Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Throme
veterán
A 35-ös obival többeknek gondjuk van/volt akik D90/D7k gépeket használnak.
Van akinek szerviz után jó volt, volt akinek utána se és eladta az obit.
Egy AF tune tudja orvosolni bizonyos mértékig a front/back fókuszt. Már ha van a gépben persze.A telével kapcsolatban nem biztos, hogy ügyetlenség. Nekem is volt kissé bemozdult képem. Ok, a fele azért az túlzás lenne, csak pár darab.
Nálam egyértelmű júzer error volt.
AF-C beállítással fotóztál a repülőnapon?
Nekem a zársebesség 1/2000 volt.[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
/bocs, hogy széttagoltan, több hsz-ben válaszolgatok! /
Néztem a képeket és jók lettek, főleg, hogy pár olyan pillanatot kaptál el amit én nem.
Szvsz ne bánd, hogy nikkorral kellett "szenvedned" .
Nincs azzal baj abban a tartományban.
Biztos mindkét márkánál vannak jobban és rosszabbul sikerült 70-300-as példányai. Ezért nem is mondok olyat, hogy ez vagy az a jobb. Nekem inkább a nikkor jön be....ja én is tolok pár képet, úgy is felrótták nekem más topikban, hogy csak a szám jár
[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
Szerintem fogd a géped és olyan képeket lőj amiért vetted. Nem hiszem, hogy a tesztábra kattintás volt a cél.
Ha 1-3mm-el arrébb van a fókusz, de a fotókon ez nem jelent semmit, amiket lősz, akkor szvsz kár szervizbe járni.
Ha ilyen "természetes" képeken zavaró amit látsz, akkor lehet szerviz...Egyébként meg az lesz, hogy elviszed, majd megint tesztábárzol, majd megint szerviz, aztán megutálod az egészet, miközben a hétköznapi életben nem jelentene akkora problémát a hiba....és bukóval eladod...
-
Throme
veterán
-
Throme
veterán
Lehet a vázzal együtt kérik majd, hogy hagyd ott a szervizben. Szóval elképzelhető, hogy fotózni se fogsz addig, amíg a fix obidat reszelik....
(#5710) flash- : ez - szvsz - emberfüggő. Én biztos, hogy kerülöm az 1/40 -nél lassabb záridőket, míg mások 1/20-akat, vagy 1/8 -akat hoznak...állítólag
-
Frigetrus
aktív tag
Továbbá célszerű lenne az AF-A módot hanyagolni, vagy AF-S vagy AF-C a feladatnak megfelelően. Mert az exif adatokból kiderül, hogy AF-A-t használsz, ami nem a legjobb dolog.
Ha pedig 18-105 van használatban, és állványon van a gép akkor ki kell kapcsolni a vr-t, mert rezgést kelt. Bár vannak olyan objektívek amik nem igénylik, hogy állványon ki legyen kapcsolva a vr, de 18-105 pont nem ilyen.
Ezek a dolgok is vezethetnek hibához, bár hozzátenném, hogy a tesztábrás képeknél valószínűleg nem ez volt a gond. -
törölt tag
Ha épkézláb határon belül van a korrekció mértéke, amit vázban korrigálni tudsz - de azzal jó - akkor én hagynám a fenébe, minden obi vagy ilyen vagy olyan, erre való a fine tune / micro adjust.
Atok 105 micro-Nikkora nálam nullát kért, a 70-200 VR2-je +5-öt, a saját Tamim +3-at (a Nikon szerviz után, előtte meg minuszos volt), szóval sztem egy +/- skálán ha +20 és -20 a két határ, akkor olyan +/- 10-ig nyugodtan aludnék, semmi gáz.
Még egy gondolat: én trendet néznék, ismét csak nem temetném a szettet 2-3 obi miatt. Ha mindegyik obid konzekvensen nagyot tér el, akkor a vázat érdemes hozzálőni egy referenciaobihoz (ami van a szerviznek), ha az obijaid legtöbbje egy szolídabb sávban szór és csak egyikük lóg ki nagyon durván, akkor meg egyértelműen az az obi a ludas, nem a váz, mivel a többi üveg relatív közel a nullához szór. Tehát vagy nagyon szar mind (a vázzal együtt) és kikompenzálják egymást, erre pici az esély.. vagy - és ez a valószínűbb - tök jó minden és csak 1 obi a bolond.
Ha van finomhangolás a vázadon, hajrá. Kisebb szenzornál amúgy nem akkora gond, ha nincs a vázon finomhangolási lehetőség, de mondjuk egy 24MP-s D3200-nál már lehet, tökönszúrnám magam, hogy nincs mikro korrekció lehetőség, mert belépő váz (amúgy ezen lehet pont van, fogalmam sincs).
Szóval csak azt akarom mondani, mint a többiek, hogy ha értelmes határokon belül tudod korrigálni és úgy mindig jó, hagyd a picsbe a dolgot és élvezd a szettet, a vázad úgyis megjegyzi az adott obid beállítását mikor feltekered.
Ha szélsőségen nagyot kér és ráadásul a legtöbb üveg, irány a Fóti út.
Én amúgy ilyenkor próbálnék ki még jópár idegen obit is, talikon, stb. 45 fokban aszfaltot lelőni, a mintázatán látszik, frontos vagy back-es-e az üveg, én Bécsben sóderen teszteltem fotózás előtt (mindig egy picivel nagyobb fehér kavicson) és szépen belőttem, mindenféle tesztábra nélkül. Az ábra professzionális megoldás, a talaj meg "segíts Magadon és ..." - több mint a semmi.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz sza.sa #14273 üzenetére
Nem csak egy, hanem tobb is. Lejatszaskor meg lapozni is lehet koztuk
Ezt a memoriat minden gepben megtalalod. Ugy hivjak, hogy buffer Sorozatloveskor ide tarolja a kepeket a gep, mikozben elkezdi kartyara menteni a kepeket es amelyiket kiirta kartyara, torli a bufferbol. Akkor telik be a buffer, ha nincs kartya a gepben vagy lassabban ir a kartya, mint ahogy uriteni kellene a buffert sorozat alatt.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Linux kezdőknek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Vallás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- EAFC 25
- Szólánc.
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest