- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
KrAt
veterán
Sziasztok!
Másodjára hívnak úgy fel, hogy volt egy nem fogadott hívásuk tőlem. Amikor a telefonom az asztalon hevert.
Van két multisim-em, egyik az asztalon, másik egy androidos fejegységben, de ezek tudtommal nem tudnak hívást indítani (szerk: mégis, lehet akkor a droidos fejegység szivat?) csak fogadni, és internet.Ez hogy lehetséges vajh?
-
válasz
vence #140588 üzenetére
Egyébként egyoldalú szerződések születnek, ami elméletileg a polgári jog szerint, alapból semmis.
At kéne menned ezzel a jogász topikba, kicsit jobb kedvre derítenéd őket!
Nincs olyan, hogy egyoldalú szerződés, ahogy az ügyfél aláírja azt, már kétoldalú, ha nem írja alá, akkor meg nincs szerződés. Ja, hogy nem ott fogalmazza meg egy szolgáltató helyben Marinénivel a szerződést? Sokkal érdekesebb lenne, ha minden ügyféllel megbeszélgetné a Telekom, de bármely szolgáltató, hogy mit is írjanak a szerződésbe, mennyit szeretne fizetni, ilyesmi...
Hetek óta nem kacajgtam ilyen jót hsz-en.
A havi ÁSZF módosításoknak is meg van a jogi kerete, x nappal a hatálybalépés előtt nyilvánosságra kell hozni, értesíteni az ügyfeleket és, ahogy Intruder2k5 említette imént, ha az ügyfélnek nem felel meg a módosítások után az adott szerződés azt egyoldalúan felmondhatja.
Kicsit még gyúrnod kéne ehhez a jogászkodáshoz!
De azért örvendetes, hogy megint találtál valami olyat a T-nél, amit szerinted érdemes kritizálni. Hát ez a téma sajna pont nem olyan.
Intruder2k5
Bizonyára a dajcstelekom így csinálja.
Utalni akartam épp a dajcstelekomra, de látom már megtörtént.
-
tomp
félisten
válasz
adam1400 #140578 üzenetére
4G helyett 5G-t fog kiírni a telefon de ugyan úgy 4G sebességet kapsz.
Marketingnek tökéletes, érdemi haszna nincs mivel lent nincs az 5G-hez megfelelő betáp. Egy 2-3CA-nak sokkal több értelme van vagy csak szimplán a több frekis 4G-nek. Nem tudom az van e Telekomnál.
Yetinél 3CA van az összes vonalon(900-1800-2100) de csak az M4-en van valamennyi sebességbeli haszna. 3CA-n megvan a 130Mbit. Viszont a több freki az több kapacitást jelent VoLTE esetén. -
válasz
vence #140588 üzenetére
Egyébként egyoldalú szerződések születnek, ami elméletileg a polgári jog szerint, alapból semmis.
Minden bizonnyal így van, és milyen jó, hogy erre eddig csak te jöttél rá az országban.(Mint, ahogy elméletileg az is elfogadhatatlan lenne, hogy az egyik fél kénye-kedve szerint állandóan módosítgassa a szerződéses feltételeket > havi ÁSZF módosítások.)
Ha nem tetszik a módosítás, felmondhatod. Mégis mit vársz, hogy mindenkit behívjanak egyeztetni, hogy megfelel-e neki a tervezett módosítás? Bizonyára a dajcstelekom így csinálja. -
Kbali
nagyúr
válasz
vence #140588 üzenetére
Látszik, hogy megint almát/körtével hasonlítgatsz és még a linkelt cikket sem olvastad el. Nem a szolgáltatók kérték a módosítást, hanem az NMHH vette egy kalap alá a különböző technológiákat. Hülye lenne teljesíthetetlen feltételeket vállalni egyetlen szolgáltató is, ha még jól meg is büntethetik miatta.
-
vence
aktív tag
válasz
4Grider #140586 üzenetére
Persze, hogy kikerülöd a választ ...
Emlékszem korábban (még a "00 garantált" előtt voltak garantált sebesség értékek ... !!!
Csak azt kellett volna megoldani, hogy - indokolt esetben - a kisebb értékeknek ne legyen anyagi stb. következménye.De, mint írtam, az itt mantrázott indokokkal - kibulizták maguknak,
hogy normál esetben se legyen semmi kötelezettségük.Nem a megkérdőjelezhető kifogásokat kell ismételgetni, hanem egy adott problémára, mindkét szerződő fél számára elfogadható és számonkérhető megoldást kell kitalálni.
(Mint, ahogy elméletileg az is elfogadhatatlan lenne, hogy az egyik fél kénye-kedve szerint állandóan módosítgassa a szerződéses feltételeket > havi ÁSZF módosítások.)
Az ÁSZF -ben meg 0 van/lesz és problem solved!
Ennyi!Egyébként német fórumokon még soha nem láttam még ilyen ÁSZF -fel kapcsolatos, dolgokat, problémákat, mintha nem is lenne ...
-
törölt tag
Sziasztok!
eSIM-et szeretnék fizikai SIMre visszaváltani. Ha bemegyek nálam kell lennie a telefonnak, azon az aktív eSIM-el vagy elég ha tudom a telefonszámom és nálam az okmányaim? -
csernak75
senior tag
válasz
vence #140582 üzenetére
Szia.
"Egy július elsejétől hatályba lépő rendelet miatt megváltozik a mobilnet-szolgáltatásokra vonatkozó minőségi célérték-rendszer..." "...Az új rendelet ez utóbbi faktorral nem számol, vagyis a mobilszolgáltatókra ugyanazok a kritériumok vonatkoznak, mint a vezetékes szolgáltatókra, azaz a teljes szolgáltatási területen az esetek száz százalékában meg kell felelniük az ÁSZF-ben meghatározott garantált értékeknek..."
Bővebben: [link]
-
vence
aktív tag
válasz
4Grider #140567 üzenetére
Szerintem te tudod, hogy a mobilhálózati sebességek mérésére/ellenőrzésére is van egységes/szabványos? módszer ...
Csak ezt is kibulizták maguknak, mert így sokkal kényelmesebb.
Ok, hogy minden hol nem lehet garantálni, de elfogadható irányértékek kellenének.
Ez kb. hasonló, mint a nullára korlátozás ...
ami máshol nem szokás még olcsóbb árak mellett sem.Ahol pedig az átlagtól jóval alacsonyabbak a sebességek,
nos, ott egyértelműen fejleszteni kellene.
De, mint írtam, a mostani helyzetük ettől kényelmesebb és
lehet rekordnyereségeket produkálni és elsíbolni. -
E.Kaufmann
veterán
válasz
Intruder2k5 #140579 üzenetére
Hát legalább a mobilnet hasítson mindenütt, ha más infrastruktúrák mennek gallyra csodás országunkban
-
-
adam1400
tag
[link] Ideje volt
-
btudos
nagyúr
válasz
Kbali #140574 üzenetére
A mobil szolgáltatás mobil jellegéből fakadóan nem értelmezhető a garantált sebesség - túl sok tényező van (cellától való távolság, cella terheltsége, kültér/beltér, árnyékol-e valami (pl. vasúti kocsi) és még sorolhatnám, nem tudsz minden tényezőt szabályozni, így garantálni sem tudod a mobil sávszélességet.
-
4Grider
félisten
válasz
Tompika777 #140571 üzenetére
Van nem egy ember a voda topikban, aki 100 Mbps körüli sebességgel használja az adott (XXL) csomagot. Ahol torlódás van, ott igen, elsőnek ezt fogják korlátozni.
-
kchris78
veterán
válasz
Tompika777 #140571 üzenetére
akkor ezert reklamozza a T hogy nincs maximalva a sebesseg...
-
Cs1csó
titán
válasz
Baboesbogyo #140563 üzenetére
Ez az 5Mbit a mért eredmény, vagy a GARANTÁLT?
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
Az utóbbi idők során egyre több alkalommal találkozom 100 mega felett mért értékekkel, az Alföldön mászkálva, kisvárosokban; illetve nagyobb településeken is inkább e felé történt elmozdulás a korábbi 10-30 megás számok helyett.
-
4Grider
félisten
válasz
Mint írtam, mindenütt más. Simán előfordulhat, hogy feléd a Telekom is csak néhány Mbps-ot fog tudni, de az is, hogy jóval többet. Nincs értelme elvárnod 100 Mbps-ot, ha egyszer a helyi körülmények azt nem teszik lehetővé. Feltöltőkártyával ki kell próbálni, hogy helyben mi elérhető.
-
Baboesbogyo
friss újonc
válasz
4Grider #140562 üzenetére
Hát igazából ha van már 100mb/s is tökéletes
Mert eddig Vodafone flottás voltam és most néztem náluk
A 7000 forintos korlátlan net ad kemény 5mb/s-et
5!!!
Azt hittem először valami vicc vagy csak rosszul írja a telefonom, de nem
És ráadásul ezért a csoda 5 mb/s-ért gondolom kell kötni 1 év hűségidőt is -
4Grider
félisten
válasz
Baboesbogyo #140561 üzenetére
Szerintem egy ezres körül van. De alig van különbség 4G és 5G között sebességben az esetek elég jelentős többségében.
-
4Grider
félisten
válasz
Baboesbogyo #140559 üzenetére
Hidd el, semmire nem mész az átlaggal, mert mindenütt más. Felénk gagyi 5G-n (700 MHz-en) olyan 120 Mbps-ot tud. Ha 5G képes az eszközöd, érdemes lehet bekapcsolni a most ingyenes 5G opciót.
Nincs külföldi hívástiltás. -
Baboesbogyo
friss újonc
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne,hogy domino kartyasként szeretném aktiválni a korlátlan internetes ajánlatot
Ennek az ajánlatnak átlagosan mennyi mb/s a sebessége?
Van ennek valami hátránya a többi megújuló csomaghoz képest?
Mert a maximális fel volt tüntetve, de csodálkozom rajta, hogy ennyi pénzért, hűségidő nélkül ilyen jó ajánlatot adnakIlletve
Arra van lehetőség,hogy a kártyám ne tudjon fogadni külföldi hívásokat? Valahol kileakelődött a számom és néha hivogatnak országokból de mindig másik számmal így a tiltással nem sokra megyek -
kchris78
veterán
Hallottam egy hirdetest hogy a T nem alkalmaz a mobilra speed limitet, hat ott rohogtem el magam
. Az N28-as 5Gn
nem is kell.
-
Nikaré
őstag
Sziasztok!
Domino Day ma a változatosság kedvéért:
500 MB -
E.Kaufmann
veterán
Amit már említettek a kollégák itt:
[link] -
Micsurin
nagyúr
-
Micsurin
nagyúr
Részletre vett telefon utólag kifizethető egyben? 22x-re bontja le de ha én a hűségtől függetlenül ezt pl a 14. hónapban az egészet kifizetném azt engedik?
-
nfsu17
veterán
válasz
Landsmann #140534 üzenetére
Nem.
rushty
ó+
Akkor ez megoldva.
(Igen, írja, hogy hálón belül, el is szoktam olvasni, most ez teljesen kimaradt a felfogásomból. Főleg, hogy az ingyen negyven perc meg minden irányban van).
Ez jó tanulópénz volt.De a 'netes bugra' ez nem megoldás, akkor konkrétan ingyen neteztem ezek szerint hétfőn.
-
nfsu17
veterán
Nálam kicsit bugos a héten a 'rencer'.
Szombaton aktiváltam a korlátlan netet. Ok.
Hétfőn ennek már ugye el kellett tűnnie.Hétfőn kb 230MB mobilnetet forgalmaztam, google drive-on keresztül. Pár nagy képet néztem meg.
Elfogadtam, hogy elfogy a free 50MB, és a 2GB maraton is fogyni fog.
Na szóval semmi nem fogyott. Most is 40MB van még a free netből. Egy kanyit nem számolt el máig sem.Másik.
Tegnap aktiváltam a DD-t.
100 perc. Délelőtt.
Du-n volt hívásom.Amúgy még van a free 40 perc emellett. Amit még sose használtam fel hívásra, tehát mind a 40-nek meg kellene lennie.
Most belépve az appba.
28 perc van a 40-ből.
Tehát 12 percet beszéltem el.
Megnéztem a tegnapi hívásom: 11:51 perc volt.
Mily érdekes, pont annyi, amennyi hiányzik.
Igen, jött sms, hogy aktiváltam.
Nem, akkor nem néztem rá az appban, hogy ott is látom-e.
Nem, nem a másik számomra aktiváltam.
Bár az sms-t már töröltem. -
4Grider
félisten
válasz
Pityu. #140531 üzenetére
Nem létezik.
A SIM kártya nem felel a neted sebességéért, az csak azért van, hogy a hálózatban azonosítson.
Az, hogy a csomagodban mi a maximum és az, hogy a helyi bázisállomás mit tud, az két különböző dolog. Nyilván lehetnek elvárásaid, de ne felejtsd el, messze nem csak tucatnyian lógtok egyszerre egy bázisállomáson, és ha az az állomás éppen 300 Mbps-ot oszt meg köztetek, akkor máris jónak számít a 30 Mbps sebesség. -
Pityu.
nagyúr
Létezik , hogy egy öt év körüli sim kártya már nem támogatja az mobilinternet gyors sebességét? Úgy emlékszem hogy mikor lett ez az előfizetésünk akkor simán száz felett jött a net meg a feltöltési ötven mega körül volt de mostanában jó ha 30 mega megvan a letöltésbe feltöltése meg van hogy még egy mega se. Azt mondták próbáljam ki másik telefonba a sim kártyát ,hogy a net sebessége ott milyen,hogyha ott is gond akkor menjek el a legközelebbi telekom üzletbe és kicserélik egy újra a sim kártyát.
Tudom,hogy a csomagban szereplő 300/50 csak elméleti sebesség de ha már mondjuk 100mega lenne a letöltés már jó lenne,feltöltés az meg lehetne mondjuk vagy 30 mega.
-
-
Landsmann
addikt
válasz
Intruder2k5 #140528 üzenetére
Még nem aktív.
-
rushty
őstag
Bealudtam. Éjfélig kellett volna akivalni.
-
Micsurin
nagyúr
Van még bármilyen ügyfélmegtartó csomag ajánlatuk vajon?
Erősen agyalok felmondom ha csak nem ajánlanak valamit készülékre...
Céges csomag közel korlátlan magánra is szóval nem igazán van értelme ebben a formában sajátot fenntartani. Akikkel rendszeresen beszélek meg egy ideje szinte csak a cégesen keresnek. Még szülőkkel barátokkal is átszoktunk szép lassan.13 Minit egyébként is agyalok, hogy 15-re cserélem. Hátha faragnak belőle valamit...
-
rushty
őstag
válasz
Intruder2k5 #140522 üzenetére
Csak ha valaki lemaradna ma éjfélig (vagy reggel 6-8-ig?) az aktiválással, akkor nem kell izgulnia, ha van másik sime is.
-
sztivo
őstag
Üdv!
Lehet hülye kérdés, de kihoztam egy telefont hűségidő hosszabbítással - ez eddig ok. Lehetséges-e még egy másikat kihozni szolgáltatás nélkül "teli áron"? Van azért 1-2 telefon, ami így olcsóbb, mintha máshol venném. -
-
rushty
őstag
-
Nikaré
őstag
Sziasztok!
Domino Day ma
100 perc. -
dannyl
addikt
válasz
Tompika777 #140513 üzenetére
Ó, ezt nem tudtam. Szívás.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
melodie #140510 üzenetére
Az bizony nem partner, hanem Telekom üzlet.Telekom, Miskolc
-
melodie
tag
válasz
T0mBd1gg3R #140509 üzenetére
Telekom Miskolc-Pláza....
-
-
melodie
tag
válasz
Öcsielvtárs #140507 üzenetére
Ennek ellenére tegnap sem tudtam megkötni, panasz leadva, továbbra sincs ilyen csomag vagy nem elérhető az értékesítő részére. Várom a panaszra adott válaszukat,de ezek aljasok, tudatlanok és nem értenek semmihez,
továbbra sincs ilyen csomag vagy nem elérhető az értékesítő részére. -
4Grider
félisten
válasz
faölelgető #140505 üzenetére
A te oldaladról nem tudsz rajta javítani ennél a szolgáltatónál. Nat-olt ip cím esetén elfogyhatnak a natoláskor használt szabad portok (több , jellemzően csak kis részben tőlünk függő paramétertől függően), ilyenkor megáll a net élő kapcsolat mellett. Az újraindítás ideig-óráig, de akár hosszú napokig is megoldja a problémát (az új ip miatt).
-
faölelgető
csendes újonc
válasz
4Grider #140504 üzenetére
Most hétvégén három napig ment megszakítás nélkül, az eszköz töltőn, kirakva a faház emeleti ablakába (ott van térerő). Korábban volt, hogy mondjuk napi egyszer újraindítottam, tipikusan este, nem office órákban, mert köhögött kicsit, de nem tudtam, hogy ennek oka van. Mi okozza és lehet javítani rajta?
-
4Grider
félisten
válasz
faölelgető #140503 üzenetére
Nem kell újraindítgatni, hogy megint legyen net?
-
faölelgető
csendes újonc
válasz
E.Kaufmann #140497 üzenetére
Én fél nyáron ezt a megoldást használom a mátrai nyaralóban, dominós mobilt wifi hotspotként. Két laptop van rajta plusz telefon. Teams konferencia, céges vpn, terminal server, minden okés vele.
-
prsq
aktív tag
válasz
E.Kaufmann #140497 üzenetére
Igen, működik éppen, de a "tartalék" pont jól jellemzi.
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Xbox Ultimate előfizetések
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)