Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• sifarr

senior tag

válasz 4Grider #1109 üzenetére

és onetwo és juve600
    Mielőtt nyílt színen megköveznétek :O ;) engeddessék meg pár szó.

A Netfone-hoz való jóindulatomról.
    2 számon van nálunk, nincs gondom velük.
    Valamint olvassátok el a topicot az elejétől a korábbi hsz-eimmel. Többen, mások írták többször, hogy a Netfone nem rendes, nincsenek benne a csomagok az ÁSzF-ben, ez nem jogszerű, támadható, stb. Én írtam mindig, hogy de. Teljesen jogszerű, hogy az egyedi szerződésben olyan díjak szerepelnek, amelyeket nem találni az ÁSzF-ben. Mindig védtem őket. Ellenőrizhető.

Nemrég felfedeztem náluk egy "csomagot", többet is. Értelmeztem a tájékoztatást. Nem hittem el, hogy komolyan gondolják. Írtam egy privit NFT2-nek. Megkérdeztem, hogy jól értem-e. Nem idézem szó szerint a válaszát, mert nem illik. De annyit elmondhatok, hogy elismerte, igen, jól értem. És hogy nem egészen ezt akarták. Változtatnak. Én segíteni akartam nekik.
    Ennek maholnap 2 hete. Ma is úgy van, mint volt.

Pár napja Bathorypeter kérdezett egy üzletkötői ajánlatról, ami nincs fenn a honlapon, hogy létezik-e. NFT2 válasza, igen. Valóban jogszerű, hogy lehessen akár üzletkötői csomag is.
    Viszont én kicsit felhúztam magam, hogy én jeleztem egy "hibát", amelynek léte akár jogszerűtlen ügyletet is eredményezhet, és erre nem történt semmi. Nem tudom, hogy NFT2 milyen szintű alkalmazott a cégnél. Hogy tett-e, tehetett-e a javításért többet.

A jószándékú privi eredménytelen volt. Az általatok megkifogásolt hsz-ben - mondjuk így - emeltem a tétet. Nevezhetitek nyomásgyakorlásnak. Nem írtam le semmi konkrétumot. De gondolkodom azon, hogy ha így marad, akkor pl. itt publikálom a részleteket. Nem örülne neki a cég.

4GRider!
    Nem akarok jogászkodni, csak az 1. pontodhoz szólnék. Nem a Netfone-ról, általában.
    1. Weboldal bemutatja a választékot (felhívás ajánlattételre)
    Te flottaüzemeltető vagy. Időnként megkeresed a szolgáltatókat, elmondod az igényeidet és ajánlatot kérsz. Ők adnak, azután te tehetsz ellenajánlatot, hogy pl. ez és ez legyen olcsóbb és megegyeztek. Te cég vagy, én viszont fogyasztó.
    Én nem kereshetem meg a szolgáltatót, hogy ezt szeretném ennyiért. A szolgáltató határozza meg a kínálatot, a feltételeket, a díjcsomagokat, mindent, azaz ő tesz ajánlatot nekem. Én csak elfogadhatom az ajánlatot. Alkudni legfeljebb a piaci kofánál tudok.
    Viszont fogyasztóként a távollévők között kötött szerződésre (pl. online) vonatkozó szabályok alapján engem fogyasztóként megillet a világos és közérthető (=félremagyarázhatatlan) tájékoztatás minden lényeges elemről, feltételről, stb. Mobilszolgáltatás esetén ez történik a honlap tájékoztatásán keresztül, valamint a honlapon elérhető ÁSzF-ben és mellékleteiben.
    A fogyasztó az online megrendelés elindításával azt jelzi, hogy elfogadja a cég ajánlatát, feltételeit, és szerződéskötést indít el. Ennek során megjelenhet plusz feltétel, pl. kaució fizetése készülékvásárlás esetén vagy anélkül is. De erről a fogyasztót még a záró klikk előtt tájékoztatni kell, hogy eldönthesse, elfogadja-e. Ha lezárja a megrendelés folyamatát a fogyasztó, akkor részéről a szerződés "alá van írva". Minden ráháruló kötelezettséget vállalt. Ne menjünk bele, hogy már ekkor létrejött-e a szerződés a felek között. Az biztos, hogy a cég nem küldhet eltérő tartalmú szerződést, mint amiről a fogyasztó előzetes tájékoztatást kapott és elfogadott. Szolgáltatás esetében nem szerepelhet benne mondjuk más díjrendszer. Ez nem lenne jogszerű.

Esetemben erről szól az egész. Hiszitek, nem hiszitek, ilyen helyzettől kialakulásától akartam megóvni a Netfone-t. Akkor is, ha tudom, hogy rajtam kívül ezt senki sem vette és venné észre. Már írta volna, ha lenne ilyen valaki. :K

Egyébként a csomag nagyon jó - ahogy igazoltan jól értelmezem. :K
    De én nem kötöttem ilyet. El se kezdtem. Nem használnám ki. Elvagyok egy Dimonoval havi 3 ezer alatt. Korlátlannál se nőne fogyasztásom 10-15 %-nál többet, vagy annyit se. Csak annyi előnye lenne, hogy nem kellene a feltöltésre figyelni, az adategyeztetéssel bajlódni. Ez a kényelem havi 2 ezret akár meg is érhet. De nekem nem ez a fontos.

Új hozzászólás Aktív témák