Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• LyonnaisFan1

őstag

Egy pár napja azt tapasztaltam hogy a monitorom kissé elcsesződött.

mivel már 6-7 éves darab ezért lehet hogy ez már normális.

a gép típusa: LiteOn e1770NSL 17" CRT monitor.
    öreg motoros.

az előzménye dolognak az volt hogy játék közben hirtelen elsötétült a monitor.
    a led zölden világítva maradt tehát ment tovább,de kép nem volt.

aztán kikapcsoltam a gépet,kihúztam a monitort,hátha csak az a baja hogy sokat volt bekapcsolva.hadd pihenjen fél órát.

a bekapcsolás után megjelent a kép,csak kicsit másképp ahogy normál esetben lennie kéne.

a két oldala el van nyújtva,tehát a start ikon nem látszik így nem is lehet rá kattintani.
    ahogy a jobb oldalnál az órás rész sem látszik,ahogy a háttérben futó programok ikonjai sem.

ez eléggé zavaró.főleg böngészésnél mivel a csúszka nem látszik,így nem is használható.
    így a böngészés is kényelmetlen.

a monitornál az egyes funkciókat nem lehet beállítani.

pl: H-Size ezzel lehetne nyújtani vagy összehúzni a képet.de ezt nem tudja megcsinálni,hiába adom meg a beállítást.nem képes végrehajtani a monitor a parancsot.
    ugyanez vontakozik a pinchusion és a trapezoid beállításra.
    egyszerűen nem megy végbe a változtatás,hiába állítom be hogy így legyen vagy úgy legyen.

a recall funkcióra sem úgy reagál ahogy kéne mivel nem állítja vissza rendesen a képet,ugyanúgy szét van nyúzva.

mintha a videókari nem akarná elvégezni a parancsokat amit a monitor küld el.

a bootoláskor semmi sípoló hang nincs ami a videókari hibáját okozhatná.
    így nem hiszem hogy a videókari xar,és amiatt a monitor is furán jeleníti meg a képet.

lehet hogy a monitorom hülyült meg?
    így nem kóser hogy szét van nyújtva,mert a fontos részletek kimaradnak.

sztem új monitort kellene vennem,mivel már öreg motoros a kis cé er té monyitor.

ha esetleg van ötlet,elfogadom.
    de attól tartok hogy venni kell egy újat.

As I sit here and slowly close my eyes. I take another deep breath. And feel the wind pass through my body. I'm the one in your soul. Reflecting inner light. Protect the ones who hold you. Cradling your inner child ((Godsmack - Serenity))

• LyonnaisFan1

őstag

válasz gban #7047 üzenetére

én is erre gondolok.

öreg jószág ez,de sose volt vele semmi gond.

a CRT-k mindig megbízható gépek voltak,de lehet hogy a 6-7 év a vég.

majd elkérem tesómtól majd az LCD monitort és ha azon minden jó akkor a monitorral lesz a baj.

addig használom,csak picit korlátozotabban :D

azért köszi,bízom benne hogy megoldódik az ügy!

As I sit here and slowly close my eyes. I take another deep breath. And feel the wind pass through my body. I'm the one in your soul. Reflecting inner light. Protect the ones who hold you. Cradling your inner child ((Godsmack - Serenity))

• LyonnaisFan1

őstag

amúgy az az érdekes hogy a rotationt tudom állítani mivel reagál rá a monitor.
    ahogy a kontraszt,brightness kettőst is.
    a H és V positiont is mozgatja.

a color Kelvinfokát is tudom módosítani.az 9300K-n van.

tehát a funkciók nagy részét tudom módosítani,és reagál rá a monitor.
    de a pinchusion,trapezoid,h.size hármast egyáltalán nem.

és nekem a H.size állítás lehetősége kellene hog vissza tudjam állítani a normális képre,és ezáltal a nyújtást is meg tudnám szüntetni.

• LyonnaisFan1

őstag

ŰDV!

Adott egy elég old school Proview 14 vagy 15" CRT monitor.
    A monitor az utóbbi napokban kissé furcsán kezdett el viselkedni.

Először szerdán netezés közben a monitor fogta magát és folyamatosan elkezdett sötétülni. Szépen lassan szűnt meg a fényerő. Aztán pár perc után a semmiből ismét megvilágosodott, és mintha semmi sem történt volna működik tovább. Persze a sok nyomogatásnak köszönhetően amit csináltam teljesen elállítódott. De azt meg tudtam oldani. :D (Ha nehezen is, a monitoron még OSD menü sincs, csak gombok.)

A mai napon ismét elkövette az elsötétedést. De nem sokkal azután, hogy a gépet és a monitort bekapcsoltam. Kb 30 percet futott a gép és a monitor és jött a monitornál a képernyő "Switch off"
    De pár perc után megint helyreállt úgy mint ami szerdán történt.

Vajon mi kínja lehet? Sztem a monitor képcsöve rugdossa az utolsókat, és a közeljövőben egyre gyakrabban fog hirtelen elsötétedni. És lehet, hogy egy elsötétedés után már nem is fog megvilágosodni, ami a képcső teljes halálát jelenthetné.

• LyonnaisFan1

őstag

ŰDV! Egy kicsi gond van az LG 19EN33S-B monitorral.

Az lehetséges, hogy az LG "SUPER Energy Saving" technológiája miatt van az, hogy a fényerő különböző oldalak böngészése közben változik?
    Például ha sötétebb hátterű oldalt nézek akkor a fényerő lemegy, ha meg világosabbat akkor a fényerő felmegy.

Vagy az LG SES technológiának ehhez semmi köze?

• LyonnaisFan1

őstag

Sziasztok

Ha a monitoron megjelent egy alábbi fekete paca, akkor ennek annyi? Halott pixelek, amikből elöbb utóbb több lesz?

Lefuttattam az eizo monitor testet, az összesnél ott a paca, szerencsére más nem. De nagyon úgy tűnik, hogy új monitor után kell néznem, és szeretett LG megjelenítőm vagy 5 év után kezdi megadni magát :W
    Azon a részen a kurzor egyáltalán nem látszik.

[ Szerkesztve ]

• LyonnaisFan1

őstag

Sziasztok!

Második LG megjelenítőmmel járok úgy, hogy egy fekete paca keletkeződött.

Mit tehetnék? Perpill nem is tudom van-e rá még gari. A dobozában vannak a papírok, azt kéne előkaparnom elsősorban.
    Ha tfh. van rá? Vissza a vásárolt helyre, vagy egy szervizbe? Miskolcon van a készülék, ott meg pont van. De arra meg egy napot rá kéne áldoznom, hogy elcipeljem oda, és valamit kezdjenek vele.
    Egyátalán javítható-e? Vagy komplett kijelző csere? Olvastam olyanokat, hogy esetleg valami Mátrix vagy Tconn hiba, stb. EZek elvileg kevesebb ráfordítással, de javíthatóak.
    Vagy azon pixelek teljesen meghaltak, mert a kurzor ott el is tűnik, mintha az a ""fekete lyuk"" benyelte volna.

Ennek a megjelenítőnek típusa LG 22MK400H-B
    A réginek ez volt LG19EN33S-B

[ Szerkesztve ]

• LyonnaisFan1

őstag

válasz pckrizis #22554 üzenetére

:R
    Jajjdeszép. :W

(#22556) Trebron09

Igazából semmivel. Amióta galyravágtam az egyik lapos tévémet kerülöm az ilyen ""tisztítószeres tisztítócsodákat"
    Úgy látszik az lg monitorokkal megjárom. Legközelebb inkább veszek SNSV-t. ;]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés