Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rák
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
A topik mindazokhoz szól akik foglalkozni szeretnének, vagy már foglalkoznak vasútmodellezéssel. Nem csak szegecs számláló technikákról szól az oldal, elfér rajta minden ami modellvasút. Vagyis a legpontosabb, profin kivitelezett modelltől, a házilagosan, papírmasé-fűrészpor technikával készült terepasztalig bármi.
Új vagy régi, digitális vagy analóg, bárki bármilyen témával jelentkezhet, hogy a közösség okuljon, szórakozzon általa. Kiállításokon készült képekkel, vagy a saját alkotásokról készült fotókkal és persze megfelelő magyarázó szöveggel a képekhez.
Új hozzászólás Aktív témák
-
YanezTTrain
tag
válasz
hun_solo #5427 üzenetére
Nos, a digitális téma nem egy egyszerű dolog. Viszont elvileg szinte bármit meg lehet csinálni vele.
Terepasztal építés. Ezt a purhab dolgot kicsit zavarosnak találom. Nem nikecell amire gondolsz? Terepasztalt viszont illik valamiféle erősebb vázra a vágányokat pedig minden képpen valamiféle fa alaplemezre telepíteni. Ez lehet olcsó OSB, vagy farost, ha jobban el vagy eresztve zsével, akkor rétegelt lemez. az nem vetemedik.
Forrasztás. Egy vasútmodellezéssel foglalkozó embernek elkerülhetetlen az, hogy valamilyen szinten tudjon forrasztani. Nekem speciel a szakmám szerves része, de azért, ha minimálisan is de ajánlott beletanulni, Bármikor adódhat egy letört forrasztás, fém alkatrész, amit vissza kell tenni, hogy a vasút működhessen. Én pl. magam készítettem az asztal teljes felsővezeték rendszerét és az oszlopok egy részét, ami igen csak komoly forrasztási munka volt, viszont sok-sok tízezret spóroltam az asztal építésénél.
Terepfű téma: A leginkább a valósághoz hasonlatos a statikus szóróanyag, mivel több féle szálhosszban, színben, stb. kapható, ezeknek a kombinációjával tényleg nagyon szép terep építhető. Régen, vagy 30 éve még divatban volt a színezett fűrészpor, leginkább azért, mert sztatikus anyagot Bécsnél előbb nem nagyon lehetett kapni.
Fűszórásra nagyon jó a szűrős megoldás, de egy közepes méretű szélesebb szájú műanyag palack is megtaszi. A palack kupakjára 5-6 mm átmérőjű lyukakat kell fúrni. Palackba bele a statikus szóróanyagot. A palack felrázásával a dörszölődés hatására a sztatikus anyag feltöltődik. Kiszórva, ha nem is áll minden szál mint a szög, de elég jó felület jön létre a ragasztón.Váltó-jelzők vezérlése: Kapcsolópulttal pillanat árammal az állítóműveket lehet vezérelni. Ha a fényjelzőnek van állítóműve, akkor azt is lehet ilyen pulttal hajtani, egyébként állandó áramot adó több állású kapcsolóra van szükség, attól függően, hányféle jelzésképet akarunk a jelzőn megvalósítani.
Fák készítése-lomb anyag. Ki kell próbálni, kinek mi válik be a gyártáshoz. Ez egyedi dolog. A vasútmodellezés alapjainak elsajátításához javaslom Linzbauer Tamás Vasútmodellezés c. könyvét beszerezni. Csak antikvárosnál, vagy vaterán, stb lehet egy-egy példányt időnként elcsípni, elég kemény árakon. A vasútmodellezés Bibliájának is szokás nevezni. Jó kis könyv, pedig van vagy 30 éves. A másik Gerhard Torst Vasútmodellezés c. könyve. Ez nem annyira átfogó, de az alapokhoz ez is elég. Ezt el tudom küldeni pdf formátumban ha kell.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple iPhone 12 Pro Max - Silver - Használt, megkímélt
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest