Új hozzászólás Aktív témák
-
egyrészt ez igy van, azzal azért vitatkoznék, hogy az akinek nincs pénze az eleve nem tetet semmit sem akinek meg van anyni, hogy beleugorjon egy rendszer felrakásában, csak mert valaki meggyözte, hogy a jelen állás szerint majd valamikor visszahozza az árát , az vagy szerencsejátékos vagy akkor is feltudna tenni napelemet ha nem térül meg csak akarni kellene.
Senki nem lát 10 évvel elöre a mostani számok semmit sem jelentenek.
a mai számokkal mondjuk kijön ,hogy megtérül, de van valmi garancia, hogy az államnak emelnie kell azt az összeget amit töled átvesz áramot? emelkedni fog az áram vételi ára? biztos. ugyan enynivel emelkedik a fizetésed vagy jobban ? egyáltalán nem .
Ezt melyik kalkulátor veszi bele?DE ha most ha van ugymond felesleges pénz feltenni a napelemet , akor ezt az árnövekedést lehet tompitani, és ad egy minimális biztosnág érzetet, hoyg akkor is lesz anyni áram,hogy ha nem tudád a rezsit fizetni a napelem akkor is termelne anynit, hoyg a minimális megélhetéshez elég legyen és ne kelljen mondjuk eladni a házat . ha sziget üzemet sikerül kiépiteni akkor meg föleg .
ÉS onnantol kedve mindegy, hogy jurgennek vagy józsinak mennyi a fizetése mindegyik elö tudja állitani magának anyni áramot, hoyg jo legyen. fuggetlenul az államtol és a fizetéstől -
az érdekelne azért, hogy az emberek a napelemes rendszerre miért ugy tekintenek mint egy befektetésre és az egy döntö szempont, hogy megtérül e vagy sem ?
Érdekes egy kocsira vagy egy házra miért nem igy gondolnak? azt sem elsodlegesen azért veszik ,mert megtérül, hanem mert kényelmi szempontokat néznek .
Egy kocsi netto bukás pénzugyileg mégis beruháznak rá az emberek .
Egy ház megvételénél sem nézik, hogy mikor térül meg az, ha egy régi használt házra rálocsolnak még milliokat csak, hogy leszigeteljék vagy cseréljenek bele ablakokat fűtés rendszert vagy csak bebutorozzák.Akkor a napelemnél ez miért fontos szempont? még soha nem láttam arról érdeklödni embereket, hogy hány wattos paneleket vegyenek vagy milyen inventereket és ahhoz menyin akksi lenne jó, mert az nekik nem számit mert ugy is az lesz fenn amit a cég forgalmaz, de hogy mennyi idő alatt jönne vissza a pénz az lényeges.
Pedig sokkal fontosabb az, hogy ha feltesz egy rendszert akkor mégha csak 30-30% ban tudja csökkenteni az áramszámla összegét az is azt jelenti, hogy fuggetlenedett az álami dráguláős hatásaitol legalább ennyi százalékban és ha változtat a szokásain annál jobban . a kényelmi szempontokrol nem is beszélve és a biztonságrol.
Ha a futési rendszert is összekapcsolja valami elektromoss megoldással akkor nem kell félni a CO-tol a robbanásveszélytöl, nem kell a gázkazánnal foglalkozni stb.. -
köszi.
A más helyre telepitést meg azért is kérdeztem, mert azért a napelemeket meg az akksikat nem nagy macera leszedni és feltenni a másik helyen, ha egyszer már kifizettem akkor a másik helyen miért ne én használjam, esetleges bövitésnél is jol jon ha már az uj épületben lenne kiépitve napelemes rendszer.csak nem tudom, hogy mennyire engedi illetve szabályos igy.
Mert azon gondolkozom, hogy most olcsobban hozzá lehetne jutni és a szulöi házra felteteném, mivel jelenleg nekem nincs olyan amire fellehet tenni, de később tervezem és oda akkor átvinném .
A 3 fázis növelné a bekerülési költzséget vagy ugyan anynibol megoldanák a telepitést mint aho már van ? csak mert ha jol tudom önmagában a 3 fázis se olcso mulatság.
-
üdv!
Lenne pár kérdésem ezekkel a pályázatokkal kapcsolatban.
elöször felsorolás szerüen amikre egyelöre homályos az infom.
- még lehet e a 100%os visszatéritéső pályázatra jelentkezni?
- ha nem akkor a mostani pályázatra a elöregisztrácio után is lehet pályázni?
- ha lehet a 100% os rendszerre is pályázni annál is lehet választani a akkumlátoros támogatással ugy mint az uj pályázat esetén?
- ha kiépitésre kerül a rendszer akkor azt késübb át lehet telepiteni ?
ugy értve, hogy ha a házra amire felteszik teljes tetőcsere lenne vagy elköltözés akkor elvihetem e magammal a hardvert és a másik helyen felépithetném ugyan azt ? természetesen az engedélyezési procedurák után?
-ha most megnyerem a pályázatot és kiépül a rendszer azt később bövithetem? mind napelem mind akumlátor vagy csak inverter terén vagy fixen maradni kell az eredeti állapotban?
-ha nincs 3 fázis a házban akkor az kizáro ok a pályázatban? vagy kiépitik a rendszerrel egyutt?egyelöre hirtelen enyni jutott eszembe
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Projektor topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Windows 10
- GTA V
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Dell asztali gépek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest