Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Azért nekem is vannak még kártyáim, amit nem szeretnék most itt megosztani, mert tudom hogy ő is olvassa a fórumot.
Amúgy meg teljes mértékben benne van a pakliban, hogy nem lesz meg a pénzem, meg hogy letagadja, de ezzel max annyit ér el hogy kihúzza magát a fizetés alól.
És ha valóban így lenne, attól még egy utolsó szar alak marad, aki gyermek ésszel gondolkozik, és nem hajlandó vállalni a tettei következményét. De van ennek egy másik oldala is. Arra nem gondolt eladáskor, hogy ha a mostani tulajnál (akit gondolom nem tájékoztatott arról hogy nincs még kifizetve a kártya) elromlik a kari akkor mi van? Mert ha ő hozzá fordul akkor én is mondhatom azt hogy ez bizony nem tőlem van, azt intézze a garit úgy ahogy akarja, ha meg hozzám jönne a srác neki is mondhatom hogy mivel nincs rendezve az ára és nem is tőlem vette forduljon hozzá.
Szóval vannak itt buktatók szép számmal mind a két oldalon.tt a lényeg az hogy ki mennyire gerinces vagy sem. És 100 szónak is 1 a vége, lehet hogy ki tud mászni majd a fizetés alól vagy lehet hogy nem, de ezt az egészet lemosni nem fogja tudni magáról már soha a büdös életben.
Az én becsületem minden pénzt megér, elég sok emberrel üzleteltem már itt a ph-n és azon kívül is, és próbáltam mindenkivel maximálisan korrekt lenni, és a rengeteg pozitív visszajelzésből nekem az jön le hogy sikerült. Én nem adnám el se ezer vagy akár milliós tételért sem. Engem így neveltek, őt lehet nem, ez esetben csak sajnálni tudom. -
Ő is mondta már hogy nyugodtan küldjek verőembereket, nem is 1x, de jeleztem felé, hogy 1: nem az én stílusom, 2: hülye nem vagyok, mert önbíráskodásért valóban feljelenthetne.
Inkább marad akkor a jogi út, azt vagy lesz pénzem vagy nem, csak 1x és mindenkorra zárjuk le végre ezt a vitát. 3: amúgy meg attól hogy szarrá verném, még pénzem ugyanúgy nem lenne.
Az viszont biztos, hogy az összes felmerülő költséget, és minden utolsó forintot is követelni fogok. -
OldJohnny66
tag
Gondoltam, hogy a tizedesvessző csúszott el.

Dr. Student: Szerintem annyira ne aggódj a RAM-ok miatt. [1600vs.1400MHz]
Ekkora különbséget nem veszel észre, főleg nem játékok alatt.
mpierre: [De azért akad.]

-
Dr. Student
senior tag
Ha annyira magasra állítom akkor a feszekhez mennyire kell nyúlnom, mert ezzel így nem indul el .... tehát ha csak szimplán 200fsb állítom akkor nem indul el a rendszer...gondolom a feszekhez hozzá kéne nyúlni ebbe is jó lenne valami tanács mivel nem tudom meddig biztonságos...
-
mpierre
veterán
Azért több sebből vérzik ez az "elképzelés":
- A 2011-s prociba beköltözik minden, csak a déli híd marad. Ilyen az x79 lap alapkoncepciója. Nem de?
- A 1366-s procihoz kell még egy északi híd jellegű valami. Nincs a prociba integrálva minden. Akkor kiadnak egy x79/2 lapot, ami rendelkezik a hiányzó részekkel, vagy legalább egy részével? (Szolgáltatásban nem mehet az x58 alá, mert úgy életképtelen. Pedig amit leírtak, az nem túl biztató.) Feleslegesen sokba kerülne.Vagy az x79 egy multi lapkakészlet? Na ezt nem nézem ki az intelből.

OldJohnny66: Meg a 980X és a 990X. Tehát összesen 4db. Oszt csókolom.
Qru: Minek neked a szendibridzs? Azért a pár GFlopsért cserélnél?
-
gYaLo
őstag
Oksa, köszi.
Mondjuk szerintem nem a feszeléssel lesz bajom, hanem a hűtéssel..
Kipróbáltam a gyári 3,7ghz -s profilt.
Semmit nem tudtam vizsgálni, mert nem volt időm. Futtattam egy win7 élményindex tesztet, ahol már 66 fokos volt a proci, ami gondolom h sok neki, nem?
Biztos vagyok benne h van mit finomítani a profilhoz képest
-
HSM
félisten
Fújhatod a ventiket, a meleg felfelé száll, és kész. Ez pont olyan, mintha széllel szembe akarnál ***...

Nekem ha hajtom a gépet, a legtöbb meleg (a vga után persze) a "táp helyén" lévő perforációból szállingózik felfele a gép tetejéből, pedig ott aztán egy árva venti sincs... Pedig elöl-oldalt megvan a befújó venti, hátul meg egy tolná kifele...
A tápnak alul van jó helye, én a sajátom ráadásul fejjel lefelé szereltem be, így hogy felül van a venti nem a koszt szívja a gép alól, jobban szellőzik, és a meleg is könnyeben távozik belőle.
A C0-okat ne szidd, nálam centire annyit evett, mint a D0-om...
A GTX480-at pedig tény, nem a fogyasztásáért szeretjük...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#31136) Cybertrone: Mondjuk egy akkora bazinagy házban mint a tiéd, vízhűtéssel még elmegy.

(#31143) Cybertrone: A jó szellőzéshez több ventinek kellene befele fújnia, mint kifele... A két felső meg nem biztos, hogy segített bármit is. sőt, még lehet inkább elszívta a légáramlat útját a jó irányból. Egyetlen befelé fújó amúgy is egy akkora házba semmi... Nálam két 12-es fúj be elöl (igaz, takarékon, hogy halk legyen) egy 14-es oldalt a VGA-ra, lapra, és egyetlen fúj kifele hátul. A többi levegő meg szépen kiszivárog a réseken, és így nem kell sűrűn takarítanom belül, mert a befújó ventik porszűrősek.... És az én házam feleakkora, mint a tiéd...Javaslom megtekinteni ezt a videót, tanulságos! [link]
(#31144) Jorus: 5 megfelelő sebességre belőtt venti tizedolyan hangos sincs, mint 2, amit csak bedobsz, és megy fullon.... Arról nem is beszélve, hogy dupla annyi levegőt is mozgatnak meg közben.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#31145) Cybertrone: Megértem a kedvesed, én el nem bírnék viselni egy olyan hangos VGA-t, nemhogy kettőt....
Nekem még az 5850 is határeset, a max 40%-os (~2500rpm) ventijével... 
(#31147) Jorus: Ja, világos, sorry.
Nekem a helikopterről inkább az iszonyatos zaj, mint a szél jut eszembe. 
-
Cybertrone
veterán
Nekem meg elöl van egy 12-es hátul van 2db 12-es plusz tettem még be 2db 12-est, de felül míg bent volt a plexi 20-30 perc után befagyott az egész gép... védekezett a meleg ellen a táp

OldJohnny66:
Kérlek szépen bevált nálam igen mondhatni, a 920-az ugyanezt 1.358v-on vitte!
Szép db volt az is! -
-
OldJohnny66
tag
A legdurvább az, hogy most áttettem, egy ősrégi Fujitsu Siemens gépre (egy 2,6-os cerka, egy vinyó, meg egy olvasó van benne, és alapon 30W-ot kér, ha kikapcsolom, akkor pedig 7W-ot mutat, ami jó értéknek tekinthető.
Ezután rátettem, külön, csak a monitort, mely papíron 98W-ot kér, és a mérő hajszál pontosan ennyit mért, viszont, ha kikapcsolom a moncsit, a mérő 21W-ot mutat!
Most jön a java! Ha a fogyimérőre ráteszem az I7-et, és a monitort is, akkor bekapcsolt állapotban, megint "jó" értéket mutat, mert a két külön-külön mért érték összegét mutatja!
Ha viszont így lekapcsolom a cuccot, már "csak" 14W-ot mutat, miközben a Power Factory, 92%-ról 22-25%-ra esik vissza! Tehát ez sem normális, hogy a gép és a monitor együtt, (kikapcsolva) kevesebbet fogyaszt, mint külön-külön, ráadásul a mérő sokkal rosszabb Power Factory mellett, áll közelebb a "valósághoz"
-
HSM
félisten
Hacsak nem szivárog el valahova az áram a tápban...

(#31035) OldJohnny66: Szerintem is a fogyimérő a sáros... 6-7W-os "fogyasztása" van szerinte a levegőben lógó tápkábelnek fogyasztó nélkül?

(#31037) OldJohnny66: Teljesen rendben vannak azok az értékek!
Nekem is 120-135W Linx alatt, belőtt fesz és hőfok függvényében 3800-on.
Tiéd magasabb fesz ellenére nem olyan torkos, mint az enyém. 
-
Laraxior
titán
van ismerős a Gigánál,ha úgy alakul..halott P35-DS4et is megcsinálták,pedig már rég lejárt róla a gari
még ajándékot is küldenek

-
OldJohnny66
tag
Igazából azt sem tudom, hogy megéri-e foglalkozni vele, mert [itt] láthatod, hogy az IES visszaveszi ~0,9V-ra (van, hogy még az alá is csak most gyorsan durrantottam egy képmentést) ráadásul, mint azt a képen látod elvileg csak egy mag megy (+HT) ezt a 2 phase mutatja, mikor kell a kraft, akkor pedig "ugrik" 8 phase-ra és emeli a proci-feszt is ~1,1-1,2V-ra, de ez elég ritka.
Szerinted ez mennyire megbízható?
Nem tudok most mérni, mert a konnektoros fogyi-mérőm "félrebeszél, nem is kicsit!
Cybertrone: Szerintem ekkora értékű cuccnál nem fog a Giga. veled szórakozni, nem éri meg nekik.
-
OldJohnny66
tag
Ezzel én is így vagyok, és ennek eredményeként (is), még soha nem láttam a procim hőmérsékletét 71fok(ez volt a max., ez is csak az egyik magnál
) fölött, semmilyen terhelés/teszt alatt, függetlenül a külső hőmérséklettől.
Valószínűleg a "nyár" is bele fog férni még 4,3GHz-en is, de igazából nem szoktam ennyin járatni, mert nincs rá szükségem.
Most is 3,8GHz/1600MHz-en jár!
Csinálni akarok egy net.-ezős negatív tunigot, de nem tudom mennyire érdemes kb. lebutítani?
-
OldJohnny66
tag
Igen, rá van írva, hogy 1,5-1,9V, de nem az, hogy kötelező is ennyit adni neki!

A profibb tuningosok, valószínűleg bevállalnák, hiszen az Ő tapasztalataik azt mutatják, hogy ne legyen nagyobb különbség az uncore és RAM-fesz között, mint 0,45-0,55V, tehát ez esetben "beleférne", de én kihagyom, mert bőven elég így is, amit tud. -
Cybertrone
veterán
Addig míg a vga-k garban vannak, max konvertálgathatok... értelemszerűen több évre rendezkedtem be hardverilag, és nem terveztem semminek sem a cseréjét... Ha csak filmet néznék arra vennék egy ITX-et atommal és csókolom...
Mellesleg semmi bajom nincsen az Asrock cuccaival, nagyon szép eredményeket értek el az x58-as lapjaikkal!!! Semmi lenézés nem akart lenni a HSZ-ben, ha úgy tünt elnézést érte! 
Megbeszéltem telón a dolgokat Gompcomp kollégával kézséges, és normális hozzáállású emberke... kicsit hasonszőrű mint én mert neki most pusztult el a procija! Óbaintett a load line használatától 1.4v fölött mert valószinüleg kapott egy tüskét a procija... a lap hibátlan, így az üzletet le fogjuk bonyolítani!
-
HSM
félisten
Szerintem pont ezért nem éri meg váltani, az avulás miatt. Az X58 már rég mélyen áron alul kapható használtan, nehezen fog lejjebb menni az ára, míg az SB most "aktuális" 1 év múlva sokkal többet fog veszteni az értékéből, mint egy X58 a mostani árából. Az egyetlen igazi érv az SB mellett szvsz a kedvező fogyasztás. Mindenki eldöntheti, mit ér meg neki mínusz ~35W fogyasztás.
(#30750) Qru: Ezért nem szabad feleslegesen az árlistákat böngészni, csak a kedved rontja el... Mert annak azért nehezen számszerűsíthető az értéke, hogy mit ért meg nekem a gépem az elmúlt 2,5 évben, mióta I7-em van.... Vicces, ha összeszámolom, talán 60K-t buktam rajta avulás címén?
Szvsz ez nem olyan rossz, ha hozzáveszem, hogy 60K-ért villámgyors gépem van 2,5 éve... (Ok, itt nem számoltam a befektetett tőke alternatíva költségét meg hasonlókat, csak az avulást.) A VGA-mon se buktam sokat, 60Kért vettem 2 éve a 4890-et, 20K-t fizettem rá egy éve az 5850-re...
(oké, azóta az 5850 is avult még 20K-t, de ahogy nézem a játék-felhozatalt, még legalább egy évig jó lesz, ha nem kettőig, a kis 920-al együtt...
)(#30752) Qru: És mégis újonann vetted meg, az a 300K annak az ára, hogy új, és a garancia arra, hogy előtted senki nem hajtotta és gányolta szét. Én is valószínüleg inkább egy egyszerűbb, de új motort fogok venni újonann, mint egy néhány éveset használtan egy komolyabb típusból... De nem kell olyan messzire menni, itt van pár hsz-el feljebb, HX1000, fél évesen, 10K spórolás, és a fele pakk hiányzik is, és ráadásul csinált a 10k spórolás többszörös kárt... Szerintem elég tanulságos az eset.
Én is inkább megvettem minden motyót a gépemhez újonann drágábban, de nincs gondom a más által szétgányolt cuccokra... Egyedül a VGA-m és a hangkarim volt használt, de azok nem olyan kényesek és max pár hónaposak voltak, de spóroltam velük vagy 50K-t... -
mpierre
veterán
Állítólag a lehető legjobb helyen kérdeztem rá... E-mail is jött, hogy küld ajánlatot, azóta küldi...

Van olyan tervező program, ami 6GB ramból csak 4GB-t lát, ugyanez max 4 magot tud leterhelni, míg a hozzá tartozó HT-től nem hatódik meg. Noha a P4 érában még azt nyilatkozták, hogy a HT 15-20%-t gyorsít a folyamatokon.
-
mpierre
veterán
Ugyan már. Te is tudod, hogy majdnem egy kézen meg lehet számolni azon programokat, amik igénylik a 6+6 felállást. Még a sima 6 mag is lehetetlen feladat elé állítja a programozókat...

A vizezésen már én is gondolkodtam, de 1-2 hónap alatt se kaptam választ a vizes embertől. Így letettem róla.
-
Laraxior
titán
-
-
yako
tag
Nem nagyon húzom: 1.25V 205*19, bár ha beválik lehet a szett, adok még neki. A 4.2GHz 1.39V körül hozta, ekkor a legmelegebb mag 74 fokos volt a jelen hűtésemmel, HT nélkül.
mpierre: farigcsálás? nem hangzik valami jól…de először is, látni kell mivel van dolgom.
Laraxior: milyen blokk az ha szabad kérdeznem? a lapreszelést hogy értsem? a furatoknál, ahol a csavar áthalad a lapon?

-
yako
tag
Soha nem volt q6600asom.
Onnan indultam ki, hogy a cucc elvileg minden 775-ös CPUhoz használható.
Nyilván a húzhatóság mértéke változó, és nincs is belekalkulálva a TT részéről.A felszerelést illetően: nem sok különbség van a 775 (72mm*72mm) és az 1366 (80mm*80mm) között?
Ettől függetlenül fel lehet tornázni a dolgot!?! -
mpierre
veterán
Nekem eddig, ha hibás ramom volt, akkor mindig elhasalt a win. Olyat kékült, hogy a fal adta másikat, vagy én rúgtam neki a falnak a gépet...
Legutoljára a 478-as időkben volt hibás ramom. Ha felcseréltem a modulokat, akkor a win nem döglött meg, de a hci memtest elhasalt.
Szóval a fentiek miatt bátorkodtam ilyet írni. Mondhatni - sajnos nem egyszeri - tapasztalat alapján...
"A win lefogalahat olyan ram területet amir éppen nem ír, de ha legközelebb oda írna és enm bírja az aodtt chip szépen elhasal." Ekkor nem kékül előbb, vagy utóbb?
-
Cybertrone
veterán
Én is azt hittem hogy macerás, de multkor este szétkaptam, és knynedén kitisztítottam, és összeraktam... és egy léghez képest nem 10 fokot nyer az ember... persze a helyhezkötöttség az adott... És szinte minimalizálni lehet a "végzetes hibaforrásokat" ha mindent 2* átnéz az ember, és mindent faszán meghúz!

-
peterm711
aktív tag
3,8 Ghz nekem is megvan 1,264V-on HT-val, hisz irtam is
, max 68fok IBT-vel stresszelve, csak ez fölött jönnek a problémák
. Nembaj, ma reggel úgy ébredtem, hogy nekem vizhűtés kell
, az majd lehűti a kicsikét.
Csak nem egy alacsony VID-es példányod van? tudtommal az i7 nél megszűt a VID fogalma.
Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- One mobilszolgáltatások
- Stratégiai biztonsággal védekeznek a dráguló memóriák ellen a gyártók
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- A Vivo S50 Pro mini is beáll a sorba
- Last Epoch
- iPhone topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Thermaltake VersaH17 ADATA 650W
- Xiaomi Mi 10T Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Logitech z5500 5.1
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Még jó két év mire cserélni kell, ha a játékokat nézem. Ha a cad-s alkalmazásokat, akkor még több is.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)