Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Memora
senior tag
Sziasztok, én is (kb: napi egy rendszerességű) kékhalál hibára keresnék megoldást:
A config: Windows 7 64bit (frissítgetve), Intel i7 2600k, ASRock P67 pro3, 4GB 1600 Kingston, Samsung 840 EVO 120GB SSD (teljesítmény: 100%, kondíció: 59%), Samsung HD103UJ, Samsung HD204UI, WD Purple 3TB, Gigabyte radeon HD6950 2GB, A-DATA HM series PSU 550W
A hibaüzenet: atihdw76.sys, page_fault_in_nonpaged_area (+ egy csomó szám, betű kódok, ha kell azokat is le tudom írni)
Mikor jön elő a hiba: általában intézőben való kattintgatáskor (sok folder képet használok, és extra nagy ikonokra van állítva a nézet), ritkábban vlc indításakor (ha duplán kattintok egy video vagy audio file-ra)
Amit eddig csináltam:
-sfc /scannow: nem talált hibát
-memtest: elvileg ez sem, de nem biztos hogy jól használtam.
-Amd hivatalos takarító eszközével leszedtem a VGA drivert, majd (automatikus felismeréssel) újratelepítettem. Eredmény: napi egy újraindulás helyett félóránkénti újraindulás
Utána rendszer-visszaállítás (több-kevesebb sikerrel), driver cleaning, re-install file-ból (full-pack). Eredmény: minden vissza a "rendes" kerékvágásba, azaz ismét napi egy újraindulás...A neten ezt találtam: [http://www.solvusoft.com/hu/files/bsod-k%C3%A9k-k%C3%A9perny%C5%91-hiba/sys/windows/advanced-mirco-devices-inc/amd-hd-audio-driver/atihdw76-sys/]
Elég sok info, azt se tudom, melyikkel kéne kezdeni (pl: azt a DriverDoc WinThruster programot érdemes futtatni?), ill. hogy mennyire releváns az én esetemben...Talán még azt érdemes hozzátennem, hogy egyszer régen átállítottam a bios-ban a ram-ok (KHX1600C9AD3K2/4G) frekvenciáját a max-ra (amit hivatalosan bírnak, nem tuning!). Ha jól emlékszek 1333-ról 1600-ra. Nem hiszem, hogy azóta jelentkezne ez a hiba, különben visszaállítottam volna.
+ néha újraindulás/újraindítás vagy reset után az AERO sem működik, és nem is lehet javítani sehogy, csak újraindítás (néha 1-2-3) után áll helyre.[ Szerkesztve ]
Fancy quote placeholder
-
Memora
senior tag
válasz RVR400 #32722 üzenetére
Köszi a tippet akkor ránézek a bios-ban, és visszaállítom az órajelet, továbbá úgy emlékszem, a feszültséget is fix 1.5v-ra állítottam (elvileg a Sandy bridge-hez 1.5v vagy kevesebb kell ha jól emlékszem), ezt is visszaállítom ingadozóra, aztán tesztelem. Remélem van valami factory default settings lehetőség oldalanként is, nem csak full mindenre.
Fancy quote placeholder
-
Memora
senior tag
válasz RVR400 #32722 üzenetére
Pár napja visszaállítottam mind az órajelet, mind a feszt "auto"-ra, kb: két napig rendben is volt, de ma ismét összeomlott, ugyanúgy a szokásos hibaüzenettel (atihdw76.sys, page_fault_in_nonpaged_area).
Így aktualizálom a post-omat, kiegészítem ezzel is, hogy ki lett próbálva, de a hiba ismét előjöttFancy quote placeholder
-
Memora
senior tag
Én (sajnos...) továbbra is erre a problémára keresek megoldást. Azóta azt próbáltam ki, hogy a fix 1600mhz-re és 1.5v-ra állított ramokat visszaállítottam "auto"-ra, de sajnos kb: két napon belül ismét jelentkezett a szokásos napi egy összeomlás (hibaüzenet: atihdw76.sys, page_fault_in_nonpaged_area). Minden ötletet, segítséget szívesen fogadok!
Fancy quote placeholder
-
Memora
senior tag
válasz Memora #32721 üzenetére
Úgy néz ki, végül sikerült megoldást találnom erre a problémámra, gondoltam leírom, "hátha" más is küszködik hasonlóval.
(köszönöm RVR400 válaszát, de szerencsére úgy tűnik, semmi köze nem volt a hibának a memóriához, vagy egyéb hardverhez)A gép "atihdw76.sys, page_fault_in_nonpaged_area" üzenet társaságában napi egy kékhalált produkált (az üzenet mindig ugyanez volt, így inkább driver, mintsem memória hibára gyanakodtam).
Próbáltam az AMD frissítőprogramjával (később közvetlenül letöltve a drivert is) tiszta telepítéssel új VGA drivert feltenni, de ez először csak rontott a problémán, később visszaállt a napi egy kékhalál...
Nem emlékszek, hogy az AMD HD audio driver telepítését bekapcsoltam e, vagy kimaradt, de most már mindegy is, mert végül a Windows update választható frissítései között is fel lett kínálva külön az említett AMD HD audio driver, amely telepítése úgy néz ki (legalább is eddig, kb: 5 napja nem történt újraindulás), végre megoldotta a problémát![ Szerkesztve ]
Fancy quote placeholder
-
Memora
senior tag
Sziasztok!
A gépem tömeges újraindulást produkál (hiba infó nem jelenik meg), indulás, sőt leállítás közben is újraindult, ill. csak úgy magától is, van amikor pár perc elteltével 2-3 alkalommal is.
Lassan 3 hete lesz, hogy az SSD kondíciója elérte az 1%-ot (teljesítmény továbbra is 100%) a HDD sentinel szerint (Samsung magician, SSD life szerint drive health good, ill. excellent). A problémák először kb: 1 hete jelent meg, akkor eltűnt, most éppen tegnap este jött vissza. Per pillanat jól működik.
Új program csak a HWiNFO64 került fel nemrégiben, de most leinstalláltam, mert úgy se kell.
Ami még érdekes volt, hogy a tegnapi újraindulások után a HDD sentinelben egy pillanatra felugrott minden HDD-SSD kondíciója 100%-ra, majd vissza (92-97-01).
Az SSD-ről meg lehet állapítani valahogy, hogy pl: esetleg nem halott e már pár cella a Windows alatt? Vagy lezáratni az esetleg már elhalt cellákat? Eddig 24/120 szabad hely volt rajta, most megemeltem 40/120-ra, de így is újraindult.
Egyébként az SSD-t lehet vinni úgy gariztatni, ha elfogyott a wear levelling count?Összetevők:
Alaplap: ASRock P67 Pro3
Proci: i7-2600K
Procihűtő: Cooler Master Hyper 212 Plus
Ram: HyperX Genesis 2x2GB DDR3 1600mhz KHX1600C9AD3K2/4G
Ssd: Samsung 840 EVO 120GB 1%
Hdd: Samsung 1TB HD103UJ 97/100
Vga: Gigabyte HD 6950 2GB
Ház: Corsair Graphite 600T Black
Táp: ADATA HM-550
Dvd-cd író/olvasó: LG GH22NS50
Windows 7 64bit (frissítve)Köszi előre is a tippeket és a segítséget!
Fancy quote placeholder
-
Memora
senior tag
válasz MrDerekas #35880 üzenetére
Köszi az infót, de nekem sajnos a szétszedés nem opció, annyira nem értek hozzá. Egyébként én mindenképpen a legegyszerűbb (és lehetőleg szoftveresen megvalósítható) vonalon akarok elindulni el, mert pl: úgy egy éve volt hosszabb ideig kifagyással egybekötött újraindulási problémám (napi 1-2, nagyrészt intéző használata közben), azzal is sokat szenvedtem, mire kiderült, hogy a VGA audio drivere okozta valahogy a gondot, és elég volt a Windows-al frissíttetni...
Először az SSD-t zárnám ki (1% kondíció mellett jogosan gyanakodhatok rá) valahogy szoftveres úton, a tápkábeleket is megigazítom (ha a SATA kábel lenne a ludas, azt valahogy a HDD sentinel biztos jelezné), felcserélem, stb.Fancy quote placeholder
-
Memora
senior tag
válasz Walter_White #35886 üzenetére
Köszi, jó tudni hogy mire számíthatok az SSD-nél. Egyébként azóta megint stabil a gép, mióta először jeleztem itt a topicban a hibát (csak a kábeleket igazítottam meg és portalanítottam egy kicsit).
Egyébként lehet gariztatni olyan SSD-t, amelyiknél a teljesítmény ugyan még mindig 100%-os, de a kondíció csak 1%, mert a lapozófájl már sz@rrá írta? Én mindenesetre nem bánnám.
2 év 7 hónapos, így még majd fél évig garanciális. Ha esetleg kicserélik, akkor biztos hogy nem teszem bele addig a gépbe, amíg nem lesz benne legalább 8GB ram, és valószínűleg új Windows-t is adnék nekiFancy quote placeholder
-
Memora
senior tag
válasz Walter_White #35886 üzenetére
Közben rákerestem a garanciális feltételekre a Samsung-nál, és a 840, 840 EVO típusoknál nincs megadva maximális TBW küszöb, így a 3 éves időszak alatt bármikor lehet garanciáztatni. Már csak azt kell megtudnom, a bolt ahol vettem mit szól ahhoz, ha egy egyébként még működő, de 1%-os kondíciójú (és e mellett 100%-os teljesítményű) SSD-t akarok kicseréltetni.
Fancy quote placeholder
-
Memora
senior tag
válasz Walter_White #35893 üzenetére
A HDD sentinel és az SSDlife is ugyanazt az írt mennyiséget mutatja (előbbi 66.43 TB, utóbbi 68026,3 GB). Egyszerűen ennyit írt rá majd 3 év folyamatos használat mellett a lapozófájl (10GB mérettel) kevés ram (4GB) mellett...
Kb: egy hónapja jutott el végül a wear levelling count az eredetileg 100-as értékről 1-re. Ezt is ugyanúgy látja mindkét program, de úgy tűnik valamiért csak a Sentinel törődik vele. Nem értem a többi miért nem figyelmeztet, ill. mi alapján számítja ki akkor a "Good", meg az "Excellent!" drive health-et
Az SSD life nekem főleg azért jó, mert megmutatja a napi, tegnapi, heti írásmennyiséget is, míg pl: az SSDready meg azt, hogy mi és mennyit ír (valós időben).[ Szerkesztve ]
Fancy quote placeholder
-
Memora
senior tag
válasz Cirkaloo #35898 üzenetére
Az lesz, már le is beszéltem
Szerintem egyébként normálisnak mondható ennél a típusnál (840 EVO 120GB) a 66TB garantált írásmennyiség (wear leveling count legalább is itt jutott el 100-ról 1-re), mert pl: az ugyanilyen kapacitású PRO sorozatnál 73TB van megadva hivatalos garanciális értéknek. Nekem sokkal inkább tűnik az nem normálisnak, hogy az is csak kb: ennyit bír ki...
Ha ez utóbbit vettem volna, akkor most lehet hogy szívnék, mert annál a garancia 3 év vagy 73TBW, míg a consumer EVO-nál csak 3 év.[ Szerkesztve ]
Fancy quote placeholder
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest