolni a procibol a 120 fps-t olyan jatekoknal amiknel egyaltalan lehetseges. Amellett meg nem kene elmenni, hogy grafikailag nagyobbat ugrottunk mint x360 - xone kozott. Ehhez persze kellett a feature set ami az UE5-ben es a Northlight-ban van. Ilyen ugras mellett meg ne varjunk mar felbontasnovelest is.
Remelhetoleg lesznek jatekok amik tobb figyelmet fognak szentelni a fizikanak is. Amugy pedig sok minden masban is lehetne ugrani.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.