Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janou
őstag
Így van E.On-os szerződés. Beszéltem a kapcsolattartóval aki azt mondta hogy majd regisztrált villanyszerelő fogja csinálni a fázisbővítést és a szabványosítást. Ellenben időközben átfutottam még a kiírást, amiben találtam egy ilyet:
A napelemes rendszer létesítéséhez szükséges jogi alapkövetelmények teljesítéséhez szükséges – villamosenergia szolgáltatók által biztosított – munkálatok (pl.: mérőóra csere) esetén nem szükséges Vállalkozási szerződés kötése, illetve ezen munkafázisok esetén nem kötelező regisztrált kivitelezők alkalmazása. Ezen költségeket a pályázat benyújtásakor elegendő a pályázati adatlapon feltüntetni, az elszámolás során azonban számlákkal kell alátámasztani!Ez alapján azt mondanám, hogy nem kell velük szerződést kötnöm. Szerintem... Aztán majd kiderül.
-
newclass
tag
A házam klimatizálásának költsége meghaladja a pályázati forrást. Azt szerintetek lehet, hogy a keretösszegig 2, esetleg 3 helyiséget elszámolok ebben a pályázatban, a fennmaradó 1-2 helyiséget pedig az otthonfelújítási támogatáson belül 50%al? Természetesen 2 külön számlával! (nem találtam kitételt, csak a napelemre, hogy nem lehet,de lehet csak figyelmetlen voltam)
[ Szerkesztve ]
-
LOTR
addikt
válasz newclass #853 üzenetére
átgondolva ezt, én nem látnám akadályát, úgyhogy szerintem ez így rendben van
de mivel a végén energetikai tanúsítvánnyal is bizonyítani kell, hogy a korszerűsítés az valóban hozza is a kívánt co2 csökkenést, ennek érdemes lenne utána nézni, hogy mit lehet a tanúsítványba belevenni és mit nem (a plusz dolgok hogy kerülhetnek bele)
ami szerintem nagy valószínűséggel működik, hogy a pályázaton belüli fejlesztések elvégzésével, a végső állapotról is egyből kell csináltatni egy hitelesített energetikai tanúsítványt és utána lehet folytatni a saját forrásól megvalósítandó fejlesztéseket (legalábbis a hivatalos papírozás részének megvalósítására ez egy működőképes folyamat lehet - ahogy mondtam szerintem)One Ring to rule them all
-
DragBo
újonc
Sziasztok. Most kezdtem el kivitelezőket keresni a komplex pályázathoz. Egy generál kivitelező jelentkezett aki egyből küldött egy vállalkozói szerződést amiben minden költségelem ki van maxolva, Megkérdezetem, hogy nem kellene ehhez felmérni a dolgokat, mert nem közöltem különösebben semmilyen adatot a megkeresésnél. Ő azt mondta, hogy így lesz beadva és később ha már nyertem kijönnek és adnak ajánlatot a látottak alapján. Valakinél van tervben hasonló megvalósítás? Én azt a buktatót látom benne, hogy lehet sokkal nagyobb lesz az árajánlati ár mint a projekt általi támogatás. Vissza lehet mondani a megvalósítást, ha tényleg elszállnak az árak?
-
asdf_
veterán
Ha tökön akarod lőni magadat, akkor menj bele egy ilyenbe bátran. Ha nyersz, automatikusan érvényessé válik a kivitelezővel történt előszerződés. Aminek kiegészítő eleme lenne, hogy ha amennyiben van a pályázat keretösszegén felüli összeg, akkor ezt te kifizeted, így mondjuk elég lényeges lenne, hogy mennyi az annyi. Beadod, nyersz, kijönnek, és azt mondják, hogy +1 millió, akkor mit csinálsz?
De amúgy így beadási határidő előtt 5 vagy 12 nappal nekikezdeni a komplexhez kivitelezőt keresni, szerintem nem sok sikerrrel kecsegtet (bár fene tudja, egyesek, akik eddig füle botjukat sem mozdították ajánlat kapcsán, elkezdtek hiénázni, legalábbis engem most ketten is megtaláltak a nagy semmiből a napokban).
Meg mondjuk úgy indul a történet, hogy energetikai tanúsítvány, egyrészt az mutatja meg, hogy nagyjából mit lehet csinálni, másrészt azt ugye el is kellene készíteni a fennmaradó időben, ha nem budapesti vagy pest megyei vagy, akkor erre lenne 3 munkanap.
Meg csak hogy jól értem, azt sem tudja a túloldal, hogy mondjuk hány ablakod van? -
DragBo
újonc
Semmit projekthez szükséges adatot nem tud. Megpróbálom kihívni terepre, hogy mérje fel és küldjön árajnlatot - mondjuk önmagában ez sem véd meg az áramelkedéstől - meglátom mit reagál. 30.-ig kell beadni a pályázatot. Energetikai tanúsítvány van, ablakméreteket tudom. Nem sok reményt fűzök hozzá, de ki tudja.
-
LOTR
addikt
legjobb tudomásom szerint, amíg alá nem írjátok a támogatói okiratot, addig bármikor elállhattok az egésztől
ebben a megoldásban inkább az lehet a buktató, hogy ha nyertetek, utána már nagyobb összeget is mondhat a kivitelező, mert bennetek lesz, hogy "~10milliós fejlesztésért csak ennyit kell ráfizetni, így még mindig megéri" dolog (az más kérdés, hogy az árajánlatban szereplő összegek mennyivel lehetnek már alapból a piaci árak fölött)napelemre tudod, hogy komplexként 5kw-os kell és akkupakkra is 5 vagy 10kw-os
nyílászárók összfelületét is tudod, így lehet egy közelítő m2 árral számolni, (ha sok helyen akarsz majd pl redőnyt is, a kiegészítő toktoldók növelhetik az árat) a redőnyt meg saját forrásból tudod csak fizetni
egyedül a hőszivattyú a kérdéses, de ha ott is levegő-levegő klímákat akarsz, akkor megint csak pontosan lehet tudni, hogy mi fér bele
másik része meg az, hogy leadás előtt ilyen rövid idővel, lehet tényleg annak van csak értelme, hogy mielőbb leadni és örülni, hogy van kivitelezőOne Ring to rule them all
-
LOTR
addikt
napelemessel van egyedül ilyen, de én csodálkoznék, ha lenne kivitelező, aki ilyen árajánlatot ad, amiben szerepel ez, hogy mekkora lehetséges maximum árak lehetnek, ha esetleg felmennek az árak miért viselné bármelyik kivitelező is a többletköltségeket?
a kiegészítésben annyi szerepel, hogy az árak a piaci árak környékén maradnak, de ha ezek emelkedni fognak, akkor a pályázó dönti el, hogy kifizeti e a többletköltséget és ha nem ért egyet az árnövekedéssel, akkor elállhat a szerződéstől
valamint, ha nyertes pályázat esetén mégsem a kivitelezővel lesz megcsináltatva a projekt, akkor kötbért kell fizetni (gondolom ez csak arra vonatkozik, hogy ne kössön a pályázó minden napelemessel szerződést)
én kb 10-12 árajánlatot kértem napelemre, abból kb 5en reagáltak, általában kapacitáshiányra vonatkozva és 2 adott is, kb ugyan olyan ajánlatot (ahogy korábban írtam is, csak a "piaci ár" +40% áron...)One Ring to rule them all
-
DragBo
újonc
válasz zonaporkolt #861 üzenetére
A teljes pojektköltségetre indexálnak vagy csak az anyagköltsége - persze reméljük egyikre sem? Van egy kivetelezői ajánlatom amiben 10%-ban maximálja a plusz költséget amely az árfolyamváltozásból eredhet - magyarul ennyi amit rossz esetben hozzá kell tennem e miatt - de a teljes projekt költségre vonatkoztatva.
-
Aidan85
aktív tag
válasz zonaporkolt #861 üzenetére
Esetemben a nyílászárókat emelték ki mint, aminek jelentősen is nőhet az ára. Pont ma hívtak fel, hogy előrendelik őket, legyek szíves pontosan megmérni az ablakaimat tokkal, mindennel együtt, és megküldeni hova milyen bukó, nyíló, melyik oldalra nyílót akarok.
Remélem színt is lehet választani...[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
Te mérd fel, hogy mekkora ablakot gyártsanak?!? Én futva menekülnék. Egyszerű ember az a büdös életben nem tudja, hogy hova mekkora ablak kell pontosan, mik a technológia ráhagyások, egy olyan ablaknak, aminek sem innen, sem onnan nem látod, hogy meddig ér, hogy mennyi ténylegesen, meg ilyesmik.
Hogy hova akarják előrendelni, ha még eredményhirdetés sem volt, arról már nem is beszélve.
Színt választhatsz, fehéret. A fóliázott az 25+45% felár, ilyet csak akkor akarsz, ha vastag vagy (főleg, hogy a redőnyt, rovarhálót eleve saját pénből kell állni, meg ahogy hallom, az ablakok sem férnek bele jellemzően a támogatási egységárba). -
Aidan85
aktív tag
#864 Atomgeszi:
Remélem már tudnak valamit...#865 asdf_:
Na igen, ezt kérdeztem én is, és az volt a válasz, hogy igen-igen, ha nyertem, akkor majd jön a szaki is felmérni a pontos méreteket. Amúgy az volt az érzésem, hogy csak foglalkoztatják az embert, hogy érezze a törődést... -
Atomgeszi
veterán
Ez baromság.
Ez nem egy fürdőszoba falak lemérése, ahol hozzátesznek majd a kapott m2-hez 10% vágási, meg mondjuk +1m2 biztonsági csempelapot, hogy aztán, ha elhasználjuk elhasználjuk, ha nem nem.Nekem ez nagyon furcsa így.
Ezt max úgy tudom elképzelni, hogy előzetesen felmérik, hogy te megadod van 5 db 120x60-as ablak(ami a valóságban lehet, hogy 122x58), meg mondjuk még 500 delikvensük, ők meg ahhoz igazítják a költségvetést, mert ugye a pályázat úgy szól, hogy utólag kapják meg a kifizetést, nem pedig előre, vagy max annak egy részét.
Persze ezt közölhetnék így is, de akkor, ha ezt mindenki így közölné, ott hamar kibukna, hogy melyik cégnek van erre egyáltalán pénze... Mert a kifizetés koránt sem biztos ám kormányoldalról, simán visszadobhatják és akkor ők futnak a pénzükért.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
Atomgeszi
veterán
válasz zonaporkolt #867 üzenetére
Így van. Az komplexnél 11 millióra már 1,1 millió zsebből.
És akkor még nem fizetted ki (aki önállóan nem tudja) a fal javításokat, redőnyöket, szúnyoghálókat, festés stb.Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
zonaporkolt
tag
Furcsa hozzáállás. Szerintem csak meg akarják spórolni a kiszállás költségét. Arra mondjuk elég lehet az ilyen távfelmérés, hogy kiderüljön, elegendőek-e a szabvány ablakok (180/150/120/90/60 x 90 stb...) vagy egyedi méretekkel kell számolni. Utóbbi nyilván sokkal húzósabb árban.
Nálam pl. az egyik eon-os vill.szerelő, aki 5(!) km-re van tőlem, 10e ft-ot akart számolni egy felmérésért. Mondván sok munkája van Biztos, hogy eléggé leterhelődnek ilyenkor az ajánlatok adásával, de szerencsére van az embernek választása, hogy változtasson szerelőt/kivitelezőt. -
asdf_
veterán
válasz zonaporkolt #870 üzenetére
vagy egyedi méretekkel kell számolni. Utóbbi nyilván sokkal húzósabb árban.
Fenéket, ugyanannyi. Ha rendelsz tíz (szabvány) 120*120-as ablakot, meg tíz 115*125-öst, pont ugyanúgy egyedi gyártás mind a kettő. Az automatának halálmindegy, hogy 120-nál vág, vagy 115-nél. Szóval egy rendes ablakosnál egyedi gyártás az összes.
A Bauhaus-ban meg az Obiban van szabvány ablak, de ott meg csak az van, más nincs. -
LOTR
addikt
válasz zonaporkolt #872 üzenetére
pedig azonos műszaki paraméterekkel rendelkező nyílászáróból mindegy mekkorát rendel valaki (biztosan van egy felső határ, de szokványos méretekre értve) az egységár ugyan annyi marad
olyasmi még előfordulhat, hogy pl az ajtó panelnek (lapnak) van egy "gyári" mérete, és ha valaki ettől kisebb ajtót szeretne, akkor azt méretre kell igazítani, de meg kell venni az egész panelt, így egységárra vetítve egy kisebb ajtónál magasabb ár jön ki (tehát nem a végösszeg lesz alacsonyabb, csak az egységárra vetített összeg), de túl nagy különbség azért itt sincslehet, hogy te arra gondolsz, hogy vannak gyártók, akik készítenek előre legyártott ("szabvány méretű") nyílászárókat is és azok talán olcsóbbak (pl obiban is vannak ilyenek, ahogy előttem itt említették is), de azok általában minőségre is gyengébbek, tehát nem megegyező műszaki paraméterűek egy "egyedi" gyártásúhoz képest
One Ring to rule them all
-
newclass
tag
Nekem még mindig nem világos mi a két verzió között a különbség: (igaz nem is foglalkoztam vele mélyebben):
1.) levegő – levegő hőszivattyú szett (1 kültéri és 4 beltéri egység, beszereléssel): 1.148.067 forint*
2.) levegő – levegő hőszivattyú maximális elszámolható költsége 1 ingatlanban (anyag és munkadíj): 2.296.134 forint;
*: Jelen fajlagos költségkorlát kizárólag az 1 kültéri + 4 beltéri egységből álló szett, vagy ennél alacsonyabb mértékű beltéri egységet magába foglaló szettek (pl.: 1 kültéri + 2 beltéri egység) esetén alkalmazandó, egyéb felépítésű rendszerek kapcsán a 2.296.134 Ft költségkorlát alkalmazandó
A szett az érthető: kültéri + max 4 beltéri, ez ok.
De a 2-es verzió az, ha pl 3 kültéri egységet+3 beltéri egységet szereltetek be? (hiszen az "egyéb" felépítésű rendszer)
Vagy lehet 2 szett? (az össz. 12 Kw-os határ figyelembevételével természetesen).
Nekem a kivitelező a 2-es verzió kapcsán VRV rendszert említett, de akkor miért nem azt írták a pályázatba.?
Nekem a 3 vagy 4 különálló kültéri+beltéri max. 2.296.134-ért lenne a legszimpatikusabb.
Valakinek van info-ja erről? -
newclass
tag
válasz Atomgeszi #875 üzenetére
Köszönöm a megerősítést!
Szettre kaptam árat korábban (1 kültéri + 3 beltéri) de meghaladta az 1.148e-s szett árat. Ekkor vetődött fel bennem, hogy 3 kültéri + 3 beltéri estén viszont akár bele is férhetek a 2.296e-s keretbe,s akkor nem kell ráfizetnem. Kértem így is árat. -
Skylukos
tag
Órákon belül már a harmadik körzetben is záródik a pályázat benyújtási határidő és még mindig nincs semmi statisztika?
Nagyon titokzatosak a kiírók! -
LOTR
addikt
válasz Skylukos #878 üzenetére
ugyan már nem követtem figyelemmel, de a beadási sorszámokból következtetve, lehet, hogy már az első fázisban is lesz kb 1,5x annyi beadott anyag, mint amennyit a teljes pályázat le fog fedni 2026-ig (és ugye most csak a teljes támogatási keret 50%-a kerül kiosztásra)
-
asdf_
veterán
válasz Skylukos #878 üzenetére
A második szakaszban voltak horror számok (10e felett) a mostani szakasz is 12e-nél tart kis híján már. Az elsőben számra nem emlékszem, de kevesebb volt, talán azért, mert nekik volt a legkevesebb idejük összekészíteni mindent, és a beadási határidő előtt egy héttel tolták ki az ő idejüket, viszont abból elvitt két hetet a karácsony meg az újév. Pest megyét és Budapestet nem tudom, külön sorszámon futtatják-e az valami 5 ezer környékén jár valahol, ha együtt megy, ha nem, akkor csak az egyik.
Úgy 1,5-2x-es túljelentkezés van kb. Szerintem csak az utolsó beadási szakasz lezárulta után fognak számot mondani.[ Szerkesztve ]
-
vtechun
veterán
sziasztok, van valami tapasztalat, hogy milyen kicsi rendszereket vállalnak? évi 2500 kWh-s fogyasztással neki lehet már vágni? Van meglévő 3 fázis.
[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
Alapban nem nagyon, beadás előtt 6 nappal meg szerintem különösen nem. Vagy ha igen, akkor ott nem nagyon válogathatsz, és mondanak egy árat aztán vagy elfogadod vagy nem. Ekkora rendszernél 100-250e önerőre is számíts. És kiértékelésnél szerintem esélyes, hogy sokan eléd kerülnek majd, mert bár nem publikus az értékelés módja, csak pontszám kevés hozzá, vélhetően az egységnyi forintra jutó környezetszennyezés-csökkenés szerint is sorba rakják a pályázatokat, ha igy van, ott meg a legvégére kerülsz.
-
LOTR
addikt
ez érdekes felvetés, hogy azonos pontszám esetén vajon mi lesz a sorrend meghatározása
viszont ezt, amit írsz, jelenleg hogy tudják mérni? (mert energetikai tanúsítvány a tervezett állapotról még nem kellett)
tehát nagyjából csak úgy, hogy a napelemek méretéből következtetnek rá, vagyis, minél nagyobb a panelteljesítmény (és esetleg az akkumulátoros tároló mérete), annál kevesebb lesz a feltételezett co2 kibocsátás
így viszont a komplex rendszerek jóval nagyobb előnyben lennének (a nyílászárók és a korszerűbb fűtés előnyeiről nem is beszélve), hiszen ezekhez mindenkinek ~5kw-ost terveztekOne Ring to rule them all
-
asdf_
veterán
Külön kerete van a csak napelemesnek és a komplexnek. Hogy a komplexet hogyan rangsorolják, azt nem tudom, hozzánk már tíz(!!!) éve is olyan ablakok kerültek fel, amik megfelelnek a mostani kívánalmaknak, így a napelemesben vagyok érintett, csak azzal kapcsolatosan gondolkodtam. Ott egyszerű a történet, ha felraknak valakihez 2,8m-ért 5 kW-ot, vagy 2,1-ért 3,1 kW-ot, nyilván a magasabb teljesítményűre adnak pénzt, mert egységárban 100e Ft különbség van kilowattonként. Komplexnél tényleg érdekes, hogy azt hogyan rakják sorrendbe, mert a hőszivattyűs összeget kb. mindenki kimaxolja, ahogy hallottam, az ablak sem nagyon jön ki, tehát az is maxin lesz, és vélhetően a napelem meg plafonközeli, lehet, hogy itt is meg ott is a napelem fog dönteni. Esetleg még benne lehet, a ház energiabesorolásának kiinduló értéke, fene tudja.
-
MrTwister
őstag
-
Janou
őstag
Srácok
Tudja valaki hogy Budapest / Pest megyében hányan adták be a pályázatot?
-
S-eye
senior tag
Most már lassan lehet sasolni a fórumokat, hogy kik az első nyertesek.
-
MrTwister
őstag
Én még hiánypótlásra felszólítást se kaptam. Akkor ez most vagy jót jelent vagy azt hogy kasza...
Samsung Galaxy S20 Ultra@128GB Cosmic Grey##HP Elitebook 8540W@SSD@1TB HDD##ALPENFÖHN WING BOOST 2 PLUS 14cm PWM Blue * 4 db(2*front&1*rear&1*bottom)##RoS gém'tag:MrTuuist3r#2966
-
-ZeeZee-
senior tag
A szomszédom mesélte hétvégén, hogy ők az E.onnal pályáztak. Volna. Kifizették a helyszíni felmérést (50k), és a pályázatírói díjat is (75k (?)). Első körös volt a pályázat, feltöltés megvolt, vártak. Majd közölték velük, hogy nem sikerült a feltöltés, lecsúsztak a beadásról valamilyen szerverhiba miatt. (Pályázatírói már visszajött, a felmérés díja még nem érkezett meg. Állítólag ha legközelebb is velük akarnak pályázni, akkor az díjmentes lesz a malőr miatt...) Erről hallott valaki?
-
Skylukos
tag
Nagyon remélem, hogy a pénzek átcsoportosításával a későbbi fordulók terhére, megoldják hogy esetleg mindenki kapjon támogatást aki megfelelő pályázattal indul, mert azért ha belegondolunk rengeteg energiát időt és közvetve pénzt is fektetett bele minden pályázó és cég is, főleg a komplexbe indulók, úgy hogy szerintem ez lenne az igazságos.
Már most kiráz a hideg ha bele gondolok hogy ezt újra végig kell csinálnom esetleg.
Ha sok lesz a forrás hiány miatt vissza utasított, gyűjtsünk aláírásokat a pénzek átcsoportosítására vagy a forrás emelésére.
[ Szerkesztve ]
-
LOTR
addikt
válasz -ZeeZee- #895 üzenetére
amikor beadásra kerül az anyag, utána egy visszaigazoló email érkezik benne egy azonosítószámmal, ezzel lehet igazolni, hogy ténylegesen be lett adva (az más kérdés, ahogy korábban írtam is, nálam is pl lefagyott a beadáskor a felület és ha valaki nem tudja, hogy milyen visszaigazolásnak kell érkeznie, de nem kap semmit, akkor tévesen hiheti azt, hogy beadásra került az anyag) - mindenesetre elég érdekes, hogy egy eon ilyet hibázik, vagy nagyon felületes volt az alkalmazott, aki ezt intézte
#896 Skylukos
mivel felületesen olvastam át, így nem tudom, hogy a pályázati keret hogy lesz felosztva a kettő különböző műszaki tartalomra pályázók között, de ugye 50-20-20-10%-a lesz a teljes keretnek felhasználva a 4 db beadási időszakban/ütembenúgy emlékszem, hogy kb 35k db nyertes pályázatig tervezték a folyamatot (abban az esetben, ha minden nyertes pályázó 100%-ot használ fel), de ha esetleg 85-90%-os forráskihasználással számolunk, akkor lesz talán ~40k db, úgyhogy ~20ezer nyertes pályázóra lehet esély szerintem most az első ütemben
valahogy nem tartom reálisnak, hogy egy ekkora pályázatot ilyen komolyan módosítsanak, azt meg főleg nem, hogy hirtelen milliárdokat találnak, amit éppen ide lehet átcsoportosítani - de feltételezhetően lesz majd újabb, esetleg hasonló pályázat is a jövőbenOne Ring to rule them all
-
asdf_
veterán
válasz Skylukos #896 üzenetére
Nagyon remélem, hogy a pénzek átcsoportosításával a későbbi fordulók terhére, megoldják hogy esetleg mindenki kapjon támogatást aki megfelelő pályázattal indul
Meg egy nagy ló*szt, és akkor teiibeszívatod azokat, akik később tudtak/később akartak (neadjisten szándékosan később akartak) indulni. Nem mellesleg amúgy a piac sem bírná, ha egyben kiszórnák a zsetont, se feltelepíteni azt a sok napelemet, hogy a szolgáltatók mennyire bírnák a sok 3 fázís létesítést, óracserét, arról már nem is beszélve... Biztos így is lesz jópár magát túlvállaló cég, amely majd ismeretlen alvállalkozókkal telepíttet majd vállalhatatlan minőségben és ezzel lesz tele a sajtó, én erre kb. a fejemet teszem. Komplexnél már így is szűk a határidő, szerintem egy rakásnyian meg fognak csúszni vele, mert TO után mindössze 6 hónap van a nyílászárócserére, az ablakot meg úgy 4-6 hétre gyártják. És amíg nincs meg az ablak, addig (ha jól tudom) nem lehet belekezdeni az összes továbbiba, mert amí az első mérföldkő nincs meg, addig nem lehet a másodikra előleget kérni.
mert azért ha belegondolunk rengeteg energiát időt és közvetve pénzt is fektetett bele minden pályázó és cég is, főleg a komplexbe indulók, úgy hogy szerintem ez lenne az igazságos
Pénzt a napelemesek szerintem semennyit, időt sem sokat, a beadás több idő volt, mint az egészet elintéznii, a komplexnél ott valóban lehettek már esetleg valós költségek. Ugyanakkor, bárki, aki nem nyer, ősszel beadhatja újra, csak frissíteni kell az árakat.
Valamint mindenki annak tudatában kezdet bele az egészbe, hogy nyerHET, feltételes módban, tehát ismert volt előtte, hogy esetleg fölsölegesen hajtja a biciklit.Ha sok lesz a forrás hiány miatt vissza utasított, gyűjtsünk aláírásokat a pénzek átcsoportosítására vagy a forrás emelésére.
LOL Egyelőre az EU pénzéből megy az egész (illetve hát csak menne, csak ugye Viktorunk..., és így egyelőre az állam megfinanszírozza, aztán max a végén úgy leszünk vele, mint az Elios lámpákkal, hogy végül az EU helyett a mi adónkból lesz az egész), így ezen emelni kb. biztosan nem fognak (átcsoportosítást meg lásd előbb, miért nem megy). Szavazatvásárlásnak meg eszméletlen drága lenne, másokat egy zsák krumplival, meg 10-20 ezerrel meg lehet venni, tízmillióért 2 ember egy "kicsit" drága. Főleg, hogy veled nem is fotóztatják majd a szavazólapot.
-
Janou
őstag
Ennek szerintem az E.On-hoz semmi köze. Én is velük pályáztam. Ha végigmész a beadási folyamaton és beküldöd, kapsz egy e-mailt a noreply@fair.gov.hu -ról hogy:
Ezúton tájékoztatjuk, hogy elektronikus üzenete érkezett a(z) RRF-6.2.1-21-4-2022-03517 azonosítószámú projekttel kapcsolatban, a Pályázati e-ügyintézés 2014-2020 (Elektronikus Pályázó Tájékoztató és Kommunikációs Rendszer) felületre.
Az üzenet részletes tartalma itt tekinthető meg:
Pályázati e-ügyintézés 2014-2020A végén pedig rákattintva a linkre átvisz a https://eptk.fair.gov.hu/ -ra ahol meg lehet nézni a pályázat állapotát, ami ha minden igaz beküldött kell hogy legyen.
-
LOTR
addikt
igen, én is végigcsináltam a folyamatot
én úgy értelmeztem a kolléga által írtakat, hogy a pályázat beadásával kapcsolatos adminisztrációt az eon végezteha szerverhiba volt (akár a pályázati felületen) és emiatt nem kaptak ilyen azonosítószámot, akkor az eonos ügyintézőnek (aki feltöltötte az anyagot az előbb említett felületre) ez egy következő feladata lett volna, hogy megoldja a problémát, hogy miért nem érkezett meg az a szám
emiatt írtam, hogy ennyi adatból következtetve, úgy tűnik, hogy emberi mulasztás okozta a kialakult helyzetet, mégpedig az eon részéről
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest