- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
randras_83
addikt
válasz
szmayer1 #45585 üzenetére
Igazából amolyan áll leesős érzés, amikor az 50 f/1.8-ot egy DX váz után felcsavarod egy FX-re.
Az, hogy csak hobbi az egy dolog, az mindig a legdrágább, nekem sem bevételi forrás a fotózás (csak ritkán), de mégis elkapott a gépszíj és már nem is nagyon vennék DX-et (na jó a Fuji milc izgat, meg a szenzora miatt lőttem egy D200-ast). Tény, hogy jóval drágább hozzá a frankó objektív, de ezt neked kell eldönteni. DX vázakkal is simán lehet besza-behu képeket csinálni, bár az egyik kedvenc tanárom szerint ezek csak papírnehezékek, az élet a műszaki fényképezőgépnél kezdődik.
Zajban jobb, dinamikában jobb, háttérmosás jobb, mindenben jobb szvsz.
-
Byk01
őstag
válasz
Akik közép, vagy neadjisten nagyformátummal fotóznak, azoknak a FF nem szent grál
Amúgy, ha megnézed, váz téren nincs olyan nagy árbeli különbség. A D7200 használtan 150-160 ezer környékén van, míg a D610 200 ezer körül. Az igazi árkülönbség az objektíveknél van. Ezért is írtam úgy, hogy eleinte megtartanám a D7000-et egy alapzoommal, aztán gyűjtenék egy 24-70/2.8-ra.
A D7000-hez képest a D7200 (szigorúan szerintem) nem ad annyi pluszt, hogy megérje átmeneti megoldásnak választani a FF előtt. APS-C-re csak akkor váltanék a D7000-ről, ha tudnám, hogy nem akarok feljebb lépni, de legalábbis hosszú távon maradok az APS-C vonalon. Amíg kétségeim vannak, addig tuti nem.
-
Peczek
aktív tag
válasz
Nekem volt FF gépem, Minolta 7000 (de az még analóg volt
)
A FF-nek két előnye lehet: a kisebb zaj, ill. a kisebb mélységélesség, ill. a nagyobb felbontás, ugyan azon objektív esetén. Illetve pl. nagylátószögnél, épületfotózásnál, ha profi szinten csinálod, kötelező lehet.
Hátrány: drágább és nehezebb (mind a váz, mind az üvegek). Ha profi lennék (pl. épületfotózásnál) lehet, hogy megérné. Amatőrként még akkor sem vennék FF-t szerintem, ha lenne rá pénzem. Még a DSL-C-t is gyakran otthon hagyom, mert túl nehéz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest