Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kop8
őstag
válasz
KáZsé Mestör
üzenetére
A memória Mhz-ét kell fixre rakni a gyengébb memóriához állítani, mert auton nem megy együtt a 4db.
Nekem is ilyen volt mikor két különböz tipust használtam.
De még lehet az időzítés is gond. -
Szasza_boy
csendes tag
válasz
KáZsé Mestör
üzenetére
A hétvégén én is szívtam a memóriákkal, nekem is tanácsolták, hogy a BIOS default értékekre álljak vissza. Kipróbálhatnád te is. Egyenként kezdve a modulokat berakosgatva. Az nem lehet gond, hogy a vinyó/DVD csatlakozója csúszott le?
-
Intel q8200
senior tag
válasz
KáZsé Mestör
üzenetére
Nekem különböző memória modulok is mentek együtt, csak a lassabb órajelén addig míg nem állítottam időzítést és feszültséget is kellett esetemben.
(Vagyis az 1066-osok is 800-on mentek míg nem állítgattam be a biosban.) -
Szasza_boy
csendes tag
válasz
KáZsé Mestör
üzenetére
Szia!
Én is tapasztaltam már hasonlót, igaz nem ennyire durván. Amit én kipróbálnék: tiszta alkohollal letisztogatni a memória érintkezőit, plusz egy kis tisztítás a gépben. Ahogy te is említetted ha megmozgattad vmelyik ramot, akkor elindult a gép. Tudom, hogy bénán hangzik ez a tanács, de ellenőrizd, hogy tényleg helyén van-e a memória rendesen. Én is jártam már úgy, hogy álló helyzetben úgy nézett ki, hogy helyén van a videókártyám, aztán mégsem. Elfektettem a gépet és voila, bepattant rendesen a helyére...
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Közvetve bedarálja az AI a Switch 2 tárhelyét
- Olcsó vs. drága egér: melyiknél érzed meg igazán a különbséget?
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Mélynyomó? Nem, kompakt Chieftec ház!
- Mobil flották
- Jövedelem
- Gaming notebook topik
- Call of Duty: Black Ops 7
- További aktív témák...
- Laptop memória 32gb-os/Kingston KCP432SD8/32/ 2TB NVME SSD PM9A1A 50ezer
- KINGSTON FURY 32GB Beast DDR5 5200MHz CL40 KIT KF552C40BBK2-32
- RETRO RAMok, DDR2-DDR3 laptop-asztali
- G.SKILL Trident Z Royal 32GB (2x16GB) DDR4 4600MHz CL19 - Élettartam garancia
- G.SKILL Trident Z5 RGB 32GB (2x16GB) DDR5 7200MHz
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I HDMI I W10 I CAM I Garancia
- Apple iPad Pro 4th 12.9 2020 - Wi-Fi - Space Gray - 128GB - Akku: 86% - Megkímélt állapot!
- Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 4.2GHz turbo 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
fudi2002