Hirdetés
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Öregszem
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lineage OS használat közben
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz nasinas #29006 üzenetére
az 5000-es szériában ugyan 96 pontos a fókusz de mindkettőben 9 keresztszenzoros (ha ez tényleg számít...)
Ez így, ebben a formában... nem. Az 5200 alattiak 11pont (1 kereszt), az 5200 és az 5300 pedig 39pont (9kereszt).
Hogy neked ez mennyit számít, azt te tudod - én pl. 90%-ban a középsőt használom és rekomponálok, de videózásnál ez a technika ugye nem annyira játszik.
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
fireman123
őstag
-
Throme
veterán
válasz nasinas #29201 üzenetére
Hát pixelkukkolással lehetne különbséget tenni (akinek sok ideje van), de szerintem egykutya a kettő.
A 18-105-ömnek a sok használatnak köszönhetően már könnyen jár a tubusa, van akinek már zoom gyűrű gumit kellett cserélni. A tami friss obi nem tudni milyen minőséget képvisel. Mindenesetre van rajta egy lock kapcsoló, ami az elején nem kell, de idővel hasznos lehet és nem engedi a tubust magától (gravitáció) kijönni.
Azt hiszem a taminak fém bajonettje van, míg a nikoné műanyag. Ez nekem nem jelent problémát, mert sose volt vele gond, de van akit ez zavar.Szóval, szerintem nem a képminőség lesz a döntő érv, hanem pl a gari idő (nikon a csóró 1 évével már gagyinak számít ezen a téren), vagy pl az átfogás, kinézet, márkahűség...stb.
Árban kb együtt mozog a két obi. -
energomatt
senior tag
válasz nasinas #29201 üzenetére
Feltételezhetjük-e a Tamronról, hogy a 18-105-ös tartományban éppúgy teljesít, mint a Nikon? Az árkategóriája és lényegesebb nagyobb átfogása alapján nem. Ennyi ismeret birtokában én egyértelműen a Nikont választanám, ha szigorúan a kettő közül kell választani, ami persze nem igaz.
-
Tav-Csoves
őstag
-
-
flash-
veterán
-
veterán
-
Tav-Csoves
őstag
válasz nasinas #29510 üzenetére
Várom, hogy megérkezzen az edigitalnál a gép, és remélem amikor megérkezik, pont lesz már annyi pénzem...
Megnéztem a fényértékét mind a kettőnek. Lényegében ha nagyon lebutítjuk a Tamrom obival 95mm-er + tartományt nyerek, viszont apumnak van egy 70-300mm obija, szóval ez nálam nem játszik
Nos nekem eddig egy régi Sony kompaktom volt, annak is 6 éve, ÉS az utóbbi 5 évben csak mobillal fotóztam. Ezek voltak:
Erős OFF hatás
- HTC Desire HD - szép éles képei voltak, tetszett, hogy külön optika volt benne, mondjuk emiatt kimerevedett a fényképező rész a hátlapból, így tokot mindig tettem rá.
- LG Optimus 4X HD P880 - szép, jó, de felejthető képek, és kézmelegítő (tegra 4)
és a mostani:
- Samsung Galaxy Note 3 N9005 - Hasonlóan kiálló optika, mint a HTC esetében, szép éles, és részletgazdag kép. Hiányzik a digitális zoom, és mint tudjuk az inkább fényképezőgépekben van. (Jó, jó, Samsung Galaxy K Zoom...) Mondom fényképező gép
Erős OFF hatás vége. A mobilokkal kapcsolatban privátban szívesen konzultálok bárkivel, itt nem. -
aleister
veterán
-
Bastee
tag
válasz nasinas #29666 üzenetére
Érdekes amit mondasz. Persze nem sok értelme van, de érdekes. Filmeket rendkívül széles optikai tárházzal készítenek. Egy közeli monológ jó lehet 50mm-en de egy csatajelenet, vagy egy több szereplős jelenet bután nézne ki. Az viszont igaz, hogy az 50mm elég közel áll ahhoz amit az ember szabad szemmel lát. Szal egy "first person" filmhez jó lehet.
-
flash-
veterán
válasz nasinas #29684 üzenetére
változó, a kistotált és a nagytotált nyilván széleslátószögű obival, mig a premier plánt kisebben..
de téged valószinű az 1,85:1 és az 2,39:1 képarány zavar meg, amiben a filmek vannak.. meg azért az hogy milyen látószögűvel van felvéve azt a torzítás is elárulja, közeli témánál nagyobb ,távolabbi témánál nem igazán látható, akár ez is lehet..
[ Szerkesztve ]
-
Byk01
őstag
válasz nasinas #29684 üzenetére
A látószög a gyújtótávolsággal van összefüggésben, bár van néhány objektív, amelyiknek a látószöge változik a fókuszálás során, de ez nem túl jelentős általában (egy 200 millis telét fókuszálhatsz akárhova, nem lesz belőle 50-es)
(#29691) aleister vagy, hogy ne váltsunk érzékelő méretet: a D500 20,9 MP-énél
[ Szerkesztve ]
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
Larry303
addikt
válasz nasinas #29693 üzenetére
24, 35, 50, 85 ugyanúgy használják ezekez a klasszikus gyutávokat...amit még kifeljtettetek, hogy itt sem mindegy a "váz" super 35 vagy FF ne adj isten még nagyobb, szal az érzékelő...úgy hogy inkább látószögről beszélhetünk általánosan, vagy ha van vmi konkrét azt meg ki lehet deríteni könnyen...amúgy ha fotozol eleget akkor észre fogod venni, a telékre, nagylátókra való jellemzőkből, hogy épp melyik lencsét használhatják
https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
fanti
addikt
válasz nasinas #29807 üzenetére
Por és nedvességállóként van pedig feltüntetve......
-
fireman123
őstag
válasz nasinas #29876 üzenetére
A D5300-ra szintén új van, ....ma jött email értesítés a Nikontól ...nagyjából ugyanaz a változás ebben is mint a D3300-ban (mondjuk nincs ilyen 18-55 obim, így nem igazán érint ...de azért lefrissítettem), amit észrevettem, hogy az infóképenyőn megjelenik egy plussz ikon ha az aktuális obin be van kapcsolva a VR....
[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
válasz nasinas #29807 üzenetére
nagyon jó obinak tünik a kategóriáján belül, így tesztképek alapján semmiben sem marad el pl 18-105,től,
aztán ez a VC..
bár másutt is meggyőzödtem már hogy a Tami VC veri a Nikon VR-t.De legalábbis arról hogy baromi jó.szerintem már teszem is fel apróra a 18-105 öt.. ezek után már nem nagyon tudok egy érvet sem mellette..
[ Szerkesztve ]
-
fanti
addikt
válasz nasinas #30085 üzenetére
Én nem tesztelgettem eddig.
Fotózgatok portré módban, egypontos AF-el, VR-el, auto ISO, blende, záridőkkel.
Kergetem a kislányunkat, ő szalad elöl, én meg a nyomában a géppel, és amikor hátranéz, hogy ott vagyok-e, akkor lövök :-)A Nikon szoftverével megnézve (ViewNX2) ott igazán élesek a képek, ahol a fókuszpont van bejelölve. Nekem ez elég is.
[ Szerkesztve ]
-
válasz nasinas #30244 üzenetére
No offense de én még 115 alatt nem láttam sehol, főleg nem akció nélkül, igaz hogy az obi itt nem VR. +ha hozzávesszük hogy féláron elvakerázod a hajböndörítőt, 80-ért szerintem fking best buy még ha romániában is kell gariztatnom neadjisten
[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
Throme
veterán
válasz nasinas #30811 üzenetére
A váz menüjében állíts az élességen. 0-9 között állíthatod, és ha nem tévedek neked most olyan 3-as értéken lehet. Így nem kell utólag élesítened. A pici kijelzőn élesnek tűnhet a kép, de azért érdemes belenagyítani, főleg, ha magasabb záridőket / hosszabb gyutávot használsz. A képstabilizátor nem tud mindent megfogni.
szvsz
-
-
*Ropi*
félisten
válasz nasinas #31829 üzenetére
"És végül egy szentségtörő gondolat: a Pentax is jó gépeket gyárt, és bizony alkalmasint többet ad ugyanazért a pénzért, mint a két kon, azaz a CaNikon."
Azért ezt nem merném ilyen bátran kijelenteni. Pl.: a K200D státuszkijelzőjének nincs háttérvilágítása, vagy nincs AF pont jelzés a Kx keresőjében, stb...Arról nem beszélve, hogy már ISO 800-on olyan zajos a legtöbbnek a szenzora, mint a CaNikonnak 3200-on.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
zolikaDB
veterán
válasz nasinas #31828 üzenetére
AF-P 18-55 kitobi Ha kell exif, este megnezem
Egyebkent kitobi, olcso, de annyit megert, h legyen mivel kattingatni eleinte, aztan majd kialakul, h mekkora atfogas az, ami hianyzik, vagy mi az a fenyero, ami kellene meg.
A kolcsonobival az 1.8 akar tulzas is, az 50 meg belterre nem a legjobb, de ezt is tudom mar.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Okos Otthon / Smart Home
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Tőzsde és gazdaság
- Socket AM5-ös ASRock alaplapok az AMD X870E/X870 platformon
- EA Sports WRC '23
- Crypto Trade
- Filmvilág
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest