Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz mpierre #13340 üzenetére
Az jónak tűnik üresben, amit a realtemp mér. Az everest könnyen hülyeséget ír ki, sőt, igazából azt nem is lehet pontosan tudni, hány fokos a proci, csak azt lehet tudni, körübelül hány "egységre" van a "kritikus" hőfoktól (Tjmax, és distance to tjmax). Ez az érték az Intel szerint olyan 20-as értéknél olyan 10%-os pontosságú a fokokban mért hőfokhoz képest.
-
-
Piás
tag
válasz mpierre #13473 üzenetére
HAli.
Nem tudom én is a tápra gyanakodtam, s ma kipróbáltam az egyik ismerősöm tápjával, az egy thermaltake 550-es táp, uigaz nem sokkal erősebb az enyémnél de gondolom a thermaltake csak jobb minőségü tápokat csinál mint a trust. Az eredmény ugyanaz.
Kipróbáltam Chris Kiki (13466) által ajánlott beállításokat de akkor se jobb a helyzet.DDR 1066-on stabil a rendszer de már 1333mhz-n is omlik kb 3 perc alatt everest tesztjével.
Ami még érdekes számomra hogy az everestaz időzitéseket igy ismeri fel:@ 533 MHz 7-7-7-16 (CL-RCD-RP-RAS) / 27-59-4-8-4-4 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
@ 457 MHz 6-6-6-14 (CL-RCD-RP-RAS) / 23-51-4-7-4-4 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
@ 380 MHz 5-5-5-12 (CL-RCD-RP-RAS) / 19-42-3-6-3-3 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
ez nem 800MHZ 8-8-8-24 kellene legyen???. A memória specifikátiói szerint 1600 8-8-8-24.
Nem értem. -
HSM
félisten
válasz mpierre #13663 üzenetére
Ez a C-state ez a procinak a mélyebb alvó fázisai. Pl. ha csak 1 processzormagod aktív, az üresben lévőkről akár le is tudja kapcsolni a powert, egyenként. Meg vannak természetesen köztes állapotok is. Sajnos erről doksit most nem találok, de 100%, hogy van, és elvileg az Intel honlapján.
(#13660) gV: Persze, emlékszem rájuk. Jó kis ramok. Ugyanazt tudták, mint az OCZ Platinum, csak nem tudtam anno beállítani őket.... Amúgy nem kell nekik ahhoz szerintem 1,65V, 1400@CL7-ig bőven elégnek kéne lennie 1,55-1,58V-nak is....
(#13659) katt777: Persze, azért mondtam, hogy tudja... Ottvan az adatlapomon is... [link] És a C0 procim Uncore-jának lett vége, nem a ramnak... (bár elvileg az se nagyon bírta volna 1800-nál tovább CL8-on) Sajnos csak Giga BIOS-hoz van egzakt beállításom, [link].
Amúgy a Giga X58 topicban írogattam a ramokról, beállításról.
Szerk.: meg is van: [link] -
HSM
félisten
válasz mpierre #13701 üzenetére
Köszi, úgy látszik, Vista engedi. De ha jól értem, XP is menne, csak az energiagazdálkodási sémát laptopra kell tenni... Hihetetlenül el van az ott kalapálva... Szerencsére Vistán már jobb az energiamenedzsment és a kezelése.
Azért nem lett OFF, mert van benne üres sor. Olyankor minden sort külön OFF-ba kell rakni sajnos.(#13700) Keldor papa: Ugyanolyan szar érzés, mikor a proci lábait görbíted el, mert nem jól szedted ki/raktad be a foglalatba, vagy mert bárhol máshol megsérült... Szerintem jobb koncepció ez, pláne, ha általában drágább a proci, mint a lap hozzá.... Mondjuk az AMD gyári felfogatórendszere viszont sokkalta jobb.... Egy álom volt a 720BE-re a gyári hűtőt rászerelni egy barátomnál... Hűtőfelrakás annyiból állt, hogy ráraktad, és egy kis kallantyút elhúztál... [link]Igazából ha valaki bénázik, bármelyiket el tudja tolni a háztól.... Bár tény, hogy az Intel féle sérülékenyebb, de ugyanakkor óvatlanabbnak kell lenni, hogy megsérüljön...
(#13702) Ybron: Hát nem tudom, mi a célod a géppel, de szerintem a legjobb, ha így hagyod, amíg nem nézel alaposabba utána, mi micsoda.... Ez így tökéletes! Amúgy azért 21X, mert be van kapcsolva az úgynevezett turbo-mód, ami +1-es szorzó, amíg bizonyos határokon belül van a proci. Ja, és a channel interleave az más, a képeken világosan látszik, hogy jól be van állítva a triple channel, teljesen jó az úgy. Sajnos I7-nél a maximális gyárilag támogatott memória az 1066-os, úgyhogy szerintem azt is egyenlőre úgy kéne hagyni, amíg nem ismerkedsz meg a platformmal.... Az AUTO feszültségek használata tuning mellett, illetve az XMP profil alapórajelen is sokszor a hardverre nézve egészségtelen értékeket állít be, nem ajánlom.
[ Szerkesztve ]
-
-
HSM
félisten
válasz mpierre #13712 üzenetére
A Tjmax az a maximum hőfok, ahol a proci kikapcsolja magát, mert túlmelegedett. Ettől az értéktől mér egy relatív távolságot a proci szenzora. Ez olyan 20-as értékig nagyjából együtt van a fokokban mért értékkel (+/-10%), de utána már eléggé megbízhatatlan, pláne nyugalmi állapotban... A BIOS, meg minden csak ebből matekozza ki a "proci hőfokot", mivel a prociban más hőfokmérő nincs.... Most, hogy bejött a hideg, még akár attól is lehet...
-
katt777
félisten
válasz mpierre #14349 üzenetére
Ezért írtam én anno a cikkemben is, hogy E8 bőven elég, ha az ember főleg játszik, mert játékok, de még a legtöbb alkalmazás sem használja ki rendesen a 4 mag v. 8 szál előnyeit, azaz messze 50% alatt dolgoznak a magok/szálak, ráadásul nem is mind. Nekem is van sokszálas videó kódolóm, max. 6-ot használ, és csak 1-et terhel teljesen, a többit elosztva 30-45%-on.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz mpierre #14510 üzenetére
Pont ezt írtam, hogy 3,8-4GHz meg van ebben is simán. Több meg nem kell átlagos otthoni használatra ebben tökéletesen egyet értünk.
Pedig félő... Zájec ramja sem ment az UD4P-mben, az ő Foxi-jában meg szakít mint atom. Henk kolléga szintén képtelen stabilizálni az OCZ Platinum 1600 CL7-et a szintén UD4P-jében. Persze ettől még nem kell általánosítani tudom de a jövőben nem fogok Giga + OCZ kombót javasolni senkinek az fix. Asrock + Kingmax és kész.
mod:
Jövő héten elmegy garba a ramom, ha megjön az új kit megnézzük Gyalo P6T Dlx.-ában az új vasdarabokat. Ha jó akkor megválok tőlük és veszek vmi kitesztelt Kingmaxot. Nem a névre gerjedek amúgy sem. Menjen annyin/úgy ahogy rá van írva és kész.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
mpierre
veterán
válasz mpierre #14723 üzenetére
Ja! Hogy nagyítható a kép... Az nem oda való, maradék...
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
válasz mpierre #14730 üzenetére
Láttam én azt (Keldor papának is, hogy nem mindenki vak és/vagy hülye, ráadásul több ilyen kapcsos, nem oldalt befogós ASUS lapom is volt), de mint írtam, nem volt ilyen problémáról szó a kártya topicjában. Mondjuk pont az ASUS készítene hibás kártyát a saját lapjába?
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
-
MPowerPH
félisten
válasz mpierre #15644 üzenetére
Megeshet, bár számomra érthetetlen. De ezt könnyen ki lehet deríteni, lőj be neki 9 -es timingokat. Ha ott is sír, akkor más a probléma.
De ez amit leírtál tényleg érdekes. Nekem is foxconn van, csinált már furcsaságot, de csak elrontott oc után, és a végén azt is gombnyomásra megoldotta.Don't Tread On Me
-
Zájec
veterán
válasz mpierre #15644 üzenetére
milyen hibakódot ir ki az alaplapi post code kijelzö?
ott van a kutya elásva.....
gondolom az oprendszerig nem jut el, hanem csak 1-szer a biosig, majd utána ha nem nyúlsz semmihez és nyomsz egy f10-t, már másodszor nem tölt be....valószinü viheted gariztatni, viszaküldik a gyárba és meghegesztik a hibát...
-
Zájec
veterán
válasz mpierre #15658 üzenetére
ezt hogy érted hogy a posig se jut el... a post code kijelzö nem "felvillan" , hanem kétjegyü betü ,számkombináciot ir ki... ez mindig müködik, ez irja épp mit csinál és hol tart a lap....
most azt irod hogy eljut a win7-ig ?... akkor mi a baj? azután áll meg?
a tápcsatival kapcsolatban nem tudom, mindenesetre nem árt azt is bedugni...
a lap magától nem áll vissza defaultra , csak akkor ha a sikertelen inditás után F2-t nyomsz, nem pedig F1-t... irja is egyébként....
-
mpierre
veterán
válasz mpierre #15661 üzenetére
A táphibára csak azért gondolok, mert ha már el van indítva (szép magyarul) és ekkor kap egy újraindítást, akkor el tud indulni a gép, mármint lefut a post, boot stb. Nem tudom, hogy van-e készenléti valami a tápban, de ha igen akkor az purcanhatott meg.
[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Nippon
őstag
válasz mpierre #15667 üzenetére
Az Asus 15 ropival drágább de nem látom értelmét, a teszt szerint az MSI elverte a Rampage II Gene-t, tuningban is.
Vízzel hűtők, tehát az MSI csirke bordája úgyis megy a levesbe, a hangkari jó rajta de úgyis az X-Fi-met használom, tehát pénzt nem érnek számomra az "extrák"
Akkor hagyatkozzak a külföldi tapasztalatokra? -
Qru
MODERÁTOR
válasz mpierre #15671 üzenetére
Este előveszem a teszt progikat és megnézem. Rem ezek már hibátlanok lesznek.
Nippon: Nekem volt G.Skill-em, igaz DDR2-ből, ddr3-ról nincs tapasztalatom. Ősembert érdemes megkérdezned ő hoz be ilyeneket és általában ki is szokta próbálni őket, tehát van némi tapasztalata róla.
Lapügyben meg egy teszt nem teszt szvsz. Mindegyik cuccból kifoghatsz jót is meg rosszabbat is. Ezek a tesztek inkább csak hozzávetőleges értékűek. OCZ is jó ram, én meg kifogtam egy hibásat, lapból ugyan úgy kifogható jobban/rosszabbul húzható. Inkább a fórumos (akár külhoni) tapasztalatokra alapozz, az ottani jóval szélesebb körű tapasztalatok alapján pontosabb kép kapható.#nincsbennetarcsi
-
Tody56
aktív tag
válasz mpierre #15855 üzenetére
Annyit néztem még, hogy 1800-on mire számíthatok. Majd még folyt....
1800 7-8-7 stabil 1.65voltal.
1800 8-8-8-on már 1.58-1.6al is.Itt tudod megvenni. Nagyon pofás kis mini fém táskában jön.
koforg.hu - Forgácsolás, esztergálás, marás, CNC megmunkálás
-
tupacamaru
veterán
válasz mpierre #15976 üzenetére
THX, igen, alapfeszre gondoltam de elég a 3-3,2 GHz. Akkor azt biztosan vinni fogja. Egy videó kártya lesz, de csak majd tavasszal, akkor addig ez a táp is jó lesz majd utána megnézem hogy bírja-e.
[ Szerkesztve ]
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
Cyberpunk
félisten
válasz mpierre #16316 üzenetére
Na igen szegény Abit nekem nem volt olyan lapom, de elismerem a képességeiket. Mindig az egyik legjobb márkának számított az adott kórban. Kár hogy a nagyokkal nem igazán tudott versenyezni így nagyon kis piaci részesedése volt végül ez vezetett az alaplapi piac feladásához És nem csak a venti vezérlése volt jó meg a tuning potenciál, hanem nagyon jó és pontos hőmérséklet szenzorokat alkalmaztak nem igazán tudom hogy a mai alaplap gyártók mért nem tudnak ilyen kaliberű lapokal előjönni
És az a gáz hogy azt rebesgetik hogy a DFI is hasonló sorsra jut, pedig azokért még kár lenne.Hope was the right choice, and it always will be.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz mpierre #16363 üzenetére
Szép is lenne, nem mondom...
mod:
HSM: Jaja, az igaz. Ha nincs rendesen vagy egyáltalán párhuzamosítva a kód akkor bizony belefuthat az ember alap i7 920-al proci limitbe. De sok régi játék rosszul reagál a sokmagra. Mintha zavarba jönnének tőle.
Azért betudnak fűteni ezek a gépek rendesen. 7végén voltam egy lan party-n pár húzott i7, Phenom X4 úgy befűtötte a szobát hogy nyitott ablaknál játszottunk, pedig kint volt vagy -2 fok, mert a kocsik tiszta deresek voltak.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest