Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fireman123
őstag
válasz nikkor #37113 üzenetére
NEM! ...a cég nem fogyasztó, csak a magánszemély a fogyasztó (ebből a szempontból)
"Kérdés: Vásároltam egy okostelefont egy webshopban, de közben kiderült, hogy nem lesz szükségem rá. A számlát a cégem nevére kértem. Élhetek az elállási jogommal?
Válasz: Nem. A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendeletben meghatározott elállási jog csak a fogyasztókat illeti meg, cégeket nem. A Ptk. 8:1. § 3. pontja szerint fogyasztó nem más, mint a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személy. Azaz jogi személyeket, cégeket nem illet meg az elállási jog."
-
veterán
válasz nikkor #37120 üzenetére
Egy dolog még - egy retúrjegy Budapestre nem a világ vége ám azért, hogy kipróbálhass egy obit. Ha két buszjegyni lóvét meg időt sajnálsz rá, akkor keress más hobbit - mert ez borítékolható, hogy viszi a pénzt meg az időt, mint a huzat.
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
fireman123
őstag
válasz nikkor #37115 üzenetére
hát nem tudom, Te döntesz, .....nekem D5300 vázzal a Nikkor 18-105 és a Nikkor 35mm f1,8G is back fókuszos volt (neten rendeltem én is próba nélkül mindent, szintén vidéki kisváros), elvittem a Nikon szervízbe, gariban állítottak a vázon, így jó lett mindkét obival, ...fél évvel később vettem egy Tamron 70-300VC-t (szintén netes rendelés), pontos az AF ezzel is. Első vásárlónál a Tamira 5 év a gari, míg a Nikkorra 1 év, árban is jóval olcsóbb a Tami, minőségre nagyjából egyformák, ([link] ), bár van aki szerint szebb a Nikkor rajza.
[ Szerkesztve ]
-
fireman123
őstag
válasz nikkor #37131 üzenetére
valószínűleg igen, az alábbi linken lévő 2. bekezdés így kezdődik:
"- Ön természetes személy, illetve az Európai Unió valamely tagállamának, vagy a következő országok egyikének állampolgára: Andorra, Gibraltár, Izland, Norvégia, Törökország vagy Ukrajna."
Továbbá a regisztráció során meg kell adni a regisztráló személy nevét is.....mondjuk nem a számlán lévő vevő nevét kéri , értelmezhető úgy is, hogy a regiszrációt elvégző személy adatait kell megadni. ....erre lehet érdemes lenne rákérdezni a Tamron képviseletnél.[link][ Szerkesztve ]
-
fireman123
őstag
-
Throme
veterán
válasz nikkor #37195 üzenetére
Vannak olyan üzletek, ahol engedik a tesztelést. Laptoppal kell menni, mert azon jobban látszik az esetleges hiba, mint a hátsó mini kijelzőn.
Ahol erre nincs lehetőség, ott nem vásárolnék.Azonban még így is érdemes online rendelni, csak üzletben átvételt kérni.
Ha valamit mégse veszel észre, akkor legyen időd és lehetőséged visszacserélni.A 3 napos elállás már jelentősen kötöttebb dolog, és abból könnyebben kibújik a bolt. Ezt ne válaszd.
Ha belépő vázad van, akkor jobban ki kell próbálni, mert front/back fókuszt nem tudsz korrigálni. Főleg fényerős obiknál érdemes ezzel több időt tölteni. Ilyenkor viheted/küldheted szervizbe a cájgo.
Ha megrendeled online és házhoz kéred (ami a legkényelmesebb dolog ), de nem tudom mennyi az ügyintézési idő, ha mégis gond lenne a termékkel.
Ha van egy másik példány, akkor lehet gyorsabb, de ha nincs, akkor a pénz visszafizetésre biztos van x napja a boltnak....Ha van lehetőséged elmenni személyesen átvenni az online rendelésed, szerintem célszerű kipróbálni. nagy gond esetén át se veszed, ha utólag derül ki valami, akkor 14 nap ad némi kényelmet ezt lerendezni....
Én kézből csináltam fotót, pár jellemző fókusztávon (zoom obi esetén) és változtattam a rekeszt is.
"A" módban, és minden más auto beállítással. Ja és jpg-ben. Lehet kissé zajos lesz, vagy alexpós...stb, ez egy bizonyos szintig nem gond. Nekem még azt is engedték, hogy az üzlet előtt is próbálgassam.
Élességet nézd, és azt, hogy ne legyen decenteres. Utóbbit semmivel nem fogod orvosolni. Szervizben meg rámondják, hogy jó, mert egy referencia obival hasonlítják össze, amit a franc se tud, hogy mennyire kalibrált, milyen tűrések vannak...Ha van időd és ideged az ügyintézésre esetleges gebasz esetén, akkor ne foglalkozz ezzel, rendeld meg online és otthon kipróbálod nyugiban.
szvsz
#37198) nikkor
Valamilyen reklamációs lehetőségnek kell lennie, nem hiszem, hogy csak a szervizelés a megoldás.[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
válasz nikkor #37201 üzenetére
Ahol volt ott próbáltam tesztábrát, de nem is voltak kevesen az üzletben és ráadásul tele zoom-ot néztem. Aztán kérdeztem , hogy bolt előtt is kattintgathatok-e. Mondták igen.
Másik üzletben a fix 35-öst néztem és ott nem volt tesztábra, de volt helyette terepasztal (vasút modelleket is árulnak).
Legutóbb nagylátót is kivihettem az üzlet elé, igaz akkor párom is ott volt és vele bent hagytam a laptopot meg a cuccom...
Inkább vállalom a macerát, mert utána már kisebb eséllyel találok problémát.Én személy szerint azon is el szoktam gondolkodni, hogy az obit, amit adnak, azt esetleg hányan próbálták már és adták vissza, hogy nem passzol a vázukhoz, vagy egyáltalán hogy kezelik ezeket?
Áttörlik és visszacsomagolják, mert valaki csak elviszi?#37202) Anubis_9: ha a kérdezőnek is garis lenne mindene, gondolom nem kérdezte volna
[ Szerkesztve ]
-
rekid
addikt
válasz nikkor #37223 üzenetére
Hát ez lehet falba rúgás lesz. Az én sigmám MM-os netes vásárlás és egy MM-es "Garanciaérvényesítés miatt felnyitva" szalaggal volt lezárva.. és a gari jegy kivan töltve.. ezek után mond meg, hogy nézegette e valaki...
@Throme: Egyszerűen túl kényelmes..
Gyáva népnek nincs hazája!
-
hemaka
nagyúr
válasz nikkor #37217 üzenetére
Ha kulon veszed az obit, kell lennie ha jol emlekszem ezust szinu nikon zarjegynek rajta(vagy sima barnas, sotet surke), ha pedig kittel egyutt veszed a gepet, ott magan a nagy dobozon van.
Mint pl itt: [kép][ Szerkesztve ]
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ ...
-
hemaka
nagyúr
válasz nikkor #37230 üzenetére
Lehet szurkeimportos, mert kulfoldon annyira nem zarjegyezgetnek egyebkent, mert nem jellemzo annyira, hogy ujracsomizzak...
Kedvencem az volt, amikor meg anno 4-5 eve mentem a 85/1,8ert a digitcambe es a csavokam a vitrinbol szedi ki az obit.
Mondom azzal mit akarsz? Azt mondja megkeresem a dobozat es vissza csomagolom.
Mondtam neki, hogy felejtse el, de k*rva gyorsan.crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ ...
-
szecsgeri
tag
válasz nikkor #37298 üzenetére
Szerintem, ha teheted, inkább kukkolj bele saját magad, mert képeken úgyse fogod tudni eldönteni. Akár egy közeli "hülye azért nem vagyok boltban". Nagyobbnak nagyobb a prizmás kereső DX-en mint a pentatükrös, de azért csak az FX-ek viszik a pálmát, volt szerencsém egy D800E keresőjén szemlélni a világot egy kis ideig, hát ég és föld a D7000-hez képest, pedig én azzal is elégedett vagyok. Lényeg a lényeg, hogy próbálj meg magad meggyőződni róluk.
Monumentális gondolataim manifesztációi, melyek mondatok formájában realizálódnak, limitált mentális képességeid számára nem mind akceptábilisak, így dialógusunk kontinuitása megszakad, nem jön létre az argumentumok szintézise.
-
Throme
veterán
válasz nikkor #37298 üzenetére
Ha nem akarsz manual obikat használni (vagy fókusz motoros obikat manual-ban használni), vagy papírvékony dof-fal makrózni, akkor hátrányt nagyon nem fogsz szenvedni egy belépővel se. Valóban király egy FF kereső - én is kukucskáltam már bele - csak el kell dönteni, hogy kb 600k - 300k - 180k amit rászánsz (használtan ennél kevesebb).
Belépővel kezdtem, aztán most 7xxx sorozatban vagyok, Jobb természetesen, hogy nagyobb a kereső, de nem ez volt az ok, amiért cseréltem....... vagy veszel egy keresős milcet, állítólag azoknak durván nagy a keresőjük....
szvsz
[ Szerkesztve ]
-
szecsgeri
tag
válasz nikkor #37357 üzenetére
Ezt mindig a körülmények határozzák meg! De ha pl. tájkép a cél, akkor állvány mindenképp kell és akkor nem kell egyikről sem lemondanod. De ha kézből fotózol pl. egy kutyát, akkor érdemes előbb a rekeszt nyitni, egyrészt a jobb háttérelmosás miatt, hogy az alany legyen fókuszban, a háttér pedig ne legyen feltünő, vagy majd ha úgy van, akkor az ISO-t emelni. De valószínűleg mind a kettőt meg kell játszanod. ISO 800-ig egyébként még bátran mehetsz a 7000-es széria világában, a fölött is simán van élet, de addig még egész tűrhető a zaj, főleg a D7200-al. Mondom mindezt D7000 tulajként. Legjobb ha kitapasztalod ezeket, néhány hét és már tudni fogod, hogy mivel jársz jobban, de még egyszer mondom: MINDIG AZ ADOTT TÉMA és az ahhoz társuló fények, körülmények, esetleg mozgások határozzák meg!
Monumentális gondolataim manifesztációi, melyek mondatok formájában realizálódnak, limitált mentális képességeid számára nem mind akceptábilisak, így dialógusunk kontinuitása megszakad, nem jön létre az argumentumok szintézise.
-
szecsgeri
tag
válasz nikkor #37363 üzenetére
Is. Illetve záridőtől is függ. Egyébként a D7200-nak brutál jó szenzora van! Egyedül a butíott státuszkijelző ami esetleges hátrányt mutathat a gépben.
-
szacsa82
tag
válasz nikkor #37362 üzenetére
Annak idején sokan nevettek, amikor a D7200 csak egy tized mpixellel lett erősebb, de valójában itt nem ez volt a lényeg, hanem egy másik szenzort kapott, ami bizonyos körülmények közt egyszerűen jobban teljesít (ha jól tudom, a D7100-é nem is Sony szenzor volt), szóval a képminőség valamelyest tovább javult. Ettől függetlenül én sokat gondolkodtam a D7100-on, sokan ajánlgatták, mint olcsóbb és szinte egyenértékű gépet, de az árkülönbség nem volt elég nagy ahhoz, hogy elcsábuljak, és nem bántam meg, hogy többet fizettem a D7200-ért, a buffer tényleg jól használható (megjegyzem, ha a D7500 tényleg 8fps lesz, azt aztán már tényleg nem érheti szó), és akármilyen béna is a wma applikáció, azért én gyakran használom a wifis funkciót távkioldáshoz mobilos élőképpel.
https://www.flickr.com/gp/147950305@N06/2VsXP4
-
r.levente75
addikt
válasz nikkor #37495 üzenetére
Nekem csak a 18-55 af-p van, de szerintem mindegyikre érvényes.
Nekem d7200 van, az jól kezeli, hiba mentesen, a többi alatta lévő szériával nem volt dolgom azt nem tudom.
Videó közben gyors, jól reagál, halk, mondhatni nagyon halk, de ettől függetlenül, amit lehet hallani élesség állításkor az a pici minimális hang, ugyan úgy benne van a felvételben. Nálam ez kompromisszumos volt, ennél most nincs jobb, ha kell az af. Engem nem zavar, de ez csak akkor hallani vissza, ha mukk csendben videózol, beépített mikrofonnal. Külső mikrofon állítólag kiszűri, de próbáltam, nem ugyan az a helyzet. De még egyszer mondom, nem zavaró, a többihez képest, amik használhatatlanok erre a célra, ha kell az af is. -
-
Viperator
őstag
válasz nikkor #39676 üzenetére
Méretbeli különbség, fontos a jó fogás! (Nem tudom, hogy mekkora a kezed... nekem sokat számít jó és kényelmes fogás, van vázam és mégsem elég, ezért vettem hozzá Easycover szilikontokot és jobb lett a fogás...)
Összes paraméter összehasonlítása....
Több dedikált gomb, egyszerű és gyors kezelés.
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
Viperator
őstag
válasz nikkor #39681 üzenetére
Nem volt a kezemben D5x00 váz, de viszont D3x00 igen. Nagyon kicsi volt a kezemnek és a kezelése meg továbbtartott. Nem tudom, mire gondolsz? Bármi is lehet, pl képminőség? Neked nem számít a méret? (pedig nagyon fontos)
Igen, a kihajtható érintőkijelző előnyt jelent. (először is próbáld ki valamelyik üzletben a vázat, hogy a fogása megfelel-e Neked ...)
[ Szerkesztve ]
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
veterán
válasz nikkor #39685 üzenetére
7100 kezeli az af-p obikat?
Negen. VR-t kikapcsolására nincs menüpont, és az AF sem 100%. (Ha jól emlékszem, az a baja, hogy amint lemegy a váz standbyba, rögtön "elfelejti" hogy hol volt a fókusz legutóbb és valamelyik végállástól kezd el keresgélni.)
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- E-roller topik
- Kompakt vízhűtés
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- 20 évvel ezelőtt jelent meg a Half-Life 2
- Proxmox VE
- Hálózati / IP kamera
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest