- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Segítség a nyelvtanuláshoz kezdőknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
sherlock82
senior tag
válasz
dellfanboy #164 üzenetére
Nekem semmi, de nagyon szeretek olvasni.
Duolingót angol tanulásra használom is.
Talán kellemes nosztalgia miatt is keresem ezt a könyvet. -
dellfanboy
őstag
válasz
sherlock82 #163 üzenetére
konyv? 2023ban?mi a baj a duolingo v a hozza hasonlo appokkal?
-
sherlock82
senior tag
1992 - 1997 -ig tanultam németül. Ez általános iskolában történt.
Nyelvtanhoz nem sok közöm volt, de szavakat jól tudtam.
Főleg a Sat1, Pro7, Rtl német nyelvű csatornákról.
Das Deutschmobil c könyvből tanultam, azaz tanítottak inkább.
Van valakinek elfekvőben ebben a könyvből? -
-
sopruk
senior tag
Hírlevélben kaptam:
Nyelvtanulást segítő online kurzusok 50% kedvezménnyel, január 18 éjfélig...
Megtalálható az alábbi oldal tetején:
https://otevotnyelv.com/ -
gabor128
aktív tag
Üdv!
Két kérdésem lenne.
-Nincs valami olyan kezdő német nyelvkönyv, mint a Headway? valami kis szituáció, párbeszéd, némi új szó és rengeteg feladat?
-A Pons könyvről van valakinek tapasztalata? Mennyire jól használható? -
mufi
senior tag
Sziasztok, valami használható audiobook-ot ismer valaki, amivel elkezdhetek németül tanulni? Rengeteget utazom, ezért akár több órán keresztül is hallgathatnám ezeket zene/rádió helyet..
Köszi előre is. -
Welttour Deutsch 3 szószedetét keresem Quizlet vagy excel táblázat formájában. Sajnos csak pdf-ben tölthető le a kiadó honlapjáról [link] es Adobe Acrobat se tudott belőle használható excel táblát csinálni(vagy én nem értettem a beállításhoz) úgy hogy egyik oszlopban német szavak legyenek mellette meg a magyar.
-
Jojo sorozathoz tartozó feladatokat lehet valahogy mobilon csinálni? Letöltöttem a DW androidos appot de nem látok benne ilyen lehetőséget.
-
Quizlet-ben jó szettek vonzatos igékhez? Esetleg általános jó szó tanuló szettek?
-
das Mindesthaltbarkeitsdatum ez de egy csodálatos szó.
-
Egy kis beszámoló így 2-3 hónap tanulás után, hogy hogyan néz ki egy tanulós nap.
1. Lazán németül könyvben elolvasom a szöveget, a szószedet szavait kigyűjtöm egy excel táblába fejezetekre bontva. Beimportálom egy sima androidos szókártya app-ba, hogy a memorizálás folyamata kényelmesebb legyen, a korábbi fejezetek szavait is átveszem néha. Aztán nekiállok a feladatoknak, mivel nincs csoport, partner így a beszélgetős feladatok sajnos kimaradnak, írásbelit megcsinálom, amit csak lehet azt füzetbe írva, fejezet végeztével ellenőrzés megoldókulccsal.
2. Maklári féle nyelvtanköny, kicsit nehezebbnek érzem, több a feladat de megy.
3. Memrise, valaki megcsinálta magyar szekcióban az Erwin Tschirner féle szógyűjteményt. Tehát nem kell a könyvet szorongatva tanulnom a 4000 leggyakoribb szót, de természetesen érdemes a könyvet megvenni, a munkafüzetet főleg.
4. Rendhagyó igék magolása, ez megy nehezebben, Memrise-ban erre is van egy tananyag, 100 leggyakoribb rendhagyó ige névvel de elég nehezen ment és csak felhúztam magam rajta.
5. Kikapcsolódásnak(tényleg az, nem izzaszt meg) a végére Duolingo, Drops és Rosetta Stone. Duolingoban sajnos nincs magyar-német, én az angol anyanyelvet beállítva tanulom a németet.A Lazán németül könyv végéhez közeledek, már megvettem a 2. kötetet de ezen már az szerepel, hogy középhaladóknak, ezt már tanárral szeretném elkezdeni. Nem mindent sikerül minden nap, van, hogy 2 részre bontom, egyik nap egyiket, másik nap másik felét csinálom meg ennek a tervnek. Az appok jól kiegészítik a tankönyvet illetve tényleg egy Drops vagy Rosetta Stone már szinte nem is tanulás hanem játék.
-
Tanulgat itt még valaki rajtam kívül? Jó lenne szervezni valami tanulócsoportot.
-
die Limonade jelenthet szénsavas üdítőt?
