- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- mefistofeles: Érdekes történések a hardveraprón...2.
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brae
őstag
Kisebb északi gyártóknál mint a Helle, Marttiini, Kainuun, Brusletto, Karesuando, Brisa, Iisakki Järvenpää van jópár gyönyörű fixpengés skandináv élű kés 8 centis pengehosszal iszonyatkeményre edzett szénacéllal. Csak sajnos ezeket nálunk nem nagyon lehet kapni.
Ezeket az ötvözött rozsdamentes csodák nem azért terjedtek el mert annyira jók lennének, hanem azért mert az ember egy kényelmes jószág, mosogató gépbe akarja mosni, nem hajlandó minden használat után beolajozni, csillogás kell neki a pengén vagy militeri blekk festék és nem felületi oxidrétegNa meg ezeket egy gépsor fossa ki magából, nem pedig egy ember kovácsolja, tehát nyílván nagyobb rajta a profit.
Nekem is van pár konvex élű késem, én polifoamra ragasztott p600-p2000 polírpapírokkal szoktam őket fenni. Simán viszik a szőrt a karomról, de azért olyan élességet, mint amit egy skandináv él tud, azt sosem lehet elérni velük, a nagyobb élszög miatt. A szénacél Mora Classicom (ami csak egy ~3500Ft-os kés!) és a homorú élű Dovo borotvakésem közt élességben nem érzek különbséget, a kis Mora ugyanúgy ellenállás nélkül viszi a szőrt, szinte észrevétlenül.
Egy időben én is nagyon szemeztem a Fallknivenekkel, mondjuk én F1-et akartam, az A1 az nekem már bazinagyEttől függetlenül biztosan jó kések, arra amire kitalálták (mondjuk erdőbe fákat kicsapkodni
, ezt jól tűri a strapabíró konvex él), de engem a skandináv él hiánya, és a gusztustalan kinézet eltántorított. Persze ez utóbbi erősen szubjektív, de egy műanyagnyelű Fallkniven és mondjuk egy ilyen gyönyörűség esztétikai összehasonlításából ez utóbbi fog győzni nálam
(Ne érts félre, nem akarom leszólni a Fallknivent)
-
Brae
őstag
A 80mm azért kritérium, hogy legálisan hordhassam. Sajnos a belinkelt kés az sima kommersz élszalagos élezésű, olyat semmiképp nem szeretnék, se konvex élűt, mint a Fallknivenek, mindenképp skandináv él kellene. Ja meg nem kell ilyen modern VG1, sokkal jobb lenne valami hagyományos szénacélból, azt is simán megedzik 59HRC-re, csak épp az nem rozsdamentes, de az nálam amúgy is hátrány, mert a krómtartalom miatt nehezebb élezni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Politika
- Villanyszerelés
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Autós kamerák
- Melyik tápegységet vegyem?
- Lexus, Toyota topik
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 3510 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- REFURBISHED és ÚJ - 40AS Lenovo ThinkPad USB-C dokkoló (akár 3x4K felbontás)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest