Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Pentax DSLR topic (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#3651) vfo7 válasza ottkar (#3650) üzenetére


vfo7
senior tag

Vélhetően azért kisebb kapacitású az új, mert a K7-nek kisebb a fogyasztása.

De ami nekem nem igazán jön be, az, hogy miért nem ceruza-akksikkal csinálták, mint pl. a K200-nál. Ha lemerül a lítium, és nincs nálam egy másik, vége a dalnak. Ha meg ceruza-akksival műxik a szerkezet, a sarki boltban kapok hozzá villanyt és kattintgathatok tovább.

Aki csak a lábával siet, hibázik.

(#3652) Zozzant válasza vfo7 (#3651) üzenetére


Zozzant
addikt

Nem gondolom, hogy ez egy valós probléma amit itt felvázolsz. Egy ilyen kategóriás gép tartozéka egy pótakksi legalább, ugyanúgy mint egy pót ceruzaakksi készlet. Aki a sarki fűszeresnél akar elemet venni a nyaralás közepén az meg megérdemli, de ezt semmiképp nem vetíteném le arra a kérdésre, hogy milyen aksiról dolgozik a gép.

https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html

(#3653) ottkar válasza vfo7 (#3651) üzenetére


ottkar
addikt

Egyszer 240mA a különbség másszor az sose baj ha egy akku tovább tart. De az igazi hülyeség hogy nem egyformák cserélhetőségre ez feleslegesen drágítja a gyártást, pazarlás.

(#3654) vfo7 válasza Zozzant (#3652) üzenetére


vfo7
senior tag

Szerintem azért valós a probléma, mert általában nem 2 akksit adnak egy géphez, hanem csak egyet. Egy plusz akksi 10K körül van, amiért legalább két garnitúra 2 AH-s ceruzát lehet kapni. Ráadásul a lítiumok kapacitása ebben a méretben nem nagyobb a ceruzánál, viszont nagyságrendekkel drágább.

Meg hát én már kerültem olyan helyzetbe, hogy lemerült a gép, meg a tartalékakksi is, és szerencsére volt hozzá a sarki fűszeresnél elem.

Aki csak a lábával siet, hibázik.

(#3655) Zozzant válasza vfo7 (#3654) üzenetére


Zozzant
addikt

Ok akkor neked legyen valós probléma, én pl 3 ezerért vettem pótakksit. Jó problémázást:)

https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html

(#3656) macskajancsi válasza ottkar (#3653) üzenetére


macskajancsi
aktív tag

ez nem hülyeség, hanem üzlet.
nyilván nem fognak ugyanolyat gyártani hozzá, mert az új fajtát is megveszi hozzá, akinek kell.
tényleg kitolás ez az egység sugarú vásárlóval, de ez egy ilyen világ.
más termékeknél is ez a trendi.

vfo7: én is 3k-ért vettem pótakksit, igaz fele annyit tud mint a gyári. de ha kettőt vettem volna 6ért, már úgy is jobban járnék, mint a gyárival. kapacitásban meg ugyanott vagyok.

[ Szerkesztve ]

coito ergo sum...

(#3657) vfo7 válasza Zozzant (#3655) üzenetére


vfo7
senior tag

Mondom: a gyakorlati használat során a ceruzaelem/akksi használata lemerülés esetén sokkal célszerűbb. Ha a lítiumakksi + a tartalék is lemerül, akkor mi van? A fotós kénytelen hazamenni, vagy az autójához fáradni tölteni - már ha van nekije mobiltöltője. Egyéb esetben pedig irány a sarki fűszeres, oszt folytatódhat a kattintgatás.

Ez egyszerű józan célszerűség és nem kötözködés. De kinek a pap, kinek a papsajt :)

Aki csak a lábával siet, hibázik.

(#3658) vfo7 válasza macskajancsi (#3656) üzenetére


vfo7
senior tag

És ha a pótakksid is lemerül, akkor kell a pótakksi pótakksija :)

Meg ugyebár a spéci akksi gyártóhoz kötött, tehát neki hoz profitot/licencdíjat, ha veszel még egyet, a ceruzaaakksi meg nem ilyen, mint tudjuk.

Aki csak a lábával siet, hibázik.

(#3659) philoxenia válasza vfo7 (#3657) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

K10D-nél még soha nem merült le a kettő. Egy akkuval nagyjából 5-600 képet tudok lőni, a póton sem vettem észre, hogy lényegesen kevesebbet, tehát, ha olyan helyre megyek, akkor mindkettőt feltöltöm, nem maradok akku nélkül.... Most megnéztem, Krétán egyszer majd ezer képet lőttem egy nap, de vakubaj nem volt . :N

Ja és a Szamaria-szurdokban voltunk akkor, tehát nem sok fűszeres járt arra.... :D

[ Szerkesztve ]

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#3660) ottkar válasza macskajancsi (#3656) üzenetére


ottkar
addikt

De itt a tervezés hülyeségéről van szó. A tervezőnek semmi köze az akku gyártójához tulajdonképpen. Mi érdeke lenne ilyen vagy olyan akkut alkalmazni.

(#3661) vfo7 válasza philoxenia (#3659) üzenetére


vfo7
senior tag

Mint mondottam volt, kinek a pap, kinek a papsajt. :)

Aki csak a lábával siet, hibázik.

(#3662) vfo7 válasza ottkar (#3660) üzenetére


vfo7
senior tag

Azért változtatják meg szinte típusonként az akksi formáját, hogy a derék kuncsaft ne tudja használni pl. a régi géphez valót. Ez szerintem teljes mértékben marketing- és profitorientáltság, nincs túl sok köze a gyakorlati szükségszerűséghez.

Mi lenne ugyanis, ha pl. ugyanúgy szabványosítanák a lítiumakksikat, mint a ceruzaelemeket és ugyanaz lenne jó Pentaxba és Olympusba, Nikonba és Canonba?
Az eltérő üzemi feszültség nem érv, mert ha pl. a DSLR-ek alapelvei nagyjából egyformák, akkor a chipkészletek is működhetnek szabványos feszültséggel, mint pl. a laptopok, vagy a hálózatról működő számtalan készülék.

[ Szerkesztve ]

Aki csak a lábával siet, hibázik.

(#3663) Hooper válasza vfo7 (#3658) üzenetére


Hooper
őstag

Nekem is k200am van, szóval ceruzát használok akksi helyett, és bár megvagyok vele maximálisan elégedve, még sem vallom ezt a szűklátókörűséget.
Ez a "lemegyek a fűszereshez ceruzaelemet venni" dolog annyira kajli, mindenki ezzel jön.
Nekem 4*4 pakk ready2use aksim van (külső vakut is használok), ami ugyebár egyszer feltöltve bármeddig használható, azaz nem merül ha áll a táskában hetekig. az ára igen baráti (~2500), és tapasztalatom szerint 600-800kép röhögve benne van.
Azt hittem ennyi elemmel sose lesz gondom, de nem számoltam azzal h ezeket általában 12-14óra között tölti fel a töltő, ami igen csak hosszú, és többször is előfordult h lekellett vennem a töltésröl, vagy lemerületlenül kellett rátöltenem. Ezek ugye nm tesznek jót az aksi élettartamának. persze itt bejön az h vegyek olyan IPCL töltőállomást, de a lemerítés és töltés ott is hosszadalmas. Tegyük fel, h vettem..ha gyakrabban használod a gépet, rájössz h milyen jó is lenne ha 1-2szett még itthon töltene amíg te távol vagy.
5-6 elemszett kb 15ropi + normális töltő 8-10k. Szóval a gazdaságosságról ilyen szinten már nem beszélhetünk..

Litium akksi mellett szól viszont h bármikor rátölthetsz, és ha jól tudom 2-3óra elég a töltésnek. Ez még belefér, h reggel fölkelsz, és indulásig még felrakod tölteni.Mint itt is írták az után gyártott ~3000, szóval árban sem elszállt.

Ceruza aksi előnye még is kiknek jó? akik hétvégi hobbifotósok, és havi 1-200 képnél nem lőnek el többet. 2 ceruzaelemmel hónapokig kihúzzák :D
De ha sűrűn használod a gépet rájössz majd h ingen is tud hátrány lenni az elem (leginkább a lassú töltési ideje miatt. Valamint "akció" közben kicsit maceráns a négy cerkát belegyömöszölni).

Egyébként én megvagyok elégedve a ceruzaelemmel, de nem hiszem h használhatóságban és praktikusságban bölcs dolog a litiumos akksik főlé pozicionálni....

(#3664) vfo7 válasza Hooper (#3663) üzenetére


vfo7
senior tag

Nekem is K200-am van, portrémarkolattal, ami 4 ceruzaakksit fogad be. Ha lemerül, ott a gépben lévő 4. A korábbi gépemhez nem volt portrémarkolat, az is ceruzával ment. Mindkettőhöz 2-2 készlet akksit használtam/ok, és még az előzőhöz vettem 9K-ért egy GP gyorstöltőt 4db akksival együtt. 3 óra alatt tölti fel őket. 2 garnitúra ceruzával még soha sehol nem volt gondom.

De mint mondtam, kinek a pap, kinek a papsajt :)

Aki csak a lábával siet, hibázik.

(#3665) Hooper válasza vfo7 (#3664) üzenetére


Hooper
őstag

gyorstöltővel ez kiküszöbölhető persze, bár okosok erre azt mondták h az ilyen 3órás töltők igen csak nyírják az aksi élettartamát.

(#3666) vfo7 válasza Hooper (#3665) üzenetére


vfo7
senior tag

Nekem 2 éve megvan és még nem éreztem kapacitáscsökkenést, persze ez csak szubjektív.

Aki csak a lábával siet, hibázik.

(#3667) Zozzant válasza vfo7 (#3657) üzenetére


Zozzant
addikt

Akkor az lenne (kb. 1000 kép után) hogy feltöltöm egy óra alatt...:) Valljuk be egy nyaraláson erre még nem volt példa. Arra hogy téma közben lemerül arra meg pláne nem.

https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html

(#3668) ottkar válasza Hooper (#3665) üzenetére


ottkar
addikt

Nem kell ehhez okosoknak lenni. Már leírtam többször hogy egy alkalommal 700mA töltőáramot állítottam be és a töltés többször is leállt. A következő alkalommal 500mA-re tettem a töltést és símán végigment a töltés. Ilyenkor mi is van?

(#3669) Mercutio_ válasza vfo7 (#3654) üzenetére


Mercutio_
félisten

Szerintem akinek van 350k-ja fényképezőgépre az nem csinál problémát +10k-ból :N Vagy vesz 3 db utángyártottat 3x3k-ért, ha nagyon biztosra akar menni :D
Egyébként ami előnye az aksinak az az, hogy sokal könnyebb, mint 4 cerkaelem/aksi, ez ha ugyanakkora kapacitást még tartalékkészlettel biztosítani akarsz halmozódik.
Persze tudom, vannak akik imádnak 8kilónyi fotóscuccal flangálni, de vagyunk néhányan, akik már túl vagyunk ezen, vagy épp sose volt rá igényünk, és az esetek nagyrészében nem elsősorban fotózni megyünk így számít a súly :B

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#3670) jeni


jeni
félisten

Az Edigitálnál levő akció ami arról,szól,hogy 0% elöleg,0% kamat,0% kezelési költség az egy nagy Kamú! :Y Ma voltam és vettem volna kényelmesen Metz(Pentax) 48 AF/1 vaku-t.Ami már min 50e.Ft havi keresett mellett is megvehető.Előttem ketten voltak és mindhármunknak elutasító választ adtak.Pedig semmiféle tartozásom nincs,3x-t is megkeresem kényelmesen és mégse adták meg a hitelt.Ezek szerint a banknak és a edigitálnak nem üzlet oda adni a terméket kamat és kezelés költség nélkül a vevőknek.Akkor minek hirdeti meg,hogy június 30-ig akció bármely termékekre felvehető a hitel 20000-500000 Ft közötti tartományban.

Metz/Pentax 48 AF-1

[ Szerkesztve ]

(#3671) Mercutio_ válasza jeni (#3670) üzenetére


Mercutio_
félisten

Ez téma volt már a homáron is, ugyanez megy az MM-ben is, valszeg a bank elcseszte a dolgot, az e-digi (és az MM) meg szív, mert 10-ből 9 vevő nem azt fogja megjegyezni, hogy a bank volt k*&#&csög, hanem, hogy pofáraesett az e-diginél :K

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#3672) adik válasza jeni (#3670) üzenetére


adik
őstag

Akkor minek hirdeti meg,hogy június 30-ig akció bármely termékekre felvehető a hitel 20000-500000 Ft közötti tartományban.

Hitelbírálat is van ám a földön, amin te elbuktál, egyébként meg nem az edigital a köcsög, hanem a bank, a HSBC látta úgy, hogy nem fogod tudni megadni nekik a pénzt.

(Mondom úgy, hogy árúvásárlási kölcsönnel foglalkoztam már épp eleget.)

[ Szerkesztve ]

Kettő, csipkebokor vessző!

(#3673) jeni válasza adik (#3672) üzenetére


jeni
félisten

Az összes anyagi forrásaimat a HSBC-nek nem fogom felfedni.Logikának logikus a dolog a hitelbírálat esetén,de szerintem a HSBC nem lát üzletet a dologban.Ezért nem hajt a dologra.

Te kölcsön adnál bárkinek 10 hónapra úgy,hogy nem tudod forgatni a pénzedet és nem kamatozik?

(#3674) adik válasza jeni (#3673) üzenetére


adik
őstag

Ne kiabálj! Te kölcsönadnál egy ismeretlennek úgy, hogy titkolja a jövedelemforrásait? Egyébként az edigitalnak és a hsbc-nek is jó üzlet, ha összejön: 1.) frusztrált kliensek nem fognak fórumokon szentségelni, 2.) akinek összejön, az elkönyveli,h ogy jó fej volt, és legközelebb is visszajön és persze jó hírt terjeszt (nem mindenki vásárol hitelre)

[ Szerkesztve ]

Kettő, csipkebokor vessző!

(#3675) Zozzant válasza jeni (#3670) üzenetére


Zozzant
addikt

Vedd meg akkor kápé, ha egyszer van rá, és ne is legyen tartozásod senki felé. "Nyomdafestéket nem tűrő..." mit írtál be nekik?:)

https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html

(#3676) jeni


jeni
félisten

Nem haragszom senkire a fórumon lévőkre.Senkinek nem írtam nyomdafestéket nem tűrő megjegyzést.Csak meglepődtem,hogy miképpen reklámoznak több terméket,és szolgáltatásokat.Sajnos az Edigitál adja a nevét ehhez a dolgokhoz.Mint írtam annyira nem érdekel a vakú,úgy voltam vele jó ha van.Főleg ha kényelmesen egyéb felár nélkül megvehető,a hirdetésük alapján.Ha nagyon kell akkor most odamegyek és kp-ért megveszem.Két napja folyamatosan kapom az emailt,hogy megjött a vakú,holott még nincs raktáron belőle,persze nekem félretettek egyet.De nem lét szükséglet a Metz vakú.
Bár az egyéb kereskedő láncok is ezt csinálják.Kiraknak 2db-t és aztán aki keresi a polcon az újság alapján,akkor közlik vele,hogy elfogyott és nem lesz több belőle.Több cégnél találkoztam efféle vásárlókat megtévesztő becsapásokkal.Bár a magánéletben is voltak jó pár emberek akik ugyanezt a szemléletet folytatták.

Zárom a dolgot.Nem akarok totyik rontó lenni.

(#3677) adik


adik
őstag

[link]
pedig mekkora lenne, ha a két különböző képstabi összedolgozna. De itt - érthető okokból - azt mondja, hogy ki kell kapcsolni a vázban lévőt

Kettő, csipkebokor vessző!

(#3678) Mercutio_ válasza adik (#3677) üzenetére


Mercutio_
félisten

Ha az obi minőségén is javítottak és a két végén is elfogadható szintű képeket csinál ideális utazózoom lehet :K

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#3679) Zoli bácsi


Zoli bácsi
őstag

Sziasztok! Nemrég érdeklődtem itt a fórumon, a K200D-m szenzorán volt gyárilag egy nagyobb koszfolt, amit nem tudtam lefújni. Nézegelődtem a neten, aztán végül is Mercutio_ fórumtárs által használt nedves tisztítóeszközre esett a választásom, hogy megrendelem webshopból. De gondoltam, ha már nedvestisztítóval nekimegyek a szenzornak, akkor mindegy ha előtte összekenem, egyik fórumon leltem egy egyszerű ötletet, gondoltam kipróbálom. Szóval van a fiókomban egy hama objektívtisztító szett, amiben van ilyen fültisztítószerű pálca. Nem egészen fültisztító, mert hegyes, és úgy néztem jóval tömöttebb, nem szöszölő a vatta része. Szóval pontosan tudtam, hol a kosz a szenzoron. Fürdőszobába bevonultam, obi le, tükör fölcsap, aztán itt kezdtem izzadni..a száraz pálcával a szenzor sarkát kicsit meghúzkodtam, ahol a foltot sejtettem. Kb 10 másodperc, aztán pumpás tisztítóval jól megfújkáltam, aztán tükör vissza, obi vissza, tesztkép, f32 rekesszel...
[link] A bal felső sarokban volt a kosz, ami f8-tól látszott. Eltűnt! Látszik egy-két folt, ami eddig is volt, de mivel f32-es rekesszel nem fényképezek, nem érdekel. Lőttem egyet f13-al, semmi nem látszik. Illetve látszik, ha tudom hol a folt, és nagyon megnézem, de azt hiszem ezt egyébként nem venném észre. f13
Furcsa, kotyogó hang hallatszik, ahogy a pálcával a szenzor előtti szűrőhöz érek és elengedem, gondolom a CCD stabilizátor.
Azért rendelek CCD tisztítót, de azthiszem, most már nyugodtan neki merek állni a tisztításnak, biztos nem megyek szervizbe, csak ha tényleg összekenem. Van 96%-os alkoholom, de nem mertem nekimenni vele. Ja, és mivel megbontottam a hama csomagot, kipróbáltam a Hama objektívtisztító folyadékot. Persze nem a szenzoron, az objektíven. Ez nem tisztító, ez koszoló. Egy selejt..összemaszatolta az objektívet, de rendesen. Na, ennek nekimentem a 96%-ossal, aztán a Lenspennel. Most tiszta. Aki Hama objektívtisztítót akar venni, felejtse el.
Bocs az offért, gondoltam leírom, hátha valakinek hasznos. Azért rendelek CCD tisztítót is, van két DSRL a családban. Most már neki merek menni. :D

(#3680) BEE válasza ottkar (#3650) üzenetére


BEE
addikt

Font pordítva !
A kétkivezetéses aksi az ami a K10-20-hoz való,
a háromkivezetéses az új és a nagyobb kapacitású.
Hová tettétek a szemeteket !? :Y :W

BEE

Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

(#3681) bal13


bal13
csendes tag

Sigma 18-250
Nem vagyok egy superzoom párti alak, de ami számomra meglehetősen érdekes ebben az üvegben:
This lens incorporates a Hybrid Optical Stabilisation system, which can be used on bodies which have built-in anti-shake (the camera's stabiliser must however be switched off).
Vagy ez csak nekem újdonság? :)

(#3682) Mercutio_ válasza bal13 (#3681) üzenetére


Mercutio_
félisten

Melyik része újdonság számodra?

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#3683) SeatZola


SeatZola
őstag

Egy kicsit tanácstalan vagyok: augusztus elején megyünk nyaralni és kellene valami a 16-45 fölé. Jelenleg nincs még meg a pénz az 55-300-ra, kb október közepéig. Viszont találtam olcsón 28k-ért Tamron 70-300-at, mi tiszta új és 2 év garos. Nem sok tesztképet találtam róla K20-on. Szerintetek nagyon gáz lenne? Vagy még mindig jobb. mint a semmi?

Rappi

(#3684) Mercutio_ válasza SeatZola (#3683) üzenetére


Mercutio_
félisten

Megvegyeddeiziben! :DDD
Ha nem jön be 35-ért bármikor el tudod adni.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#3685) ottkar válasza Zoli bácsi (#3679) üzenetére


ottkar
addikt

Mondjuk ilyenkor ki kellene kapcsolni a stabilizátort.

(#3686) BiriBum válasza SeatZola (#3683) üzenetére


BiriBum
őstag

Abszolút nem jársz rosszul vele. Nekem az 55-300 előtt ez volt és nagyon szerettem.

(#3687) SeatZola


SeatZola
őstag

Azt hiszem belenyúlok egybe! Remélem nem csalódok nagyot!

Rappi

(#3688) Szten Márs válasza SeatZola (#3687) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

28 ezerért? Azért ajándékárban van az a Tamron :K

(#3689) SeatZola válasza Szten Márs (#3688) üzenetére


SeatZola
őstag

A Tamronra él itthon is a garancia, ha az EU-n belül veszem hivatalos kereskedőtől?

Rappi

(#3690) SeatZola


SeatZola
őstag

Ma este megrendelem a Tamron 70-300-at. Ha valaki nek esetleg kell még, akkor 28.650,-Ft-os áron tudok neki is hozni. Ha valakit érdekel akkor ma 20.00-ig jelezzen vissza. Én megelőlegezem a topictársaknak. Kb 10 nap múlva tudom átadni. 7.000,-Ft előleget kérni fogok...hogy ne járjak úgy, hogy lesz pl. 3-4 db 70-300-am, mert valaki meggondolja magát.

Rappi

(#3691) bal13 válasza Mercutio_ (#3682) üzenetére


bal13
csendes tag

Az hogy benne hagyták a stabit. Eddig nem olyanok voltak a 3rd party stabilizált optikák, hogy csak C-N bajonettesekben volt benne a stabilizátor, a többiből meg kimaradt?

(#3692) Szten Márs válasza SeatZola (#3690) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Ha egy hónap múlva kérdezted volna lehet, hogy kértem volna én is egyet, ha egy hónappal hamarabb kérdezed, akkor is, de most sajnos lemaradok róla :(

A garancia kérdésre viszont nem tudom a választ.

[ Szerkesztve ]

(#3693) Mercutio_ válasza bal13 (#3691) üzenetére


Mercutio_
félisten

Jó kérdés, ha lenne idő utánakeresnék ;)
Mindenesetre tényleg talán pozitív irányba megmozdult a Sigma és ez annak az első jele :U

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#3694) Stitch


Stitch
őstag

(#3695) picstike


picstike
tag

Eladó lett az SMC 50/1.4 obim,mert egyáltalán nem használom
Szép képeket készít de csak porosodik nálam.Ha van komoly érdeklödő akkor várom!
http://www.digifenykep.hu/index.php?link=shop%2Fshop.php&topic=description&product_id=3058&topic_id=168

(#3696) Zoli bácsi válasza ottkar (#3685) üzenetére


Zoli bácsi
őstag

Igaz, csak az ember az eddigi 25 év alatt, mióta fotózom, nem használt stabit. (Smenán nehéz lett volna) Közben bekapcsolom, de ki már elfelejtem. Ha nem mondod, észre sem veszem, hogy megint be van kapcsolva. Majd megszokom. Pedig a "kéz" ott a keresőben.
Benéztem az apróba, meg vagyok lepődve, mennyi eladó obi van (meg itt is). Most cserél mindenki, vagy válság van..? :) Sajnos, most nyaralásra gyűjtűnk, nem nézelődöm. :(

(#3697) hcs57 válasza picstike (#3695) üzenetére


hcs57
őstag

hogyé' adod?

Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu

(#3698) macskajancsi válasza hcs57 (#3697) üzenetére


macskajancsi
aktív tag

ott van az aprók között.

coito ergo sum...

(#3699) SeatZola


SeatZola
őstag

A Tamron 70-300-at megvettem! Plusz még 3 topictársnak is! :)) Dobtam fel az apróra egy új Tokina 28-70-et, ha valakit esetleg érdekel. Olcsó![link]

[ Szerkesztve ]

Rappi

(#3700) Szten Márs


Szten Márs
nagyúr

Akit esetleg érdekel:
Pentax K7 review

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Pentax DSLR topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.