-
Alarm für Cobra 11 - Die Autobahnpolizei című sorozatot be lehet szerezni valahonnan német nyelven német felirattal? Fizetnék is érte de sehogy nem találom.
-
válasz
#20749568 #137 üzenetére
Újra én.
Rendhagyó igéket be kell biflázni? Mert eléggé úgy tűnik. Scheibl György - Német nyelvtan 222 pontban könyvében van egy függelék 140 leggyakoribb rendhagyó igékkel. Azt bebiflázni elég? Mondjuk nekem bőven elég....
Másik kérdés. Erről vélemény? Link Maga a jobbagyféltekés tanulás humbugnak tűnik viszont néztem a videóit youtube-on és azok meg nem rosszak. Egyetlen véleményt találtam ami nem a honlapján vagy facebook oldalán van: Link
Csak ennyi pénzt sajnálok egy 1800 szavas szókártyáért viszont ha tényleg jobban megmaradnak a szavak akkor az nem rossz.
-
válasz
#20749568 #135 üzenetére
Hát ezt jól lenne tudni, találtam olyan nyelviskolát aminél van magánóra de gondolom ott még drágább mintha közvetlen a tanárnak fizetnék, mondjuk azt írják be lehet ülni megnézni a csoportos oktatást.
Igazából haladok magamtól is, nincs ilyen gond, hogy nem értek valamit csak gondoltam tanárral fel lehetne gyorsítani.
Volt egy kollégám akinek meg a magántanárral volt nagyon rossz tapasztalata és ott is hagyta és maga készült fel a középfokú nyelvvizsgára, meg is lett neki. Szóval félek attól is, hogy most kiválasztok egy nevet aki magánórát hirdet neten aztán kiderül, hogy rohadtul nem tetszik az oktatása, stílusa stb.
Kemény dió ez a nyelvtanulás, mondjuk sajnos sürgetve is vagyok egy kicsit(munkahely miatt), bánom, hogy nem kezdtem el korábban.
-
válasz
#20749568 #133 üzenetére
Én voltam egyszer csoportoson, lehet pont németből úgy 10 évvel ezelőtt. Nem tartottam hasznosnak mert voltunk 8-an 8 különböző szinten. Nyilván nem érte meg nekik kettéosztani a csoportot a tanár pedig pályakezdőnek tűnt.
Magántanárra gondoltam. Azért csak jobb ha egy profi csak veled foglalkozik 1 órán keresztül, nem? Nyilván drágább is mint a csoportos de azért kíváncsi lennék hányan jutnak el egy csoportos tanfolyammal kezdőről egy erős középszintre?
Egyébként az utóbbi másfél hónapban ahogy haladtam a Maklári könyvekkel többet tanultam mint középiskolában 1 tanév alatt. Borzasztó, hogy mennyire gyenge volt akkoriban a nyelvoktatás(nem tudom ma mi a helyzet suliban) persze az sem segített, hogy a 4 év alatt volt 3 tanárunk ebből 1 pályakezdő.
-
Tudtok ajánlani jó német tanárt? Vagy igazából hol van az a pont amikor már érdemes elmenni tanárhoz?
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Szeretnék megkérni valakit, hogy fordítson le nekem egy 8 soros levelet, amelyet osztrák rokonunk küldött a családomnak.
Priviben küldeném az üzenetet annak, aki volna kedves segíteni nekem.
Köszönöm!
-
Helló,
Középiskolában tanultam 4 évig németet, azóta viszont nem használtam, szeretném újra felhozni egy társalgási szintre. Mehet ez önállóan? Maklári Tamás könyveit és a Rosetta Stone programot használom.
-
sulu1701
aktív tag
Sziasztok,
Szeretném frissíteni és bővíteni a német nyelvtudásomat/szókincsemet. Keresek olyan hanganyagot amit a kocsiban vezetés közben tudok hallgatni és memorizálni.
Tudtok erre a célra megfelelő anyagot ajánlani?
Köszönöm!
-
moma
őstag
Német alapfokhoz nincsenek véletlen valakinek tananyagai elektronikus formátumban?
De bármilyen tanács segítene, hogy milyen online dolgokat érdemes használni.
-
Chrys_
addikt
Valaki mondja már meg, mire való a konjunktív alak. Pl: aktív: "Er schreibe den Brief." passzív: "Der Brief werde geschrieben". Ezt csak cikkekben, hírekben látom.
-
Gyick
őstag
Nekem ez a módszer jött be a legjobban, mond vmit magyarul a hanganyagban utána van egy kb 5-10 mp-s szünet amíg kitalálod magadban hogy hogy mondanád németül utána meg mondja a helyes megoldást és összehasonlítod.Meg ugyanez van papíron is...Angolul is meg németül ez alapján tanultam.Mondjuk én Ausztriában élek így elég könnyű nekem németül tanulni.Annál jobb módszer nincs
-
benyo513
tag
Sziasztok!
Meló/egyetem mellett szeretnék németet tanulni, amennyi az időmbe belefér. A 'Lazán németül' könyvsorozat és a német alapszókincses oldal mellett mit tudnátok még ajánlani?
-
nope00
tag
Sziasztok láttam, hogy többen a lazán németül sorozatot ajánja otthoni tanuláshoz. Esetleg van valakinek tanterve is vagy csak kövessem a leckéket?
-
Plafoon
tag
Tudtok olyan listát ami a Hochdeutsch és az osztrák deutsch különbséget mutatja? Angol-USA angol listákat már sok ilyet láttam de németből hiába kerestem, google nem a barátom.
-
w.miki
veterán
Az androidos nyelvtanító programokról mi a véleményetek?
Duolingo, Babbel, AnkiDroid.
Én is 0-ról tanulnék nyelvet, külföldi munkához. -
Di Natale
senior tag
Sziasztok!
Elhatároztam, hogy kb. 0 tudással elszeretnék jutni legalább az alapfokig, onnantól már bármerre tudok haladni.
Elkészítettem egy tantervet:
A Gaál Ottó féle Kreatív nyelvtanulás tanmenetét fogom alapul venni, de nem abból fogok tanulni. Ugyanis túl száraz, unalmas a módszer, de iránymutatásra jó. A Kreatív könyv minden fejezetének nyelvtani részét a PONS Német nyelvtan röviden c. könyvből fogom tanulni, mert az sokkal érthetőbben elmagyarázza. Illetve hangos olvasásra jó lesz még a Kreatív.
Szókincsre én a USBORNE: Kezdő németet fogom használni.
Ha eljutottam az alapokig, akkor majd elkezdek szituációkat is megoldani.
Kezdetnek napi egy órát szánok németezésre és a hétvégén összefoglalom a héten tanultakat.
A kérdésem, hogy egyedül ti milyen módszert használtok?
-
andrasferenc
tag
Valahonnan le lehetne tölteni a PONS Igék könnyedén és a PONS Nyelvtan könnyedén táblázatokat?
-
törölt tag
Üdv!
mi a különbség wechsel és tauschen között ?
-
kippedli
tag
Helló. Kellene nekem a themen aktuell 1 munkafüzet. valakinek megvan?
-
ToMmY_hun
senior tag
Sziasztok!
Tudom, hogy minden második kérdés ez, de én is könyv ajánlást szeretnék kérni. Az alábbi tulajdonságokat várnám el a könyvtől:
- Nyelvtan szabályokra ültetve, példákkal
- Teljes szövegek, amelyekben példák vannak az adott nyelvtani szabályra
- Gyakorlatok megoldókulccsal
- Hanganyag hallott szöveg utáni szövegértéshezAngolul ezeket teljesítette az Opportunities könyvsorozat, viszont német nyelvből nem találtam hasonlót. Valaki esetleg ismer ilyen sorozatot?
Előre is köszönöm!
UI: Szerintem hasznos lenne összegyűjteni az ajánlott könyvek listáját az első hozzászólásban, mert a kereső nem valami ügyes. A "könyv" kulcsszóra alig listázott pár találatot.
-
seederking
őstag
Sziasztok.
Örülök,hogy rátaláltam a topikra. Pár hónapja kezdtem frissíteni a nèmetet.
Egy tanárhoz járok csoportban 3fő kezdő/haladó.
Arra gondoltam,hogy ha valaki partner benne akkor össze lehetne hozni egy nèmetezős,sörözős kurzustHeti 1-2 alkalommal,igy legalább ösztönöznènk egymást. Mit szóltok hozzá? Budapesten találkoznánk,megbeszèlt helyen pl Margit sziget ilyesmi. Jah ès egyèbkènt ha valaki jó tanárt keres,az enyèmet bátran ajánlom. Hihetetlenül jól tanít,rendes jó fej srác ès a legdurvább,hogy egy óra (45perc) így hogy csoportban vagyunk hárman kemèny 5-700Ft. Ahol règebben voltam 1500Ftnál olcsóbban sehol nem találtam. Ezt csak leírtam,nem származik semmi hasznom belőle! Viszont a nèmetezős meetingeket szivesen csinálnám ha van valakinek kedve hozzá.
-
Víz Elek
senior tag
Sziasztok!
Abban szeretném segítségeteket kérni, hogy szükségem lenne az alábbi német cd hanganyagra, esetleg ha valakinek megvan, s megosztaná velem, annak nagyon örülnék.
Erről a CD-ről lenne szó.
-
cekkk
veterán
Sziasztok!
Olyan könyvet keresnék amibe nyelvtani feladatok vannak főleg. Tudtok ajánlani egyet ami az alapoktól egészen végig vezet mondjuk egy középfokig akár több kötetes is lehet.
Köszönöm!
-
Nordik
őstag
Tudtok ajánlani egy jó szótárt kezdőnek? Amire érdemes beruházni, könnyen tanulhatok belőle szavakat és ár/érték arányban jó.
-
Soriano
tag
Sziasztok!
Ismeritek esetleg a PONS német nyelvtan röviden és érthetően című könyvet? Van vele valakinek tapasztalata? Olyan könyvet keresek, amiben a nyelvtan van összefoglalva és érthetően leírva, mert egyedül tanulnék és ehhez a legtöbb könyv nem túl jó, mert főleg iskolai oktatáshoz készültek. Ez a könyv nekem valónak tűnik, de nem szeretnék melléfogni, ezért jó lenne olvasni róla egy véleményt. Előre is köszönöm a segítséget!
-
Ivan15
senior tag
itt tudsz rendelni es pdf-ben letöltheded. A jobb felsö sarkban csücsül a pdf (eBook.pdf). Nezz körül az oldalon es valaszd ki azt, ami jobban tetszik. buecher.de
A google books-on is bele lehet lapozni vasarlas elött: ( http://books.google.de/ )
-
Hasek
Közösségépítő
Sziasztok!
Németet szeretnék tanulni, ehhez lenne szükségem egy jó nyelvkönyvre. Igazából a legtutibb az lenne, ha alapjaiba véve angol lenne a tankönyv. Mármint az a része, ami nem német - fordítások, magyarázatok, stb... Ja és ugye alapszintű kellene, az elejétől. Nem baj, ha száraz. Jobban is szeretem, ha példamondatokkal van tele egy nyelvkönyv, mint sem rajzokkal, meg ilyen dolgokkal.
Angol tankönyv ami bejött, az a Németh Anikó féle Angol Nyelvtan - sorozat. Ezek full száraz könyvek, tele példamondatokkal. Nyilván csak annak írom példának, aki ismeri. Hasonlót keresek, csak a fenti kritériumokkal.
Ha valaki tud ilyet, illetve hogy hol kapható, kérem ossza meg velem az infót. Esetleg online tananyagok is jöhetnek, de a könyveket jobban szeretem.
Előre is köszi!
-
SQX_Barto
addikt
Villám-német oktató anyag, könyv is mp3 is van hozzá, fizetős de máshol is megtalálható
Tudom régi komment volt, de ha már erre jártam válaszolok
Nekem is aktuális most a téma, mert nyáron szeretnék csomagolni és irány Deutschland...
10 évig tanultam anno németet, de aztán 4 évet éltem Angliában és után a marha nehéz átállnom a németre...De valamit valamiért...
Tudom már volt, de én is belinkelem, hasznos oldalnak tűnik. -
ladybug
őstag
Internetes oldalt tudok, ha megfelel: Német alapszókincs
Itt minden van (nyelvtan, példamondatok, szóanyag) és hanganyag is. -
FET-MEN
veterán
hello. valaki nem tud német szótanító mp3 hanganyagot?
-
attrax
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #77 üzenetére
jó sok szorgalommal
-
Mr.Csizmás
titán
morgen
upp a topicnak. hogy tudnám felfrissíteni a német nyelvtudásomat? (irl csak magyarul beszélek évente pár nap kivételével)
menni dolgozni Hannover és környéke....
-
attrax
aktív tag
Na csak hatott,mert válaszoltak:-)
Sehr geehrter Herr Mann,
gern werden wir Ihrem Wunsch nachkommen und die Kabellänge dementsprechend anpassen.
stb . -
attrax
aktív tag
Danke sehr Herr Ivan 15
de nem mi vagyunk a Schenk.Az a cég vesz a címzett cégtől monitort amikor új gépet épít.Mi a 3. versenyzők vagyunk aki használja a Schenk gépeket.Én a régebbi gépekben cserélgetema monitorokat amit a címzett(Reikotech) cégtől rendelek.Tehát szerintem nekem kell felvennem velük a kapcsolatot ,hogy tudassam velük mi a gondom.
-
3.Aragorn
addikt
Up! a topicnak, h visszataláljak.
-
Ivan15
senior tag
Vegül a sok ismetlödö szemelyes nevmas föleg "ich" kiszürhetö:
Sehr geehrter Hersteller,
bei unserer Firma, der Schenk Wuchtmaschine benutzen wir Ihre Anzeigemodule seit Jahren und bauen auch LCD Monitoren ein. Jährlich werden 8-10 Module beim Austausch der alten CRT-Module bestellt, immerhin gab es viel Problem mit dem Einbau. Die 25cm kurzen 9 pin VGA-Kabel sind nur schwierig verlängerbar, ein extra Arbeitsschritt verzögert und erschwert den Austausch. Ist es bei Ihnen möglich 40cm lange VGA-Kabel zu bestellen?
Danke für Ihre Antwort,
MFG
XY -
Ivan15
senior tag
4 ora hetente? Akkor nagyon celiranyosan kell speci feladatokkal a vizsgara gyurni, hogy az meglegyen.
attrax : sztem a ragozasi hibakat kiveve egesz jo volt a level, a vegen volt egy kis kavar, annyira hatarozottan "egy külsös" nem szabhatja at
a termelesi folyamatot! Geryson mindig megelöz, ezt mar megszoktam
-
nike_
addikt
sziasztok!
januártól kezdek külön tanárhoz járni, szerintetek így mennyi idő alatt elérhető a középszint? a mostani szintem kb. alapfokúhoz lenne elég (talán).
-
Ivan15
senior tag
Sehr geehrter Hersteller,
bei unserer Firma benutzen wir Ihr Anzeigemodul von Schenk Wuchtmaschine seit Jahren und bauen auch Ihre LCD Monitoren ein. Ich bestelle davon 8-10 Stk. jährlich wegen des Austausch der alten CRT-Module. Ich habe aber zurzeit viel Problem mit diesem neuen Modul, nämlich beim Einbau die 25cm kurzen 9 pin VGA-Kabel. Es ist unbequem diese Kabel immer zu verlängern, deshalb dauert der Austausch so länger.
Es wäre besser diese Module schneller auszutauschen, dazu benötigten wir etwa eine Länge von 40cm. Ich wünschte gerne diese zu bestellen.
Danke für Ihre Zusammenarbeit.
XY -
attrax
aktív tag
Üdv gyenge német tudásommal szeretnék írni egy német cégnek.
Bitte korrigieren mich,danke!Sehr geehrte Hersteller,
Bei unsere Firma benutzen wir Ihre Anzeigemodul in Schenk Wuchtmaschine seit Jahren und bauen wir auch ihre LCD monitoren ein.Ich bestelle 8-10 stk. Anzeigemodul pro Jahr wegen dem austauschen der alte CRT Module.
Ich habe zurzeit aber viel Problem mit diese neuen Modul bei Einbauen. Probleme ist der kurzes 9 pin VGA Kabel.(25cm) Es ist sehr unbequem diese kabel immer zu verlängeren.Deshalb dauert der Austausch so lang.
Es wäre gut diese Modul schneller auszutauschen. Meine privat Bitte ist das Länger VGA kabel zu produzieren.Wir benötigen etwa 40cm Kabel dem VGA karte zu einstecken.
Danke für Zusammenarbeit.
XY -
fpeter07
veterán
Régebben az egyik könyvemben olvastam egy olyan múltidőről, amit már nem használ a német nyelv. Átnéztem mindegyiket, de nem találtam semmi nyomot sem bennük, sem az interneten. Megtudná valaki ezt nekem mondani? Teljesen elfáradtam már a keresésében... Nem a Perfekt/Plusquamperfekt/Präteritum-ra gondolok.
(#58) 14adam: PONS könyvet tudok ajánlani. Az alapokat meg tudja belőle tanulni az ember, de nincsenek benne feladatok. Magában sokra nem megy vele az ember. A nyelvtant viszont becsületesen leírja!
-
14adam
addikt
üdv Mindenki
szeretnék németet tanulni. De mivel semmi alapom nincs ezért teljesen nulláról indulnék. Milyen programot/oldalt/könyvet ajánlanátok?
Nyáron tudnék kimenni melózni Ausztriába aztán jó lenne addigra némi alap -
Ivan15
senior tag
Többek altal ajanlott modszer szotanlulashoz
a szavakat nevelövel es ha lehet kepekkel tanuld = kepzeld el a targyat, tevekenyseget es mondd ki a szot nemetül. Vagy mutass ra egy kepre az interneten es nevezd meg a targyakat rajta. A kepet mentsd el, ha ismetelsz, elöveszed a kepeket es felsorolod a targyakat, tevekenysegeket amiket rajta latsz
A magyar parjat nem kell parban melle tanulni, mert az elkepzelt targyakat, tevekenysegeket magyarul mar meg tudod nevezni.A magyar szo - nemet szo parban tanulas nem segit sokat, egy kinlodas az agynak is: lat egy kepet, megnevezi magyarul amit lat es vagy beugrik a nemet szopar ra, vagy nem.
A targyakat, tevekenysegeket egyeni korabbi elmennyel összekapcsolva jobban rögzülnek: pl
ha elkepzeled a gereblyet es tudod, hogy pl a telken regebben a kezedben is volt egy es hogy gereblyeztel is akkor könnyebben beugrik a die Harke szo az eszközre -
Nordik
őstag
Szeretnék elkezdeni németül tanulni, később talán hasznát venném munkában, közel van a határ.
A bajom az, hogy valamikor általános iskola első, második osztályába tanultam utoljára, most 22 éves vagyok. Valahogy nagyon idegennek érzem a német nyelvet, bár ez csak lehet azért van mert szinte sose foglalkoztam vele. Az angollal úgyérzem nem lenne gondom ha melléülnék keményen, de azt nemhinném, hogy tudnám kamatoztatni.
Mit gondoltok van remény, hogy annyira megtanuljak németül, hogy eltudjak indulni esetleg később kifelé dolgozni? Mit ajánlatok, nyelvsuliba érdemes tanulni? Vagy először vegyek elő egy hatalmas szótárt és tanuljam a szavakat éjjel-nappal?
-
mibog
tag
németül meghallgatható cikkek írott formával együtt
a lejátszás alatti linkek közt van a szöveg írott formája is, ha egyszerre hallgatod-olvasod, az 5. lejátszás után érteni fogod ha van egy pici alapod
nagy élmény mikor midig kicsit többet értesz meg -
attrax
aktív tag
Es ist gut wenn es ein gut deutscher hier gibt. Danke euch wenn in Zukunft hilflig zu sein.(asszem)
-
mibog
tag
remélem nem vétettetek sok hibát mert ha az ragad meg bennem azért ti lesztek a felelősek
van még egy tippem:
ha német filmet néztek, kezdetben érdemes a lejátszás sebességét csökkenteni, pl. 80%-on már egészen érthető még a gyakorlatlan füleknek is viszont még nem zavaró a torzulás.
én az ingyenes VLC médialejátszót használom, +,- gombokkal illetve finomhangolásnál jobb kattintás-"lejátszás- kicsivel lassabban" paranccsal lassítom a lejátszást.
a VLC előnye az is hogy a feliratot nagyon egyszerűen be lehet tölteni bárhol legyen is a gépen, mert minden filmhez megadhatod a szöveg elérési útvonalát.
a pár hsz-al régebben megadott oldalakról töltögettem filmeket, ha ti is ezt teszitek akkor arra vigyázzatok hogy amikor .exe fájlt akar menteni az vírus is lehet, oda kell figyelni milyen fájlt mentünk le. -
Ivan15
senior tag
az "ich" "ich habe" es tarsait eleg egy mondatban 1 -szer leirni, nem kell minden tagmondatban, mondaton belül urja es ujra, ha nem valtozik a nezöpont, az alany
-persze ez csk az en velemenyem(ha a tanar ragaszkodik hozza az mas)
-
Ivan15
senior tag
miert lenne beeges?
Az a beeges, ha vki nem gyakorol. Igy javitottam amit irt -aztan ha nem egeszen jo, kit erdekel?
Ein guter P.lehrer ist am besten zum Lernen.
Sonst bin ich auch ein Neuer, ein Anfanger. Deutsch habe ich vor 6 Jahren gelernt und seit 4 Jahren nicht mehr benutzt.
....
Alle können kostenlos registrieren, und ... (kicsit darwini ha kihangsulyozza az embereket..)
Darin wirst du Wörter und Texte finden.......
weil es einbrennt, wenn unsere Tipps falsch sind (da bin ich anderer Meinung s. oben. )
.....
Fogalmazzatok egyszerübben, nem kell minden fönev ele feltetlenül nevelö!
-
attrax
aktív tag
Én nem foglak kijavítani,mert az beégés ha rosszak a tippjeim.Van viszont 2 Német tanárom és ha gyanus valami megkérdezhetem tőle.
Ich werde dir nicht korrigieren weil es einbrennen wenn unsere Tippen falsch sind. Ich habe aber 2 Deutschlehrer/in und wenn es etwas verdächtig dann kann ich Sie fragen.
Machst gut. -
attrax
aktív tag
Gestern habe ich wieder ein neuen Deutschunterricht angefangen.Er passt mir gut weil ich wenig deutschkentnisse haben.Toll.
-
Ivan15
senior tag
-
Ivan15
senior tag
majd ha lesz tv-d, csak egy tipp: a ZDF-en minden este van 21.30-kor Heute Journal amihez mindig van feliratozas a teletexten. Ha majd hasznalod a feliratozast vhol egyszer ne lepödj meg, hogy a felirat Präteritum-ban fut es a beszed Perfektben ha mult idö van -mint egy hiradoban mindig es sokszor filmekben is A ZDF honlapjat is nezd meg, ott vannak hiradok es sok müsor elerhetö a netröl is
-
Ivan15
senior tag
amindenit hogy leforditotta
a filmekhez: kölcsönözhetsz meg DVD-filmeket - kölcsönzökböl, olyanokat, amikhez nemet feliratozas is van (neadj isten szinkron is). Ez lenyegesen egyszerübbnek tünik, mint töltögetni -altalaban azokat lehet a neten is letölteni amiket kölcsönözni is...
A tv-filmek egy reszhez van felirat minden nagyobb csatornanal a teletext-en valtozo melyik oldalon pl a ZDF-nel 777. oldalon ha jol emlekszem....
-
mibog
tag
találtam néhány német filmekkel teli oldalt de még nem tudom mennyire hasznosak:
www.movshare.net
http://mov-world.net
http://www.burning-series.to
-
mibog
tag
1 ötletnek leírom, így olvasok németül:
egy német hírpoltál címét kimásolom pl: http://www.tagesschau.de/megnyitom a http://translate.google.hu/# fordítót, bemásolom a linket.
németről magyarra fordítást állítok be és a "lefordított" linkre kattintva ezt kapom:
http://translate.google.hu/translate?js=n&prev=_t&hl=hu&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&sl=de&tl=hu&u=http%3A%2F%2Fwww.tagesschau.de%2F&act=urlaz aktuális "magyarított" mondatok fölé vive az egeret a német eredetit tanulmányozhatom, és így ismerkedni a szavakkal sokkal érdekesebb mint mindig csak szótáblákat magolni... bár az is kell..
ha másnak is van hatékony(abb) technikája, szívesen venném. -
mibog
tag
sziasztok!
tudtok esetleg német letöltő oldalakat ahol német szinkronú ingyenes filmek vannak és német felirat is beszerezhető/mellékelt? -
V8TommY
tag
Du hast recht. Ein guter privatlehrer ist am besten war zu lernen.
Sonnst, bin ich auch ein "Neu"-Anfanger. Ich habe die deutsche sprache für 6 jahre gelernt, und danach habe ich dir sprache für 4 jahre eigentlich nicht benutzen. Jetzt möchte ich die sprache erfrischen, aber es ist nicht so leicht.
Ich empfele euch die www.German-Flashcards.com. Alle Menschen können kostenlos registrieren, und werden jegen tag eine e-mail bekommen. Darin wirst du ein paar wörter (mit Beispielsatz) und eine texte finden.
Schuldigung für die Grammatische Fehler. Bitte korrigiert mich wenn ich falsch war.
Tschüss
-
koshmar
addikt
Szerintem meg menj ki Németországba 2 évre, és tökéletesen fogsz tudni.
-
Ivan15
senior tag
-
Brian_RL
aktív tag
Sziasztok!
Dejó hogy van ilyen topic is. Most szeretnék elekzdeni németül tanulni a 0-ról. Angolul középszinten tudok. Milyen könyvet-szótárat-módszert ajánlotok? Kinek mi segített elindulni?
-
koshmar
addikt
Köszi! Én csak tanultam németem, mostanában csak Rammstein-hallgatás van, de az időnként jobb, mint egy rossz némettanár.
Gondolom ezt a topik záratást úgy érted, hogy szóltál a moderátoroknak, hogy van egy felesleges topik.
Simán elmehetnél moderátornak, ha ilyen tehetséggel szűröd ki az értelmetlen topikokat. -
pro70
senior tag
Ááá, szép is lenne......kocsikért jártam csak...aztán meg nyaranta egy-két hetet miután "összejöttem" egy mostmár svájci, de akkor még román csajszival......Szeretem, voltam most nyáron is 3 napot, de az árak keservesek...
2,80-at fizettem egy presszóért, az frankban 4,30 kb, forintban meg több mint 800FT...
..........De ha sok pénzem lenne, ott vernék sátrat Én is!
(#18) Wictor: Ott ilyen nincs a nyelvvel szerintem, tökmindegy észak vagy dél, németül beszélnek!
-
-
pro70
senior tag
Amúgy németül nem beszélnek svájcban.........keverik azzal az országgal amelyikhez közel vannak, mivel kicsi ország és körbeveszik franciák olaszok.......pl. bázelban full francia német mocsok keverék, alig lehet érteni.......de ugyanígy van az olasz határ közelében! Svájci/német nyelv amúgy is "érthetetlen"....Kérdeztem mennyibe kerül a kocsi......azt mondja.......túzik franken...
........Köszönök neki.....azt mondja.....kruccci...meg hoy meg ilyenek...
Mára már értem persze, de 93-ban csak néztem...
-
pro70
senior tag
Ezt még muszáj....
Svájcba mentünk kocsiért.....egyik srác belaludt, de még bécs előtt..............felébredt innsbruck környékén........kinéz az ablakon és megszólal.......Úristen de hosszú város ez az ausfahrt...
Külső ausztriába elfáradt a sofőr..............mondtam ne álljunk meg átveszem...7 személyes nissan patrol trélerrel de nem is ez a lényeg.......alagútban előztem és soroltam vissza a külsőbe de akkor már a dupla záróvonalon.....rendőr kiszed és mondja hogy 2000 siling...
...Összeszartam magam, felkeltettem mindenkit hogy itt a vég..........haverom meg felugrik......."hallod b@zmeg, fizesd már ki azt a 10 márkát aszt húzzunk a pba"...
-
koshmar
addikt
Sosem értettem a francia: Annyira túlspilálozott, ilyen ' Ávec amój, szivupléj, meg Uiii...."
Persze ez csak az én egyéni véleményem.Ha valami német zenét hallgatsz, az sokat segít!
Én évek óta Rammstein-t hallgatok, és már nem egy nyelvtani trükköt ellestem a zenéikből.
Rammstein, Megaherz, Eisbrechers, Oomph! stb. -
Neoteric
addikt
Nekem se jönne rosszul pár hónap kinn némethonban.
Középfokúzni megyek most márciusban, úgy hogy szeptemberben kezdtem el megint a nulláról intenzíven, mert hasonlóan Wictor-hoz, engem is inkább tanítottak mintsem tanultam.
Még franciával is kezdenem kéne valamit, mert középsuliba tanultam azt is.. de már szinte semmire sem emlékszem. -
koshmar
addikt
Ha woland_y2k kollega azt mondja, hogy nem lesz bezárva, akkor nem lesz.
Elég sok bezárt topik utolsó hozzászólása az övé volt, mégpedig: "Itt kérdezz légy szíves." -
törölt tag
Hát, nem egy világnyelv mondjuk...
Azt érzem 13 év után, hogy teljesen a nulláról kell indítanom, ha nyelvvizsgázni szeretnék, vagy bármi hasonló, elvetemült ötletem támadna. Márpedig támadna. Annyiban lehetnének az ismerősök a segítségemre, hogy Németben élnek jó pár éve, lehetne kivonulni kicsit nyáron és ott rá lennék kényszerítve, hogy legalább az alapokat perfektül tudjam.
Van valakinek (aki itt tevékenykedik a fórumon) tapasztalata azzal kapcsolatban, hogy hasonló esetben (gyakorlatilag alig valami nyelvtudással elvonul az emberfia más országba élni, majd dolgozni) mennyi idő alatt lehet segítséggel elsajátítani az adott ország nyelvét? Jelen esetben a németet, ugye.
Kicsit túlbonyolítottam a kérdést.
-
törölt tag
Gúten ábend álle frojnd! Utálom a németet, 13 éve tanulom, mái napig nem áll rá az agyam, de úgy érzem, ha eme topic nem lesz bezárva, gyakran fogok mostanság erre járni.
-
pro70
senior tag
Álleszsájze drága tázsvírem és egyben ikklíbedikk tégedet...
...Viccet fékre, tegnap kaptam egy "állásajánlat"ot....telefonálnom kell még párat, de elvileg Én kellek oda.............müntyhen és csomagküldő szolgálat...(éjszakai)...Azt mondják egyelőre elég ha a gps-t ismered...
-
koshmar
addikt
Mivel konkrétan olyan nevű topikot, hogy német nyelvtanulás a német, nyelvtanulás, nyelvek címszavak beírása után sem találtam, ezért bátorkodtam nyitni egy ilyen topikot.
Szolgáljon ez az oldal tapasztalatcsere helyszínéül mindazoknak, akik német nyelvet tanultak/tanulnak, esetleg elakadtak annak valamely nyelvtani részénél, vagy csak érdekli őket.
Nyilván többen is lesznek majd itt, akik esetleg Ausztriában/Németországban/Svájcban élnek, őket különösen várom, ugyanis nem ártana egy pár tökéletes német tudása emberke sem.
Jó írogatást!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Yettel topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Mozilla Firefox
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- ASUS routerek
- További aktív témák...
- BOMBA ÁR!! MacBook Pro Retina 16" M4 Pro 14CPU / 20GPU / 24GB / 512 SSD / Magyar - ÚJ!!
- UTOLSÓ darab - 2024 MacBook Pro Retina 14" M4 PRO - 12C / 16C / 24 GB RAM / 512 SSD / BONTATLAN
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- Suzuki Swift 1.3 2005 GC (fapad) 168e km, NEM KLÍMÁS 699.990Ft
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- iPhone 15 Pro 128GB, Szép állapot, Független, 100%, Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest