Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brogyi
őstag
Először maradj a "jó ez így"-nél. Látom kezdő vagy. Le lehet cserélni a Transmission-t akár Qbittorrent-re is, de ahhoz már sok tapasztalat kell. Főleg FreeBSD. Jó sok időbe fog telni míg megszokod a felületet, de szerintem érdemes. Használd a Youtube-t. Sok esetben még a nyelvet se kell érteni, mert mutatják.

-
Brogyi
őstag
Tudod a csajok is szeretnek hivatkozni rá. A méret a lényeg.

Ahogy írtam ez nem linux, Ennek mindegy a gyártó. Sőt különböző méretűt is összerakhatsz, de az nem igazán gazdaságos, és nem is nagyon értelmes. A lehetőség előtted, próbálj, és csak utána vegyél HDD-t.
Csak biztatásként nálam a kis miniITX-nél 4db volt a RAIDz-ben, és 4 különböző gyártótól. Igen, nem tudtam megvenni egyszerre, és ahogy jött a lé úgy vettem a következőt. A bővítés kicsit macerás, de nem lehetetlen. Persze nem lehet csak úgy hozzácsapni, mint a linuxban.
Stripe-nál
2 HDD 2x sebesség.
3 HDD 3x sebesség.
.
.
.
A srácomnál valami hasonló van, mint a tied, majd rákérdezek. -
Brogyi
őstag
Az SSD szerintem ma még gyorsan elhasználódik. Csak próbára tenném bele, hogy biztos legyél a hibába.
A két HDD az jó választás stripe módban. Talán még a 2,5" is pont elég stripe-ban. Nem a transmission-nal lesz a hiba, hiszen nálam is az van.
A stripe pont torrentre jó, adattárolásra nem. Tegyél egy próbát SSD-vel, de tartósan nem lesz jó. -
Brogyi
őstag
Ekkora sebességhez már szerintem nem elég egy HDD. Gondolom torrentről beszélgetünk az pedig nem lineáris ír. Minimum két 3,5" HDD stripe-ba. Sokkal jobb ha Intel LAN chipset-t használsz. Ezek ajánlások. Szerintem nem a CPU erejével van baj. Nekem 60MB/s lejön, de az enyém nagyobb vas Intel LAN-nal.
A RAM kihasználtság torrent esetén max. Minden létező méretet lefoglal. Nálam 32G van, és ha megy a torrent lefoglalja rövid idő alatt, de ez nem új információ. Ez bármelyik linuxon is így van. Windows nem a valóságot mutatja, vagy egész egyszerűen a programozók sz@rul írják meg. Azt meg nem hiszem, hogy a winfos jobban van megírva. Még emlékszem amikor egész kis géppel kezdtem (miniATX) kizárólag linux hozta a megfelelő sebességet. A winfos még utorrenttel se ment, mert a gyenge gépet a winfos leterhelte. -
Brogyi
őstag
''Megoldható, hogy a 2 lemez egy része legyen csak mirror, a többit helyet összefűzzem?"
A ZFS tudja amit akarsz, még file szinten is tud RAID-et. Csináld meg a particiókat, és hivatkozni tudsz rá a "create" parancsnál. Gyanítom kattingatós/menüs felületen is megy.
Csak egy rövid pl.
# zfs create tank/home/bonwick
# zfs create tank/home/billm
zpool create tar mirror c1t0d0 c1t1d0 ### ez mirror. "tar" a neve.
zpool create torr c1t0d0 c1t1d0 ### ez stripe. "torr" a neve. Nem kell "tank"-nak elnevezni.
A meghajtók nevét behelyettesítheted a te file/partició nevedre. Kattingatósan még nem csináltam, de te majd kikeresed. Sajnos jelenleg áll a szerverem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- PlayStation 5
- OTP Bank topic
- Futás, futópályák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- További aktív témák...
- ASUS Vivobook OLED S513E notebook, laptop
- Nothing Phone (1) / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- iPhone 12 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4615, 100% AKKSI
- iPhone 17 Pro Max 256GB 100% (3év Garancia) - GARANCIÁBAN CSERÉLT KÉSZÜLÉK - ÚJ!
- Asus VivoBook W11 Laptop (X1504ZA-BQ856W)!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest