Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
z123456789 #99 üzenetére
Garázsvásárokat figyelem egy ideje, csak sosincs időm kijutni rá.
Black Fridayre érdemes lehet várni? Tavaly pl Garagestore-ban -50% volt szinte mindenre, arra nem emlékszem, hogy ebben a deszkák is benne voltak-e.
-
z123456789
addikt
Van. Krimináltól már vettem pulcsit.
Stégben meg régen vettem sok Status INC lapot, mikor még Veszprémben tanultam. Mivel Győrben nincsenek, ezért nem nagyon tudom milyen boltok, mert a Stégnek nem látom, hogy lenne webshopja, a kriminálén meg nem vagyok hajlandó eligazodni, mióta új felület lett.
Régi motorosok, megnézheted őket is, mit ajánlanak. Balázs szokott tartani grázsvásárt, ami nem tudom mit takar, de mintha ott valami kiárusítás folyna, de elég régóta vannak ilyen vásárok, és fogalmam sincs, hogy azért mert bezár, vagy mert alkalmi vételeket ajánl arra a napra.
Erről pont lecsúsztál, de valami ilyesmit keress. Jelöld be Jassekot ismerősnek, és meg fog hívni a következőre ha lesz. -
válasz
z123456789 #97 üzenetére
Köszi a tippeket. A boltokat megnézem majd. Criminalskate és STÉG-gel van tapasztalat? Ők is elég korrektnek néznek ki.
-
z123456789
addikt
Én csak SetupShop-tól, vagy Psychostore-tól vennék. Jelenleg szerintem az egyetlen igazi gördeszkás cég Magyarországon. Van boltjuk Győrben, Szekszárdon, meg Pesten.
-mindig friss lapokkal
-széles márkaválaszték
-gördeszkás márkákat árulnak, nem nájkesbét
-nem támogatják a való világot
-nincsenek kiszikkadva a lapok
stb...Korábban rendelgettem titus.de-ről, meg sk8deluxe-ról, de általában csak ruházatot meg cipőt, mikor szarér hugyér voltak. A hardware szerintem sose érte meg kintről.
Angliából meg szerintem pont annyira drága rendelni, hogy amit spórolsz, azt elbukod a postán. -
válasz
z123456789 #95 üzenetére
Köszi a válaszokat. 8.25-ből valóban nem sok komplett deszka van sajnos. Van esetleg ajánlott bolt, ahonnan érdemes vásárolni? Külföldről megérheti rendelni? (Főleg az alacsony font árfolyam miatt pl)
-
z123456789
addikt
8,25 / 8,375 méretek szerintem is jók lennének.
Amin szerintem ne spórolj semmiképp, az a lap+grip. Abból csak újat vennék. A többin lehet spórolni, de azon sem érdemes.
-függő: gyenge pogácsával elég szar a közlekedés, gyenge anyaghasználattal elhajlik, törik, kidobott pénz lesz
-kerék: ha túl puha, nem haladsz vele egy centit sem, ha túl kemény, és műanyag, akkor széttörik a picsába
-csapágy: ezen sem érdemes spórolni, de ezen lehet. Csapágyboltba bemész, és 608-as ZZ csapágyat kérsz 8db-ot. Egy-kétezer FT-ból megúszod, viszont 5-6e-ért meg már Bones Reds-et kapsz, ami ég és föld.Komplett deszka ~30-35e, de azon már patika minden.
Vagy próbálkozhatsz itt, de fogalmam sincs ezek milyen minőséget képviselnek. Be kell menni, és össze kell hasonlítani a másikkal amit linkeltem. Az pro deszka. Ja, és itt nincsenek 8 felettiek, ha jól láttam.
-
Sziasztok!
Hosszú kihagyás után újra visszatérnék deszkázni. A cél jelenleg park, rámpák használata és az alaptrükkök megtanulása. (Ollie, stb) Mennyiért lehet venni az első normális boardokat ma? Komplett vagy épített legyen? Gondolkodom, hogy részekben venném meg és 1-2 dolgot a régi deszkámról kukáznék hozzá. Mi az amin semmiképp se spóróljak és már az elején legyen jó rajta?
A lap mérete már kezd kialakulni, 8.5 és 7.75 lapokat próbáltam, úgy érzem, hogy 8.25 körül lenne a sweet spot. Minden más még nyitott kérdés.
-
z123456789
addikt
Longboarddal egyszerűbb közlekedni az tény, de az nem gördeszka.
Az egy korrekt deszka. Ha jól látom tensor felfüggesztései vannak. Gondolom Darkstar kerekekel. Lapból is jó a Darkstar. Ez így kinézetre OK-nak tűnik.
Kérj fotót a griptape-ről, illetve kérdezd meg, hogy milyen állapotban van a grip!
Kerekei gurulnak rendesen? Nem akadnak? Illetve azt is kérdezd meg, hogy hány éve áll a sarokban az a deszka, mikor vásárolta. És még ezután is lenne kérdés, mert ha Garage storeban vásárolta, akkor ott is állhatott kb 3 évig, szóval már eleve szar állapotban kiszáradva vette meg. A függőket+(ha darkstar a kerék) kerekeket simán be lehet vállalni kezdésnek. Kicsit keskenyek, de legalább profi cucc. Mondjuk ha 9ért odaadná, és mellé venné egy Nomad lapot 14-ért, akkor isten császár szetted lenne. Persze nem nyúlkálok a zsebedben. -
steve
újonc
válasz
z123456789 #91 üzenetére
Mit gondolsz a privát üzenetben küldött deszkáról? Ezt még személyesen ki is tudnám próbálni és átvenni, ha megfelelne. Mire kérdezzek rá előtte? Mire figyeljek?
Néztem pár lonboard videót is, és ahhoz is kedvet kaptam, mivel mindig is szerettem a sebességet. Hozzánk közel van Szilvásvárad, és a Bükk hegység, ahol vannak lejtők. Az biztos, hogy longboardra többet költenék a biztonságosság miatt, meg persze védőfelszerelés, meg azért fokozatosan vágnék bele. Húúú, de lelkes vagyok.
Csak kár, hogy most már jön a rosszabb időjárás.
-
steve
újonc
válasz
z123456789 #89 üzenetére
Miskolci vagyok, 75 kiló. Ma megkerestem a deszkát, és ahogy várható volt még mindig nem gurul, úgyhogy helyben állva csináltam pár ollie-t és vízszintesen 180 fokban megfordítottam a deszkát (nem tudom a trükk nevét). Mivel goofy állást veszek fel (jobb láb a lapon, ballal hajtok), ezért a deszka jobbra húz nagyon, és ollie előtt is úgy kellett helyezkednem, hogy ne zúgjak hanyatt.
Mit gondolsz erről a deszkáról?
https://www.insportline.hu/6029/gordeszka-worker-tottemy -
z123456789
addikt
Idehaza az a probléma, hogy nagyon változó minőségűek az burkolatok. Ha mindenen át akarsz gurulni, akkor longboardot kell venni! A gördeszka sajnos már egy nagyobb fugájú térkövön is eléggé kellemetlen. Vagy longboardra való kerekeket veszel, közepes puhasággal. Én jobb szeretem a kemény kereket, és ha fasza az aszfalt akkor lehet szaggatni. Ha nagyon rossz, akkor meg sétálok. Ez van, sajnos kompromisszumos a dolog. Szóval nem, nem jó a rossz minőségű aszfaltra sajnos a kemény kerék. (Persze a rossz minőség is relatív, ki mit tart annak?
)
Amit linkeltél azon még azért elgurulsz vele simán.
Ami képen van útburkolat, na ott már azért rázna rendesen sajna.
A 20-30 m-es guruláshoz egy nagyon jó csapágy is kell. Én elég nehéz vagyok, alattam minden csapágy szétmegy, de ennek ellenére próbálgattam már sokfélét. A sima csapágyboltos szar, az tényleg szar. Hamar beáll, nem is gurul úgy, kevésbé strapabíró.
Egy Bones Reds-et ajánlanék kezdésnek. Az a minimum, amit bele tennék, ha normális tempót szeretnék.
Én elfogult vagyok, jelenleg számomra egyetlen core gördeszkás shop van MO-n, akiktől szívesen veszek, mert tudom, hogy a deszkásokért vannak, és igazi sk8 márkákat lehet kapni, változatosan, mindig megújulva, a többihez képest elfogadható áron, és nem betekeredett fos lapokat árulnak, meg nem a hátsó szobában hamisítják a pólokat.
SetupShop
PsychoStore
Hova valósi vagy? -
steve
újonc
válasz
z123456789 #87 üzenetére
Az ajánlott keménységű kerék jó lenne nem új aszfaltra is? Mármint olyanra, ami a legtöbb járdán van, ilyenre gondolok: http://jarokelo.hu/_data/_media_updates/14283166804145_small.jpg
Néha jó lenne csak úgy gurulgatni is, hogy meghajtás után mondjuk gurulna most csak mondok egy számot, 10-20méter, már ha lehet ilyet.
Ezzel a tescos kerékkel meghajtottam a deszkát és rögtön kellett csinálni a trükköt, mert mire felkészültem volna megállt a gurulás, bármennyire is hajtottam, sőt a sikeres trükk végén is megállt vagy 2 centi után.
Lenne javaslatod arra vonatkozóan, honnan szerezzek kereket és gumipogácsát? -
z123456789
addikt
Szia!
Hát a tesco-s lap itt a leggyengébb láncszem szerintem, akárhogy is gondolod. :S
Ha még is úgy érzed, hogy a felfüggesztés és a kerekek használhatatlanok, akkor kerékből bármilyet vehetsz, annál csak jobb lesz. Mindig változik a keménységi osztályozás. Én 99A, 100A kerekeket ajánlanék. Ezek azért jóval keményebbek, de egy megfelelő placcon (mondjuk új aszfalton) megiramodnak.
A felfüggesztésed valószínű azért húz, mert elmacskásodtak a gumipogácsák benne. Olcsóbb megoldás, ha beszerzed ezeket, drágább, ha komplett függőt veszel. Abból is tök mindegy melyiket választod, ennél a setupnál bármi jobb lesz.
Nyugodtan kérdezz még ha belemásznál jobban. -
steve
újonc
Sziasztok!
Gördeszka vagy kerék vásárlással kapcsolatos segítséget kérnék tőletek. Tíz évvel ezelőtt kaptam egy tesco-s deszkát, mindkét vége felhajlított, de a kerek fölött nem. Pár trükköt tudtam is csinálni vele, de aztán más sportágban próbáltam ki magam. Most viszont kedvet kaptam az újrakezdéshez. Azon gondolkodom, hogy kereket kellene csak vásárolnom, hogy ha esetleg nem tetszene már a deszkázás akkor ne dobjak ki egy komplett deszkáért 20-30 ezret. Az alábbi kérdésim lennének:
Milyen keménységű kereket vegyek, ha haladni is szeretnék vele (mert a tescost még lejtőn lefelé is hajtani kellett) és néhány figurát is csinálnék utcán és deszkapályán?
Az új kerekek kompatibilisek lennének a régi tengellyel?
A tescos deszkám húz az egyik oldalra. Hogyan lehetne megjavítani, vagy már egy új tengely is kéne?
Egy új tengelyt ugyanúgy fel tudnék csavarozni a régi lapra, mint egy újra, tehát kompatibilis lenne vele?Üdv, Steve
-
DJGABI
addikt
kösz a tippeket, megjöttek a kerekek is meg a csapágyak is, összeszereltem mindent, egyelőre csak az udvarban gurulgattam, itt-ott feltöredezett beton járólapokon, meg a köztük lévő pár centis hézagokon simán átgurul, máris kellemesebb élmény. ahova tudtam tettem alátétet hézagolásnak, volt ahol csak belülre került. de az előző szetten sehol se volt.
picit bután néz ki, kb mint egy monster truck ezekkel a kerekekkel
[link] dehát valamit valamiért
-
z123456789
addikt
válasz
Pr3ciSioN #81 üzenetére
Mindegyik csapágy szar. Korábban én is iparit használtam, de azok még rosszabbak, mint mondjuk egy Bones, vagy Element. Ekkor a súlynál meg aztán tényleg szétmegy mindegyik. Úgy tudsz kicsit javítani az élettartamon, ha behúzod annyira a tengelyvég csavarokat, hogy ne tudjon jobbra balra csúszkálni a kerék. Ha van oldalirányú mozgás, akkor a csapágyak neki csaópódnak folyamatosan vagy a csavarnak, vagy másik oldalon a tengelynek. Távtartó is ezért ajánlott, hogy valamelyest átvegye a terhelést a csapágyaktól. A különféle olajokkal az a baj, hogy a legtöbbe beragad a kosz. Ami eddig nekem bevállt az a Bones Speed Cream, de az sem nyújt annyit, viszont nem ragad a kosz bele, mint mondjuk egy WD40-nél.
A tőcsavar tartóssága nem azon múlik, hogy imbuszos, vagy sem. A Tensor függőkben örök garanciás tőcsavar van. Na az nem törik el soha. Az összes többi felfüggesztésben, ha jól tudom, törik a tőcsavar. Már nem deszkázom olyan intenzíven, szóval nem tudom megmondani, hogy a mostani Independent függőmben ezért nem törik el a Kingpin, vagy azért, mert javítottak rajta. A Tensor viszont alapból alacsony függőket gyárt, azokkal kicsit nehezebb deszkázni.
Kerekeknél ezt a szilikont nem ismerem, én mindig valami kemény Street kereket veszek. Ha jól tudom azoknak mintha poliuretán összetétele lenne.
A szilikon nem kopik hamar, és nem túl puha? Gurul az rendesen?A súly kontra abec sem függ össze. Mint itt is, brand-ek és brand-ek között óriási a minőségbeli különbség.
Ettől függetlenül szétmegy mindegyik, max jobban gurulnak a prémium kategóriás csapágyak. -
Pr3ciSioN
aktív tag
Csapágyból én mindig az SKF-ből vásároltam. 608z vagy 608zz csapágy és jobban bírja mint az Abec1 vagy Abec3. Kicserélni egyszerű, beledugsz egy csavarhúzót majd óvatosan körbe feszgeted és kipattan. Ha van akkor távtartót is tehetsz bele. Anno a biciklisnél lehetett venni kis ( ha jól emlékszem akkor 200 ml ) flakonos műszerolajat az tökéletes kenést adott neki. Függőnél arra vigyázz, hogy a tő csavar ne imbuszos legyen mert könnyebben törik mint a sima anyás. Ha tudsz akkor önzárós anyát tegyél rá de volt már, hogy mi is két anyával kontráztunk rá bár leszedni egy élmény volt
Illetve nekem a szilikon kerekek jöttek be ( kevésbé rázott macska kövön és így a csapágyat is kímélte valamennyire ).
Annyi kimaradt hogy mivel te sem pehely könnyű ( én is 110 kiló vagyok
) minimum Abec 3-as csapágyat vegyél mert az már kellően kemény, hogy ne menyjen szét 1-2 hét vagy 1 hónap alatt
-
DJGABI
addikt
válasz
z123456789 #78 üzenetére
közben rendeltem aliról kereket [link]
viszont kérdés: még szét se szedtem egyáltalán meg semmi, 100%ban kompatibilis a kettő, mostani kereket leveszem, ezt felpattintom annyi az egész ugye?
-
z123456789
addikt
100 kg-nál a pennyboard úgy fog hajlani mint a picsa, pláne, ha még nincs egyensúlyod.
Nem hülye ötlet. Az egyik legjobb megoldás. Még talán a furatok is passzolnak. De jó megoldás az is, ha sima gördeszkát veszel alapul, csak a kerekeket cseréled valami nagyobbra, ami befér a lap alá. Van olyan haverom, aki ilyennel közlekedik városban, mert a simával nehézkes, viszont nem akar longboardozni, meg pennyzni. -
DJGABI
addikt
válasz
z123456789 #76 üzenetére
hasonló kérdésem lenne mint a fenti kollégának. vagyok ~100kg, városba mászkáláshoz jó ötletnek gondoltam volna a deszkát, kaptam is határozatlan időre kölcsönbe egyet, kezdő lévén kimentem gyakorolgatni vele egy lebetonozott parkolóba és zavaró volt, hogy még a legapróbb kavicsban is elakadt. (így már picit értem unokahugi miért hanyagolta ezt és választott inkább pennyboardot) elolvastam fb-n mit ajánlottak neki (skateboard alap + longboard kerekek), kérdés ezt szabad venni, működőképes koncepció lehet? előre is kösz
amiket találtam még: [link] de a csapágyak aránylag jók, feleslegesnek érzem azt is kifizetni, illetve 10 körül már komplett, deszkára hasonlító valamik vannak, egy ilyenről ebből felfüggesztést, kereket átépíteni a meglévő fa lapra nagyon hülye ötlet? [link]
-
z123456789
addikt
válasz
yamashita #75 üzenetére
Az nem kerül 30-ba. Ha használt cuccokból raksz össze deszkát, azt olcsóbban megúszod.
Csak-csak át kell irányítsalak a facebook oldalra, mert itt nem fogsz találni hirdetéseket.
Nyugodtan írd be, hogy vennél felfüggesztést, és hogy csak krúzolásra kell.
Kereket én a helyedben eBay/Ali-ról rendelnék újat. Csapágyból pedig vadásznám a Bones-t. -
yamashita
csendes tag
válasz
z123456789 #74 üzenetére
Igen, arra gondoltam amit te linkeltel, hogy ismerosod csinalja. Viszont ha ilyen 30 korul kell gondolkozni, akkor lehet kicsit hosszabb projekt lesz nekikezdeni.
-
yamashita
csendes tag
válasz
z123456789 #72 üzenetére
Egyáltalán semmim nincs jelenleg deszkázáshoz, szóval teljesen nulláról indulnék. Én is gondolkodtam használtan, vagy összerakni. Csak ugye ahhoz is ismeretség kell.
Mennyivel lehet kijönni jobban ha összerakatok egy olyan falapos cruisert ? Mert pl az kinézetre tetszett. Annyira nem is volt kicsi, de mégis kicsit kompaktabb mint a full skateboard. -
z123456789
addikt
válasz
yamashita #71 üzenetére
Az egyik haverom régebbi lapokból csinál(t) cruisert, az lenne amit te keresel. És mivel nem trükközöl, egy valaki által lehasznált lap is simán megfelelne egy ilyen célra.
Megint csaj saját termésből tudok linkelni, elnézést ezért, semmi önmenedzselés.
Ezen a videón pont látszik is. Ha gondolod, adok kontaktot, aztán biztos segít.
Ez fa, nem olyan műanyag fos, mint a cruiser.
Simán használható. De közlekedésre én ajánlanék egy legalább Bones Reds, vagy Shake Junt csapágyat (utóbbit csak mások által ismerem, előbbi tapasztalat.)
De ezekhez még kellene neked függő, kerék. Ezek már megvannak?
Megbízható boltot, és az egyetlent amit én ajánlok, mint core boardshop MO-ban, az a SetUpShop/Psychostore. Náluk szokott lenni Bones csapágy. Illetve itt megnézheted az árakat is.
Egy kezdő komplett profi deszka (mást nem szabad nagyon venni, mert elmegy a picsába a kedved), kb 30e Ft. Használtból össze tudsz dobni olcsóbban is, én azt ajánlanám neked. -
yamashita
csendes tag
válasz
z123456789 #70 üzenetére
Igazából alap skateboard ban gondolkoztam, de most így a cruiserről is megváltozott a véleményem. Haverom feljött egyszer vele ráálltam itt a lakásban és hát csúnyán meghajlott ez kicsit elvette a kedvem (meg ugye, hogy ránéztem és műanyag úristen), de azután hogy láttam egy kocsit átmenni rajta kicsit megváltozott a véleményem. A longboard az nem hiszem ,hogy nyerő lenne, mert ha esetleg melóba is elvinnem akkor necces hova rakni
Azon gondolkoztam, hogy vmi átmenet a sima deszka meg a cruiser között, vagy fa lapos cruiser mert láttam olyan is van, legalábbis a videóban.
Mennyire használható egy sima deszka pl egy Abec-7 el (ezt így a videóból nézve) sima közlekedésre ? Mert ha idővel szeretnék majd valamennyire trükközni is tanulni akkor nem szeretnék megint egy másikat venni, ha nem muszáj.
Illetve tudsz valami megbízható boltot is vagy oldalt ahol azért kb utánanézhetek az áraknak ? Kb milyen ártartománytól érdemes gondolkozni ? -
z123456789
addikt
válasz
yamashita #69 üzenetére
Súllyal ne törődj, ez itt 90-95 kg. Nem nagy trükköket csinál, de ismerem őt.
Guruláshoz, meg hogy elvigyen a feeling, elég egy cruiser, vagy longboard is. Mondjuk ezek nem biztos hogy olcsóbbak lesznek.
Google segít, hogy melyik mit takar. Sőt, van egy jó videó is.
Szóval először próbáld behatárolni, hogy mit szeretnél.
Csak gurulni, száguldozni, vagy trükközni? -
yamashita
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék elkezdeni deszkázni, elsősorban csak közlekedés(pesten) lenne a lényeg, a többi sejtem majd idővel jön
Szóval ajánlatokat keresnék, hogy milyen deszkát vegyek. Most még nem szeretnék nagyon drágát venni, de olyat szeretnék, amiben azért már használható csapágyak/kerekek vannak, főleg hogy van bennem egy kb 90 kiló jelenleg. Valami viszonylag egyszerűbb de strapabíró darab, hogy elviselje a kezdeti hibáimat
Illetve bármilyen más hasznos tanácsot fogadok egy kezdő deszkás számára.Előre is köszi a segítséget!
-
66zio
aktív tag
Remélem olvassa még valaki ezt a topicot, eléggé kihaltnak tűnik, de azért bepróbálkozom. Szeretnék venni egy gördeszkát, szinte nem is álltam még gördeszkán, vagy csak nagyon régen egy nagyon picin, értsd 5.9 inchesen. Az lenne a kérdésem, hogy gurulgatni egy teljesen kezdőnek milyen deszka felel meg? Olyan 42/43-as lábam van. Sok pénzt nem szeretnék rákölteni. Mindenképpen olyan kellene ami már készen van, nem nekem kell összeszerelni. Ár ügyileg jó lenne ha tudnátok mondani deszkákat ilyen 20-25 ezerig. Pontos összeget nem tudok még. baráti körömből nem nagyon van aki tudna érdemben segíteni.
Én eddig ezt találtam :Gurulgatni max olly-ra nem elég? -
z123456789
addikt
Ha esetleg valakit érdekel.
Egy kis hazai sk8 movie elözetes. -
draco31
veterán
8-9 éve nagyon rá voltam kattanva. Kaptam is egy deszkát, 4000Ft-os kategória volt, azt hiszem 2-3 nap alatt össze is törtem az egyik tengelyét. Utána el is ment tőle a kedvem. Lett belőle snowboard.
-
qisqaqas
senior tag
válasz
z123456789 #61 üzenetére
Engem inkább a longboardok érdekelnének, azt sajnos nem találtam az oldalon.
-
z123456789
addikt
Már készül. Addig is ajánlom figyelmedbe:
gordeszkamag.hu -
qisqaqas
senior tag
válasz
z123456789 #59 üzenetére
Örvendeznék némi írásnak mely a kezdőknek készült. Szükségem lenne olyan véleményre mely mögött nem húzódik anyagi érdek.
-
z123456789
addikt
...én akkor is megpróbálom felpörgetni ezt a topic-ot. Ha csak az én hozzászólásaim lesznek, akkor zárhatják.
Szóval kezdésnek lássunk egy kis friss hírt!
Nem rég debütált a Cliché - Gypsy Life címú deszkás videója, melyet hazánkban is vetítéssel egybekötött gördeszkás estével mutattak be Budapesten. A videóról itt láthattok egy kis előzetest.
Érdekessége a filmnek hogy a menedzsment egy minimális napi büdzsét állapított meg a csapatnak amivel hozzájárultak a turnéjukhoz, és ez eredményezte a Gypsy Life (Cigány Élet) elnevezését a videónak.
A elkészült mű remekül tükrözi ennek hangulatát. Természetesen ezen okokból kialakult vicces élethelyzetek mellett a figyelem amúgy is az egyedi stílussal megáldott gördeszkásokra irányul.Később linkelek a topic-ba egy kis blogbejegyzést, amivel a kezdő gördeszkásoknak szeretnék tanácsot adni a megfelelő eszközök választásához.
-
brownus
veterán
válasz
z123456789 #56 üzenetére
oupsz, benéztem, nem ide...
-
Mr. Elliot
senior tag
válasz
z123456789 #56 üzenetére
Várom.
-
z123456789
addikt
ITT VAN ILYEN TOPIC?????
