Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Általánosságban a napenergiáról (alapinformációk)
Kezdjük Ádámtól, Évától! Napenergiát nagyon sok mindenre lehet hasznosítani, nagyon sokféleképpen, de ezek közül a legelterjedtebb a napelem és a napkollektor.
Napelemmel villamos energiát lehet előállítani, napkollektorral hőenergiát állítunk elő, amivel vizet vagy levegőt lehet melegíteni, amit a használati meleg víz melegítésére, vagy épp fűtésrásegítésre lehet használni. Utóbbi előnye, hogy rendkívül magas hatásfokkal (<95%) tudja a beeső napsugárzást hasznosítani, hátránya, hogy akkor adja a legnagyobb meleget, amikor süt a nap – jellemzően amikor nincs rá szükségünk (nyáron)! Mosodáknak, autómosóknak (ahol sok hőenergiára van szükség nyáron is) ideális befektetés! Háztartásoknak már több problémát hordoz, mint előnyt, mert a nyáron keletkezett energiával valamit kezdeni kell, különben néhány év alatt saját magát fogja károsítani a rendszer!
Könnyű megjegyezni, hogy melyik-melyik, mert anno iskolában majdnem mindenkinek volt napelemes számológépe! Ez a topic a napelemekről szól!
Új hozzászólás Aktív témák
-
NSX82
csendes tag
válasz MrZed001 #27313 üzenetére
sziasztok!
most ertem haza. elso dolgom volt mérni. lekapcsoltam az inverternek a bemeno fazist. kihuztam az inverter kimenetere felszerelt lengoaljzatbol mindent. foldhoz mértem N-ki es L-ki ugyanigy 50 volttol indul es egesz gyorsan megy vissza 46voltig..
most közbe hogy irom ezeket a sorokat mar visszamentem megint. lekapcsoltam es ujra mertem. most megint 0volt. aztan visszakapcsoltam a fazist es megint le utana megint 46v ami 50 kornekerol indul.. es mindketton L-ki és N-ki is ugyanaz. ha visszakapcsolom a fazist akkor foldhoz kepest L- ki 230 volt N-ki 0volt.Most megfigyeltem azt, hogy amint lekapcsolom a bemeno fazist az inverter elkezdi azt mutatni hogy o bizony tolti az akkut. valoszinusitem hogy par perc alatt azt fogja mutatni hogy fel van toltve. es igazam volt. tehat amint feltoltott allasba kerul az akksi eltunik ez az 50 volt, de amugy ottvan Lki es Nki-n is a foldhoz merve.
Az akku beallitasait majd at akarom nezni masik softwarerel is hatha tobb beallitas van, mert latom androidra van egy par..
a kerdesre valaszolva: igen ebből van kettő sorban, nem akarom halozatrol tolteni az akksit de mar azert tettem ebbe a modba mert kiserleteztem h mi miatt merulhet.. sztem is ott a logikus ha solar a prioritasos. hasznalatban szinten utolso helyen kene legyen a 10a toltest azert allitottam be h probaljam kimelni oket.
Bocsi az ekezetek hianyaert meg ha kicsit osszeszedetlenul irtam. most gyorsan akartam kuldeni hatha meg kapok valaszt ma
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Az összefoglaló tartalma:
1. Alapfogalmak
2. Napelemekről
3. Napelem típusok
4. Inverterekről
5. Várható termelés kiszámítása
6. Mi történik működés közben?
7. Mi az engedélyeztetés menete?
8. Rendszer-méretezés és hibák(!)
9. Villámvédelem
10. Árak és megtérülés
11. Hibrid rendszerek
12. A megújuló energiák helyzete napjainkban
13. Egyéb
14. Telepítés után
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Lexus, Toyota topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- ZIDOO médialejátszók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs