Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Samus: Atomic Heart - Egy kis nyafogás
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
válasz
subaruwrc
üzenetére
Igen, közben azt is néztem. Blodi hozzászoktatott, hogy 4000-es QPI mellett csinálom a teszteket. Itt is bőven e fölött próbálkoztam, az volt a másik probléma, no meg a modulok elosztása.

Most átrendeztem a modulokat, belőttem neki egy stabil értéket, és csak a szorzókkal fogok variálni. -
MPowerPH
félisten
válasz
subaruwrc
üzenetére
Da...

Én közben még suli előtt néztem egy HyperPi 32M-et. Így 4400Mhz-n stabil. Sajna atom stabil 4.5GHz-re nincs esély.

-
MPowerPH
félisten
válasz
subaruwrc
üzenetére
Sajnos e fölött nincs post. Ha minden igaz, a kompi rákerül, akkor kitudok sajtolni belőle még egy kis pluszt.
Erre én is kíváncsi lennék, tényleg csak a lap kell hozzá. Ide a Bloodrage -re már kellene nitro(pot az van
), a QPI túlfut. Az a 271 lazán benne van, ha léggel ennyit megy. -
MPowerPH
félisten
válasz
subaruwrc
üzenetére
Le lehet azért hűteni, bár példány függő.
HSM: Persze, ez így világos is. SB-ben szépen áttervezték a memóriavezérlőt, Tri ch-t nagyon szépen eltapossa, az biztos. Egy ilyen SB 24/7 nálam tuti 5GHz körül járna.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Biztos vannak hibái a Bloomfield -nek, de úgy alapjában véve még most sem rossz, meg ugye nem mai darab. Mikor megjelent, ez is nagy durranás volt. -
Laraxior
titán
válasz
subaruwrc
üzenetére
dehogynem...Noctua 14 is megbirkózik vele,meg egy sima tripla radis víz is. Persze 80°C-ba is belenyal...de az csak addig érdekes amíg lefut a stabilitás teszt...utána úgysem lesz sosem úgy leterhelve... Teszt alatt meg rá is lehet segíteni,nyitott ablakkal,pluszventivel..stb.
-
MPowerPH
félisten
válasz
subaruwrc
üzenetére
Ezt külön írom, igaz van még szerkesztési időm, de így illik.
Akkor ha gáz lesz, viszem a procit. Most beszéltem Hexaa-val, még nincs semmi hír. Mondtam neki, ha nem találják bent a hibát, akkor megoldom, hogy látványosabb legyen. 
Erről a 2V-s dologról jutott eszembe. Anno mikor Rampage Extreme +E8600 kombom volt, még mikor megvettem rá pár hétre hülye fejjel egyik bios frissítés után kapásból betöltöttem az egyik elmentett OC-s profilt, de nem ellenőriztem le a feszeket.(nagy felelőtlenség volt, azóta kétszer átnézem.) Elindult, majd lekapcsolt, aztán BIOS recoveryt csinált, majd bejött a BIOS. Akkor nézem, hogy a proci fesz 2.21v -re van belőve, ha jól emléxem. Kivert a hideg víz, hogy most tettem tönkre a procit, ami ES, így nem garis. De semmi baj nem adódott belőle, még csak nem is degradált. Előfordulhat, hogy bekapcsol ilyenkor valamiféle védelem a lapon? Mert ugye normál esetben ez hazavágta volna, úgy ahogy van.
-
AirBooms
addikt
válasz
subaruwrc
üzenetére
Igen, most beleszarok mindenbe. A parom öthonapos terhesen kirakott. Az autot is rajtam követeli, most eppen videken tengödöm. Azert a gepemet remelem egyben visszakapom. Az egesz mint egy villamcsapás, előzö este en voltam a vilag legjobb pasija, s milyen jo, ilyen boldogan varjuk a babat. Masnap meg kaptam öt percet a pakolasra, a kulcsot is elvette. A kutyam azota sem eszik, ö meg anyamat hivogatja, milyen ujabb követelései vannak.
Bocs ezert a sok barom offért. Ki is lehet töröltetni. -
MPowerPH
félisten
válasz
subaruwrc
üzenetére
Egyébként Rád gondoltam
, de amint látom jönnek a felajánlások. Kösz AirBooms.
Kár lenne azért a lapért.
Ezek az asszonyok igen szeszélyes természetűek. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Azért remélem nem lesz baj, PH-s kollega intézi a nagykerrel.Akkor osszátok meg vele, hogy lehet kinyírni egy procit biztonságosan úgy hogy más nem károsodik?
Sokkoló rendben van, de abból nem sok van itthon.ó
-
HSM
félisten
válasz
subaruwrc
üzenetére

Itt pedig a válasz, hogy miért max 4Ghz a QPI, az az, hogy max 4Ghz-re tervezték. Ez azt jelenti, hogy ehhez lőtték be a tűréshatárokat, késleltetéseket. Ezt digitális elektronikai ismeretek nélkül nehéz lesz megérteni. A lényeg, hogy az elektromosság fix sebességgel terjed, adott idő kell, míg a jel eléri egyik állapotból a másikat, bizonyos fix ideig tartani kell egy értéket, különben nem biztos, hogy értékelődik, meg hasonlók. Olyan ez, mintha 25FPS-ben kiszúrnád, ha egy képkocka elfeketedik, 120-nál már nem biztos.
-
MPowerPH
félisten
válasz
subaruwrc
üzenetére
De ez sem egyertelmu. Ekkora uncore -hoz az 1.3v koruli qpi elegnek kellene lennie, foleg, hogy elvileg nem bios-bol, hanem ez a konkret fesz, amit kap. De nezte mar 1.34v-al is ha jol emlexem, es ott is kivagta.
Mod: Mi gond azzal, h a ram 1T-ben van? En soha nem teszem 2T-be, es ennek 1600-on tudnia kellene az 1T-t is.
-
MPowerPH
félisten
válasz
subaruwrc
üzenetére
Tudod, az az igazság, hogy én nem tudok ez mellett kiállni. Csak megemlítettem, hogy olvastam. Nekem azért nem áll össze ez a kép, mert a memóriával 2000-es értéknél már jóval átléptük ezt a határt, mégis stabil tud lenni.
Ez az arány kérdés inkább csak az Uncore miatt érdekes. 4GHz-s qpi-vel.222-es BCLK-n:
36x222 QPI
16x222 Uncore
8 x222 RamTehát ebben az esetben rendben van, én így használtam, és ezekkel a fix szorzókkal tuningoltam ált. Ezt említetted Te is, tehát a QPI nem ez miatt nem megy tovább stabilan. Na de mi van akkor, ha 4GHz-s Uncore -ra megyünk rá, gyakori eset:
36x200 QPI
20x200 Uncore
10x200 RamItt akkor már instabilitásnak kellene mutatkoznia?! Az ő esetében ugyan ez a felállás, csak magasabb BCLK-val. Mit veszíthet azzal, hogy kipróbálja, maximum úgy sem lesz stabil.

Egyébként említette a feszeket, ram a maximális feszt kapja, amit kaphat, de már próbálta 1.9v- n is, és ott is instabil volt. QPI -nek 1.3v körül adott, ha jól emléxem. Ramfesz miatt le is ugattuk.
-
HSM
félisten
válasz
subaruwrc
üzenetére
"mert szerintem értelmesebb egy olyan képet kérni tőle amin végre látszanak a feszek és úgy tanácsot adni neki."
Olvasd csak el mégegyszer, mit tanácsoltam neki: [link] Ugyanezt.
Senki nem akarta, hogy értse meg az összefüggést, azért írtuk le neki csak a lényeget, hogy hogy lője be, mi az, ami tuti nem lehet probléma forrása.
Garantálom neked, hogy nem próbáltál ki annyiféle mindent, mint én 2 év alatt, és nem is olvastál annyit utána. Ez nyilvánvalóan kiderül a hozzászólásaidból is. Nem bántásból mondom, de ha már felhoztad a témát, leírom. Te az extrém tuningban vagy profi, de itt nem ilyen jellegű témáról volt szó. Azt senki nem mondta, hogy ne szólalj meg, viszont azt remélem elvárhatom, hogyha már azt írod a javaslatomra, hogy "az se túl értelmes", akkor legalább elvárnék némi magyarázatot. A sajnálatod meg tartsd meg magadnak.
-
MPowerPH
félisten
válasz
subaruwrc
üzenetére
Én sem most találtam ki, anno jó pár helyen olvastam, hogy instabillá válhat a rendszer.

Nem használtam XMP profilt soha az életben, de mikor azt aktiválod, és a proci is alapon van, akkor nem pont ugyan ez a jelenség játszódik le?Én csak ezt olvastam, attól még lehet nem így van. De ha eggyel feljebb nyomja azt a szorzót, akkor kiderül segít e. Én még mindig azt mondom, hogy ezek a memók nagyon nem jók, és a gyári értékeket nem tudják hozni.

Nyugi srácok.
Ezen kár összeveszni. -
HSM
félisten
válasz
subaruwrc
üzenetére
Ezt "értelmes"-en megmagyaráztad, miért írtam értelmetlenséget...

A QPI-nál ez nem megkötés, hanem tapasztalat, hogy jópár 920-nál megfigyelhető volt, hogy ha a QPI lassabban vagy egyenlő órajelen futott az uncore-al, akkor instabillá válhatott a rendszer. Egy próbát megér eggyel feljebb rakni a szorzóját, az nem kerül semmibe...
Nem kicsit bosszantó, mikor valaki pár hónap I7 használat után oltogatja azokat, akik már több, mint két éve foglalkoznak ezzel a procival, és a topicban a legkoraibb tulajok egyike....
Remélem nem sértelek meg, hogy ezt leírtam. -
monosz
őstag
válasz
subaruwrc
üzenetére
Gyakorlatilag,ha ezt eljátszod,akkor már el is indul a lap(feltéve,ha ez a gond),de ha csak kihúzod a 220-ból,és vársz vele 2,3 órát,akkor az is elég.
De a rövidzár,pont azért sokkal gyorsabb megoldás.De mégegyszer mondom,ha ilyen jellegű a probléma,akkor ez a megoldás segít. -
monosz
őstag
válasz
subaruwrc
üzenetére
Nem. Arra gondolok,hogy magán a lapon kellene kisütni a dolgokat,hátha valami fals értéket,vagy beállítást tárol valamelyik kondenzátor.
És gyakorlatilag,ha egy összeállított konfig van,akkor a tápegység kisütésétől,az alaplapi kondik is kisülnek,(nullázódnak) az áramköri részen.
Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Autós topik
- Google Pixel topik
- Ismét az Apple veheti át a piacvezető pozíciót
- 5 kilowattos GPU-k előtt nyitná meg az utat az Intel
- World of Tanks - MMO
- EA Sports WRC '23
- Samsung kuponkunyeráló
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 256 GB-100%-3 hó gari!
- HP Thunderbolt-dokkoló, 120W G4 (4J0A2AA)
- LG 65B3 -65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

...szép 

Mire nem szabad ráklikkelni?

Akkor ha gáz lesz, viszem a procit. Most beszéltem Hexaa-val, még nincs semmi hír. Mondtam neki, ha nem találják bent a hibát, akkor megoldom, hogy látványosabb legyen.
Ezek az asszonyok igen szeszélyes természetűek.