Szeretnék szakértői rangot kapni, vagy házigazdásat!
Esküszöm írok egy bővített első hozzászólást. -
beefjeez
senior tag
Nekem a mindennapjaimat képzi, és már kijelenthetem, hogy kb. nem állok egyelőre rosszul (sw ollie lépcsők, sw firecracker lépcsőkön, nollie bs flip, sw fs flip, stb) viszont januárban még csak néha adtam egy flippet, meg shove it ot, azóta fejlődtem ennyit.
Attól függ, kivel deszkázol, mennyit, van-e pénzed hogy ne egy kiszáradt szar lappal deszkázz... -
kmagor
csendes tag
-
kmagor
csendes tag
Ma verseny van kecsón
-
vallas
őstag
Most nyilt meg nálunk zegen a skatepark, mondjuk én kb 15 éve deszkáztam, de a régi arcokkal összefutva, kicsit kedvem támadt a gurulgatáshoz, be is jelentkeztem a vaterán egy deszkáért, szorítsatok.....
kiváncsi leszek tudok e még gurulni...
-
kiszi07
senior tag
Eladó használt[de szuper álapotban] Kryptonics Pulp gördeszka!!Kihasználatlanság miatt eladó ez a gyönyörű deszka.17 000Ft-ért(Akcióba) lett vásárolva ahogy a képen is látszik.Győrben lehet átvenni.Ár: 10 000FtMobil:0670/2564704
-
lorcsi
veterán
a veterán
-
beefjeez
senior tag
sziasztok, látom kihalt a topik, próbáljuk felrázni
én év eleje óta deszkázok, és már alapok mennek, (boardslide, 50-50, shove it, kickflip, varial kikcflip) , amugy itt budapesten van lehetőség deszkázni rengeteg, de sajnos meghuztam a jobb bokám, és pihi van, de nem nagyon birom
-
0.5
csendes tag
Deszkázni mennyire nehéz normális szinten megtanulni? Értem itt megállások, ollie, csúszások, és az ilyen egyszerűbb dolgok.
-
0.5
csendes tag
Sziasztok!
Úgy gondoltam, hogy elkezdek gördeszkázni. a kérdésem, hogy 175centivel, 62kiloval hány inches lap kéne? -
Dave-11
tag
Nah szóval, mennyi ideig deszkáztál, és miket tudtál?
-
Xelo
addikt
kihaltak a deszkások a PH!ról?
-
Xelo
addikt
gyerekek felhozom már a témát ugyanis eladóvá vált a deszkám: [link]
Black Label pro lap
Destructo mid 5.0 Stealth Rail Killer felfüggesztés
Bones STF (street tech - utcai formula) Rat Pack 53mm thin kerekek
Bones Swiss (svájci) csapágyak
Independent hardver
Mob gripnem gyenge setup, csekkoljátok
-
Metallica01
csendes tag
Egy éve deszkázok. Most egz átmeneti deszkám van, az ezelőtti eltörött
. Az alapok megvannak, Ollie, shovitok, kickflip, heelflip, fakie bigspin és még sorolhatnám. Én se vagyok egy vérprofi de akik ténleg most kezdik azoknak üzenem hogy sokat gyakorjanak, és ha nem jön össze egy trükk nem szabad feladni csak próbálkozni kell! Sok sikert!
-
Boha
tag
-
Hál' istennek van egy ilyen fórumtéma is! Bár régóta nem írtak bele.
Most kezdtem el deszkázni egy két hete, és azt mondja haverom hogy nagyon jól megy így hogy még kezdő vagyok+jó az egyensúlyérzékem is....
Berettyóújfaluban sok deszkás van, így valahogy könnyű volt ezt a sportágat kinéznem magamnak, ráadásul gyerekkoromban már volt egy deszkám, csak széttört a függő rajta
-
Boha
tag
-
máyköl
veterán
Hello! Eladó egy BMX-es - vagy gördeszkás sisak, és egy BMX-es - vagy gördeszkás kéz, és lábvédő. Ha valakit érdekel nyugodtan írjon pü-t.
-
Xelo
addikt
válasz
Borify Péter #31 üzenetére
jah en is anno, most kezdem ujra
-
Borify Péter
aktív tag
régen deszkáztam....ma már inkább korival közlekedem
-
GreenGuy
tag
Valaki segítsen!Ma vettem egy deszkás cipőt(DC Pure,fekete),és mivel nem volt még deszkás cipőm,nem tudom hogy hogy kell befűzni.Elolvastam az egyik hsz-t,hogy mi a módja,de az enyémnek nem lehet kiszedni a betétjét.Kérlek segítsetek!
Mellékelek képet: -
Timyyy
őstag
Itt Ajkán ma reggel nyitották meg az extrém parkot, néhány kép:
gördeszka1 gördeszka2És egy kicsit más:
skateboard1 skateboard2 skateboard3 skateboard4 skateboard5 skateboard6 -
Sokkal kényelmesebb, mintha párnákon járnék, szabadabbnak érzem a labám, mint amikor masnit kötöttem rá
Ezzel a cipőmmel bevált:
Fogja is rendesen, valahogy jobb a boka környéki kialakítása, bőségesen párnázott a széle.Viszont ez előzőnél, amit mutattam, abból sajnos simán kilépek, de még rendesen meghúzva is felemelkedik a sarkam, el is adom.
Akinek szélesebb a lába, arra jó lesz, nekem vékonyabb. -
Ezaz! Sikerült! Köszi szépen!
Az egyik cipőmnél elég volt egyszer a betét alatt átvezetni, a másiknál kétszer kellett.
Beszarás egyébként, 47-es az egyik, az pont jó rám, míg a másik 46-os nem... Nem fogja egyszerűen a sarkam...ahogy lépek mindig ki akarok belőle bújni. Na mind1, ez már más történetThx még1x!
-
nike_
addikt
Fűzd be úgy, mint ahogy a képen van.
Vedd ki a cipőből a betétet.
Azután vezesd le mindkét oldalon a fűzőt a betét alá (oda kb. ahol a sarkad van), vezesd ki a másik oldalon.
Ha így is túl hosszú, akkor fordítsd meg a fűző két végét, és ugyanígy húzd át a betét alatt.
Ha még így is hosszú, akkor pedig a fűző két végét arra a részre tekerd rá, ahol jön le az a rész, amikor áthúztad először a betét alatt (lásd 3. lépés).
Nekem tesóm így kötötte be, amikor még deszkázott.
Üdv
p.s: Remélem érthető volt
-
Segítsetek, hogyan kell egy deszkás cipőt befűzni, illetve bekötni?
Ilyenem van:
A lényeg látszik.
Ez a képen egyáltalán jó a befűzés? Valamint hogy kössem be? Ha a cipőfűző a talpam alatt van, az nagyon zavaró, ezért masnira szoktam -
TOM!K@
tag
Sziasztok!
Hú de régen írtak ide.
Szeretnék megtanulni gördeszkázni. Az a kérdésem lenne hogy milyen deszkát érdemes venni így legelső deszkának, mennyiért, illetve hogy hol érdemes nézelődni, mert gúglin kerestem de vagy csak valami szétoffolt fórum volt, vagy pedig csak webshop.
Köszi a válaszokat előre is. -
Racecam
nagyúr
A topicot kitakarítottam.
Lehet a gördeszkázásról (is) topic a PH!-n, de nem kell szétoffolni.
Ha nem ír bele senki, mert nincs mondanivaló a témához, majd elsüllyed.
A topicnyitó figyelmét is felhívom, hogy az értelmetlen hozzászólásokat részedről is törölni fogom, mert rejtett up-nak fogom venni, amire semmi szükség. -
BITBOYS
addikt
-
máyköl
veterán
Ma voltam a téren, egy gyerek nagyon nyomta.
király volt.
-
máyköl
veterán
Én régen sokat gördeszkáztam, de már csak néha a boltba járok vele.
Nektek hogy megy???
-
máyköl
veterán
Megszeretném nyitni a ' Nagy gördeszka topic-ot " mert nem találtam még ilyet és hasznos lehet bárkinek a ph!-. Nem találtam még ilyen topicot, csak görkoris-at. [link]
Ha van már ilyen topic csak én nem találtam akkor elnézést kérek.
GO!!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Gyúrósok ide!
- Sorozatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Windows 11
- E-roller topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- HYNIX 1x4GB DDR3 RAM eladó
- Apple TV eladó
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest