Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
syler123
veterán
Sziasztok!
Proxmox beállításában szeretnék segítséget kérni. A Webui-t szeretném elérni, sikertelenül. Nincs tapasztalatom a virtuális gépekkel (kicsi esxi tapasztalat van csak). Viszont az adott gépen nem fut az ESXI, de a proxmox felment.
Odáig oké hogy net van, tudom frissíteni stb...
3 hálókártya van a gépben, egyik kapja a netet, ez látszódni is fog a képen.A második hálókártyára kötve egy gépet (később egy switch-t), hogyan kellene beállítani a hálókártyát? Úgy hogy el is érjem a webest felületet. A cél végül majd egy pfsense tűzfal lesz, meg egy kliens win10 távoli asztallal, csak jó lenne ha nem terminállal kellene szívni, hanem lenne grafikus felület
A szerver mögött nincs router.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
-
syler123
veterán
válasz szallasi007 #20421 üzenetére
Köszi, meglesem majd, de ma már nem leszek annak a gépnek a közelében, vagyis de, csak rákerült végül szimplán egy Windows Server 2016, de majd ssd-n kipróbálom hogy mit dob ki.
kraftxld: Hyper-V vel az a bajom, hogy kell egy erőforrás zabáló rendszer alá, míg a proxmox elél kenyéren és vízen. Plusz szimpla kíváncsiság, de ha megtetszik, akkor marad.
A gép egy ipari hulladék (proci egy amd x3 720), van mellette 8gb ram, meg hardveres raid, meg ugye a 3 hálókártya. A pfsense lenne a tűzfal, radius server, dhcp server. Meg egy nagyon alap win10 lenne rajta felügyeletre, de lehet hogy csak valami minimal linux is jó lesz arra, ezt még nem döntöttem el.[ Szerkesztve ]
-
-
syler123
veterán
Sziasztok!
A proxmox hálózati beállításával kapcsolatban szeretnék kérdezni. Kezdő vagyok a virtualizációban, pláne így linux alapon.
Van nekünk egy public ip címünk, csak 1db. A cél az lenne, mint pl virtualizáció nélkül egy win server, tehát 1 hálókártya a wan, a másik a lan. A 2. hálókártya majd dhcp-zik. És megy a natolás.
Tehát, első hálókártya: (vbr0)
ipv4 193.x.x.x
subnet mask: 255.255.255.192
default gateway: 193.x.x.y2. hálókártya lenne: (vbr1)
ipv4: 10.0.0.2
subnet mask: 255.255.255.0
default gateway: 10.0.0.1 (ezt állítom be egy laptopon ip címnek, és rákötöm a 2. hálókártyára, így elérem a webes felületet)Namármost, ha feltelepítek egy Win10-et, akkor a vbr0-ás hálókártyát beállítva nem kapja meg a gép a 193.x.x.x-es címet, csak a 169.stb.stb.stb Így természetesen net sincs. Ez mondjuk azért is lehet, mert a modemnek 1db publikus címe van, többet nem fog osztani. Hogy kellene a hálókártyát beállítani hogy jó legyen? Tehát hogy a virtuális gép megkapja a 193.x.x.x-es címet? Vagy az azért nem lehetséges, mert azt már a proxmox megkapta?
Ha routert teszek alá működik a dolog, a router osztogatja a címeket, de az nekem nem jó, pont a routert akarom elkerülni, mert lefagy stb.[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz szallasi007 #20920 üzenetére
Igen, erről lenne szó. Olvasgatok aztán hátha meglesz a megoldás, mert elvileg a legtöbb embernek pont erre van szüksége amire nekem.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
Sziasztok!
Windows Server 2012-őt használunk VMware aaltt, van külön tűzfal, storage stb...
Egy olyan kérdésem lenne, hogy hogyan lehetne az internetet megvonni pl irodánként? Olyan csoportok vannak csak hogy dolgozok stb, de nem bizonyos felhasználótól, hanem bizonyos számítógéptől szeretném megvonni a netet, úgy hogy közben a hálózat működjön (megosztások).Amikor beléptetek tartományba egy gépet, akkor azok megjelennek az Active Directory felhasználók és számítógépek / Computers fülön. Erről rakok be egy képet:
Tehát a netet szeretném pl letiltani a pc101 és pc120-as gépekig, de ezt nem a gépeken akarom egyesével, mert az megoldható, hogy beírom a kapott ip-t átjáró nélkül, akkor ugye van hálózat, de net nincs, de ezt kapcsolgatnom kell.
Tehát lenne olyan csoport amiben benne van a pc101-pc120, következő pc201-től pc220-ig stb. És kapcsolgathatom ki be a netet.
Az lenne a megoldás hogy készítek csoportokat, hozzáadom a pc-ket és egy group policy szabállyal tiltom a netet?
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz szallasi007 #20965 üzenetére
Lehet érdemesebb lenne ránézni a tűzfalra, van is egy szabály, amit még az elődöm gyártott, amelyik bizonyos user csoportnak tiltja a netet. Csak a tűzfal kicsit vicc kategória, ha rosszul nézek rá kb attól vége van és kb órákig szenvedek vele hogy újra elinduljon. (Microsoft Forefront). Mondjuk a csoportot ígyis úgyis létre kell hoznom, amibe belekerülnek a gépek. Szerintem odáig tuti a dolog.
-
syler123
veterán
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy Windows Server 2016-nál másnál is jelentkezik ilyen probléma? Valami update okozhatja? Érdekes, minden szolgáltatás működik, de bejelentkezni nem tudok. Ma nem tudom leállítani, de gondoltam megkérdezem mi a legegyszerűbb / leggyorsabb módja a hiba orvoslásának. Így Teamviewer-el sem érem el a gépet, tehát annak a szolgáltatása sem indult el. DHCP stb az megy. Ez az előkészítéses téma már 1 napja megy. Azóta nem voltam a gép közelében, de mivel nem érem el teamviewer-el, így gyanítom azóta is ugyanez pörög.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz bogabi #21091 üzenetére
Annyit láttam, múlt héten, hogy frissítések sorban állnak, nem foglalkoztam vele. Miután nem értem el teamviewer-el, elmentem a helyszínre és próbáltam belépni, utána a képen látható dolog fogadott. Tehát magán a gépen én nem változtattam semmit, update nem tudom hogy elindul-e magától, eddig arra rányomtam, amikor leállhatott, most nem foglalkoztam vele, lehet magától feltette és újraindult.
-
syler123
veterán
válasz bogabi #21095 üzenetére
Köszi! Könnyen lehet, hogy már be is lépett, csak a frissítés miatt a teamviewer generált egy új kódot és már azért nem érem el. Kíváncsi leszek, sokat nem tudtam várni a helyszínen, szóval simán lehet hogy már nincs gond. Délután talán járok arra, akkor megnézem.
Nem fontos vas, szimpla dhcp szerverként üzemel, mac szűrés stb, meg távolról tudom újraindítgatni a routereket, ha valami gond lenne.[ Szerkesztve ]
-
-
syler123
veterán
válasz syler123 #21100 üzenetére
Kiderült, hogy belépett a rendszer. Újraindítottam, 15 percig ment az újraindítás felirat, mire ténylegesen leállította a szolgáltatásokat és újraindult, 15 perc a bejelentkező ablak, majd 15 perc csak egér a fekete képernyőn, majd megjelenik az asztal.
A start menü nem működik. Parancssort is csak úgy tudtam indítani, hogy kikerestem a system32 mappában. A vezérlőpultot is sikerült így elindítani, ott pl update szolgáltatást nem találtam, azt hiszem server 2016-nál csak a gépházban van, viszont a gépház nem indul el. Se billentyűkombinációra, se parancssorból. Teamviewer-t sem lehet elindítani. A kiszolgálókezelő elindul a ServerManager parancsra, de ha leteszem az asztalra, annyi. Meg sem jelenik a tálcán. Tálcára két klikk és rebootol az explorer.exe.
Feltettem a classicstartot, hátha az más elven működik, de semmi, saját exe-vel indítva sem megy.
Kiszolgálókezelőben látszólag minden működik.
Sok dolog nincs beállítva a gépen, lehet akár lemezhiba is, mert találtam arra utaló jelet eseménynaplóban, meg update-ra, tehát valószínűleg az update után halt le a dolog.Érdemes javítgatni ha nem sokminden van rajta?
Esetleg csak a dhcp beállításokat le tudom menteni? Pl szűrt mac címek stb? Azt tudom hogy jegyzettömbbe ki lehet exportálni, de importra utaló jelet nem találtam.[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz szallasi007 #21119 üzenetére
Az lesz (dhcp export), semmi fontos nincs a szerveren, szóval... Rakok be egy ssd-t, aztán megy ameddig megy, ezer éves hdd-k lettek betéve, meg is lett az eredmény, sokra nem megyek a raid-al ha rossz adatokat is klónoz egyik a másikra.
Mondjuk azt nem tudom egy server milyen alapon frissíti magát a beleegyezésem nélkül. Egy win10 host-nál még azt mondom oké...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nők, nőügyek (18+)
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Tudományos Pandémia Klub
- Mesterséges intelligencia topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- War Thunder - MMO Combat Game
- Parfüm topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Havi limitet kap a GeForce Now
- További aktív témák...
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest