Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Öregszem
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Milyen mosógépet vegyek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT.hu
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nasinas
tag
válasz Papa-Het #31802 üzenetére
Én a Canon 1100D-met cseréltem le a D3300-ra.
Az általad felsorolt háromból egyértelműen D3200 és nem D3000 - nekem volt Sony a300-am is, azzal kezdtem a dsrl világot, és abból lett a Canon1100D, de bármilyen jó is volt a Canon, már kevés.
Szóval mind a három márkából van tapasztalatom, és egyik sem rossz.Viszont ebben az árkategóriában ma a Nikon a nyerő szerintem, ár-érték arányban, ha a technikai képességeket nézzük. És ne felejtsük el, hogy ezek a képességek jól jönnek a fotó megkomponálásakor is, akár élesben, akár utómunka során.
Tehát én is amondó vagyok , hogy minimum D3200, de akkor már vagy D3300, vagy D5200.
Nem sokkal drágább, viszont a D3200 már elég régi, ma az a legalja a Nikonnak - ami persze messze nem rossz, de nem érdemes azzal kezdeni, mert esetleg hamar kinövöd.Viszont valóban nem szabad ennél régebbit venni, olcsóbb húsnak a leve... Valóban a D3200 az amelyiknek már a jobb szenzorja van.
Tehát még egyszer: ha csak arra telik, és ez nem szégyen, az sem olcsó,akkor vedd meg és örülj neki és használd, De ha egy kicsit még tudod húzni, akkor lépj egy kicsit még feljebb - nem sokkal, de talán hosszabb távon megéri.
A D3300 és 5200 kábé azonos árban van egymáshoz képest, mondom kábé, a 3300-as frissebb modell, újabb proci,jobb videóképességek és jóval magasabb ISO felső érték, viszont az 5200-esnek jobb a fókuszrendszere.
A 3300-asnak 11 pontos, 1 keresztszenzoros, míg a másiknak 39 és 9.
A 3300-as tudja a 50p/60p-t is full HD-ben, az 5200 "csak" 50i/60i-t hoz, de 24p/25p-t az is tud full HD-ben.Most elég jó akciók vannak extréméknél és a magosnál is ami szintén e-s, érdemes valami jó akcióban venni, ha kezdő vagy szettben , vagy ahogy itt nevezik kittben.
Nekem,mint írtam 3300-as van, és Tamron 18-200-ast vettem hozzá, ebből van régebbi és új modell is, én az újat vettem. De kezdőként, és ha muszáj spórolnod, akkor elég lesz a 18-55-ös kitobi is, aztán majd eldől, hogy merre fejlődsz obik terén .
És végül egy szentségtörő gondolat: a Pentax is jó gépeket gyárt, és bizony alkalmasint többet ad ugyanazért a pénzért, mint a két kon, azaz a CaNikon. A K50-es nagyjából a D3300 áráért ebben -abban talán többet nyújt, igaz 24 helyett 16 MP-en, régebbi modell is, viszont szenzoreltolásos a képstabija, azaz e nélküli, tehát olcsóbb obikkal is van stabid. Egy Tamron 17-50-esnél ez pl előny, mert pl ez az obi a stabi nélküli verzióban jobb , és olcsóbb is.
Bocsi, tudom, most van min törni a fejed, de ezen át kell esni.
A lényeg, hogy te döntsd el, nézd meg a boltban, fogd meg, nézz utána még, és dönts.
[ Szerkesztve ]
Ami ami, az az !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple notebookok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Autós topik
- Játék télapó sapkáért, csak PH! segítőknek. (2024) Ha nem vagy segítő, ne írj bele!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest