- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
DonThomasino
veterán
Reggel beülök a megane 2 be nem kapcsol be a rádió.
Ötlet? -
szaja11
újonc
válasz
rob210 #80675 üzenetére
Tulajdonképpen ez zavart meg:
http://filterabc.hu/RENAULT-7700274177-gyari-olajszuro-2007-09-honapIG
http://filterabc.hu/RENAULT-8200768927
A szelep nyitási nyomás tér el meg a magasság.
(És mint ahogy a képeken is látszik a gyári dobozban is Purflux van)
Tehát a ráncfelvarrás után kb. 1 évvel még alakítottak valamit a motoron és azért kell már azokhoz más szűrő?
És ez a teljes ajánlati lista:
http://filterabc.hu/spl/198310/1-5-dCi-63-KW-86-LE-mot-K9K-724
-
szaja11
újonc
Hát.... Az 1.5 dCi az diesel. :-)
-
tusi74
őstag
válasz
rob210 #80695 üzenetére
Kedves Robi! Köszönöm szépen a válaszod. Igazából ha Dunaharasztihoz viszonyleg elérhető helyen dolgozol, szívesen elvitetném az autót Hozzád, természetesen minden szerelési költséget állva. Az a baj, hogy neten hiába választok ki vadidegent, honnan tudjam, hogy ő is úgy áll hozzám, hogy nő, mondunk neki valamit, mit csináltam meg, és jól lehúzzuk. És megy a kálvária tovább. Nagyon jó lenne ez a kis autó még közeli közlekedésre, valószínűleg pályára már nem merek vele felmenni.
Értem is amit írtál, mert 100%-ban nem vagyok azért teljesen műszaki analfabéta, csak nyilván én nem tudom szétszerelni, megnézni , visszaszerelni semmit. Sőt pár éve, amikor már egy hasonló bajsorozaton átmentem, igaz, akkor nem éreztem magam életveszélyben egy másik fórumban egy szerelő kifejezetten óvva intett mindenkit, hogy laikusként valamibe belepiszkáljon, mert a baj még nagyobb lehet.
#80693:
Igen, ez a Clio II-es, ez 2006-ban már egy ráadás gyártás volt, mert párhuzamosan már gyártották a Clio III-asokat. Ezeket Free néven kezdték forgalmazni, csak kettes néven, ugyanis 2.222.222 Ft-ba kerültek. -
rob210
Topikgazda
válasz
tusi74 #80685 üzenetére
Szia.
A volán mögé akkor tudsz majd visszaülni, ha szerelőhöz viszed az autót, nem kóklerekhez.
Ez nem elektromos hiba, hanem fals levegő.
Persze biztosat csak akkor lehet mondani, ha elvégzett az ember pár vizsgálatot.
Azonban találkoztam már ilyen esettel, a fék dewander vákumcsövét, elnyiszálta a gázbowden, mert rosszul volt elvezetve. Innentől vákum helyett extra levegőt kap és az alapjárati beállítás megszűnik. Azaz full gázon pörög a motor. Ez az 1.2 es 8szelepes autó nem ekkora betegágy, mint amit te leírsz, csak sok a húzzuk le a női tulajt, úgyse tudja miről beszélünk.Hogy értsd, miről beszélek, ez egy szívó benzines autó. 3 dolog kell, hogy működjön.
Benzin, levegő, szikra.
Benzinből nem kap többet, szikrából nem kap többet, levegőből viszont igen. A sok oxszigén meg beindítja a folyamatokat.
Ha a tábor tüzet meg akarod gyújtani ott is fújod, hogy lángra kapjon.
Persze ez durván leegyszerüsítve...
-
Somatom
veterán
válasz
tusi74 #80685 üzenetére
Nem csodálom. Ilyentől a rutinosak is be tudnak pánikolni. Tipikus turbós hibajelenség, amikor a turbóba kerül a motorolaj, az beküldi az égéstérbe, amitől beindul egy olyan öngerjesztő folyamat, amit kulccsal sem lehet leállítani, csak lefullasztással. De, nálad biztosan nem ez a hiba, mivel egy 44KW -os autó biztosan nem turbós.
-
tusi74
őstag
válasz
lsebestyen #80684 üzenetére
Amire reagált, az a szakaszos fékezés így tudtam 20-asával csökkenteniu a sebességet, és 40-nel lecsorogni.
-
gabor9991
őstag
Életveszélyes egy autópályán az amúgy kiakadt gázzal száguldó autón óvatosan levenni a gyújtást és lehúzódni a leállósávba?Számodra ez életveszélyes manőver?
Én kérek elnézést.
Egyébként meg ameddig lendületben van a kocsi és van motorfék addig lesz vákuum is mivel benzines szóval lesz rásegítés a féknek, jó eséllyel nem elektromos a szervó akkor meg még a szervó rásegítés se megy el teljesen.Szerintem... -
tusi74
őstag
válasz
lsebestyen #80684 üzenetére
Váltani tudtam, de iszonyatosan bőgött a motor, felment 5000-re a fordulatszám. Aztán leállás után újra indítottam biztonságos helyen és már 5000-res fordulatszámmal indított.
Olyan félelmetes volt, hogy most hogy veletek beszélgetek is remeg a kezem. Nem is tudom, mikor tudok újra visszaülni a volán mögé. -
tusi74
őstag
válasz
gabor9991 #80681 üzenetére
Nekem azt mondta az autómentő, hogy szerencse, hogy nem állítottam le a motort. Azt mondja, főleg a nők ilyenkor pánikba esnek, nyomnak minden pedált, leállítják a motort. Annyiban megdicsért, hogy le bírtam vezetni az autót, mert azt mondta lassan 20 éve csinálja a szakmát és sok mindent látott már. Az én problémamegoldásomat elfogadhatónak látta.
-
tusi74
őstag
Sziasztok, az autószerelős topicból irányítottak ide. A probléma:
Nagyon ijesztő dolog történt ma velem. Mentem az autópályán, és képtelen voltam lassítani. Ha megnyomtam a kuplungot (gázról le), felment a fordulatszám 5000-re, felbőgött a motor.
Majd azt tapasztaltam, hogy simán tudtam úgy menni, hogy nem volt a lábam a gázon, tartotta a 80-as sebességet az autó. Végül úgy sikerült letérni az autópályáról, hogy csak a féket nyomtam finoman, szakaszosan, kezdett csökkeni a sebesség, 60, 40, majd 40-nel lecsorogtam az autópályáról, majd az első buszmegállóban megnyomtam a féket satura és lefulladt. Ez az ócsai és a dabasi elágazás között történt, abban az 5-7 percben lepörgött előttem az életem. Majd a buszmegállóban próbáltam újra beindítani, és úgy indított, hogy kuplunggal 5000-es fordulatszám állva.
Kérdésem az, hogy mi történt? Az autómentő aki kijött, azt mondta, hogy szerinte valami elektromos hiba, és valami elszállt, de ő sem tudott többet. 2006-os Renault Clio II-es.Pontosan ilyen típusú a Clio, 2006-os gyártmány: [link]
1,2-es, 44kW, 8V (bocsánat nő vagyok, nem tudom, igazán mit jelentenek) így csak írom, amit a biztosításnál szoktam). Benzines!
Előzmények: Tavasszal 1 hónapot állt az autó, csurig lemerült az akksi. De szó szerint 0-ra. Kicserélték az akksit teljesen újra, attól kezdve az öndító kezdett sz@rakodni,. holott pár éve az is ki volt cserélve, és nem felújítottra, hanem újra. Autóvillamosságos megnézte az önindítót, azt mondta, fel kellett újítani, de jó lesz. Ugyanúgy megmaradt az, hogy naponta használva az autót reggelente 2-3 indításra indult.
2 hete ismét lemerült csurig az akkumulátor (ekkor 3 napot nem ment az autó), de még nagyon hideg sem volt), az a vadonatúj akkumulátor, amit nyáron szereltek bele, sőt zárlatos is lett. Újabb akksi a kocsiba, Varta, már a beszerelés után 3-szorra indította a kocsit, ugyanúgy nyekergett az önindító. Az akksikat mindig szakbolt szerezte be, és szerelte be, mindig katalógusból nézte meg, ebbe a kocsiba milyen kell.
Ma reggel csak 5-ödszörre indult a kocsi, a szokásos önindító nyekergés de elindult, és kb. 15 km-en hibátlanul ment, a hiba teljesen váratlanul kezdődött.Nagyon köszönöm, ha valakinek lenne tippje mi lehet ez, és kb. ez milyen összeget jelent, mert ez az autó így életveszélyes.
Utóirat: az autóvillamosságoshoz szinte hazajárok, már elmentette a telefonszámomat, és úgy köszön bele, szia, mi a baj? Mindent ő csinált az önindítót és a többi korábbi elektromos hiba javítását. Volt, hogy elszállt asz érzékelő, nem mutatta fordulatszámot, nem mérte a kilométert, volt már teljes kábelköteg csere.
-
rob210
Topikgazda
válasz
passat77 #80674 üzenetére
Én azt gondolom, hogy ha mindent kicserélsz is ugyan ilyen szépen fog járni a motor ugyan így hibakód mentes lesz és ugyanennyit is fog fogyasztani.
Az 1.6 os motor ennyit tud abban a kaszniban.
Ezerszer kitárgyaltuk ezt a témát, hogy a kis köbcentis motor nem feltétlen alapja a kis fogyasztásnak. Súly Le arányban egy nagyobb köbcentis motor lehet, hogy kevesebbet fogyaszt."Ugyan ez a motor" az én megane 1 emben a stabil 8 litert tudja városi használat mellett, most, hogy beállt ez a nagy hideg.
Ettől még egy diag sose árt, de szerintem jobb ha megbarátkozol a fogyasztásával.
-
passat77
tag
Sziasztok,
2 hónapja vettem egy 2007-es 1.6 benzines Lagunát. Hibakód mentes az autó. Kissé erőtlennek érzem, a fogyasztása városban 11-12 liter közt van. A motor szépen indul, csendesen jár. A gyertyákat és a trafókat már kicseréltem, de nem változott semmi. Visszaolvasva a korábbi írásokat talán lambda szonda vagy fojtószelep irányába kellene keresni a hibát? Ti mit gondoltok?
-
szaja11
újonc
Sziasztok!
Már lassan 10 éve veszem az olajat és a szűrőket ehhez a géphez (RENAULT MEGANE II. 1.5 dCi (63 KW, 86 LE) mot.: K9K-724) a Filter ABC-től. Most megint rendelnék, de elbizonytalanodtam...
Eddig ezt a 2 fajta szűrőt vettem: ezt: PURFLUX LS932 vagy ezt: RENAULT 7700274177 gyári
Elvileg jót választottam, de most feltűnt, hogy vannak 2007. 09. hóig gyártott autóhoz való szűrők és 2007. 10. hó után gyártott autókhoz való szűrők. Az én autóm 2007. 4. hónapi, tehát ez alapján jó szűrőket vettem eddig.
Csak azt nem értem, hogy miért van ez az év, hónap megadva váltásnak, mikor a ráncfelvarrás 2006-ban volt. Vehetem továbbra is ezeket a szűrőket, mint eddig vagy inkább a 2007.10. hó utáni motorokhoz való méretben egy kicsit nagyobb térfogatúakat? -
rob210
Topikgazda
válasz
csababarca #80670 üzenetére
Ettől még a hibatárolód teli van.
-
rob210
Topikgazda
válasz
csababarca #80667 üzenetére
Kérdés, hogy az aksi miért halt meg, koros és azért, vagy rossz a generátor és azért?.
Illik ilyenkor kizárni a töltéshibát, feltölteni az aksit és diaggal nullázni mindent. -
LamerGyuri
senior tag
válasz
csababarca #80667 üzenetére
"Karácsonyfázó" akksival ne nagyon nyúzd az autót, hazavághatja az agyát. Vagy töltsd fel rendesen, vagy cseréld ki.
-
csababarca
őstag
válasz
csababarca #80666 üzenetére
nagyobb probléma, hogy most minden hibát kb kiír üzenetben a műszerfal, power steering, brake fault, tranction control on/off váltogatja ...remélem csak az akksi lemerülése miatt van ez.
-
csababarca
őstag
válasz
csababarca #74730 üzenetére
Sziasztok!Tavaly valaki segített rádió kódban.Sajnos a hideg lemerítette csutkára az akksit, most újra kellene a kód.Én marha nem a telefonomba írtam fel, és most nem találom a papírt amire ráírtam.Kivettem a rádiót anno, és egy szám alapján kaptam meg innen valakitől a kódot.Tud valaki ebben segíteni?(renault clio IV-ről van szó)sztornó, megvan a beszélgetés
-
Somatom
veterán
Érdekes jelenséggel szembesültem. Ez is olyan csajos húzás. Cirka 4000Km olajcserétől. Autó szerint "oil level OK". Gondoltam, szemrevételezem. Két órája álló motornál, pálcán a szint fél fölött. Visszadugtam, azóta azt írja, hogy "oil top up". Most akkor döntse már el, hogy tőccsem, vagy ne tőccsem!
-
Mortein
tag
3-as Megane-ban, hogyan lehet hozzáférni az elakadásjelző gombjához? Beragadt és ki szeretném szerelni, hogy megnézzem mi a gond vele.
-
Bass
addikt
Sziasztok laguna 3 1.5 dci-be kell hajtókarcsapágyat cserélni vagy ezt a modellt már nem érinti? Köszönöm
-
rob210
Topikgazda
válasz
BUZZLGHTYR #80653 üzenetére
-
rob210
Topikgazda
válasz
lsebestyen #80652 üzenetére
9 hónap
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Biostar TB250 i5 6400 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB AeroCool V3X 500W
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest