Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
válasz
ZetorGumi
üzenetére
De a ramok már megvannak, tegnap este óta
Csak akkor már az órajellel nem kínlódtam. Azért kíváncsi leszek majd ha a CPU stabilizálódik, mi a rossebet kell majd piszkálni, hogy végre a ramok is normális órajelen, és időzítésen menjenek, az uncore-ról nem is beszélve.
Azokat sose piszkáltam, pont a türelemjáték miatt. -
kavboy
tag
válasz
ZetorGumi
üzenetére
Tehat ha jol ertelmezem amit eddig mondtal akkor szinte teljesen mindegy hogy megmaradok ennel a procinal vagy veszek egy ilyen i5 4570s-t, mivel ha veszek egy ilyen Noctua hutot akkor mindkettovel kb. ugyanott leszek hangban.
(leszamitva persze a videokari hangjat, mivel az uj proci eseteben nincs is szukseg netezeshez meg filmnezeshez kulon videokarira...) -
kavboy
tag
válasz
ZetorGumi
üzenetére
Most nem tudom, lehet az en logikam de eddig ugy gondoltam, ha alacsonyabb a TDP akkor kevesebb hot bocsat ki. Ergo kevesebb legmozgas kell hogy lehutse. Tehat ha nem is lesz passziv akkor is alacsonyabban kellene, hogy jarjon a venti tehat ezaltal halkabb lesz... Nem jol gondolom?

-
-
-
-
válasz
ZetorGumi
üzenetére
Most bajban lennék a DDR3-al! Régebben Corsair párti voltam, de (ahogy írtam is) ajánlottam a Geil Ultrát. Tuning ramok közül a Mushkin volt meggyőző, a G-Skill nem.
Patriot, A-Data határeset, Kingston megbízhatatlanabb, mint a Geil.
Örülök, hogy nem kell memót vennem!
-
mpierre
veterán
válasz
ZetorGumi
üzenetére
R3E-t. Gyorsan leszögezem, hogy szerencsére még múkodik az UD5, de ha esetleg bexarik, akkor legyen helyette csere lap. Semmi értelme feljebb, modernebbre váltanom. Pl a Metro Last Light simán elmegy majdnem full grafon, vsync-kel (anélkül tearing van). Ráadásul kiraktam egy valag zsét a vízre és lassan el is fog készülni a komplett gép.
Szóval tartalékolok, mert még jó pár évig ez a szisztem fog maradni.@ #38279: Meg fogják is.
Geri Bátyó: Azért a Kingston-t ne szidd. Pl: az 1,25V-s 1800MHz-s ramok nagyon jól zenélnek. Az 1,25V alapfesz miatt a tuningot is jól veszi. A bordás ramjaik jók. Szerintem. A mezítlábas csak a Kingmaxból volt ok, abból is az elpida chpesek, a többi gyártó ilyenjei az alapot tudják.
-
-
válasz
ZetorGumi
üzenetére
Szó szerint!

Igazából nem kellene sírnom a Balder miatt, mert összességében elégedett vagyok vele. Árához és méretéhez képest kifejezetten jól hűt, ráadásul semmi hangja és egész jól néz ki (ennek mondjuk semmi jelentősége a zárt házban!
)DDR2-ből az Geil ultrák még jók voltak!
(#38250) apollo12: Ha kapsz még 1366-ot, akkor jó, de szerintem Sandy-re nagyobb az esély. Kezd nagyon elfogyni a Bloom.
-
cinkoxid
senior tag
válasz
ZetorGumi
üzenetére
Áh sajnos be kell osztani minden hétre, hogy maradjon elég a következő gépre is.

Mellesleg ez az ex58-extreme egy az egyben ugyanaz, mint egy ex-ud5, csak kicsit más a biosa, illetve adnak hozzá olyan nagy, passzív hűtőt az északi hídnak, mint az ud7nél. Bár gondoltam én, hogy szinte csak átnevezésekből áll náluk az x58a-ud5 alatti széria.LLC be van kapcsolva (csak on/off funkció van), és 1,35 helyett 1,312 van load alatt. -
válasz
ZetorGumi
üzenetére
"Amugy meg szóltam feljebb is, hogy linx-et ne eressz rá."
Persze, hogy szóltál, de anélkül csak kirakat!
(#38215) ricshard444: "valami nincs jól belőve vagy kevés a hűtő."
Mindkét lehetőség fennáll! A hűtő nem túl izmos én meg nem vagyok egy tuningzseni!
(#38216) bim: Gondoltam, hogy valami hasonló! CL8-at még 1.5 volton viszi? Mert az nem rossz. Az enyém 6-8-6-24 1.65V (gyári érték). Egyértelműen érezni a különbséget, de rohadt drága volt annak idején!
-
-
-
-
válasz
ZetorGumi
üzenetére
Tényleg jó lenne a víz, de arra nincs pénzem!
Igazából nem rossz a Balder! Kicsi, könnyű, halk és ehhez képest hatékony. Komolyabb tuninghoz viszont kevés. Igazából egy C2D E6600-hoz vettem, de i7-nél is egész jól kiszolgál.Amúgy meg maximalista vagyok! Tolni fogom a LINX-et!

-
-
-
-
válasz
ZetorGumi
üzenetére
A memóriát nem szándékozom túlhajtani, bár van bennük tartalék bőven. A hőmérséklet érzékeny pont, arra nagyon odafigyelek (szegény Balder nem túl izmos).

Inkább az a problémám, hogy Uncore/QPI beállításoknál nem tudom, hogy meddig mehetek, mind órajel, mind feszültség tekintetében, illetve azt sem tudom, hogy van-e valami egyéb, amire figyelni kell. -
YCbCr
csendes tag
válasz
ZetorGumi
üzenetére
Hátőő...
Érdekesen tudja, az igaz. Még játszadozni kell a beállításokkal.
Előbb azt művelte, hogy terheletlenül 18-as szorzót állított, terhelve 15-öset.
Most 12 illetve 15. Valami nem kerek... Ha jól emlékszem, 16-ra van lőve BIOS-ban, ez a legmagasabb.
BIOS-ban be kéne állítani rendesen (speedstep, stb.), i7-nél nem voltak ilyen rejtélyes manőverek... -
cinkoxid
senior tag
-
kmisi99
addikt
válasz
ZetorGumi
üzenetére
Hát akkor eddig kb 1 évig inkább csak többlet fogyasztást generáltam. 1,048v on ment kb 1 évig ez alatt az egy év alatt 80% ban csak neteztem meg ilyesmik. Gondolom ilyenkor ha automatán lenne a feszültség akkor alap felhasználásnál alacsonyabb feszültségen menne nem?
-
Pogifej
csendes tag
-
mpierre
veterán
válasz
ZetorGumi
üzenetére
Háááát tudod, ha elkapja az embert a gépszíj.
Nekem a 60% nem volt elég. 4,2GHz kevés volt. Ott volt vége embertelen fesszel a procimnak, plusz még a régi lapom is wallos volt 205MHz biciklinél. Akkor jött az X5660. Az már tetszett. 4,4GHz, vagy ilyesmi volt amíg próbáltam. (A pontos értéket vissza kéne keresnem, de most nem állok neki turkálni...)Laraxior: Úgy bizony...

-
válasz
ZetorGumi
üzenetére
"De ha csak netezel rajta egy olcsóbb VGA-val, akkor elég az alap órajel."
Most jól rám pirítottál.Tudod, hogy előbb-utóbb eladom. Keresem a vevő kérdéseire a választ és ....
Vegyük úgy, hogy játékos vagyok.
Hol az a vga határ amikor kb. 100%-100% mennek a procival (2930Mhz) -
DigitXT
félisten
válasz
ZetorGumi
üzenetére
Coollaboratory Liquid Pro
Az nem véletlenül az a folyékony fém... ami átfolyt a rácson is?
Mintha azt olvastam volna róla, hogy picit zárlat veszélyes, s szeret
belediffundálni az anyag felületébe, amire rákenték -> a fene tudja...MX4 amúgy frankó szerintem is, én is azt használok. (MX3 felejtős.)
-
-
válasz
ZetorGumi
üzenetére
ha elmenne a lap-proci-memó, akkor igen, áttérek a sötét oldalra.
Egy Saber Z77 a kiszemelt és szeretnék bele egy I7 -et csak épp nem tudom eldönteni h. sandy v. ivy ?!
De persze ez a jövő zenéje. Az érdeklődőm hó elején kap fizut... addig pedig sok víz lefolyik a dunán
Ha csak a Proci megy el akkor pedig elgondolkozik h. mi legyen. menjen a lap és a memó is külön, vagy térjek vissza valami I7-el...?!
-
cmu721
csendes tag
válasz
ZetorGumi
üzenetére
A procira rászorított talpat, és a csöveket tudom tapogatni, nehezen, de hozzáférek. Arra írtam, hogy nem fáj..
A borda teteje szinte hideg már.
Akkor ha forrasztott, nem állok neki leszedni a kupakot.
Esetleg ajánlhatnátok valami jól bevált pasztát, és megpróbálom azzal. Amit adtak a hűtőhöz, azzal voltunk a legmelegebbek, azt kicseréltem valami kék ipari-ra, amihez hozzáfértem a munkahelyemen, pár fokkal hidegebb volt, de lehet, hogy még nyerek vele, ha lesz valami oda való cucc. -
-
-
válasz
ZetorGumi
üzenetére
Valami ilyesmi válaszban reménykedtem

Az egyetlen egy szívfájdalmam a lapnál, hogy nincs csatlakozó előlapi USB-hez. A házamon meg lenne
És még az istenért sem találtam értelmes áron PCI-E USB3 kártyát (legalábbis olyat nem amin lenne előlapi csati... hátlapi meg minek?!
) -
válasz
ZetorGumi
üzenetére
Amikor a sabert kerestem kb 2 hónapig síri csend és hullaszag, és végül egyszer csak a semmiből jött egy PM.
Korrekt eladó... jó lap, garral... és mit ad isten volt hozzá egy 930-asa is.
Elboltoltuk és még aznap felkerült a dupla trikit is eladósorba.
Nem bírtam ki alkudoztam és megvettem, rá 2 napra egyszerre szépen hozta a postás, én meg mint valami rossz kisgyerek a legóval... borítottam szét a régi vasat
-
-
-
válasz
ZetorGumi
üzenetére
Nem szeretném szétvágni...
Sokakat megosztott ez a ház, de nekem kifejezetten tetszik. Most egy olyan megoldáson agyalok amivel sikerül bepasszírozni de a ház maga sértetlen marad.Vagy elpozícionálom így: piros az eredeti helye, zöld ahova átrakom ha kiadja
Vagy B Verzió ha nem jó a "lyukak" helye, akkor csinálok neki acéllemezből egy konzolt ami ugyanígy eltartja, de a csavarok az eredeti helyre mennek.
Sőt nem is kell nagy "lemez" csak 2 laposvas, amire ráfúrom a H100 lyukait, meg a ház tetjén lévőket...
Rá kéne szánni egy teljes órát
Csak a 11 nap szünet nélküli meló (amiből 10 éjszaka) épp "egészséges" a privát projektekre
-
-
-
-
-
válasz
ZetorGumi
üzenetére
Amikor -15 fok volt a mostanihoz képest volt ( szóval max 50 fok ) akkor ugyanígy fagyott ki a Deluxe-ban is. De megmondom őszintén nem tud izgatni a dolog, van egy remek lapom, egy remek procim ami 4200-n fut és végre elindulnak szaggatás nélkül a 2008+ játékok és a net sem szaggat!

-
Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070 Ti 12GB Asus TUF Gaming GT 501 750W
- Samsung Galaxy Watch 8 40mm, Új, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2137, 100% Akksi
- Bomba ár! HP ProBook 450 G8 - i5-1135G7 I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Macbook Pro 2019 Laptop A2141 i9
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Csak akkor már az órajellel nem kínlódtam. Azért kíváncsi leszek majd ha a CPU stabilizálódik, mi a rossebet kell majd piszkálni, hogy végre a ramok is normális órajelen, és időzítésen menjenek, az uncore-ról nem is beszélve.
Azokat sose piszkáltam, pont a türelemjáték miatt.

Egy Balderrel hűtve!!?? 

OK.
!