Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:54:33

LOGOUT.hu

Kérdés előtt kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1510) abéla válasza Vesa (#1506) üzenetére


abéla
senior tag

Kezdeti élmények
TM TCA Sidestick (vs T16000):
sticken lévő gombok, nyomáspont jobb minőségűek (ráadásul cserélhető a két szélső, alapból bal kezes - ugye az airbuson is balos- én megcseréltem), fire0 masszívabb benyomást kelt, felette a fire1 kicsit furcsa, de szokható.
rZ tengely lockolható (ilyen nyomi műanyag pöcökkel, szóval ha megszoktad, hogy tekergeted, lehet nem érdemes, mert a kezdbe marad :) ). Ergonomiája sztem jó, de nem állítható, így kisebb kezűek sztem nyújtozkodni fognak rajta. Szimmetrikus jobb/bal, kényelmes, ez ok.

Stick sajnos ugyanaz a túltolt rugófeszességű, centerpont körül kicsit akadó bénaság, szóval ez nem jó/ ua. mint korábban; változatlanul ezt állítani nem lehet, ezért én szétkaptam kb 35-40%-ban visszavágtam a rugót. Így tökéletes, de ez ugye azért nem ideális. Ha már ott voltam a T16k-ból berektam 1-1 +súlyt (az úgy is tépőzárral ül az asztalon), így még biztosabban fekszik.
(mert sajna gyári rugóval/súllyal, szélső értéken enyhén elemelkedik az asztalalpról)
Van a talapzaton viszont 2x fémhüvelyes, masszív rögzítési pont. (vagy a tépőzár ugye)

Ha szétszeditek (alsó 8 6 csavar ki, majd finoman le az alját), nem kell leszedni a gomb-oldalpaneleket, csak a gimbal-tartó keretet, finoman + rugót ellentartva kiemelni, majd lefűzni a rugót a stickből jövő kábelekről.
Ezek a kábelek viszont megintcsak a T16k-s hajszálvékony vicc-kategóriás szintje, szóval csak ésszel!
Minden kábel vékonydamil-vastagságú, semmi kábelmenedzsment (papír-ragasztószalaggal hevenyészve rögzítve, ehh), ez csalódás.
Kijövő kábelen törésgátló nincs (ezt duck-tape-pel pótoltam :) ) van viszont rajta egy szűrő ferrit core (ez uprgrd).
Kenése, mozgás simaság jobb, mint a T16k, de ez amíg a rugó a gyári, alig jön ki igazán.
Talapzati gombok ua. mint korábban.
A gázpöcök ua. a korábbi dísz kategória, annyi a különbség, hogy az alsó 10%-nál alig érezhetően van egy kis akadás, utána slider funkció mellett +gombot aktivál.
Ez jó ötlet lenne, csak nagyon kicsi, alig érezhető a slider alsó "klikkje" és a slider úthossza is túl kevés gázkarnak, de pl MFD/radar distance, egyéb slider funkcióra kiváló.
Potik időtálósságát meg majd meglátjuk.

Összességében azt a +3-5 ezret megéri a T16000-hoz képest, de ez még mindig erősen középkat: semmi gond, mindent tud amit a nagyok, csak kicsit bengábban, de ok;
de egy rugófeszesség-állítás már nagyon elférne rá.
....ja és a kábelekért járna egy tockos a gyártónak :K

De persze aratni fog a FS2020 hype miatt, meg hát nincs is ezen a szinten egyéb alternatíva.(esetleg ha a most feljött X56 sticket lehetne külön kapni 35-40 körül, de az ugye nincs külön)

Multi Panel még folyamatban (most "programozom" fel DCS-hez :DDD )

[ Szerkesztve ]

hootka!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.