Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Remus389

veterán

válasz winhate #45425 üzenetére

Inkább az áruk magas az új Inteleknek.

Ott cseszték el, hogy azzal számoltak hogy mostanra már vígan 10nm-en fognak gyártani (az Intel féle 10nm van olyan jó mint a TSMC féle 7nm), és kiadták a 14nm-es gyártósorokat más tervezőcégeknek hogy gyártsanak mindenféle chipet.

Most kapkodnak, mert a 10nm csúszik, de a 14nm kapacitást már eladták, legalábbis részben.

Ezért tudnak kevés procit gyártani(és főleg a Xeon-ra koncentrálnak, hisz abból van a nagy pénz), erre még rájön hogy az AMD most kivételesen tényleg versenyképes.

Szóval a kapkodás az oka.

Most szerintem nem érdemes új Intelt venni, mert ha kevés van, felmegy az ár. Az AMD viszont olcsón adja az alig gyengébb procijait, hisz piacot és részesedést akar szerezni.

Tehát ár/értékben nagyon most az AMD, és ugye a 7nm AMD pedig szvsz el fogja érni a mostani csúcs intelek szintjét, tehát ki lehet cserélni a mostani AMD-t, az alaplapodban, ha eljön az ideje.

Egyébként ha mindez nem érdekel, el lehet lenni az öreg Gulftown-nal is, dobj nekem egy progit ami megakasztja, szerintem nincs semmi.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés