- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Új hozzászólás Aktív témák
-
peterm711
aktív tag
3,8 Ghz nekem is megvan 1,264V-on HT-val, hisz irtam is
, max 68fok IBT-vel stresszelve, csak ez fölött jönnek a problémák
. Nembaj, ma reggel úgy ébredtem, hogy nekem vizhűtés kell
, az majd lehűti a kicsikét.
Csak nem egy alacsony VID-es példányod van? tudtommal az i7 nél megszűt a VID fogalma. -
peterm711
aktív tag
válasz
MPowerPH #29735 üzenetére
24/7-re nekem bőven elég a 3,8 Ghz, barátságosak a hőfokok is, és meg van 1,264V-ból, bár azt is egypicit sokallom, dehát ez egy ilyen proci. 4Ghz is megvolt kényelmesen, csak még valamit módositottam rajta és már csak fekete képernyő fogadott restart után
, és persze nem volt elmentve. Én csak kiváncsi voltam, hogy mennyi a vége, no de megfelelő hűtés nélkül nem próbálkozom, felesleges. Nem hinném hogy a mugen 2-estől sokkal jobb eredményt el lehet érni léggel. Délután betévedek a vizhűtés topikba
, kérek útbaigazitást, hogy pontosan mi is kell nekem.
Qru: Tudom, tudom
, csak gondoltam némileg meg lehet saccolni, mennyi az a plusz fesz amit a HT kíván.
-
peterm711
aktív tag
Üdv! Azt lehet tudni kb, hogy mennyivel kiván nagyobb feszt a proci, bekapcsolt HT-val? 4,2Ghz IBT HT nélkül stabil, bekapcsolt állapotban az első körnél eltűnik a kép, majd restart
, és igencsak elfogyóban van a Mugen 2es.
-
peterm711
aktív tag
válasz
OldJohnny66 #27724 üzenetére
Végre stabil a gép alapbeállitáson. Basszus jobban örülök neki mint ti a betonstabil 4,2 Ghz-nek
. Holnap betöröm a rohadékot akkor is
.
A biosom 0303, szóval nem az alap, ha nem járnék sikerrel akkor majd frissítek. -
peterm711
aktív tag
válasz
OldJohnny66 #27724 üzenetére
Azt most nem tudom megmondani, mert tesztelem. Megcseréltem a ramokat, cmos reset, majd vissza minden defatultra. Most 2 órája stabil HT nélkül
Hagyom még egy darabig, utána megnézem. Megizzaszt ez a gép, már harmadik nap szívok vele, már átvittem a szembe lévő üres lakásba, hogy ne az én villanyórámat pörgesse
-
peterm711
aktív tag
Srácok légyszives segitsetek, már olyan ideges vagyok hogy kivágom ezt a vackot a második emeletről
. Próbáltam feltekerni 3,8 Ghz-re 19,20,21es szorzóval, végigpróbáltam a procifeszültségeket 1,2-től 1,3ig, qpi-t szintén, ramokat visszaosztottam,de az istenért sem tudtam kihozni stabilra a rendszert, prime mindig hibázik. Ha mondom akkor a ramokkal lesz a bibi, egész éjjel futtattam a memtestet, 0 errror. Felmérgedtem, visszaállitottam a biosba mindent auto-ra, HT-off, és láss csodát, így is ugyanaz, 20 perc után hibázik. Most én csinállok valamit rosszul, vagy a proci selejt?
-
peterm711
aktív tag
Sziasztok! Próbáltam én is egy i7-930ast feltekerni, 3,8Ghz-re, némileg sikerült is. Linx lefut gond nélkül, de a prime elszáll 1,5 óra után.
Beállitásaim: szorzó 19, bclk 199, dram frek 1595 Mhz, Uncore 3191 Mhz, Cpu voltage (bios szerint) 1,250, QPI/DRAM voltage 1,21875.
Próbáltam több feszt adni a procinak, de roszabb lett, 20 per után elszállt a prime. Szóval most nem tudom merre induljak vele. Megköszönném a segitségetu.i.: bocs hogy asus nyelven irok, giga elnevezésekkel nem vagyok még tiszában
[link] -
peterm711
aktív tag
Hello! Mikor fog kb jönni alaplap a sandy alá, csak mert én is váltás előtt állok, jövőhéten viszik el a gépemet, és most nem tudom mi legyen. i7-930 vagy várjak még nem jönnek az új cuccok. Rendesen bekavart most az intel
szerk: tudna esetleg valaki belinkeli ide egy tesztet arról hogy hogyan teljesitenek az új procik? megköszönném
Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Bittorrent topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- Milyen processzort vegyek?
- World of Tanks - MMO
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!