Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Samus: Atomic Heart - Egy kis nyafogás
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
becoe
csendes tag
Nem kell, hogy dual channelben menjenek, az a lényeg, hogy működjenek együtt! Erre vonatkozóan akkor az a válaszotok, hogy valószínűleg menne, és csak kicsi az esélye annak, hogy nem?
Kipróbálni nem tudom, mert a srác egy vevő, és postán menne a RAM-ok cseréje a jó magyar valutára... 
-
becoe
csendes tag
Helló!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy 2 Gb Kingmax mellett tud működni 2 Gb Kingston? Sajnos csak a Kingstonról tudok infókat (mivel ezek az enyémek, a srác, akivel üzletelnék, még nem válaszolt azt illetően, hogy 2 x 1 Gb vagy 1 x 2 Gb, 800 vagy 1066 és hogy milyen a lap...), ezek a következők: 2 x 1 Gb és 800 Mhz. Számít, hogy milyen időzítéseken mennek? Valamint az, hogy esetleg különbözőek az órajeleik? Vagy talán a mai lapoknál nem igazán fordulnak elő inkompatibilitások?
Köszi előre is a választ, ha megkapom a részletes infókat, akkor tájékoztatlak Titeket!
Üdv,
becoe -
becoe
csendes tag
Na, még mindig én
Az már tiszta, hogy kompatibilisek a RAM-ok, nem is firtatom tovább... Viszont fentebb le lettek szólva, merthogy lassúak... Nézegettem teszteket (tudom, jókor, dehát emiatt hadd fájjon az én fejem...
), és tényleg beigazolódni látszik az elmélet
Szóval úgy döntöttem, csere lesz, vagy legalábbis megpróbálom cserélni, ha lehetséges. Amit kinéztem: 2 GB/800 DDR2 GEIL KIT ULTRA hűtőbordás 800+ CL4. Ez mennyire jó? Amit mellé tervezek: Gigabyte P35-DS3 vagy DS3R, illetve E8200... Nagyon minimális túlhajtást tervezek, ahhoz elég a 800+-os RAM?Bocs, hogy a hülyeségeimmel, és a teljesen amatőr kérdéseimmel zaklatlak Titeket!
Mindenesetre várom a válaszokat,
becoe -
becoe
csendes tag
válasz
FehérHolló
üzenetére
Nem írtam, igaz, de 2x1 Gb volt az

-
becoe
csendes tag
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Téma részemről lezárva, meggyőztetek, hogy jók PC-be is. Tekintve, hogy a másik srác (szintén fórumozó) az ellenkezőjét mondta, honnan tudhattam volna, hogy kinek higyek? Na de tényleg mindegy, én itt befejezettnek tekintem a dolgot...
Köszönöm a segítséget (tényleg sokat segítettél/segítettetek
,
becoe -
becoe
csendes tag
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Jól van na, nem kell felkapni a vizet, miért baj az, ha biztosra szeretnék menni? Tegnap kiderült (kiderülni látszott), hogy a memóriák, amiket vettem, nem is jók PC-be, vagyis tök fölöslegesen kidobtam 10.000 Ft-ot, ami nekem nem kevés pénz. Aztán ma mondják (köztük Te is), hogy mégiscsak kompatibilis az asztali lapokkal... Szerintem érthető, hogy bizonytalan vagyok... Nem értek a témához, nem vagyok szakértő, nincsenek szakértő ismerőseim, akiktől megkérdezhetném, hogy mihogymerremeddigmiért... Kb mindenre magamnak kell rájönnöm... Ha meg hibázok, annak a nehezen összekuporgatott pénzem látja kárát, ezért szerintem nem bűn az, hogy biztos szeretnék lenni a dolgomban. Egyébként már elfogadtam, hogy belemennek a leendő lapba, ne aggódj
Már csak a sebességével van gond, lehet, csere lesz egy kevés ráfizetéssel 
-
becoe
csendes tag
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Ez biztos így van? Mert egy másik srác meg válltig állítja, hogy a Non-ECC nem jó asztali gép lapjába...
Esetleg valakinek valamilyen tapasztalat, vagy valami hasonló, ami jó lenne kiindulási pontnak? Mert úgy néz ki, többség fog dönteni nálam
-
becoe
csendes tag
Helló!
Tudom, hogy nagyon hülye kérdés, de ez a modul belemegy egy asztali számítógép lapjába? Csak mert hallottam olyan érvelést, hogy a Non-ECC miatt csak a szervergépekbe jó, ebben a fórumban meg azt olvastam, hogy a Non-ECC ponthogy PC-kbe passzol. Erről a memóriáról van szó: Kingston 1GB 800MHz DDR2 Non-ECC CL6 DIMM
Előre is köszönöm a (remélem, türelmes
) válaszokat,
becoe
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Linux kezdőknek
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Tesla topik
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4077, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5600XT 6GB Zalman S2 Corsair 650W
- Apple Watch Series 9 45mm GPS Starlight 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Acer Nitro 16 - 16" WQXGA 165Hz - Ryzen 7 8845HS - 16GB - 1TB - Win11 - RTX 4070 - Garancia
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Universal Dock UD22
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Kipróbálni nem tudom, mert a srác egy vevő, és postán menne a RAM-ok cseréje a jó magyar valutára... 
Az már tiszta, hogy kompatibilisek a RAM-ok, nem is firtatom tovább... Viszont fentebb le lettek szólva, merthogy lassúak... Nézegettem teszteket (tudom, jókor, dehát emiatt hadd fájjon az én fejem...
), és tényleg beigazolódni látszik az elmélet

,
Már csak a sebességével van gond, lehet, csere lesz egy kevés ráfizetéssel
fudi2002