Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
olisadebe
tag
Volt egy pár napja egy kérdésem miért van ,hogy egyszer jó egyszer meg nem indul a gép ..alaplapra gyanakodtam bios-ra mert az AORUS elite ,ac. alaplapomon a F20a verzió van, és hát ezt törölték is és egy beta verziót tettek ki helyette a gyártó oldalán ..Na szóval nekem ez idáig nem is volt gond ..de néha nem indult szétszedés végett,és mivel most új házat vettem megint produkálta
..Szóval a hiba véletlen folytán derült ki
Neki álltam szétszedni és piszok mázlista módon pont észrevettem....Pár hete cseréltem egy cooler master tápra és az egyik csatlakozó úgy volt megblankolva ,hogy egy pár szálat áttolta a (gép) egy másik érintkező tüskéhez ..ezért néha letiltott a táp ..Legyen tanulság ,másoknak ,hogy a tápcsatik leellenőrzése is fontos lehet ami a műanyag fejekbe megy ...
Boldogság van mert kiderült miért mumus a gép ...
-
ricsip
addikt
válasz
redingitell #7346 üzenetére
Gigabájtnál amelyik BIOS-nak BETŰ van a végén, az BÉTA nem pedig végleges. Sehol nem írják a letöltés szövegkörnyezetében, neked kell tudnod ezt az apróságot.
-
lanszelot
addikt
válasz
redingitell #7343 üzenetére
Olvasd el mit ir a gyártó a letöltési linknél.
Bios frissítésnél nagyon ajánlott.
Elrontod, és kuka a lap.
Amúgy még nem hallottam ilyenről, hogy bios nál kellene előző, hisz ez teljesen legyalulja, és újat rak, nem frissíti.
Épp ezért lesz kuka, ha elrontod. -
redingitell
senior tag
Sziasztok!
Aurus x570 elite lapom van F11 biossal. Erre mehet fel a legújabb vagy az előtte levőket is fel kell tennem? -
lanszelot
addikt
Hello,
Amit elfelejtettem az előzőnél:
Tehát, benyomom a pc-t, felpörög, de még a csippanás /minden ok jelzés/ előtt be kell nyomnom a monitort. Tehát itt tuti nincs még Windows.Semmi féle vírus védő hülyeség nincs, sose volt a gépemen. A Defender is sok rajta néha.
Van hang a W10-ben, de csak ha a fentiek alapján indítom. Ha nem a felpörgés és a csippanás között indítom a monitort, csak akkor nincs hang.
A hibának tuti semmi köze a windows-hoz, hisz a Win el se kezd betölteni, amikor már tudom produkálni a hibát.
Mit nézzek azokon a beállításokon?
FastBoot DisabledBIOS és UEFI nem ugyanaz. BIOS csak billentyűvel megy, UEFI ott van egér is, és pl ezen lap esetében van ingyombingyom kezelő felület, amit elsőként kapcsoltam ki.
Persze nem csak ez a különbség. Új lapokon, már nincs BIOS. -
válasz
lanszelot #7340 üzenetére
Lassan kezd a nünükémmé válni, gondolhatja bárki, de akkor is megnézném a BIOS-ban: CSM, UEFI, Fast Boot (ezt említetted) beállításokat.
Ha nincs hang a Windows-ban, akkor lehet, hogy nem UEFI a telepítésed vagy rossz a driver.Illetve; nagyon hasonló gondom volt egy Win7 64 bit (H81 chipset) gépen - ott a legnagyobb döbbenetemre az MS Essential helyett felpakolt vírusvédelem és hasonló beépülők (Mcaffe web biszbasz) eltávolítása oldotta meg.
-
magyar895
csendes tag
üdv!
érdeklődnélk, hogy a Gigabyte Z490 VISION G alaplap 2.5 G-s lan portja hogyan funkcionál, akinek van ilyenje?
Olvastam, hogy több z490 lap esetében is panaszkodtak a 2.5g portra...köszi előre is!
-
amol
addikt
Sziasztok! GA-Z170X Gaming 3 nem látja a proci melletti M.2 slotba helyezett eszközt. Nem találtam erre vonatkozó beállítást, van valami trükk vagy hibás a lap?
Köszi -
lanszelot
addikt
válasz
Lulu új #7330 üzenetére
Hello,
A via driver működik, azzal semmi gond.
A HD Audio -val van gond. Ahhoz a Giabyte nem ad drivert. /hdmi hangot -t az intel HD 4000 audio driver hajtja meg nem a via/
Már ledumáltam a Gigabyte val, és szólnak a teknikai résznek, hogy dobják oda a drivert.
De az intel oldaláról le lehet szedni.
Nem a driverrel van gond, mert működik, csak ahogy a videón is látszik, elmegy, és w10 javítás újra indítás hozza vissza.
De hogy mi okozza, hogy eltűnik, fogalmam sincs.
Lehet W10 marhul vmit, pl frissíti, vagy akármi...nem tudom random miért nincs hang. -
Lulu új
lelkes újonc
A Google fórumai szerint a Via audio illesztőprogramok nem működnek a Z77-D3H audióval.
Úgy javítják, hogy mindenhol a Gigabyte drivereket használják - kivéve az audio drivert, ezt a Windows-ról veszik át!
https://forum.giga-byte.co.uk/index.php?topic=9751.0 -
lanszelot
addikt
válasz
Lulu új #7328 üzenetére
Nem akartam hogy gyorsabban boot-oljon. Fast boot disable. Bios alap állapotban, semmi sincs piszkálva. Win10 alapon semmi sincs piszkálva. Ez a gép tanulásra van, nem érdekel milyen gyors.
ga-z77-d3h i7 3770 16gb ram alaplapi vga /intel hd4000/ ssd, semmi értelme hozzá nyúlni.
Tehát nem ez lesz a gond. -
Lulu új
lelkes újonc
Azt akartad, hogy gyorsan bootoljon a géped és nincs ideje beolvasni rendesen, a hang drivert! A BIOS-ban, vagy az UEFI-ben lehet állítani a várakozási időt, (1 , 2, 3, 4 stb)azt próbáld meg 1-el, vagy 2-vel magasabbra állítani, esetleg az msconfig-ban probálkozz!
-
lanszelot
addikt
Hello,
Valami miatt indításkor random módon eltűnik a hang.
Kb 5 indításból 3 szor.
Így kell minden alkalommalhelyre hoznom.
Hogyan tudom ezt véglegesen helyre hozni, hogyne jöjjön többet elő? -
Lulu új
lelkes újonc
Sziasztok! Másik topikból jöttem át, mert az nem él!
Kaptam egy fél gépet winyo nélkül. fel akarom éleszteni! Nem létszükségelt, de jobban szeretem, mint a keresztrejtvényt!
Alaplap: Gigabyte GA-G31M-ES2L (rev. 2.0)
CPU: Intel Celeron e3300
2x2 GB memória 800 MHz
Egy régi 200 GB-os HDD-t csatlakoztattam és Win10 64bites OP-t tettem fel
Csak akkor bootol, ha az alaplapba épített LAN-t letiltom.
Feltettem az FF jelű helyett a legújabbFI jelű (2010-es) BIOS-t, minden drivert, csak a LAN drivert nem tudom, mert le van tíltva!
Van valakinek ötlete, vagy a LAN rész hibás az alaplapban?
...
Azóta az alábbiakat tapasztaltam:
USB LAN adapterrel működik, de ha második HDD-t csatlakoztatok, akkor nem is látja a HDD-ket a BIOS, és LAN-ról - ha engedélyezem a beéptett LAN - t, vagy USB-ről akar bootolni. Csak egy HDD-t fogad el! Az alaplapi LAN-t, csak akkor, ha leveszem a HDD-t! Gyanakodtam gyenge tápra, ezért kipróbáltam egy 550W-ossal is, ugyanaz! Még megpróbálok visszamenni a korai BIOS-ra és azzal is megpróbálni. Sajnos nem tudom, hogy mi volt az eredeti BIOS jele!
Ha tapasztalt valaki ilyen hibát kérem segítsen. -
csubuka
addikt
Sziasztok!
Manapság már nem tűntetik fel a hűtőborda tömeg limitet a lapoknál? Nézegettem a B450 Aorus M leírását, de nem nagyon láttam erre adatot...
-
gordonfreemN
addikt
válasz
gordonfreemN #7323 üzenetére
bocs, nem működik a link, csak itt: [link]
-
gordonfreemN
addikt
Sziasztok. A videón látható SOC értéknél kellene figyelni bár a CPU sem gyenge
. Normális a jelenség? APU vagy alaplap?
-
Sziasztok!
Van egy Z490 Vision G lapom, benne egy i7-10700 non-K procival. A lap elég magasra lövi be a feszültséget (1.3V fölé), ezen próbáltam javítani. Ha a vcore voltage mod-ot adaptive-re állítom és addig neki egy kis negatív vcore offset-et látszólag nem csinál semmit. Beállítottam -0.15V offsetet is, de a load feszültség még mindig 1.3V felett van. Ez mitől lehet?
-
Dr.Zolo
csendes tag
válasz
gordonfreemN #7319 üzenetére
Először adatforgalomról ment mert nem akart csatlakozni, aztán utána ment wi-fi hídon keresztül
Az lemaradt
-
Dr.Zolo
csendes tag
válasz
gordonfreemN #7317 üzenetére
Mivel nem létesített win10 telepítéskor már kapcsolatot az internettel, és nem is találta egyik drivert sem, telepíteni sem lehetett, jött a régi ősi megoldás, telefon usb kábellel gépbe bedug, alaplap wifi antennáját rácsatlakoztatni (már amelyiknek van) és megosztottam telóról wifit "Wi-fi-híd" hotspottal, és lett net addíg, amíg a rendszer elkezdte a frissítéseket leszedni, meg telepíteni... Utána még míndig nem volt ethernet, de viszont most kezdte el mindenkinek letölteni az új win10 valami 21H1 upgradet, leszedte, újraindult a gép, és megjött a hálózat...
onnantól kezdve alaplapi wi-fi kikapcs, és jőőő csoda
Akinek nem wifis a lapja, annak egy hálózati kártyát bekell szerezni, betenni, telepíteni, és utána fellehet tenni a Gigabyte oldaláról a friss drivereket, és működni fog hálózati kártya nélkül is.
-
Dr.Zolo
csendes tag
válasz
laceszgamer #7315 üzenetére
Közbe nekem sikerült megoldani, hosszú story, de jó lett, nem kellett gariba küldenem
Ha érdekel elmondom szívesen
-
Dr.Zolo
csendes tag
Hello , win 10 telepítéskor már hálózat hiányzott, telepítés után windowsba belépéskor derült ki hogy a hálózati kapcsolatoknál nincs Ethernet eszköz, eszközkezelő se tud frissíteni , mivel hiányolja az eszközt amit updatelni kéne. a pontos típus Gigabyte Aourus Z490 Pro AX.
Mi lehet a gond , már mindennel próbálkoztunk , semelyik sem vált be. -
Calogero
addikt
válasz
Visormail #7259 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
Bár a BIOS frisstés után sem megy a DUAL monitor az alaplapi vga-val, de a Integrated Graphics menüpont az megjelent, így most már betudtam kapcsolnai azt, hogy a Dedikált VGA-t beszerelem, akkor az alaplapi nem tiltódik le. Így van kép a TV-n és a monitoron is.
-
arabus
addikt
válasz
laceszgamer #7310 üzenetére
Ha nem lesz jó akkor sajnos muszáj más megoldást keresned.
Ha még 14 napon belül vagy legegyszerübb ha elállsz. -
laceszgamer
addikt
Az arra vonatkozott, hogy megszokásból bekapcs után nyomogattam párszor a DEL-t, aztán ilyenkor általában nem volt meg a csippanás se, hanem felpörögtek a ventik és újraindult, a kövi indulásnál csippan és kidobja a Boot failure üzenetet. Igazából itt csak annyi, hogy ahogy észrevettem Bios-ba lépéshez, meg kell várni a post képet és akkor megnyomni a DEL-t.
Megpróbálom a linkelt BIOS-t.
-
arabus
addikt
válasz
laceszgamer #7308 üzenetére
Nem teljesen értem mi volt ott mikor azt irod ennél már nem kell nyomni a del-t bios-ba lépéshez.
Normál esetben mindig nyomni kell.
Ha a lap magától a biost adja be ott gond van.
De nem értem ez csak első bios frissités óta van?
Van itt egy F20a bios a lapodhoz próbáld meg ezzel hátha helyre áll de nev win alól!: [link] -
laceszgamer
addikt
Intel Z490, illetve egy 10400F proci, ramokat a két " megerősített " foglalatba tettem, balról a második és jobb szélső. A rendszer egy M2-es PCI-E SSD-ről fut. Drivert a gyártó oldaláról a 25.2-t próbáltam ( Egy napig ezzel működött elején ) illetve Intel oldaláról a 26-os, elvileg legfrissebbet is próbáltam.
A hálózaton minden máson van rendesen net, TV, Xbox, másik gép ami kábelről megy, illetve Wifi is rendben.
Wint Próbáltam 1709-et ( Amit már frissített 20H2-re mikor elment a net ) Illetve azóta próbáltam ismét 1709-et és a 20H2-t is közvetlen feltenni, ugyanúgy drivertelepítésnél elakad, illetve eszközkezelőben is ismeretlen van kinn a hálózatnál. -
arabus
addikt
válasz
laceszgamer #7305 üzenetére
Ez egy friss windows verzió?
Memóriák proci felől 2.-4. slot?(2 szürke) -
gordonfreemN
addikt
válasz
laceszgamer #7305 üzenetére
Az hogy nem rebdelkezik érvényes konfigurációval lehet az is, hogy a kliens nem oszt neki ip-t vagyis nem megy a DHCP. De ha minden más eszköz müködik a hálózaton, esetleg leellenőrzöd a routeredben a DHCP-t akkor inkább a hálókártyával lesz valami. Gyártó oldaláról szeded le a drivert hozzá és jó drivert? Valamiért sokszor nem konzekvensek és többféle lan driver elérhető ugyanahjoz a laphoz.
Ha igen akkor is még sok minden lehet.
Lehet rossz meghajtó (mármint a hdd v ssd) (esetleg csere és ujratelepít egy próbára)
Vagy rossz meghajtókábel (csere próba)
Vagy rossz vezérlő ami arra utal hogy dolglődik.
De vezérlő van a CPU-ban is a ryzeneknél nem tudom nálad mi van. Derítsd ki, ahova dugtad a drive-ot (ssd,hdd) ott alaplap veuérli vagy CPU. Amelyik vezerli az lesz a gyanús.
Tippelném az alaplapot, de mivel egy rosszul betett memória is okozhat rettentő fura hibákat nem tudok biztosat modani. -
laceszgamer
addikt
válasz
gordonfreemN #7304 üzenetére
Most végeztem velük, paszta biztosan friss volt, mert csütörtökön raktam össze, de azért kivettem procit is majd vissza, friss pasztát rá, ramokat stb, meg egy bő fél órát volt kinn gépből áram nélkül a lap míg ezeket megcsináltam.
Win települ szépen, de ugyanaz, jobb alul felkiáltójel, Win hibaüzenet azonos és drivert sem tudok telepíteni, ugyanezzel a hibával.
Bios most F3 van fenn rajta, illetve ott látszik a vezérlő, engedélyezve is van. -
gordonfreemN
addikt
válasz
laceszgamer #7303 üzenetére
Mindent kihúz, visszadug legyen meg azért, mielőtt mélyebbre ásol. Ebbe beleérthetem a CPU-t is nagyon gázos esetben. Láttam már meghülyült gépet azért, mert a paszta száraz volt rajta és/vagy kontaktos lett valamije.
-
arabus
addikt
válasz
laceszgamer #7301 üzenetére
Bios-ból flasheld vissza az f5c biost.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest